Şimdi Ara

Gençler emeklilik sistemini neden dert etmiyor? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
1
Favori
2.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Çalışanın emekliye giydirmesi

Bunlar ölümüne kapışır ama hamuduyla götürene ses edilmez.

• Güvencem var ondan resmi emekliliği düşünmeden kendini emekli etmen lazım zaten resmi sgk emekliliğini bekliyip ona bel bağlıyorsan senin kazık zaten çakılmamışki bu hayatta senin senden başka kimsen yok bro düşün taşın bol şans.

• Bir seçimde yine EYT çıkarırlar, bu ülke ekonomisi emeklilik ve memurluk üzerine kurulmuş. Oy almak için biri yine birşeyler çıkarır gelecekte de.

• Emeklilik sadece emekli maaşı değil,ücretsiz sağlık hizmeti de var.Bu gider gözden kaçıyor.Hiç eyt yokken bile 90 larda sağlık sistemi çöküktü.Hatta kemal kıliçdaroglunun,ssk müdürüydü o zamanlar,bir konuşmasinda emeklilik kötü tasarlanmış emeklilik yaşı 59-60 falan olmalı diyor.Ancak her ne hikmetse chp genel başkanı olduğunda 38-40 yaşlarında emekliliğe hiç hayır demedi.Hakkınızı yiyorlar diye propoganda yaptı,kazanamadı orası ayrı:) ama bu emeklilik işi iyi reklam ve propaganda konusu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 38 yaşındayım iki tane halam az çok kendimi bildim bileli emekli. Şimdi biri 70'e yakın diğeri 60-61 yaşlarında. Küçük olanın ben ortaokulda iken falan çalıştığını hatırlıyorum ama sanıyorum o da erken emekli oldu 40-42 gibi bir sağlık sorunu da vardı son 3-5 sene rapor heyet şu bu derken çok çalışamadı da. 80'ler ortası 90'lar başı bir erken emeklilik furyası vardı yani yine. Bunlar da bir daha çıkardı önceki emeklilik reformu geriye alınmış gibi oldu.

Ama bu sistem yürümez, şu halde yürüyemez. Bir de ölmüş adamın aylığını 90-100 yaşına kadar karısının yiyip bir de bekar ya da dul kızına aktaran bir düzen var. O da büyük sıkıntı. 30 sene prim ödeniyor 50-60 sene maaş alınıyor. Bir ya da iki jenerasyonu yakıp sosyal güvenlik sistemini adam etmek lazım. Bu esnada devletin bütçenin her tarafı delik ve oluk oluk akıyor. Bu emeklilik işlerine bakarken yerel yönetimlerin, merkezi bütçenin, diyanetin, 1100 odalı sarayların, bakanlıkların, arpalığa dönmüş kamu kurumlarını falan da unutmadan komple el atmak lazım.

• devletin emeklilik sistemine para yatırmadığım için umrumda değil zaten aklı başında biri sistemin 20-30 yıl içinde tamamen batacağını görebileceğinden girmeyecektir

• "Emeklilik sadece maaş değil, sağlik güvencesi de var" diyenlere...
    Gençler emeklilik sistemini neden dert etmiyor?

OECD ülkeleri içinde GSYH’ye göre en düşük sağlık harcaması Türkiye’de.

OECD ortalaması %9,2
    Türkiye ortalaması %4,3!

Ki o hastanelerin de çoğu çalışırken ödenen primlerle ve vergilerle yapılıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• SGK sisteminde 5400 u tamamlayıp hadi eyvallah diyeceksin zaten.40 yaşına kadar aldığın her kuruşu yatırıma yönlendireceksin+BES mutlaka olucak.Pasif gelire ulaştıktan sonra devlet hastanelerine gitmek için 600 lira güncel rakamla sağlık primi ödeyip faydalanılacak yoksa zaten bu şartlarda çalışılmaz.Çalışma saatleri çok uzun haftada 5 gün çalışmak kölelik düzeninin modern halidir.40 dan sonra gidip 3 günlük işe girerim part time daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 7 Nisan 2024; 16:45:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birincisi EYT 5000 prim gününe göre çıkmadı.Cıkacak diyen Bakan(AKPli) + Milletvekilleri (AKPli) gerek tweetleri gerek videoları merak edene Allahtan CC arşivlerde vardır(YouTube ve Twitterda bunun yeni adıyla X de)

Yani iktidar partisi 5ooo prim günü dedi ama son tahlilde 5975 prim günü olarak yasalaştırdı...

1-Eğer buna oh olsun diyorsanız yine düşünün HUKUK KURALLARI sizlere de zamanın bir yerinde bir noktada lazım olacak.Buna emin olun.Size olmasa eşinize, çoluk çocuğunuza lazım olacak.

2-Bir kanunda değişime giderseniz o yeni kanun geriye işletilemez. Mesela bu madde de Hukuk Kuralıdır.

3-İşletilir diyenler 1. maddeyi okusunlar. O devran bir döner pir döner.

Eytlilerin prim günü adına odedikleri paraları verin geri:) Bugün verin şu saniye almayanı bulmanız çok zor.

maaşlar afedersiniz ama yok.görünürde var ama aslen yok.

Bir aile ( koca-hanımı-2 cocugu ortalama bir AVM katında iftar yapsa(tek öğün) kac lira tutar?

e 10k olsa en dusuk maas ki altında da maas var.hesap edin.

Soruyu yanlı sormayalım.Doğruları konuşalım.

X de kamumasrafları adına tagler var son 10-15 gundur. acın bakın paralar nerelere gidiyor.

