Şimdi Ara

Gelmiş geçmiş en iyi 10 oyun açıklandı (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
3
Favori
14.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

doom hariç diğerlerinin listeye girmemesi normal bence.

max payne desen zaten kendine özgü oynanışa sahip. hikaye ve slow motion o kadar....... sen call of duty dersin ben medal of honor derim. hitman ve tom raider öyle aman aman diğer oyunlara öncülük eden oyunlar değil...

• Skyrim'in amacı hikaye anlatımı, sunumu veya muhteşem bir hikaye ve seçim temelli RPG olmak değil hocam zaten. Skyrim'i değerli kılan karakter ve build bazlı en iyi RPG olması, onlarca farklı karakter buildi oluşturabilmek, muhteşem bir hikaye sahibi olmasa da muazzam ötesi bir lore sahibi olması ve tabiki o müziklerle ahenk kuran muhteşem atmosferi ki bu atmosfer kısmı çok çok önemli. Söylemek çok kolay olsada bir oyunda muhteşem atmosfer yaratmak, oluşturmak gezegendeki en zor işlerden biri. Skyrim tüm bunları oyuncudan oyuncuya farklılık gösteren, oyuncunun yaratıcılığını özgürce yansıtabildiği oynanış elementleri ve mekanikleriyle beraber rafine bir şekilde sunduğu için çok değerli bir oyun. Ha tabi dediğim gibi renkler ve zevkler meselesi bu. Böyle bir liste oluşturmak bu yüzden çok zor ya zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende yazayım ilk 10'umu...

1- Half Life 1

2- Half Life 2

3- Gta 3

3- Red Dead Redemption 2

4- Age of Empires 2 (+red alert 2)

6- Doom 1-2

7- Warcraft 3

8- Need for Speed 3

9- Assassin’s Creed 2

10- Fifa 99 (bu duygusal oldu biraz:)

• Minecraft'ın olmadığı listeye liste demem. Microsoft'un outlook hesabımı telefon numaramı değiştirmememden ötürü kilitlemesinden sonra giremedim hiç. Bak yine sinirlendim.

• Assassin's Creed 2 daha üstlerde olmalıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 8 Aralık 2021; 13:7:32 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 80 nesli icin liste soliter mayin tarlasi middown madness, king of the road,gta ,counter 1.5 , pes 4-5

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ocarina of timenin olmadigi bir listenin hükmü yoktur

bir de final fantasy 7 tabii

• + super mario 64yi de unutmayalim pls

• En iyi oyun listesinde 1. sırada Mafia: The Lost Heaven yoksa o listenin dikkate alınmasına gerek yok.

• Fulton F kullanıcısına yanıt

Eğer Mafia: The Lost Heaven bir film olsaydı emin ol o senaryo ile en başarısız yönetmenin elinde dahi dünyanın en iyi filmi olurdu.

• Listede efsane oyunlar var ama bari bir tane ps oyunu olsaydı listede mesela tlou (2013) olabilirdi.

• teknocu_guvercin kullanıcısına yanıt

diğer oyunlara öncülük derken,

kriterin sadece diğer oyunlara öncülük etmesi mi?

hadi keza öyle olsa bile bullet time'ı oyun dünyasına sokan kimdi? Max Payne. RDR 2 'deki dead eye aslında max Payne'nin bullet time'ı

hadi onu geçtim, belirttiğim oyunların hepsi, bırak oyun sektörüne öncülük etmesini, Hollywood'a girip filmi yapılıp sağlam box geliri edinmiş filmler.

lara croft en iyi kadın oyun karakteri seçildi,

CoD vs MoH olayına bir şey diyemem haklısın, ama bir oyun bana izlediğim filmi yıllar sonra oyun olarak sunarsa (mesela CoD Er Ryan'ı kurtarmaktaki final sahnesi gibi - yada aynı filmin Normandiya sahneleri gibi) ve gerçekten çok başarılı bir şekilde sunarsa o zaman tabi CoD derim. zira MoH da öyle bir hava almadım hiç bir zaman hele ki battlefield 1'i Çanakkale savaşı var diye büyük umutlarla bekleyip, o umutlarımı oynadığım her an takır takır kırınca MoH orda öldü işte

• Witcher i o kadar ovduler ki full set aldim bastan başlayayım oyunun hikayesini anlayayim diye ama ilk oyun o kadar kötüydü ki oynayış olarak dayanamayip kapattım. 2 ve 3 e bakmadim bile. Benim tarzim değil. Ama tutuyor sanırım.

