Bende bir genç olarak bu fikre şu an için katılıyorum ama bu düzen böyle gitmeyecek arkadaşlar. Zirveyi görmek için ilk önce en dibi görmek gerekir. @Kaygerya Hocamında fikirlerine katılıyorum ama önümüzde 2002 deki ışığı veren bir siyasi irade ne yazık ki göremiyorum. |
Gençlerin Asla Araç Ev Alamayacak Olmaları (2. sayfa)
-
-
togggg, sorun fakirlik veya zenginlik değil. elbette her ekonomide fakirler zenginler oalcaktır. ancak sıkıntı düşünce yapısında.
ülke soyulurken "çalıyorsa benım paramı çalıyor sanane" diyen vatandaşın zihniyetindekiler, şu anda yaşadıgı durumu "Kısa süreli geçici nakit sıkıntısı" olarak görüyor. yani geçici bir durum oldugunu dusunuyor.
hukumete yakın kalıp zenginleşen kesim de, para eridiği için yeterince zenginleşemediğini düşünüyor ve daha da zenginleşmek için son cırpınışlarla hareket ediyor
gelir adaletsizliği hat safhada cunku biz bir iş ile bir maaş alırken, bazı insanlar hiç iş üretmeden 8 yerden maaş alıyor, veya kızılay gibi şirketler çadır yemek satıyor parayla bundan pirim alıyor. yanı demek istediğim, gelir adaletsizliği düzeltilmel,i ve toplumsal algı mantık yolunda birleşmeli.
-
Babamı 2019 model 112bin tl ye aldığı arabanın ikinci eli 800küsür bin lira olmuş. Bu araba fiyatları zamanı geldiğinde patlayacak ama ne zaman...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
BU KADAR FİYATLARIN YÜKSELMESİNİN SEBEBİ TAYYİP AMCANIN FAİZ İNADI DEĞİL Mİ? FAİZ SEBEP ENFLASYON SONUÇ DİYE DİYE FAİZİ DÜŞÜRDÜ. SONUÇLARINI GÖRÜYORUZ HEPİMİZ.
-
Sanki eski ekonomi bakanları ve MB başkanı varken ve faiz %24 olunca ekonomi çok iyiydi. O şekilde devam etse şimdiki CHP'li grup yine desteklemeyecekti hatta 2012 yıllarında memur maaşı 1000 küsur dolar olduğunda memur emekli açlıktan ölüyor diyende yine aynı gruptu.... Belli grupların yorumlarını çok fazla önemsememek gerekli ama yine de yeni nesil yanlış yönlenmesin diye birşeyler yazmak gerekiyor. Sonuçta sadece senin biliyor olman önemli değil belli bir yüzdesel orandaki kişinin de bilinçlenip siyaseti etkilemesi gerekiyor
Üç aşağı beş yukarı belli periyotlarla olan ekonomik krizlerle , aynı kategoride bir ekonomik kriz değil bu yaşanan.Burada bilerek isteyerek orta direk ve biraz üstüden itibaren bilinçli bir şekilde fakirleştirme ve ülkeye getirilen sığınmacılarla aynı maddi kategoride yaşama geçirme isteği var. Bu ülkenin ezici çoğunluğuna asgari ücret veya bir tık üstünde ekonomik koşullar bilerek ve isteyerek dayatılıyor.
Eğitim kalitesi yerlerde , bunu teknik yada uzmanlık gerektiren iş kollarında çalışanlar , yeni mezunları gördükçe çok daha rahat hissediyor.
Bunun yanında daha uzun vade ve asıl vurucu olan ahlaki çöküntü , maalesef genişleyerek devam ediyor. Ahlaki derken yine ezici çoğunluğun zannettiği gibi bacak arası ahlaktan bahsetmiyorum. Liyakat ve eşitlik kavramları bitmiş durumda.Hakkaniyet bitmiş durumda, gerçekten haklı olanın değil , sesi çok çıkan , bu '' bizden'' olanların haklı olduğu bir değer sistemine geçilmiş durumda. Kendi görüşüne yakın insanların bile hatasını konuşamayan, yapıcı bile eleştiri getiremeyen , maddi çıkarları uğruna sessizliği kutsallaştıran bir ahlak yapısıyla beraberiz artık . Bu çöküntü gerilemediği sürece ekonomik olarak bir değişim ve gelişim kimse beklemesin.
Çöküntünün değişme ve gerileme ihtimalinin olup olmadığını ise bu seçimde anlayacağız. Eğer mevcut iktidar bu seçimleri kazanırsa, çöküntünün katlanarak devam edeceğini düşünüyorum ve sonu gözükmeyen bir kuyuya millet kendini atmış olacaktır. İktidar değişirse bir umut var demektir ama yeterli olup olmadığına emin değilim açıkçası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fottili -- 3 Mayıs 2023; 4:19:27 >
-
Çok acı bir durum, ne zaman düzeliriz bilmiyorum artık.
