< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Gelmiş geçmiş en iyi 10 oyun açıklandı (4. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Neye göre kime göre bruh?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O zaman benim listemi şuraya bırakayım a dostlar.
1. Bloodborne
2. Resident Evil 4
3. Rdr 2
4. Ratchet and Clank; Ayrı dünyalar
5. F.E.A.R 3
6. Unchearted 4
7. Quake 3 Arena
8. God of War
9. Ori and the Will of the Wisps
10. PES 2013
Liste saçma gelebilir ama kime göre neye göre dimi. Ben bunları oynarken bir an olsun sıkılmadan etmeden hayran hayran oynadığım oyunlardır.
Benim listem
1-The Last of Us Part 2
2-Red Dead Redemption 2
3-God of War 2018
4-Persona 5
5-Uncharted 3
6-Bloodborne
7-Max Payne 3
8-Super Mario Odyssey
9-Gta 4
10-Uncharted 2
Assassin's Creed 2'ye haksızlık yapmışsın. Ac serisi gibi meşhur serinin en iyi oyunu. Hikayesiyle, müzikleriyle, şehir tasarımlarıyla zamanında oynarken çok insanı etkilemiştir eminim.
Benim listem:
- The Witcher 3: Wild Hunt
- Prince of Persia: Warrior Within
- Battlefield 3 Multiplayer
- Red Dead Redemption 2
- Fallout: New Vegas
- Mass Effect 2
- Assassin's Creed 2
- Battlefield 4 Multiplayer
- Dragon Age: Origins
- Sekiro: Shadows Die Twice
-
Yanlış başlık, içerik uyuşmuyor.
Popüler oyunlar başka bişi, iyi oyun başka bişi, en iyi oyun başka bişi. Rank bu tank değil...
Türkçe var anlatmak, ama yine anlayamak var sen...
Şaka bi yana mount and blade bana kalsa ilk 10 a girmeliydi. Ama top 20 de kesin olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limonlucif -- 8 Aralık 2021; 18:56:18 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ultima Online nerede?
Metal Gear Solid serisi nerede?
Kötü bir liste.
-
GTA V gibi bir oyunun bırakın ilk 3te olmamasını listede bile olmaması listenin dış güçler tarafından ele geçirildiğini gösterir.Eyyy dış güçler dış güçlüğünüzü bilin artık kendinize gelin
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 8 Aralık 2021; 19:25:29 > -
1. Red Dead Redemption 2
2. God Of war
3.The Last Of Us part 2
4.Witcher 3
5. Stalker Call Of the priyat
6.Cyberpunk 2077
7.Detroit
8.Uncharted 4
9.Dishonored
10.Max payne 3
Benim listem
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Açıkcası adamlar ya doğru dürüst oyun oynamamış yada kendi sevdiklerini yapmışlar
HeavyRain
Fahrenheit
Uncharted
The Last of Us
bu listede kesin olmalıydı
-
AC serisinin en iyi oyunu bence Odyssey. Haksızlık yaptığımı düşünmüyorum. AC 2'den daha iyi 50'den fazla oyun sayabilirim hiç yorulmadan.
-
-
BotW mu overrated ? Ahahaha listedeki tüm oyunları ikiye katlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XxLbeden -- 8 Aralık 2021; 20:19:50 >
Tamamen overrated. Dying Light, MGS V, Ni No Kuni 2 karışımı bir oyun. Başından sonuna kadar grind kastığın, birbirinin neredeyse karbon kopyası 120 adet Shrine'da sürekli puzzle çözdüğün, birbirinin aynısı düşmanlarla aralıksız savaştığın, karakter seslendirmelerinden dahi yoksun(sadece ara sahnelerde var), hikayesiz bir "2017" oyunu bu. Ni No Kuni 2 ile BOTW arasında hiçbir fark yok mesela. BOTW sırf Zelda markasının ağırlığından dolayı öne çıkan bir oyun yoksa Ni No Kuni 2 ile arasında hiçbir dramatik fark yok bana kalırsa.(Stamina ile alakalı bazı oynanış mekanikleri dışında) Beyinsizce grind yap, en ufak çeşitlilik içermeyen düşmanları kesip dur, birbirinin aynısı puzzlelar ile uğraş. Böyle bir oyun nasıl zirveye oynayabilir? İlk 30 belki ama ilk 10? Gülerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 8 Aralık 2021; 20:59:15 >
Sana ne anlatsam boş hocam, oyunu daha oynamamışsın o kadar belli ki, hangi Zelda oyununda diyalog var ? Bu oyunun olayı diyalog mu sence ? Açık dünyada bu kadar serbest olduğun ve fizik motoru bu kadar gelişmiş bir oyun varmı ? Hangi oyunda görebildiğin her yere gidebiliyorsun ? Bu oyunun amacı sence Grind yapmak mı ? Gözünü seveyim anlamıyorsan yorum yapma. Ni no kuni ile uzaktan yakından alakası olmayan bir oyun, low poly olduğu için mi öyle diyorsun onuda anlamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XxLbeden -- 8 Aralık 2021; 22:19:27 >
Sıra sıra cevap veriyorum hocam.
