Şimdi Ara

[Genel] Erasmus (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
14
Favori
29.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: s0d

Kanser olacağım ya ben Bu kabul mektubu ne değerli bir şeymiş 2 aydan beri yollayamadılar
    hep bu karşı okullar yüzünden burası Türkiye bilmiyorlarki adamlar işlemler şıp diye olur sanıyorlar heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihgh3 -- 21 Temmuz 2012; 17:35:17 >
  • Bu arada E-Pasaport sitesinden yapılan son 2 açıklama:

quote:

17 Haziran 2012 tarihi ve öncesinde tanzim sistemine ulaşmış umuma mahsus (bordo) pasaportların tamamı basılarak gönderilmiştir. Hizmet (gri) pasaportlarının tanziminde bir sıkıntı bulunmayıp bugüne kadar yapılmış tüm hizmet pasaportu müracaatları da tanzim edilerek gönderilmiştir. 02 Temmuz 2012 tarihinden önce onaylanmış hususi (yeşil) pasaport müracaatları tanzim edilerek gönderilmiş, bu tarihten sonra alınan müracaatların tamamının 13-14 Temmuz 2012 tarihinde tanzim edilerek gönderilmesi öngörülmektedir. Durumunun aciliyetini beyan ederek İl Emniyet Müdürlüklerine müracaat etmiş vatandaşlarımızın 09 Temmuz 2012 tarihine kadar gönderilmiş talepleri tanzim edilerek postalanmıştır. Bu durumda olanlardan pasaportlarını alamamış olanların 12 Temmuz 2012 tarihi mesai bitimine kadar müracaat ettikleri merkeze bildirmeleri halinde pasaportları imkanlar ölçüsünde tanzim edilecektir. Bu tarihe kadar intikal etmemiş talepler sistemin normale döneceği tarih olan 19/07/2012 tarihinden itibaren pasaport müracaat sırasına göre en kısa sürede tanzim edilerek gönderilmesi planlanmaktadır. Hac müracaatında bulunmuş vatandaşlarmızın pasaportlarının ise 20-21-22 Temmuz 2012 tarihleri arasında tanzim edilmesi öngörülmektedir. 11.07.2012

quote:

18 Haziran 2012 ve öncesi tarihli umuma mahsus (bordo) pasaportlar tanzim edilmiş olup postalanmaktadır. Darphane tarafından temin edilen yeni nesil ve farklı işletim sistemine sahip çiplerin Tanzim Sisteminde uyum çalışmasının 17-18-19 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılacağından bu tarihlerde pasaport tanzimi yapılamayacaktır. Ayrıca 20 Temmuz 2012 tarihinden itibaren üretim kapasitesi artırılarak sistemde bekleyen müracaatların tarih sırasına göre tanzimine ağırlık verilecektir.12.07.2012

Ben 27'sinde başvurmuştum, ses yok doğal olarak.

• noldu beyler kimse yazmıyo uçak biletleri alındı mı vizeler ne durumda?
  • 24 gün oldu hala pasaporttan ses seda yok. Geçen hafta sistemin düzelmesi gerekiyordu, düzelmez ise mecburen Emniyet'e gideceğim. Peh.
  • Ben 11 temmuzda başvurdum 16'sında geldi. Ama 1 senelik aldığım için vize kabul etmedi. Tekrar başvurdum, haftaya gelirmiş .
  • Cuma günü saat 4 gibi başvurdum. Biraz önce elime geldi 2.pasaportum . 2 Gün oluyor herhalde.
  • Arkadaşlar alttan ders olmama zorunluluğu diye bir şey var mı acaba ? Başvurmak için yani.Sanki böyle bir not okumuştum ama sitede bulamadım bununla ilgili bir uyarı.Danışman hocama da ulaşamıyorum.Aklımdayken yazayım buraya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

Arkadaşlar alttan ders olmama zorunluluğu diye bir şey var mı acaba ? Başvurmak için yani.Sanki böyle bir not okumuştum ama sitede bulamadım bununla ilgili bir uyarı.Danışman hocama da ulaşamıyorum.Aklımdayken yazayım buraya.

Alttan dersinin olması önemli değil önemli olan not ortalamandır. Erasmus Stajı yapabilmek için okulu uzatan arkadaşlarım var.
  • quote:

quote:

Arkadaşlar alttan ders olmama zorunluluğu diye bir şey var mı acaba ? Başvurmak için yani.Sanki böyle bir not okumuştum ama sitede bulamadım bununla ilgili bir uyarı.Danışman hocama da ulaşamıyorum.Aklımdayken yazayım buraya.

Alttan dersinin olması önemli değil önemli olan not ortalamandır. Erasmus Stajı yapabilmek için okulu uzatan arkadaşlarım var.

Usta ben sormadan sen yazmışsın, stajı da soracaktım.Şimdi benim alttan var bayağı ama ortalamayı bu sene 3.00 üzerine rahat şekilde çekeceğim.Yaz okulundan da alabileceğimi alacağım ama yine de alttan kalabilir bir iki tane.Zaten kalanların hepsi sınavına girmediklerim.

