Şimdi Ara

Gençlerin siyaset yapması lazım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
3.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sistemde gençler ancak afiş filan asarlar. Siyasete girebilmek için çevren, boş vakit ve paran olacak. Sırf millet vekili olabilmek için 50-60bin oy gerek. Bağımsız girmesi çok zor. Parti işi zaten büyük oynayanların yapacağı iş...

• Batı dünyasıda zaten açmış kollarını bizi bekliyor. Kim kendine rakip isterki. Gerçi dünya zaten bize entegre oldu. Kıymetli dövizleriyle satın aldılar heryeri. Yerli pek fabrikamız kalmadı. Biz çalışıyoruz onlar kazanıyor. Atatürk zamanında başlayan gelişim sonraki siyasiler ile bitirildi. Dışa bağımlı bir ülke olduk...

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F059F8BEE

Gençlerin bilimle uğraşması lazım. Siyaset bizi ileri taşımaz.

Sahip çıkıyorlar mı da uğraşalım? Siz de biliyorsunuz siyaset düzelmediği sürece bilimin anlamı yok bu ülkede. Önce siyasi düzeni düzelteceğiz ondan sonra bilim. Yoksa eldekiler de kaçıyor.

• Siyaset yapacak kişinin tıpkı devlet memurluğu alımında yada işçi alımında olduğu gibi çeşitli kriterleri taşıyor olduğuna dikkat edilmesi lazım.Sırf bir bölgede seviliyor,tanınıyor diye oy çokluğu ile seçilmiş tonla siyasetçi var özellikle küçük yerleşim bölgeleri yada küçük illerde.Yani sadece T.C vatandaşı,Hapse girmemiş olması,üyelik için parası olması yada genç olması gibi kriterler belli ki yeterli değil...

Bak biraz önce videoya denk geldim.Başlık aynen şu "TÜRK'LER İMPARATORLUK KURACAK..!! YUNAN ve DİE WELT ÇILGINA DÖNDÜ..!! "

Yorum yapanlara bak çoğu genç....Allahuekber diyen imparatorluk kurmuş.Lan bu ülkede Almanyanın bizi kıskandığına ciddi ciddi inanan veya kötü ekonomi için dış mihrak olayını benimsemiş yığınla insan var ya...

• quote:

Aristo'ya göre bilimlerin şahı siyasettir. Siyaset denince aklınıza sadece gündelik siyaset gelmesin hocam, dediğiniz çok yanlış. Siyaset bizi ileri taşır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Saatlik 160 lira kazanması güzel.

Ama haftada kaç saat çalışabilir? Yaz geldiğinde işleri kapanabilir. Bunları da hesaba katmalısın. 2 Saatlik 320 kulağa hoş gelir. Ama bu adam parça da değiştirdi diyorsun. Yani yarısı parça olsa kendisine saatlik 80 lira kalır.

İlk başta dediğim gibi, ne kadar çalışabiliyor? Hafta da 3 4 işe gidiyorsa kötü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Saatlik 160 lira kazanması güzel.

Ama haftada kaç saat çalışabilir? Yaz geldiğinde işleri kapanabilir. Bunları da hesaba katmalısın. 2 Saatlik 320 kulağa hoş gelir. Ama bu adam parça da değiştirdi diyorsun. Yani yarısı parça olsa kendisine saatlik 80 lira kalır.

İlk başta dediğim gibi, ne kadar çalışabiliyor? Hafta da 3 4 işe gidiyorsa kötü.

Bu insanların çoğu haftada 6 gün çalışıyor. Geldiğinde de telefonu susmak bilmiyordu.

• son zamanlarda üzerine düşündüğüm olay.

sürekli siyaset konuşuyoruz,ülkemizin sorunlarını konuşuyoruz,belki bazen çözüm üretiyoruz vs vs

ama nedense kimse de demiyorki sorunları çözmek için belediye başkanı olayım, milletvekili olayım,belki cumhurbaşkanı olayım vs

yani herkes bi başkasından bekliyor sorunların çözümlerini. kimse elini taşın altına koymuyor.bu uğurda mücadele etmiyor.

elbette belediye başkanı vs olmak zor biliyorum. ancak kimse bu uğurda mücadele etmiyor. ancak oturduğumuz yerden ali kötü, veli iyi. o öyle bu böyle bla bla bla

siyasette sevmediğiniz insanlara baksanız neler yapmışlar, sevdiğiniz insanlara baksanız neler yapmışlar bir yol tutturup onlar gibi siyasetçi olunabilir gibi.

ben kendi adıma aklıma geldikçe çeşitli konularda çözüm önerilerimi cimere yazıyorum. biliyorum kimse okumuyor ya da çözüme katkı sağlamıyr ama yine de vatandaşlık görevimi yapıyorum.bir nevi vicdanımı rahatlatıyorum.

ama herkes kendi fikrini,çözümünü cimere yazsa en azından kendi aramızda konuşup kalmaz olay. belki birilerinin kulağına kar suyu kaçar ve çözüm üretilir.sorunlar çözüme kavuşturulur.

tahin pekmezi çok severim. önümüz kış bol bol tüketmek lazım  

ekmek ve pasta ile..

