Şimdi Ara

Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü[Bilgi ] (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
980
Cevap
47
Favori
219.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bugün yapılan yönetmelik değişikliğiyle uzakyol vardiya mühendisliğine geçiş için haklar geri verilmiştir.:

"Dört yıllık fakülte ve yüksekokulların gemi inşaatı ile gemi makineleri mühendisliği veya makine mühendisliği veyahut gemi inşaatı ve deniz teknolojisi mühendisliği bölümlerinin lisans programından mezun olmak.."

Hepimize hayırlı olsun :)

www.resmigazete.gov.tr
    Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü
    http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/09/20160907-5.htm

• hxae H kullanıcısına yanıt
    O Bölümden Mezunsun Galiba Önerir Misin? Biraz Genel Bilgi Verebilir Misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zydrea

O Bölümden Mezunsun Galiba Önerir Misin? Biraz Genel Bilgi Verebilir Misin?

hayır kardeşim makine mühendisiyim
  • Okuyan var mı hâlâ? Memnun musunuz?
  • Memnun değilim. 2. Döneme okulu bırakıyorum yazmayiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neden hocam ? okuldan mı memnun değilsiniz nerede okuyorsunuz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oppia -- 30 Haziran 2017; 23:30:22 >
  • stajere bile 2200 tl veriyorlarmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lnsurgent -- 2 Haziran 2017; 23:32:13 >
  • ytü 4. sınıfım durum oldukça kötü. Aklı olan yazmasın bölümü, 5-6 sene önce 20 binlerdeyken şuan 45 binlere düştü hemde
    2. öğretimi kapıtılmasına rağmen ,puanının daha da düşeceğini düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: syncsta

ytü 4. sınıfım durum oldukça kötü. Aklı olan yazmasın bölümü, 5-6 sene önce 20 binlerdeyken şuan 45 binlere düştü hemde

Puanının düşmesi ya da düşük olması neyi değiştirir? :)
    Bu bölümün puanı hiç bir zaman çok yüksek değildi zaten.
    Dönem dönem arttı dönem dönem azaldı.

Böyle bir gerekçe ile 'aklı olan yazmasın bu bölümü' diyerek bu bölümü okumak isteyebilecek arkadaşları yanıltmayalım. Daha spesifik daha elle tutulur bir şekilde bilgi aktaralım. Olumlu olumsuz her şeyi ya da bildiklerimizi anlatıp yazıp yazmamak size kalmış diyelim. Zira 'yazın' 'harika bölüm' kesinlikle okuyun' gibi ifadeler ne kadar yanlış ise 'aklı olan yazmasın' veya 'okumayın' gibi ifadeler de naçizane yanlış geliyor bana.

Yanlış anlaşılmasın kimsenin yorumuna ya da düşüncesine karışmak haddimize değil. Sadece hayatının en önemli kararını vermek üzere olan kardeşlerimize yol gösterirken daha hassas olalım diyorum. Karar mekanizmasında yol gösterici aydınlatıcı olarak etkimiz olsun :)

• quote:

Orijinalden alıntı: PETERSBURG

quote:

ytü 4. sınıfım durum oldukça kötü. Aklı olan yazmasın bölümü, 5-6 sene önce 20 binlerdeyken şuan 45 binlere düştü hemde

Böyle bir gerekçe ile 'aklı olan yazmasın bu bölümü' diyerek bu bölümü okumak isteyebilecek arkadaşları yanıltmayalım. Daha spesifik daha elle tutulur bir şekilde bilgi aktaralım. Olumlu olumsuz her şeyi ya da bildiklerimizi anlatıp yazıp yazmamak size kalmış diyelim. Zira 'yazın' 'harika bölüm' kesinlikle okuyun' gibi ifadeler ne kadar yanlış ise 'aklı olan yazmasın' veya 'okumayın' gibi ifadeler de naçizane yanlış geliyor bana.

Yanlış anlaşılmasın kimsenin yorumuna ya da düşüncesine karışmak haddimize değil. Sadece hayatının en önemli kararını vermek üzere olan kardeşlerimize yol gösterirken daha hassas olalım diyorum. Karar mekanizmasında yol gösterici aydınlatıcı olarak etkimiz olsun :)

bravo hocam,

siz bu yorumu yazmasanız belki ben bile vazgeçiçektim okumaktan

kendinin aklı olsa 4. sınıfta bırakır yeniden sınava hazırlanır

hep ilerde rakip eleme çabaları

• quote:

Orijinalden alıntı: lnsurgent

quote:

quote:

bravo hocam,

Eyvallah.

Yine de öyle demeyelim. Herkesin aklı var.

Bu arada bir önceki mesajınızı 'stajere bile 2200 tl maaş veriyorlarmış' diye değiştirdiniz sanırım.

1 saat önce 'okumayın okutturmayın' yazıyordu eğer yanlışım yok ise:)

Kalın sağlıcakla

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lnsurgent

quote:

quote:

bravo hocam,

Eyvallah.

Yine de öyle demeyelim. Herkesin aklı var.

Bu arada bir önceki mesajınızı 'stajere bile 2200 tl maaş veriyorlarmış' diye değiştirdiniz sanırım.

