Şimdi Ara

Gemi İnşaat ve G.Mak. Okuyana 1-2 sorum olucaktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben geçen sene İTÜ'de Gemi inşat ve gem. mak. kazanmiştım. Bu sene hazırlık okumuştum ve sorunsuz kurtuldum bu stresten. Gelecek dönemde bölüme başlayacağım aklıma takılan bir kaç sorum olucaktı onları sorıyım dicektim. Bu bölümde okuyan yada mevzun olan kişi cevaplarsa sevinirim.
    1-) Bu bölüm 3. sınıfta başlarken uzmanlaşma dalları neler? ( Bir dala uzmanlaşinca diyer dalı yapabiliyormusun?) örn: Makine üzerine uzmanlşirsam diyelim. Yat tasarımı işlerinı yapabiliriyim? Yapamıyorsam neden ben gidip hem G. İnşaat'ı hem G. Makinesinı okuyorum? Her ikisinin sektorunde çalişamiyorsam.
    2-) Benim bölüm %100 ing. Ana dil'im Rusça, okul bitine kadar İnglizcem iyi bir seviyide olucağını tahmin ediyorum. Bu sektörde en mantıklı öğrenebilceğim 4. dil hangisi olucaktır?
    3-) Okulu bitirince gemi'de bir kaç yıl çarkçılık yapma gibi bir planım var. Bildığım kadar ile İTü'den mevzun olduğum için ek olarak 2-3 dersi almam lazım yada bir Kursa gitimem lazımmış bu dersleri kapatıyım diye. Bir arkdaşim soyledığı kadar ile İTÜ'den mevzun olduğum için drek 3. çarkçiliktan başlıyormuşum ne kadar doğru bu?
    4-) Yurt dişında çalişma bir hayalim var. Hangi ülkelerde bu sektör iyidır? Çunku duyduğum kadar ile Türkiye'de son bir kaç yil bu sektör durgun ve ölmeye başlıyor. Gemileri yapının pahalı mahaliyeti üzünden uzak doğu ülkelere kaptırmiştır.

Cevapladığın için Teşkr.

• 5 seneye kadar bitecek bu sektör. Sen en iyisi baştan hazırlan sınava

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sektör türkiyede biticek 5yıl sonra o doğru. Ben pek fazla buna dikkat etmiyorum. Yurdişinda sektör asla ölmez, mağlum nereye gitsen deniz, ve deniz olduktan sonra bu sektör her zaman yaşar..
  • ama olsun en kötü çarkçı olursun
  • uppp
  • gemi ve deniz teknolojileri için ne düşünüyorsunuz
  • O da aynı gemi inşaattan bi farkı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sektör niye bitiyor ki 5 seneye?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tlbam

sektör niye bitiyor ki 5 seneye?

Biticek kastettığım pek fazla iş imkanı olmıcak. Boyle giderse tuzladaki küçük tersaneler yavaş yavaş kapanıcak. Türkiyede pek fazla gemi yapımı için talep gelmıyor, yüksek masrafı yuzunden.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.