Şimdi Ara

Gençlerin siyaset yapması lazım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
3.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Genclerin siyaset yapmaması arkadasinda dedigi gibi 1980 sonrası Kenan evrenin ulkenin durumunu gorup zorla yaptirilan bir politika

bu sebeple modern turk tarihi (ataturk sonrası) ogretilmiyor.

Burda iki taraflı bir durum var cunku eger tarih objektif şekilde anlatılmazsa genc halk - bilgisiz halk ve genel olarak bilgisizler yani cok kolay kıskiritiliyor ve taraf haline getiriliyor. Turkiye buna cok acik zaten takımlardan tut telefonlara kadar kavga edecek hale gelirler hemen suankiler bile.

Tarihi ve dertleri adam akıllı anlatmak , asıl sıkıntı bu. Keske insanlara 32.gun belgesellerini zorla izletseler universitede.

23 yasindayim arkadaslarimin %99'u ne olup bittigini ataturk sonrasi bilmez ki bunlar bu zaman yasadigi sorunlari direk etkiler.

Ama yok 1000 yıl once yasamıs karaman devletini bilir yok hititleri bilir. Bunları bilme demiyorum da bunlar kültür bir işe yaramaz bu zamanda. Fakat 38+ sonrası direk seni etkileyen şeyler

O savundugun menderes kadınlardan içkilerden çıkamayan islamcıları kandıran biriydi haberin var mı :) yoktur

bu ülkeden gelen geçen insanların ne vaadeip gelip sonra gücü tattıktan sonra ordan çıkmamak için neler yaptıklarını zaten direk görüyorsunuz.

Dövizin her zaman patates oldugunu vs

Fakat insanlara bunları sevdirmek lazım..

• Ayrıca türkiye ile almanya gibi fransa gibi bizim henüz gelemediğimiz aşamaları aşmış devletleri karşılaştırmanın manası yok.

Almanya dediğiniz devlet bizim daha yapamadığımız din devlet işini ayırmayı çoktan halkına yedirmiş , halk tarafından kabullenmiş. Hiç bir zamanda tekrardan sorun olmamış bir ülke. Hırsızlık , düzgün iş yapmama , binlerce entrika

bunlardan bazısı türklerin işine işlemiş. İşi düzgün yapmama, insan ilişkilerinde düzgün davranmama , "kurallar bozulmak içindir var hehe " kafasındaki çakma anarşiklik herkesin içine işlemiş.

• bence gençlerin önce bilgi birikimine sahip olması lazım. araştırması lazım. boş muhabbeti azaltmaları lazım. sarı mikrofonu açın izleyin, gençlerin hallerini acıyarak izliyorum...

• Ülkede siyasi kademelerde liyakat olmazsa, iyi bir politika izlenmezse, sen nolursan ol bir arpa boyu yol gidemezsin. Kendini bir sekilde kurtaran kurtarır. Şansı olmayan bahtı olmayan Allahiyla başbaşa kalır. Egitim sistemi berbat vergilendirme sistemi berbat heryerde torpil kol gezerken fikir özgürlüğü yokken bilimden de eğitimden de söz edemezsin. Önce siyasi istikrar olacak. Liyakat olacak. Kanun nizam olacak. Devlet halk icin olacak, halk devlet icin değil. Gerisi sonra gelir... Kimse tekil olarak bir şey yapamaz. Milyonda 1, kaideleri bozmaz... ülkemizin durumu yıllardır belli...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt

"sen bizim zamanımızda yaşadıklarımızı yaşamadın" dedi ve 5 dakika sonra piyasa değeri 84 milyar dolar olan whatsapp'dan gönderemediği resmi sana göndertmeye çalıştı.

• bence gençler öncelikle akıntıya kürek çekmek yerine çalışıp kendilerini geliştirmeli.

• Merak ediyorum zimba gibi iyi universite mezunlari bir parti kursa acaba nasil olurdu ; nekadar oy alirdi?

• Gençler siyaset yapamazlar, çünkü paraları yok. Ülkede siyaset zenginler için var. Zengin siyaset yapıyor daha da zengin oluyor.

• Atını Öpen Kovboy A kullanıcısına yanıt
    Çünkü ellerine bundan başka bir yol sunmuyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • özellikle muhaliflerin yapması lazım, akp siz aktif değilsiniz diye her yerde etkin ancak önce chp'nin fabrika ayarlarına geri dönmesi gerek, chp gençliğinden kadın kollarına bitik durumda alayı rant kovalamaktan çalışma yapmıyor.

