< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Gençlerin siyaset yapması lazım (4. sayfa)
-
-
Meslek lisesinin hala 2. Sınıf personel muamelesi görmesi trajikomik, sanayideki tamirci ülkedeki üst düzey beyaz yakalıdan bile iyi kazanıyor.
Ülkenin yıllarca ara eleman dedikleri teknisyen nüfusuna ihtiyacı var. Ama TV de mühendis bey, doktor bey, avukat bey diye lanse edildiği için kimse elektrik teknisyeni olmak istemedi. Veya kaynakçı, doktor kadar kazanıyor bilen yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Anor~ -- 11 Kasım 2020; 12:24:59 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-C72FBB06Ehocam demek istediğim biraz uzunn olacak ama bahsettiğim şeyin özeti şu;
Hz Ömer halife olduğunda halka soruyor!!!
Bu makamın yetkilerini kullanırken yamulursam ne yaparsınız
cevap: seni düzeltiriz
soru: nasıl düzeltirsiniz
cevap; cümle alem aynı anda kılıç çekip havaya kaldırıyor aha bununla diyor
kısacası haksızlığa dur diyemiyor insanımız ya da bizim için üst makam nasıl düşünmüşse o uygundur onlar daha iyi bilir düşüncesi hakim siyaset için bir partiye girip fikir beyan edemiyor çünkü çoğunluk ya da parti kurucuları ondan önce fikir beyan etmiş oluyor onun dışına çıkıyorsan seni hain ilan edip dışlıyorlar bir çeşit mafyatik örgütlenmeye dönmüş
darbe sonrası baskı sonrası risk almayı bilmeyen bir kesim oluşmuş sindirmişler insanların çoğunu ayrıca İslamda ki BİAT kültürünü bizimkiler yanlış anlıyor 2 lokma bir hırka vs..... şeklinde
Osmanlının Saltanat makamı İslamın BİAT kültürünü gücü ile yöneticiler kendini iyice dokunulmaz kutsal kılmış
Halk sanki hakkını ararsa Allah c.c. üne karşı gelecekmiş gibi bir algı yerleşmiş
kısacası halkımızda ki bu bahsettiğim algı taaaa o zamanlardan gelmiş tamam birlik olup tek vücüt olmak iyi ama baş bozuksa baştaki hesap soramıyorsan
bu sana bela olur eninde sonunda bozuk direksiyon yoldan sapar anlatmak istediğim bu
Halka bir algı yerleşmiş kıramıyor bazı şeyleri aileler bunu çocuklarına miras bırakıyor benim gördüğüm bu illa ki o kuşağın içinden de düzgün çıkanlar olacaktır
Katılıyorum bu söylediklerinize. Ancak bizlerin sayısı da az değil. Biz sanki Z kuşağının da desteğini alıp, çalışkan X kuşağının emeğine yaslanıp, Y kuşağı olarak bu işi yürütebiliriz gibi geliyor bana. Çünkü benim gibilerin sayısı az değil. Kalan garanticileri, dar görüşlüleri, geriden gelenleri de güdebiliriz gibi geliyor bana.
-
sen hiç bir parti merkezine yada parti binasına gittinmi? insanlar oralarda yükselebilmek için yıllarını harcıyorlar. Mevcut düzende imkansız, zengin çocuğu yada ünlü olması lazım.
-
Gençler baba eline bakıyor nereye siyaset yapacak?
Bu ülkedeki Boomer'lar çok aç gözlüdür, hele kırsaldan gelenler, fix tarife bir yaşama sahiptir. Oğulları kızları da o yarı cahil adamların eline bakar.
Bu boomerlara sormadan hareket edemezler. Ülke şu an felç anlayacağınız.
-
ben anlamadım burda kimsemi tarih bilmiyor?
nasıl siyaset yapacaksın bu devlette ?
en basitinden okullar paralı olmasın dersin derin devlet seni dev-solcu der anüsüne job sokar işkence ettirir kabul ettirir.
bunlar 10-15-20 sene oncesi arkadaslar dünyadan habersiz yaşıyorsunuz herhalde yada balık hafıza mısınız çünkü çoğunuz 30-35 yaşında adamsınız.
açın okuyun azıcık ne kadar komik. Hadi yapalım savunalım bir şeyler hemen yakalasınlar götümüze afedersiniz jop soksunlar. Derin devlet hala 7/24 aktif gördüğünüz üzere JITEM dersin gladyo dersin ne dersen dersin.
azıcık farklı bişi yaparsın öldürülürsün , kolay degil bu işler bu üstte biri yazmış güldüm yok 86da gençmiş falan fistan her şey özgürmüş
çocuğum nerde diye sorarsın taksimde oturma eylemi yaparsın polis 80 yaşında ana olsanda pataklar kafana tekmeler . Polis gibi kokumuş ve rüşvet - derin devlet dolu bir kurum var , asker artık eskisi gibi kendi kararlarını vermiyor vs vs bu olay gider.