Neyse, staj ile ilgili hiçbir bilgi bulamadım ben.Ne giden var ne bilen (bizim fakülte için konuşuyorum ) bir dönem erasmus, bir yaz da staj yapabiliyor muyum yoksa ikisinden birini seçmek durumunda mıyım ? Mesela iaeste Marmara isminde bir oluşum var üniversitede, fef fakültesi de dahil dünyanın her tarafına staja gidilebiliyor deniyor ki giden gelen de mevcut.Erasmus ile bir ilgisi yoktur sanırım, malum erasmus avrupa ülkeleri ve adayları için geçerli.

Yani sözün özü ben bir yaz Zürih ya da Toronto'da staj ayarlamayı düşünüyorum yaz tatilini kapsayacak şekilde, erasmus um için problem çıkarır mı ? Biraz uzun yazdım yine ama yakalamışken sorayım.

• Erasmus yapmayı düşünüyordum İngiltere veya Polonya ama World Exchange yapmaya karar verdim. Eylülde başvuruyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devil1106

Erasmus yapmayı düşünüyordum İngiltere veya Polonya ama World Exchange yapmaya karar verdim. Eylülde başvuruyorum

Hayırlı olsun.Biraz bilgi verebilir misin nedir ne değildir nasıl başvurulur vs şeklinde.Daha önce duymuştum ama net bir bilgi görememiştim internette.
  • quote:

quote:

quote:

Usta ben sormadan sen yazmışsın, stajı da soracaktım.Şimdi benim alttan var bayağı ama ortalamayı bu sene 3.00 üzerine rahat şekilde çekeceğim.Yaz okulundan da alabileceğimi alacağım ama yine de alttan kalabilir bir iki tane.Zaten kalanların hepsi sınavına girmediklerim.

Neyse, staj ile ilgili hiçbir bilgi bulamadım ben.Ne giden var ne bilen (bizim fakülte için konuşuyorum ) bir dönem erasmus, bir yaz da staj yapabiliyor muyum yoksa ikisinden birini seçmek durumunda mıyım ? Mesela iaeste Marmara isminde bir oluşum var üniversitede, fef fakültesi de dahil dünyanın her tarafına staja gidilebiliyor deniyor ki giden gelen de mevcut.Erasmus ile bir ilgisi yoktur sanırım, malum erasmus avrupa ülkeleri ve adayları için geçerli.

Yani sözün özü ben bir yaz Zürih ya da Toronto'da staj ayarlamayı düşünüyorum yaz tatilini kapsayacak şekilde, erasmus um için problem çıkarır mı ? Biraz uzun yazdım yine ama yakalamışken sorayım.

Şimdi bu sene Erasmus öğrenimine gidiyorsan yeni yönetmeliğe göre seneye aynı puan ile staj hareketliliğine başvurabilirsin. Yani sene içerisinde staj yerleri aramaya başla çünkü seneye tekrardan Erasmus Sınavı'na girmeden aynı puanın ile staj hakkında mavcut. Fakat zorunlu stajın yoksa ve son senen ise stajdan yararlanamassın. En fazla 3 olmak gerek ama eğer zorunlu stajın varsa son senede de yararlanabilirsin.

IAESTE tamamen Erasmus'tan farklı bir oluşum ama bana göre daha güzel ve etkili. Yalnız IAESTE'de puan sistemi geçer mesela senin gruba katılımlarına göre puan verirler ve o puan sonucunda staja seçilirsin.

Dediğim gibi bir dönem Erasmus yapıp diğer dönem Erasmus Stajını yapabilirsin. Yani 1 Öğrenim, 1 Staj hakkın var bütün üniversite hayatın boyunca.

Şahsi fikrim mezun olmana çok varsa IAESTE'de aktif rol al onunla staja git artı Erasmus ile de git

Edit: IAESTE teknik bölümler içindir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s0d -- 26 Temmuz 2012; 16:51:12 >

• quote:

Şimdi bu sene Erasmus öğrenimine gidiyorsan yeni yönetmeliğe göre seneye aynı puan ile staj hareketliliğine başvurabilirsin. Yani sene içerisinde staj yerleri aramaya başla çünkü seneye tekrardan Erasmus Sınavı'na girmeden aynı puanın ile staj hakkında mavcut. Fakat zorunlu stajın yoksa ve son sene ise stajdan yararlanamassın. En fazla 3 olmak gerek ama eğer zorunlu stajın varsa son senede de yararlanabilirsin.

IAESTE tamamen Erasmus'tan farklı bir oluşum ama bana göre daha güzel ve etkili. Yalnız IAESTE'de puan sistemi geçer mesela senin gruba katılımlarına göre puan verirler ve o puan sonucunda staja seçilirsin.