• nurullah390 N kullanıcısına yanıt

Katılmıyorum. Ama fikrinize saygı duyuyorum. Bana göre Mafia 1'in hikayesinde ve kurgusunda da sıkıntılar var. Detaylı olarak Mafia 1 için yakın zamanda şu aşağıdaki linkteki analizi yapmıştım, kısaca demem gerekirse görevler hikayeye zorla entegre edilmeye çalışılmış. Mesela en göze batan şey, her görevde daha dün taksici parçasıyken bize süper kahraman gibi davranılması. Her görevde mafya babasının başı sıkışır bize der ki "Tommy bunu bir tek sen halledersin, aslansın, kaplansın, sana muhtacız, sensiz bir şey yapamayız." ... böyle gider örnekler.

Neyse uzatmayayım merak eden şu mesajdaki analizime bakabilir:

https://forum.donanimhaber.com/mafia-ii-2011-ana-konu--16773293-418#142606523

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 8 Aralık 2021; 14:27:44 >

• Lee-on! kullanıcısına yanıt

Ne büyük hata yapmışsınız bir bilseniz ah be hocam. İlk oyun evet oynanış olarak biraz kabızdır ama hikaye ve RPG mekanikleri bakımından oldukça güzel bir oyundur ki adamların ilk oyunu, acemilik eseri o oyun. Witcher 2 hem oynanış hem hikaye anlatımı hem de RPG mekanikleri bakımından muhteşem bir oyundur. Bu oyunda oynanışıda düzeltiyorlar yani. Daş gibi akıcı oynanış mekanikleri var bu oyunun. Yaptığın seçimlere göre oyunu oynadığın mekanların falan dahi değiştiği bir oyun. Gerçekten muhteşem bir oyundur. Witcher 3'e zaten girmeme gerek yok. Masterpiece kendisi. Erken bırakmışsınız yani hocam. Witcher serisi ve bittabi Witcher 3 bu piyasadaki eşine benzerine az rastlanır ürünlerden. Bu oyunlar ağırdır, vermek istediğini ağırdan alarak oyuncuya anlatır ama oyunu bitirdiğin zaman bu durumdan ötürü aşk ile kalkarsın bilgisayardan. Tez canlı bir insansanız size gelmez, saramazsınız tabi onu da eklemem elzem bir nokta. Kendinizi en iyi siz tanıyorsunuz. Eğer tez canlı, sabırsız biri olmadığınızı düşünüyorsanız bitirin bu seriyi. Aşık olmuş bir şekilde kalkacağınıza neredeyse eminim.

Mafia 1 gibi bir oyun günümüzde çıksa yerden yere vururlar şaka maka.  Güzel oyundur, hoş oyundur ama tarihin en iyi 50 oyunundan biri midir? Hiç sanmıyorum. Nostaljiyle beslenen duyguların neticesinden ötürü övülen bir oyun Mafia 1.

İncelemenizi okudum. Haklı olduğunuz kısımlar var elbette. Fakat şöyle düşünün, vice city de tommy için yükselişini hissettik dediniz fakat vice city de o kadar çok görev var ki ve görevlerin çoğu aç bitir salam gibi :)

Mafia'da ise görevleri daha derin hissediyorsun. Vice city de olduğu kadar çok görev koyarak oyuncuları ayrıntılara boğmak istememiş olabilirler. Fakat bu oyunun ana senaryosunun kötü olduğu anlamına gelmez. Evet yarış görevi biraz alakasız. Fakat mafia 1 mekanik olarak gta v ile yarışır. Gta da arkanı dönünce npc ler ve araçlar kayboluyor fakat mafia 1 de git 1 saat dolaş gel aynı npc leri haritada bulursun. Ayrıca oyunun ve hikayenin bir duygusu var. Fakat gta da bu duygu hissi yok.

Nostalji diye listeye girmiş olduğunu düşünmek pek doğru değil çünkü nostalji bir çok oyun var. Saygılar.

• Witcher 3 ve RDR 2'nin ilk ikide olmadığı bir listeyi yok sayarım. Özellikle Witcher 3, ilk sırada değilse.

• Red alertlar age of 2 ler nfs underground commandoslar vb.
    Neye gore gelmis gecmis onu anlamadim.

• gta yok la bu listeyi kim oluşturdu

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.