bırakın bu ülkeyi basın gidin başka yolu yok
https://eksisozluk.com/manisa-davasi--401803
bu sadece çok yakın tarihten ornekler yani binlerce olay var 60lardan beri 50lerden beri hatta
yönetim ne zaman sağcılara geçse hemen şiddete başvuruluyor . aslında solcularda böyle yapmalıydı insanlığı bırakıp ecevitte bunara böyle yapsa bayağı uzun süre kalırdı
uzatmadan özetlersek
sağcı partiler (cepçi only) : yalandan ekonomiyi kurtarıcaz numaralarıyla gelirler , geldikleri ortamlarda çok uzun süreli statüko olmuş sol hükümet veya koalisyon olur halk bezmiştir. Bezme sebebi devlet degil direkt olarak fakat devletin etkisizligi ? olayların karmaşılıklığı. Bazen sağcı partiler bu devletin karmaşıklığına destek verir ki solcu hükümet çöksün misal demirel sağ-solcu olayları artsın ve halk öyle bezsin ki bana oy versinler diye yıllarca koalisyon yapmamış , bi cumhurbaşkanını bile birlikte seçmemişler aylarca cbsiz gitmiş -ee direk sonucu görüyorsunuz bu sırada pkk çıkıyor, sağ solcular vs sonra kenan evren vs.
. amaçları cebleri doldurmaktır her zaman , zengin olup tüm sülalece tüm milletvekilleri ülkeyi söğüşleyip giderler , ilk 1-2 sene basit şeyler yaparak genelde sol partinin veya ülkenin o an kaldırmayacağı misal ülkede kurumları satmak eşyaları satmak köprü satmak , taviz verip abd nin kopegi olmak gibi vs işleri yaparlar milette aa zengin olduk aa telefon geldi aa bak bilmem ne derler
"atatürkçü" solcular : atatürkü anlamadan atatürkü anladık sanarlar sadece yaptıklarını imitasyonu , üstüne bir şey katma yok. Üstüne manasız yere 1924 gibi sürekli islamcılarla kafa tokuştururlar yok başörtüsü bilmem ne. Atatürk bazı davranışları zamanın gerektirmesi ile yaptı , o ara ülkeyi birden hilafet ve bilmem vs vs den kurtarıyor bazı şeyleri daha katı yapması normal çünk öbür türlü görüyorsunuz menemen gibi boş beleş islamcılar türüyor. Fakat bunlar bu kadar sene sonra aynı şekilde yapılırsa sonra ağlarlar demokrasi var bir şekilde parti kurup seni indirir sonrada senin ona yapmadıgını 10 katını yaparlar çünkü medya rahat manipule edilir.
genelde saftırlar , iyi niyet olanlarıda var ecevit gibi ama realist degiller
devrimciler : bunlar gençler genelde , sovyetler olsun marxist olsun falan fistancıdır. Ne yazık ki bu işi kübadan başka yapabilen yok çok kasmayın bu fikirlere . bide norveç mi neydi karışık bişi yapıyordu
sağcı partiler islamcı version : erbakan tayfası , kanser bunlara hiçbir şekilde güç verilmemeli
sağcı kanser : milliyetçi-ülkücüler : hiçbir şekilde güç verilmemeli,ülkeyi bölme amaçlıdır başlarında kurucuları türkeşten zaten anlayabiliyorsunuz. rezalet bir kişidir kendisi.
bu ülkede zamanında sağcı-solcu partiler koalisyon yapabilse bazı şeyler çözülürdü ne yazık ki olmadı hiçbir zaman. Olsada çok kısa sürdü veya sürekli birbirlerinin kararlarını tartışmakla geçti.
neyse diyeceğim o ki bu ülkeden nadir iyi siyasetçi geçmiştir gelen geçen çoğu çöptür.
inönü ve ecevit biraz iyidir ama ecevitte fazla saf biridir inönü daha kurnaz bi adamdır.
özal en azından bir şeyler yapmış "çalmış ama yapmış" buna uyar çünkü çalmıştır gerçekten , abdnin ajanı mı artık neyidir masondur vs. Fakat "abisi" olan demirele göre bakarsan demirel gibi bombeleş bi adam degildir çünkü en azından o boya rağmen projeler mrojeler ülkeyi satarak bir şeyler yapmaya çalışmış.
demirel misal bu ülkenin bu hale gelmesinde büyük etkisi var büyük kanser
içkicinin kralı ama dinciyim diye görünür
milleti güldürüyo diye oy verenler vardı bide
hey gidi hey
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opricnik -- 12 Kasım 2020; 2:36:30 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X