• Gençlerin bir tarafında şemsiye açılmış... ne siyaseti

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet ben de siyasetten çok şikayetçiyim. Muhalefet partileri sürekli yapılan icraatları eleştiriyor, bunlar yetmezmiş gibi dalga da geçiyorlar. Her yere şehir hastaneleri, havalimanları köprüler, fabrikalar yapılıyor bunlar yetmezmiş gibi yerli arabamızı da çıkarıyoruz yerli iha-siha üretiyoruz bilime inanılmaz bir yatırım var. Her şehre üniversite açıldı vs vs.. sayarım ama muhalefet ne yapıyor? Yapılmayanları değil de yapılan icraatları sürekli eleştiriyor yol yapdı vs söylemlerle. Muhalefet bu söylemi terk etmeli. Kusura bakma ama şunu da eklemeden geçemeyeceğim kim bize sahip çıkmıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canım o asırlarca söylenmiş bir söz hem Aristonun dediği her şey doğru mu? Bence çok göreceli bir kavramdan bahsediyorsun. Bak bakalım Avrupa'ya bilim siyasetle mi gelişiyor? Bilim siyasetten tamamen arınmalı yoksa her şey çıkar işine dönüşür. Bilimin asıl hedefi insanlara hizmet olmalı. Dua ile

• quote:

Canım o asırlarca söylenmiş bir söz hem Aristonun dediği her şey doğru mu? Bence çok göreceli bir kavramdan bahsediyorsun. Bak bakalım Avrupa'ya bilim siyasetle mi gelişiyor? Bilim siyasetten tamamen arınmalı yoksa her şey çıkar işine dönüşür. Bilimin asıl hedefi insanlara hizmet olmalı. Dua ile

Aristo bu konuda otorite olduğu için onun sözünü paylaştım.

O söz hala geçerliliğini koruyor çünkü hayatta olan herhangi bir şeyi siyasetten soyutlayamazsin ayiramazsin. Hayattaki her şey siyasete bağlı. Aristo'nun neden öyle dediğini araştır istersen.

Avrupa'nın gelişmesinin temelinde zaten siyasi reformlar yatıyor hiç Avrupa tarihine baktın mı?

Ben zaten bilimle siyaset bir arada yapılmalı demedim. Siyasetin kendisi de bir bilim dalı zaten ya neyse. Bilim diyince insanların aklına sadece beyaz önlük ve laboratuvar geldiği için...

Siyaseti öcü görmeye gerek yok aksine anlamaya özellikle de zeki ve bu alanda yetenekli gençlerin dahil olmasına ihtiyacimiz var. Herkesin yeteneği aynı değil yoksa pozitif bilimci işini bıraksın siyaset yapsın demiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1593E8EC2 -- 10 Kasım 2020; 20:49:22 >

• quote:

Evet ben de siyasetten çok şikayetçiyim. Muhalefet partileri sürekli yapılan icraatları eleştiriyor, bunlar yetmezmiş gibi dalga da geçiyorlar. Her yere şehir hastaneleri, havalimanları köprüler, fabrikalar yapılıyor bunlar yetmezmiş gibi yerli arabamızı da çıkarıyoruz yerli iha-siha üretiyoruz bilime inanılmaz bir yatırım var. Her şehre üniversite açıldı vs vs.. sayarım ama muhalefet ne yapıyor? Yapılmayanları değil de yapılan icraatları sürekli eleştiriyor yol yapdı vs söylemlerle. Muhalefet bu söylemi terk etmeli. Kusura bakma ama şunu da eklemeden geçemeyeceğim kim bize sahip çıkmıyor?

Anlıyorum hocam. İyi forumlar  

• Hocam aklıma böyle bi fikir var 21 yaşımdayım kurucum bi partı adam akılı bize oy veren versin vermeyen canı sağolsun

• ben siyaset falan yapmak istemiyorum, normal insan olmak istiyorum. gezmek istiyorum, fotoğraf çekmek istiyorum, kaliteli bir eğitim almak istiyorum.

• quote:

Gençler bilim ile uğraşır, yıllarca emek verip ömürlerinin yarısını bu yol da geçirirler. Sonra yobaz bir siyasetçi gelir, o gençlerin tüm emeklerini çöpe atar.

Hem bilim de hem siyasette gençler yer almalı artık, ama siyaset için $$$$ gerekiyor. Ülke gençlerinde de $$$$ olmadığına göre, bu topraklarda asla gerçekleşmeyecek bir hayalden ibaret kalacak.

• Kim bize sahip çıkmıyor söyler misin

• Coroic kullanıcısına yanıt
    Cidden ben de aynısını düşünüyorum.Yani ben istediğim işi mi yapcam yoksa vatanı mı kurtarcam? Vatanı kurtardık diyelim yine ihanete edilecek vatana. Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethetti, Vahdettin İngilizlere verdi. Atatürk kurtardı, kaybedilmemesi için eğitim yenilikleri yaptı. Malum kişi ise dini kullanarak kendi saltanatını kurdu.Yani her zaman kurtarıcılar ve saltanatçılar oluyor.Demek istediğim şu, eğer biz bir milletin kaderini değiştirmek yani çocuklarımızın Türkiye'de doğdukları için minnettar olmaları için yüce bir ideal uğruna kendi hayatlarımızı harcamak buna değer mi? Eğer gerçekten bu ülkenin gençleri olarak milliyetçiliği milli bayramlarda instagram'a story atmaktan öteye taşımak istiyorsak yapacağımız devrimin kalıcı olmasını da sağlamalıyız. Yani yozlaşma olduğu sürece birilerinin saltanatı uğruna tüm emeklerimiz ve hayatlarımız boşuna gider. Ben de biricik hayatımın benden sonrakiler tarafından çöpe atılmasını istemediğim için siyasetten çekiniyorum.

• Bence siyaseti otomatların yapması lazım. ihtiyaç duyulan kriterleri belirlersin kanunu onlar simüle ederler ve uygularlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 10 Kasım 2020; 22:10:34 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.