1 saat önce 'okumayın okutturmayın' yazıyordu eğer yanlışım yok ise:)

Kalın sağlıcakla

ben onu trollüne söyledim

ben inşaat değil, işletme istiyorum

daha 12 yim

• PETERSBURG kullanıcısına yanıt
    Gerekçisi değil sonucu bu , bu bölümde 2007 zamanlarında 4.sınıfta iş teklifleri alıp çalışan birçok insan varken hatta hocalardan fazla maaşla çalışanlar bile vardı.Kriz sonrası tersanelerdeki projelerin çoğu iptal edildi birçok inşaat mühendisi işten çıkarıldı yada maaşlarında revizyona gidildi ve şuan birçok tersane yeni gemi inşaat etmiyor, daha fazla bakım ve onarım işine yöneldiler , ayrıca tersanelerdeki ve türkiyedeki üretim mekanizması kötü olduğu için herhangi bir ilerleme kaydedemediler ve bilen bilir gemi sektöründe yaptığından çok tanıdığın önemi var.Ne kadar torpil o kadar iş.Tanıdığı olmayan bu işi DÜŞÜNMESİN, tanıdığı torpili olan kişiler zaten dediklerimi düşünmezler. Tersane çalışma koşullarını da anlatıyım , tersane Ağır sanayidir.Kaynakların,tozun,yakıt tanklarının, balast tanklarının içinde, düz merdivenleri ine çıka koşturup durursunuz ve bunlardaki yetmiyormuş gibi taşeron afrası tafrası çekersiniz.Haftalık izin genelde 2 gündür, ama hangi günler olduğunu önceki hafta öğrenirsiniz , cumartesi pazar sabit değildir(salı-cuma,çarşamba-pazar gibi de olabilir), ekstra mesai kalabilirsiniz ekstra mesai ücreti yoktur bu sektörde işçilerde vardır mühendiste yoktur diyelim.Tek gün tatil yada tatilsiz haftanız da olabilir mesai ücretsiz tabi ki.
    İşlerin düşmesi,çalışma koşullarına göre maaşların düşük olması,eğitiminde hakkıyla verildiğini düşünmüyorum(bu işi sahada öğrenirsiniz) gibi nedenlerden ötürü puanları düştü. Ösym puanlarını arz talep olarak değerlendirmek lazım. Bize verilen olabilecek mal bu , ben bu paraya niye bunu alıyım.
    Adamın tutkusu budur, kendini geliştirmek istiyordur o zaman bunun eğitimini burada görmesin , yurtdışında eğitimini almak hedefi olsun.

@PETERSBURG
    Ayrıca sana da hak veriyorum çok fazla zamanım olmadığı için uzun uzun açıklayamadım. Sadece benim açıklamama da bakmasınlar ,sosyal medyadan bulun gemi inşaat okuyan yada okulu bitirmiş mühendisleri yazın sorun elbet birileri cevap verir aklınızda fikir oluşur, yada gelebiliyorsanız fakülteye gelin girin sınıflara sorun bu bölümün durumu nasıl diye belki daha net oturur fikirleriniz.(Gerçi bizim okula alırlar mı emin değilim bizim yıldız kampüsünü verdikleri için didik didik aranarak içeri giriyoruz şuan).

• Yildiz teknik yazmak istiyorum insaat ve gemi makine muhendisligini bir yerde uzun yola gidersen 3.5 4k dolar maastan basliyor diyor bir yerde bu is bitti insanlar ac diyor nedir bu isin gercegi uzun yola herturlu giderim aile sikintim yok bu paralari alabileceksem yazacam.

• quote:

Orijinalden alıntı: bllhlskr

Yildiz teknik yazmak istiyorum insaat ve gemi makine muhendisligini bir yerde uzun yola gidersen 3.5 4k dolar maastan basliyor diyor bir yerde bu is bitti insanlar ac diyor nedir bu isin gercegi uzun yola herturlu giderim aile sikintim yok bu paralari alabileceksem yazacam.

bu işi para için yapamazsın

kafayı yersin
    hergün iş bitsin diye ağlarsın

yazma başka müh. oku bunu okuma cidden yapamazsın

gemide iş bitsin kamarana gidersin boş duvara bakaarsın
    sallantıdan uyuyyamazsın

uykusuzluktan işe gider baş müh. ile kavga edersin 2-3 ayın cehennem olur

para için yapılmaz

örnek vereyim kan görmekten bayılırsın ama hemşire 20 bin dolar maaş alıyor diyor her gün kan alırken bayılırsın
  • lnsurgent kullanıcısına yanıt
    Hocam sikinti degil zaten suanda butun vaktimi kitap okuyarak ve eski filmleri izleyerek geciriyorum.Gemide olmayi normalde severim ancak tabi 6 ay hic yolculuk yapmadim.Beni deniz tutmaz.Bunu yazmayacaksam discilik yazacagim.Bilmiyorum kafami cok karistirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: bllhlskr

Hocam sikinti degil zaten suanda butun vaktimi kitap okuyarak ve eski filmleri izleyerek geciriyorum.Gemide olmayi normalde severim ancak tabi 6 ay hic yolculuk yapmadim.Beni deniz tutmaz.Bunu yazmayacaksam discilik yazacagim.Bilmiyorum kafami cok karistirdi.

birde bişey var
    inşaat gemi yazarsan gemide çalışmazsın

tershanede çalışırsın orda da maaşlar 4000 dolar değil 4000 tl oda şanslı isen

:)))
  • lnsurgent kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilgilendirme olmuş orada gemi inşaat ve gemi makineleri mühendisleri gemide çalışabilir.

Ytü de belirli dersleri alıyorsun stcw kursuna gidip okulu bitirince , 6 ay kara 6 ay Deniz stajını yapıp gemide çalışabiliyorsun, diğer üniversitelerin gemi inşaat bölümlerinde ise dersleri de kursta alıp denize çıkabilirsin.

• bllhlskr B kullanıcısına yanıt
    Düşünmeden dişçilik yaz mis gibi bölüm , bir de dişçi yada doktor bir kız bulursun gül gibi yaşarsın paraya para demezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syncsta -- 5 Haziran 2017; 14:27:56 >
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.