1-) Beni ikna edebilirsiniz. Ben cahil bir adam değilim. Özellikle oyunlar konusunda hiç değilim. Emülator ile oynadım.
2-) Ocarina Of Time oynadığım en iyi 6. oyun. Yukarılarda bir liste yaptım zaten. Breath Of The Wild sizce iyi bir Zelda oyunu mu? İyi bir oyun mu demiyorum bakın. İyi bir Zelda oyunu mu?
3-) Dying Light örneğini grind olayından, silahların sürekli kırılmasından ötürü, MGS V örneğini ise açık dünyadaki serbestlikten ötürü verdim. Ni No Kuni 2 örneğini ise oyunun açık dünyada sunduğu çeşitlilikler ve görev sunum tarzları için verdim.(ki görev sunumu ve çeşitliliği açısından Ni No Kuni 2 daha iyi "bence") Ni No Kuni 2 de kendini korkunç tekrar eden bir oyun BOTW'da. Bu üç oyunun ortak yanı ve benim örnek olarak vermemin nedeni oldukça ortalama oyunlar olduklarını düşünmem. Dying Light, MGS V ve Ni No Kuni 2 tier 2 düzeyinde oyunlar. Çok iyi oyunlar ancak kesinlikle zirveyi zorlayamazlar. Örneklerin mantığı tam olarak bu aslında. BOTW bence tier 2 bir oyun. Zirveyi zorlayamaz.
4-)Neredeyse tüm açık dünya oyunlarında gördüğüm her yere gidebiliyorum. Saymamı ve örneklendirmemi isterseniz zevkle yaparım. Ha dediğiniz şey stamina yettiğince her şeye tırmanabilmek ile ilgiliyse çok bir önemi yok. Sırf bu mesele bir oyunu çok iyi yapmaz. Assassins Creed Origins'te de istediğimiz her yere tırmanabiliyoruz ama bu Origins'i çok iyi bir oyun yapıyor mu? Tabikide hayır.
5-) Son bossu kesmek için yetecek can, stamina ve itemleri toplayıp bossu kesmek belki de tek amaç. Oyun baştan sona bu amaç üzerine kurgulanmış. Oyunun başından sonuna kadar grind olayı hakim. Kullanılan silahlar 4-5 darbede sırf bu yüzden kırılıyor takdir edersiniz ki. Grind döngüsü için yani.
6-) Nino Kuni 2 kendini çok tekrar eden bir oyun.
Aynı mobları tekrar tekrar keserek zaman öldürdüğümüz bir oyun. Bu işin zirveside BOTW zaten. Açık dünyada gezip tozup, bulmaca çözüp yaratık kestiğimiz bir oyun bu. Adam akıllı bir hikayesi ve hikaye sunumu yok. Duygusal bağ kurulacak bir karakteri yok. Oyun baştan sona Link'i geliştirip son Ganon bossu ile yüzleşecek seviye getirmek üzerine kurulu. Ocarina Of Time böyle miydi Allah aşkına. Ocarina Of Time'ın Fairy ile köye girdiğimiz ve köyde vakit geçirdiğimiz o ilk kısmı dahi BOTW'dan daha fazla ruh içeriyor. GTA'da görev yapmayıp, sadece araba çalıp, etraftaki NPCler'i öldürerek zaman öldürmelik oynanış tarzının vücut bulmuş hali BOTW. Böyle bir oyun nasıl zirveye oynayabilir? Witcher 3, Skyrim, Red Dead Redemption 2, God Of War vs. gibi oyunlara nasıl rakip olabilir? Evet oyun çok tatlı gözüküyor, evet açık dünyada yaratıcılığımızı kullanarak pek çok şey yapabiliyoruz ama hepsi bu. Oyunun oyuncuya duygu namına verdiği hiçbir şey yok. Sizi yargılamıyorum. BOTW sizin oynadığınız en iyi oyun olabilir. Sonuna kadar saygı duyarım ama benim fikirlerim böyle. Sinirlenmenize gerek yok. Bu tarz konular tamamen öznel. Benim fikirlerim böyle sadece. BOTW'ı zirvede veya zirveye oynayan bir oyun olarak görmüyorum şahsen.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Listede yeri doğru olan tek oyun Half Life. Sanırım değerlendirme hikaye-oynanış olarak yapılmış Çünkü GTA ve Minecraft'ın olmaması saçma olmuş.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X