Anasının ak sütü gibi hak olan emekliliği konusmak hata. Bakan vekil maaslarını konus.belediye baskan maaslarını konus.TRT de kac tane müdür ve mudur yardımcısı var maaslarına ac bak onları konus. Halkın icinden olup halkı konusmayı iyi niyetli bulmuyorum. 10 K ya nasıl gecinilir? Bir yazsana suraya:)

Mühim Not: Su gün emeklilik adına bir gün prim odemezdim tek bir gün dahi. o primi yatırım araclarında kullanırdım. Birikim bir tarla(evet ekme bicme icin tarla) ettiği an tarla alırdım ekerdim bicerdim.Gıda enflasyonu dusmez artar( barınma muhim o k ama gıda ulasılması iyiden iyiye zorlasıyor.)

• Garage_Sale G kullanıcısına yanıt

emeklisine 300 euro maaş verip devletin batacağını iddia eden zavallı bir kitle var

avrupalı bu paranın fazlasını çocuk parası+öğrenci+burs+ işsizlik maaşı çeşit çeşit sosyal yardımla veriyor

• Garage_Sale G kullanıcısına yanıt

hükümetlerin çıkardığı kanunlar ve programlar hukuk kuralı değildir ki. Hükümet 5 yıllık zorunlu eğitimi 8 yıla çıkarır sonra 12 yıla çıkarır veli benim çocuğum 5 yıl okuyacak mı diyecek veya zorunlu askerlik 18 aydan 15 aya ve sonra 12 aya düşürünce askerdeki kişi illa ben 18 ay askerlik mi yapacam der 15 aya düşünce zaten aklına erken terhis gelir ve de öyle olur

1970lerde emeklilik sistemi çok berbattı 21 yaşında emekli olanlar bile var 40 yıldır emekli maaşı alan 10binlerce belki de 100binlerce kişi var .2 sene vekillik yapıp 100-150 bin lira emekli maaşı alan emekli yada hala vekil olanlar var .düşün bir vekil 150-200bin vekil maaşı alıyor birde 150 bin emekli maaşı alıyor böyle birşey olabilir mi?

birşekilde emekli olan 10bin liranın peşine düşmüş durumda zaten kamuyu soyanlar sıradan vatandaşa bir avanta vermek zorunda 10bin liralık avanta da bunlardan biri. Emeklilik sistemi baştan tekrar kurgulanmalı ve ödenen pirimler gerçek bir paraya endekslenmeli mesela altına, sonra ödenen paraya bakılmalı kim az almış kim indiragandi yapmış işte o zaman ortaya çıkar

• cnyttt kullanıcısına yanıt

orada vergi ADAM gibi alınıyor. Öyle böyle değil .Kol gibi vergiler var.Burada vergi vermeyen cok ama cok fazla insan var.Ve onların da tabi halka akısı cok mühim o konuda da muthis zaafiyetler oldugu söyleniyor ... diyim.

(ben çifte vatandasım.ab ye gitme sansı olan durmasın bir dakika dusunmesin.gitsin.)

• cnyttt kullanıcısına yanıt

her emekli 300 euro almıyor ki. Muhtemelen ortalama maaş 500 eurodur .50-80 seneden hesaplanırsa 300bin euro ile 480bin euro etmekte emekli maaşı toplamı TL olarak da 11.5 milyonla 20 milyon lira ediyor bürokrat milletveki ise belki de 50 milyon hatta 100 milyon bile edebilir bu rakam. 2 sene çalış devletten 50-100 milyon lira al .Halk buna karşı çıkmaz anlamak mümkün değil tabii ki 10 bin lira rüşvet ile bu tepki yok ediliyor

• Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

hocam sanmıyorum ama dediğin olsun aylık 8 yıllık 96 milyar dolar yapıyor

1.15 trilyon dolarlık ekonomide %10 bile yapmıyor

ayrıca her emekli yan gelip yatmıyorki

kimi hayvan bakıyor kimi siğortalı çalışıyor bir şekilde üretimin içindeler bunu yok sayamazsın

vekil konusunda tartışmaya gerek yok haklısın

• From my perspective, yazılımcı olarak yurt dışında çalışmayı düşünüyorum. Zaten aile durumu da iyi, ileride 3 kuruş emekli maaşını almasam da olur.

• Karşılıksız para toplayan, ben sana sonra veririrmci her sistem karadeliğe, sömürüye ve suistimale gebe. Buna emeliklilikten, sigortaya, bankacılıktan çeşitli kağıt üzerinden yürüyen finansal sistemlere kadar her şey dahil. Başta sosyal devlet, sermayenin birlik gücü, düzen vb gibi aldatıcı kılıflarla bu işlere giriliyor ama sonunda hep asıl üreten kişilerin sömürüsüyle bitiyor. Her şey al gülüm ver gülüm olmalı, mümkün olduğunca anlık olmalı, herkes herşeyinden kendi sorumlu olmalı, somut olmalı, karşılıklı olmalı. Devlet çok çok sınırlı vergi almalı ve çok sınırlı üst hizmetleri vermeli, sadece adaleti sağlamalı.

• 65 yaşında emekli olacaksın da devlete bol bol para yedireceksin de. ohoo 65 yaşına gelene kadar ölmen yüzde yüz ihtimalken devlet sigortaya yatırılan parayı garantiliyor.

• Çünkü bizim milletimiz devletin yaptığı bir harcamanın kendisine bindireceği yükü idrak edemiyor.

Çümkü devlet parasının aslıında kendi parası olduğunun farkında değil.

• Eyt olayına bakarsak ;

Burada suçlu olan, oy toplamak için eytlilere zamanında bunu vaat olarak sunan geçmiş iktidar ve yine oy toplamak için bu kanunu çıkaran şimdiki iktidardır.

Tek suçsuz olan ise eytlilerdir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.