Şimdi Ara

Gelişmiş ülkelerde otobüslerin yeri...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumdaki arkadaşlarımızdan yurt dışına sürekli gidip gelen hatta yurt dışında yaşayan forum yazarları mevcut.Benim sorum refah seviyesi yüksek olan avrupa ülkeleri veya amerika kıtasındaki ülkelerde bizim ülkemizdeki gibi otobüs yolculuğu yaygın mı?Türkiyede kullanılan otobüsler mi tercih ediliyor?Travego,Setra,Neoplan gibi Türkiyede kalbur üstü diye tabir edilen otobüsler bu ülkelerde nasıl karşılanıyor ve prestij sıralamasında yerleri nasıl acaba?Cevaplayan arakadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

• Avrupa'da otobüs yolculuğu yaygın değil, Amerika Birleşik Devletlerinde de GREYHOUND adında bir şirket var, rakibi yok gibi. AVRUPA, ABD ve JAPONYA'da demiryolu, havayolu ve karayolu çok gelişmiş olduğundan öncelikle insanlar kendi aracıyla gitmek ister, yoksa uçağa biner (acelesi varsa) veya trenle gider (acelesi yoksa).

Otobüsle insan taşımacılığı bu ülkelerde sadece şehiriçinde geçerlidir, o da METRO yoksa (yeraltından tüpler içerisinde kısa aralıklarla hareket eden raylı vagon sistemi), Almanya'da ve bazı ülkelerde TRAMVAY veya MONORAY da kullanılmaktadır.
  • Adana'dan (Türkiye)
    Essen'e gittik (Almanya)

1. Adana'da evden Adana Havalimanına = otomobil / karayolu
    2. Adana Havalimanından Düsseldorf Havalimanına = uçak / havayolu
    3. Düsseldorf Havalimanı Pistinden Düsseldorf Havalimanı Terminaline = otobüs / karayolu
    4. Düsseldorf Havalimanı Terminalinden Düsseldorf Tren İstasyonuna = taksi / karayolu
    5. Düsseldorf Tren İstasyonundan Essen Tren İstasyonuna = tren / demiryolu
    6. Essen Tren İstasyonundan Essen Metrosuna = yürüyerek / karayolu
    7. Essen Metrosunun İlk Durağından Essen Metrosunun Son Durağına = metro / demiryolu
    8. Essen Metrosunun Son Durağından Kalacağımız Yere = taksi / karayolu

Adana'dan (Türkiye)
    İstanbul'a gittik (Türkiye)

1. Adana Otogarından Harem Otogarına = otobüs / karayolu

İstanbul'da Kullandığım Taşıma Türkeri
    - Yürümek
    - Vapur
    - Taksi / Otobüs / Otomobil
    - Metro
    - Tünel (mükemmel!)

• Amerika yüzölçümü çok büyük olduğu ve refah seviyesi yüksek olduğu için havayolu çok gelişmiştir.Gelişmiş ülkedelerde genelde Hava ve demir yolu tercih edilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AceVenturA -- 13 Ağustos 2010; 12:06:17 >
  • dolmuş uçak diye tabir edilen bir sistem varmış.
    ayrıntılarını bilmiyorum ama
    şehirden şehire 5-10-20 kişilik küçük uşaklar kalkıyor
    ve hemen hemen her türlü havaalanına inebiliyormuş
    bunlar türkiyeye gelir mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

dolmuş uçak diye tabir edilen bir sistem varmış.
    ayrıntılarını bilmiyorum ama
    şehirden şehire 5-10-20 kişilik küçük uşaklar kalkıyor
    ve hemen hemen her türlü havaalanına inebiliyormuş
    bunlar türkiyeye gelir mi acaba?

Bildiğim kadarıyla Erzincana yapmıştı ilk seferini.30 kişilik mi neydi.Önümüzdeki yıllarda tam manasıyla faaliyete geçecek sanırım.
  • Türkiye'de var. Borajet uçuyor pervaneli küçük uçaklarla. 66 kişilik 4 tane uçakları var. İnşallah güçlenirler de küçük şehirlere de seferler düzenlenir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İngiltere icin konusuyorum..

Kimse otobuslerin suratina bakmiyor. Otoyolda bizdekine kiyasla 10 da bir oraninda otobus gorebilirsiniz. Belki daha bile az... Neredeyse standart otobus haricinde otobus gormedim burada.. ucak gibi olanlardan ..

Ornegin londra brighton yaklasik 1.5 - 2 saat arac ile.. trenle 50 dk... kim ne yapsin otobusu bu durumda.. tek kisilik bilet 12 lira.. benzin harcasan 30 - 40 lira.. bide ceza yiyebilirsiniz.. kim ugrasir...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.