Şimdi Ara

Gençlerin Asla Araç Ev Alamayacak Olmaları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
4
Favori
6.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Ellerinize sağlık sizin gibi insanların toplumda çoğalması dileğiyle…

• dobrasam kullanıcısına yanıt

büyükşehirler de çokça var zaten; kuzenim izmir den istanbul'a gitti 8 ay sonra geri döndü. Aldığı maaş ile ev tutmaya; ev geçindirmeye gücü yetmedi. İşini çok sevmesine rağmen pes etti.

Ben o ara kiralık evlere bakayım dedim; ilanların en az 3 te 1 'i kiralık oda arkadaşı arıyordu.

• aykut291 A kullanıcısına yanıt

belki 60- 70 yıl sonra olabilir; ama 10-20 yıllık süreçte olamaz. örneğin belki 30 yıldır otonom araçlar üzerinde kafa yoruluyor o teknoloji bile henüz olgunlaşamadı.

Ancak otoyollarda ve yol çizgileri görünür durumdaysa sağlıklı çalışabiliyor.

ayrıca ara eleman ihtiyacı onarım;bakım vs.. vs... her zaman olacak.insanın bir şekilde eli değmesi gerekecek diye düşünüyorum.

• Çağdaş kullanıcısına yanıt

60 bin bandındayken bayi ağzına kadar araç doluydu. Gittim baktım içine bindim beğenmedim. Bu ne biçim araba dedim. Almadım. Şimdi aynı aracın 2020'sini 48 ay kredi ile zor aldım. Demek ki bu ülkede bir şey alınabiliyorken alacaksın.

• selamivural kullanıcısına yanıt

Reis 2014'ten beri aynı masal :D

Mesela 2019'da bu "emlak balonu" zehrini dinlemeyip 150.000'e ev alanların şu anki aylık kredi taksiti, kirasının yarısından az, kimi yerde kirasının 10'da biri. Arabalar da öyle keza.

Hiçbir şeyin fiyatı düşmez bu ülkede. Emlak balonu, araba balonu, oha oyuna bu kadar para verilir mi vs hiçbirini dinlemeyin. Bu ülkede şu anki fiyat, en ucuz fiyattır :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratB1 -- 18 Haziran 2023; 10:23:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MuratB1 M kullanıcısına yanıt
    2019-2020 senelerinde kamu bankaları ucuz krediler vererek, elde kalan daireler ve aynı şekşlde araç fiyatlarında cazibeyi arttırdı ve bunların fiyatı alıcı çok ve düşük faizli krediler yüzünden haftalar içinde 2 ye 3 e katladı. Suni bir artış sağlandı ve tabii bu artış, kirayada, marketlere de, dovizi de, altını da, bütün hayatı etkiledi.

Hadi bu sefer bu artışı durdurmak için hazine döviz satmaya başladı, arkasından kur korumalar geldi, maaşlara zamlar, enflasyon patlaması derken, şu anda yangın büyük, paranın alım gücü yok, geçim zorlaştı.

O verilen ucuz kredileri şu anda kredi alanlar değil, fakir halkın sırtina yüklendi, artan vergilerle ve borçlanarak ödüyor, adamlar %20 ile kredi aldı, gerçek faiz %60-70-80. eee aradaki fark yok olmadı ki, milletin sırtına borç yazıldı.

Bu işlere 2019 yılında hiç girilmeseydi, ne ev, ne araba, ne ev, ne dolar şimdiki gibi olurdu. Bu işin kime faydası oldu, parası zaten olan zenginlere faydası oldu. Fakir ve gerçekten ihtiyacı olana, ev araba almak isteyene zaten kredi vermediler, onlar sadece seyirci olabildiler, daha da fakirleştiler!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• selamivural kullanıcısına yanıt

Aynen katılıyorum.

Ucuza verilen krediler ile yandaşları zengin ettiler. Bedavadan mal sahibi oldular. Aradaki boşluğu ise fakirlere vergi olarak yüklediler. Zenginlerin zaten doğru düzgün vergi ödediği yok.

2020-2023 arasını ben direkt servet transferi olarak görüyorum.

• siyasal islamcı neoliberalizmin sonu budur.

• legen wait for it dary kullanıcısına yanıt

Neo-Liberalizm mi? Komunizm diyecektiniz heralde. Tüm ülkeyi asgari ücrette eşitlemeyi başardılar. Öğretmenleri bile asgari ücretle çalıştırıyor daha ne olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 4 Temmuz 2023; 7:44:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç alınamayacak gerçeği konusundan çok uzaklasacağımız için, forum kuralları dısına çıkmıs olacağım komünizm tanımınızı revize etmek konusunda. o yüzden susuyorum

• Dünya üzerinde fakir halkın daha da fakirleştirilerek üzerinden zengin olunan ve karşılığında daha da desteklenmenizi sağlayan liberalizm kapitalizm sosyalizm tarzı bir insan eli ideoloji yoktur. 60 bin yıldır eğer halkınız yaratıcıya değil de aracılarına taparsa hep bu şekil yaşamıştır. Geçmiş olsun Türk milleti, sen artık Bangladeş ligindesin.

• denn.zent D kullanıcısına yanıt

akp den önce muhalefetin gitmesi gerekiyor.

• road35 R kullanıcısına yanıt

valla adamlar egea ya takır takır 1 milyon sayıyor . nasıl alıyor nereden buluyor bilmiyorum ama 20 bin maaşla namusuyla o para kazanılmaz onu çok iyi biliyorum. sorsan herkes namus timsali tabi.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.