-
EN AZINDAN BAZI ŞEYLERE ULAŞABİLİYORDUK. DEPREMZEDE ARKADAŞIM VAR. ENKAZ ALTINDAN ARABASINI ÇIKARDI. 97 MERCEDES. HURDA HALİNDE SATTI. 90 BİNE. SAĞDAN SOLDAN PARA BULDU. 180 BİN LİRASI VAR AMA ARABA ALAMIYOR. ARABA YOK. 91 MODEL ELİ YÜZÜ DÜZGÜN TOYOTALAR 220 BİN LİRA ŞU ANDA. EE BU MU İYİ EKONOMİ? AL HATTA KONUSUNU BİLE AÇTIM..
https://forum.donanimhaber.com/enkazdan-cikan-arac--155472839-2#155513345
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SISU -- 6 Mayıs 2023; 0:45:54 > -
Piyasada para bolluğu var demek ki... Devlet 30-40 yaşındakileri emekli ederse yandaşa kadro açmak için 100lerce üniversite açarsa . Üretim olmadan ülkenin geliri artmadan durmadan maaşlara zam yapılırsa eski Toyota bile milyon lira olursa şaşırmamak gerekir.. Dış Ticaret açığı 110 milyar dolardı sanırım 25 milyon hane varsa 4400dolar bu da hane başına 90 bin lira fazladan ödeme yapılmış demek 2 sene biriktiren eski Toyota parası bu
Faiz indirimi hatalı karardı o dönemde yazdım faiz indirmek için 15-20 milyar dolar ateşleyecek dövizin olması gerekiyordu daha sonra döviz bulup faiz indirmeye girdiler. Yani bir bakıma öğrendiler. Ama faiz indirimin ekonomiye katkısı da yok hatta enflasyon yüksek olduğu için kredilerde suistimal ve haksız kazanç yaratıyor bir bakıma gelir transferi tabii çalışan üretene verilirse geri dönüşü olur ama değilse zararı halka dönecektir
Kemal Kılıçdaroğlu gelirse bütün sorunlar çözülecek. Haydi Türkiye, oyunu adaletten, dürüstlükten, Türk halkının menfatinden yana kullanarak bu 20 yıllık bozuk düzene son ver!
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: dobrasamOda kiralama sistemine geçmeye hazır olması lazım ülkenin
Aynen, hatta eski filmlerde rastladığım bir tür pansiyon yaşamı gelebilir. Devlet sorunu ev sahiplerinin sırtından çözmeye çalışırsa ileride olacağı bu.
Arkadaşlar kim kazanırsa kazansız bu fiyat artış hızı durdurulamazsa Ev araba vs almak (% 10 luk zenginler hariç ) geri kalanlar için hayal maaalesef..!
Örnek vereyim ...
Normal sıfır bir otomobil almak için 1m gözden çıkarmak gerekiyor.
Çalışan yada emekli bir vatandaşın aylık geliri 20.000 TL bile olsa sıfır otomobil alması çok zor.
20.000 X 12 = 240.000 (12 AY )
240.000 x 4 = 960.000 ( 4 YIL )
4 yıl ve fazlası çalışacaksınız ve diğer masraflarınızı saymıyorum bile,ancak 1m parayı biriktirebileceksiniz ama o zamana kadar alacağınız otomobilin fiyatı biriktirdiğiniz miktardan daha fazla olacaktır.
Bir miktar paranız varsa gerisini banka faizi ile alırım derseniz daha fazla fiyata otomobili almış olacaksınız.
Hesap ortada...!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bamorex -- 20 Mayıs 2023; 19:43:57 > -
Muharreme vericem çünkü güzel dans ediyor diyen bir jenerasyon var önümüzde. Ev araba alamamak en son problemleri olacak bu zeka seviyesiyle.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Azerbaycan dostumuz değil
maalesef karabag savaşında azerbaycana yardim ettik
rusya kasetçi
suriyeden libyadan çekileceğiz
Batı aferin diyecek
rusyaya yaptirim uygulayacağız
genel başkanlar aday olmamalı
damat selcuk yargılanacak
masaya kendimi dayatmam
1921 anayasası
helallesme
Ankara kuşu
maarrem 10 milyon dolar aldi cekilsin %60 aliriz
300 milyar dolar getiriyorum
8 cb yardımcısı
meclisi kaybettin
parlamenter sistem buhar oldu
böyle mi son veriyorsunuz bozuk düzene?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 20 Mayıs 2023; 22:26:16 >
7-8 yıldır patlayacak deniyor hocam bu saatten sonra zor .
-
Kim; Ev, Araba, İş, Aş vadediyorsa, bişey verme ihtimali var ama hiç bunlardan bahseymeyen biri zaten sözünü etmiyor, ne verecek, yat, kalk aynı düzen devam edecek
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
tespitiniz güzel ve doğru...
ama birde şu var şimdi moda oldu zaten evlenen kişi maksimum 6 ay sonra düğünde takılan altınları satıp birazda aile desteği ile ya ev ya araba alıyor...
-
Hikaye...
Artık evlenme oranı ve doğum oranları azaldı. Evlenenler de masrafa girmemek adına düğün yapmıyor. Yapsan da adam akıllı altın takan yok. Boş kutu atıyor insanlar. Şu an aileden gelecek bir serveti olmayan gençlerin bu ülkede standart işlerle kazanç sağlayıp mal mülk edinmesi imkansız. Bir süre sonra faizler artacak bu doğru ama yine parası olan para kazanacak.
Küreselciler iş başında. 8 milyar insan bu gezegene fazla geliyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X