Dediğim gibi bir dönem Erasmus yapıp diğer dönem Erasmus Stajını yapabilirsin. Yani 1 Öğrenim, 1 Staj hakkın var bütün üniversite hayatın boyunca.

Şahsi fikrim mezun olmana çok varsa IAESTE'de aktif rol al onunla staja git artı Erasmus ile de git

Hocam ben sana bir pm atıyorum, konuyu fazla dağıtmadan

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Devil1106

Erasmus yapmayı düşünüyordum İngiltere veya Polonya ama World Exchange yapmaya karar verdim. Eylülde başvuruyorum

Hayırlı olsun.Biraz bilgi verebilir misin nedir ne değildir nasıl başvurulur vs şeklinde.Daha önce duymuştum ama net bir bilgi görememiştim internette.

Hocam ben özelde okuyorum, her üniversitenin ikili anlaşmaları oluyor.

Mesela bizim üniversite o konularda baya iddialı, erasmusdaki üniversiteleri akademik olarak katlayacak üniversitelerle anlaşmaları var, anlaşmalı olan her üniversiteye başvurabiliyorsunuz.

ABD veya Çin de çok iyi üniversitelere gidebiliyorum; erasmusdan tek farkı hibe almıyorum.

• pasaporta 17 temmuzda başvurdum hala gelmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justreal -- 26 Temmuz 2012; 19:44:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pasaportum dün geldi. 27 Haziran'da başvurmuştum. Gerçi iletişime geçmesem geleceği yok gibiydi.

http://www.epasaport.gov.tr/BizeUlasin.aspx

Buradan iletime geçip durumunuzu anlatın, işe yarıyor.

Gerçi söylediklerine göre sorun bitmiş. Son 2 duyuru:

quote:

Darphane tarafından yapılan pasaport sevkiyatı ihtiyacı karşılayacak seviyeye ulaşmış, Pasaport Tanzim Sistemindeki uyum çalışması da başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Bu zamana kadar sistemde bekleyen pasaportların en kısa sürede tanzim edilebilmesi için 24 saat kesintisiz pasaport tanzimine başlanmıştır. Hac müracaatı yapmış vatandaşlarımızın bu zamana kadar bekletilmekte olan pasaportları tanzim edilmiş ve postalanma aşamasındadır. 2012 Haziran ayı içerisinde müracaatta bulunanların 29 Temmuz 2012 tarihine kadar, 2012 Temmuz ayı içerisinde müracaatta bulunanların ise 05 Ağustos 2012 tarihine kadar pasaportlarının tanzim edilmesi planlanmaktadır.25/07/2012

quote:

Son günlerde, vatandaşlarımızın pasaportlarını 3-4 ay gibi bir süre sonra alabilecekleri şeklinde yanlış bilgilendirildiği ve endişeye kapılan vatandaşların da pasaportlarını almak üzere Pasaport Daire Başkanlığına yönlendirildiği müşahade edilmiştir. Daha önce yapılan duyurularda da belirtildiği şeklide Darphanenin pasaport sevkiyatı yeterli düzeye ulaşmış ve bekleyen müracaatların ise 05 Ağustos 2012 tarihine kadar tanzim edilmesi planlanmıştır. Bu durumda bu gün müracaat eden bir vatandaşımız 10 içerisinde pasaportunu alacak olup, Ağustos ayının ilk haftasından sonra daha önce olduğu gibi pasaportların 1-2 gün içerisinde tanzim edilmesi sağlanacaktır.26/07/2012

• Polonya vizesine başvuracaklar için güzel bir kaynak

http://erasmusajandam.wordpress.com/2012/07/27/polonya-vize-islemleri-vfs-global-uzerinden/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s0d -- 28 Temmuz 2012; 0:06:35 >
  • Polonya'da olan var mı?
  • Kocaeli de neden bu kadar az anlaşmalı okul var mühendislikte. Bizim bölümün tek okulla anlaşması var ve onun da 2 tane lisans kontenjanı var şaka gibi resmen hiç yapmasalar daha iyi. Ayrıca almanca dil istiyor. Sttutgart Universitsei nasıldır bilen var mı tanıdığı falan gitmiş olan? Bir de kocaelide okuyan varsa acaba erasmus sorumlusuyla konuşask başka okullarla anlaşma yaptırabilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reasonable

Kocaeli de neden bu kadar az anlaşmalı okul var mühendislikte. Bizim bölümün tek okulla anlaşması var ve onun da 2 tane lisans kontenjanı var şaka gibi resmen hiç yapmasalar daha iyi. Ayrıca almanca dil istiyor. Sttutgart Universitsei nasıldır bilen var mı tanıdığı falan gitmiş olan? Bir de kocaelide okuyan varsa acaba erasmus sorumlusuyla konuşask başka okullarla anlaşma yaptırabilir miyiz?

Sorumlu koordinatörle konuşarak karşı okulla olan yazışmalarla yeni anlaşmalar yapabilirsin.Ama biraz da şansına bağlı
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.