• Gençler şuan sigara,alkol ve kız peşindeler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C72FBB06E

80 darbesi sonrası halkı öyle bir bezdirmişler milletin anasını öyle bir ağlatmışlar ki o darbeyi yaşıyan aileler

aman benim oğlum kızım etliye sütlüye karışmasın diye milletin başını yiyen bir aile yapısı türedi

oğlum kravat bağlasın kızım hayırlı bir kısmet bulsun 2 çocuk pırtlattımı değmeyin keyfime diyen aile tipi türedi

kısacası olay ailede bitiyor aile vizyon sahibi olmayınca çocuğunada aynı haltı miras bırakıyor

sanayiye gidin bakın tonla sektörde açık eleman var işini düzgün yapacak

fakat teknisyen lazım ara eleman yani işini düzgün yapacak meslek lisesi mezunu adam yok

yıllarca otomobil tamircisi diye filimlerde milletin aklına aşağılık bir meslekmiş gibi gösterdiler fakir oğlan zengin kız senaryosu

piyasada işini adam akıllı dürüsüt yapan kişi yok halbuki Almanya o teknisyenler ile kalkındı sanayi devleti oldu

bilmem anlatabildim mi ülke insanının aklına ekilen düşünce yapısını

1980 ve 1995 arası doğmuş nesilin zihniyeti resmen bir küpün içine hapsedilmiş vaziyette

risk almayı başaramıyor insanımız olay burda siyasetten uzak duruyor insanlar siyasetin hak aramanın nasıl yapılacağını bilmiyor millet

86'lıyım ve bizimkilerde böyle bir durum yoktu. Hiç olmadı. Oy verenlerin çoğunluğunun evet bastığı 82 anayasasında, abimi arkadaşlarına emanet edip, oy vermeye tırsarak gidip, hayır basmış bir ailenin çocuğuyum.  

Zihni hür yetiştim. Refah-yol döneminde annemin kızağa çekilmesine tanık oldum. O kadar bürokrasi emeğinin karşılığı olarak aylık 3000 lira aldığını da gördüm. En iyi devlet 5km öte dursun mantığını çok genç yaşta oturttum.

Bizimkiler hiçbir zaman aman oğlum şunu yapma veya bunu yap demedi. Bayağı özgür yetiştim. Arkadaşlarım da öyle. Ama uzak çevrede görüyorum, millet birbirine "memur olsana" baskısı yapıyor falan. Çok gülüyorum.

Olumsuzluğu halka açık alanlarda dile getirmeye korkanlar da çokça var. Böyle yetiştirilmişler gerçekten. İşe yarar biri isen, sana hep ekmek çıkar. Yanlışa yanlış dediğin için birileri önünü tıkarsa yapacak bir şey elbet bulursun. Ama burada, ama başka yerde. Ama bu tırsak kesim anladığım kadarıyla çok geniş dünya algısı olan bir kesim de değil. İçinde yaşadığı ortamın dünyanın yüzde biri etmediğini kavrayamamış, veya kalan %99'a açılmak konusunda kendine güvenmiyor.

Neyse, güdeceğiz bu kitleyi de bir şekilde...

• Evet ama iti çakalı değil temiz ve dürüst gençler girmeli. Özellikle İslamcı ve milliyetçi tandanslı gruplar partilere giren gençler hiç temiz değiller. Tek dertleri zengin olmak zülm etmek

• Gençlerin çoğu boş ve aptal.Benim birçok arkadaşım siyaset yapıyor die sosyel medyadan sildi bile.Gerçekleri görmezler sonrada oturur ağlar hayata isyan ederler iş bulmıyorum sürekli geçim sıkıntısı yaşıyroum derler.Siyaset boş insanların işiymiş görüşleri böyle çoğu insanların.Bunlara gerçekleri anlatamayız kafalarını kuma gömmüşler hakikatten ve gerçekten uzaklar herşeyin kader olduğuna inandırmışlar kendilerini.İnsanların çoğu böyle arka planda neler döndüğünü bilmez bilendende nefret ederler ve iletişimi keserler.Bu düzende böyle devam eder bunlar hayatın acımasız kurallarıdır.İnsan kendine birşey olmadımı başkasının derdini umursamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 11 Kasım 2020; 10:40:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • önce bir işte çalış para kazan ne siyaseti bu hayatta neyi biriktirdinki.?

• Çok yakınımda ilçe başkanı olan bir tanıdık var.

İlçe başkanı olabilmek için harcadığı parayı bilseniz dudaklarınızda uçuklama çıkacaktır.

Siyaset zengin işidir.

Nerede ticaret ile uğraşan zengin işadamı ,nerede zengin mütahit tayfası bunlar siyasetin öyle yada böyle içinde.

Çokta meraklılar ya halka hizmet etmeye!! , Dünya kadar para harcıyorlar bu uğurda.

Ye babam ye bitmek tükenmek bilmeyen deniz nasılsa...

Fosil neslin elini eteğini çekmesi lazım ülkenin üzerinden.

