Şimdi Ara

Gemiadamı olmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçenlerde bana güzel görünen bir iş teklifi geldi. İşin çok fazla detayı yok şimdilik sadece başlangıç olarak 1500$ maaş olduğu söylendi ancak görüşmeye gitmeden biraz bilgi toplamak istedim. Yük gemilerinde çalışmak üzere Allah ne verdiyse bütün yeteneklerimi kullanıcam :) Sanırım bunun adı miçoluk oluyor. 25 yaşındayım, ingilizcem zayıf ancak kolay toplanacak vaziyette :), meslek lisesi elektronik bölümü mezunuyum(sadece diplomam var elektronik üzerine hiç bir deneyimim yok) 6 yıldır alaylı olarak ses teknisyenliği(büyük konserler, konferanslar, şirket toplantıları vs) yapıyorum. Aslına bakılırsa 5 yıl kadar bu işte para biriktirip evlilik, iş kurma gibi planlarımı gerçekleştirmek istiyorum. Şuan yaptığım işten dolayı uzun metrajlı seyahatlerden çekinmiyorum(illaki otelde kalmak gibi değildir ama para için çekilir herhalde), ailem onay veriyor ancak kafamda bazı şeyleri netleştiremiyorum, bu konuda deneyimi olan arkadaşlar beni biraz aydınlatabilirse sevinirim.
    Daha fazla uzatmadan sorularımı yöneltiyim: Gemiadamı cüzdanı dışında eğitimler için ne kadar bütçeye ihtiyacım olur? Bu eğitimler ne kadar sürer? 5 yıl içinde kademe kademe hangi mevkilere yükselebilirim? Gemilerde kurallar, izinler, sigara, migara, alkol kullanımı nasıl ve işe girişte bana söylenmeyecek olup da beni bekleyen süprizler neler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msahinkamci -- 16 Şubat 2014; 21:28:13 >

• güncelzz
  • hersey icinde rahat 2000-2500 gider yoldu yemekti hs bide tankerde al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşım,

Uzakyol gemilerinde uzun süre çalışan (zabitlik-kaptanlık yapan) biri olarak yanıtlayayım sorularını,

Öncelikle Miço olarak 1500usd kazanma şansınız yoktur.

Türkiye'de bazı dolandırıcılar STCW ve gemi adamı belgeleri için gazetelere ilan verip gençlere iş umudu vaad ederken 5000-6000TL civarı paralarını almaktadırlar.Sonuç olarak sadece para kaybedersin.
    http://www.iha.com.tr/bin-500-tl-maas-icin-gitti-dolandirildi-asayis-274099

Gemi adamı cüzdanı çıkartmak için önce bulunduğun ildeki Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı Liman Başkanlıkları'na başvurmalısın. Oradan yetkili kurslar hakkında bilgi alabilirsin, diploman olduğu için elektronik zabiti olarakta gemiye çıkman mümkün olabilir (Tabi önce 5-6 ay staj yaparsın gemilerde)

Eğitimler 1-2 ay civarında sürer, cüzdan çıkması da 1-2 ay civarı. Eğer gemici olarak çıkarsan 1000-1100TL aralığında başlarsın (tabi iş bulmak torpilsiz epey zor ilk tecrübesiz iken)

Gemide uyman gereken disiplin kuralları dışında uyuşturucu madde kullanmak kesinlikle yasaktır. Bunun dışında izin verilen alanlarda sigara içebilirsin, şirket kurallarına bağlı olarak içki sınırlı olarak izin verilebilmektedir.

• coaxem kullanıcısına yanıt
    Micoluk suan kalkti zaten bende ugrastim ama renk koru oldugum icin alamadim..1500 usd alabilir neden alamasin arkadasim cikti tankere 6+1 1550 usd aldi gerci dayanamadi indi yagciydi o sirket ismi vermiyim simdiii.

• quote:

Orijinalden alıntı: kmlsnmz.

Micoluk suan kalkti zaten bende ugrastim ama renk koru oldugum icin alamadim..1500 usd alabilir neden alamasin arkadasim cikti tankere 6+1 1550 usd aldi gerci dayanamadi indi yagciydi o sirket ismi vermiyim simdiii.

Yagcilik baska Micoluk baskadir.

Eskiden silici (makine) - mico (guverte) vardi ancak son degisikliklerden sonra gemici ve yagciliktan basliyor artik.
    ilk sıfırdan baslayan tecrubesiz kisiyi yetistirmek uzere aldiklarindan maasi daha az verirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: coaxem

quote:

Eskiden silici (makine) - mico (guverte) vardi ancak son degisikliklerden sonra gemici ve yagciliktan basliyor artik.
    ilk sıfırdan baslayan tecrubesiz kisiyi yetistirmek uzere aldiklarindan maasi daha az verirler.

baska oldugunu bende biliyorum ama o da ilk kez tecrubesiz 1550 usd ile basladi yabanci bayrak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASKERİ LİSEDE ÖĞRENCİ OLMAK
    11 yıl önce açıldı
    Memur Olmak
    3 ay önce açıldı
    Devlette mühendis olmak
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

baska oldugunu bende biliyorum ama o da ilk kez tecrubesiz 1550 usd ile basladi yabanci bayrak

Yabancı bayrak ise iş değişir 350usd zaten ekstra veriyorlar sigorta - ssk olmadığı için.

Tabi yabancı bayrak hep risktir. Maaş alamazsan itiraz edecek kurum veya hakkını arayabilecek bir makam yoktur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yabancı bayrak ise iş değişir 350usd zaten ekstra veriyorlar sigorta - ssk olmadığı için.

Tabi yabancı bayrak hep risktir. Maaş alamazsan itiraz edecek kurum veya hakkını arayabilecek bir makam yoktur.

her şirkette çalışılmaz zaten bile bile intihar olur bu.....

• coaxem kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Biraz geç gördüm cevabınızı kusura bakmayın.
    Hala araştırmaya devam ediyorum, torpil yapacak 3 kişi buldum şuana kadar :) edindiğim bilgilere göre diplomam olduğu için elektroteknik zabiti sertifikası alabiliyorum ancak tecrübe ve çevre edinebilmem için en az 6 ay yağcı veya benzeri bir görevde, büyük bir gemide çalışmam, aynı zamanda da boş zamanlarımda elektroteknik zabitiyle kaynaşıp işi öğrenmem gerekiyormuş. Yağcılık sırasında yabancı bayrakta çalışırsam 1000 - 1500$ arası maaş alabileceğim söylendi, sizin söylediğiniz rakamların kısa mesafelerde çalışan Türk gemilerinde geçerli olduğu söylendi ancak doğruluk payını bilemiyorum tabi, bu bilgilerin hepsini en erken 2 yıl önce bu işi bırakmış kişilerden öğrendim. @coaxem
  • Gemilerde çalışmanın belli bir sınırı var diye hatırlıyorum. Çünkü sürekli tuzlu su havasını ciğerine çekmek zarar veriyormuş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.