O koltukların bırakılması lazım adamın yürüyecek,konuşacak takati yok bi ayağı çukurda hala siyaset yapacağım diye uğraşıyor.(Bknz. Bahçeli - zamanında Bknz. Ecevit)

Halkın çoğunluğun da kafa değişikliği şart.Her şeyi dine kitaba bağlamak yerine.

Ülkeyi refaha götürecek ,şeffaf , yenilikçi ,üreticiyi destekleyen , hemen hemen her konuda reformlar yapabilecek , vizyonu geniş,ileriyi gören (İşin kısası Atatürk gibi biri şart) bir devlet adamı şart.

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

hocam demek istediğim biraz uzunn olacak ama bahsettiğim şeyin özeti şu;

Hz Ömer halife olduğunda halka soruyor!!!

Bu makamın yetkilerini kullanırken yamulursam ne yaparsınız

cevap: seni düzeltiriz

soru: nasıl düzeltirsiniz

cevap; cümle alem aynı anda kılıç çekip havaya kaldırıyor aha bununla diyor

kısacası haksızlığa dur diyemiyor insanımız ya da bizim için üst makam nasıl düşünmüşse o uygundur onlar daha iyi bilir düşüncesi hakim siyaset için bir partiye girip fikir beyan edemiyor çünkü çoğunluk ya da parti kurucuları ondan önce fikir beyan etmiş oluyor onun dışına çıkıyorsan seni hain ilan edip dışlıyorlar bir çeşit mafyatik örgütlenmeye dönmüş

darbe sonrası baskı sonrası risk almayı bilmeyen bir kesim oluşmuş sindirmişler insanların çoğunu ayrıca İslamda ki BİAT kültürünü bizimkiler yanlış anlıyor 2 lokma bir hırka vs..... şeklinde

Osmanlının Saltanat makamı İslamın BİAT kültürünü gücü ile yöneticiler kendini iyice dokunulmaz kutsal kılmış

Halk sanki hakkını ararsa Allah c.c. üne karşı gelecekmiş gibi bir algı yerleşmiş

kısacası halkımızda ki bu bahsettiğim algı taaaa o zamanlardan gelmiş tamam birlik olup tek vücüt olmak iyi ama baş bozuksa baştaki hesap soramıyorsan

bu sana bela olur eninde sonunda bozuk direksiyon yoldan sapar anlatmak istediğim bu

Halka bir algı yerleşmiş kıramıyor bazı şeyleri aileler bunu çocuklarına miras bırakıyor benim gördüğüm bu illa ki o kuşağın içinden de düzgün çıkanlar olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 11 Kasım 2020; 11:31:23 >

• Önce bu Ülkedeki koltuğa yapışmış olan kokuşmuş nesli temizlemeden ne siyaset mümkün ne de bilim..Tüm branşlardaki bu nesil temizlenirse belki o zaman bir şeyler olabilir...Bu ortamda hiç bir genç bu Siyaset felaketine girmez...Genç beyinleri beyin göçüne kaptırmadan kazanmak gerekir..

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8D2D94CAE

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

dostum sen ve senin gibi düşünüyor aşağı yukarı herkes  

aşağı yukarı herkes hem ayranım dökülmesin hem dötüme bişi olmasın, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın modunda  

ee tabi bu işlerin bir sonu olacak, o yılan herkese dokunacak   işte o zaman herkes 100 yıl önce olduğu gibi 'zorunda' kalacak.mücadeleye zorunda kalacak. şuan zorunda değilmişiz gibi geliyor ama işin aslı öyle değil.bunu diyorum,bunu demeye çalışıyorum. iş işten geçmeden mücadeleler verilmelidir. tabi ki dediğin gibi topyekün olsa çok tatlı olurdu   ama genel olarak halkımız eğitimsiz bırakılmış,bilinçsiz yetiştirilmiştir ya da yanlış bilinçlerle yetiştirilmektedir.

kısaca genel olarak senin gibi düşündüğümüz için (siyaset işleri sıkıntı,ucu yarın öbürgün bana dokunur dediğimiz için) memleketimiz bu haldedir diyorum.

siyasetçilerin çoğu mevkilerine yükselebilmek için çeşitli bedeller ödemişlerdir.kimi ceza evlerine girmiştir,kimi canından kimi malından olmuştur, kimi de ocaklarda çaycılık vs yapmıştır, kimi birilerinin kuklası olmuştur. detaylı araştırılsa çok örnek çıkar.

esas mesele hedef belirleyip ne olursa olsun mücadeleden kaçmamaktır,yorulmamaktır. aksi halde böyle sayfalarca yazışılır ama sonuç yine aynı olur  

ve son söz evet kısa-orta vadede epey zor günler bu ülkeyi bekliyor gibi görünüyor,gitmek isteyen-bu gemide olmak istemeyen bir dakika bile durmasın..

köy ekmeği ve kuru soğan ile..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.