Şimdi Ara

[Genel] Erasmus (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
14
Favori
29.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Learning Agreement doldururken ülke ve kodu kısmında sadece Turkey olarak belirttim yani TR kısmını yazmadım. Bu kadar ayrıntıya dikkat ediyolar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki sorum olcak

1.sinif 1.donem sonunda ortalamam 2.5 ustu ise basvurabliyor muydum

2.si suanda 2nin 1.donemini okuyacafgm donem bitince basvuracagim ve kabul edilecegim atiyorum. 3.sinifi orada okuyacagim yani. Fakat mesela 2nin 2sinde ortalamam 2.5 altina dustu yada daha kotu bi ortalama. O zaman okul benim gitme olayini iptal edeblr mi? Cunku aciklamalarda buna benzer birsey yaziyo

Bu konular hakkinda biligisi olan var mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheYips -- 22 Mayıs 2016; 14:21:53 >
  • Almanya'da erasmus yapmış olanlara birkaç sorum olacaktı?

1-)Almanca seviyeniz ne idi gitmeden önce (A2,B1 anlamında)

2-)Almanca seviyeniz ne kadar gelişti?

3-)Derslerin Almanca olması durumu zorlaştırdı mı?(3. sınıf mak. müh. için başvuracağım)

4-)Okulun verdiği hibe + kyk'nın üstüne sizce ne kadar masraf gerekli?(Sigara,alkol vs yok.Ortalama haftada 1-2 sosyal aktivite (sinema,gezi vs) yapabileceğim kadar para olsa yeter)

5-)Nerede kaldınız?Kaldığınız yerde Türkler var mıydı?Türklerin yanında durmak büyük bir dezavantaj mı Almanya'da?Yoksa daha mı iyi olur?
  • Finlandiya'ya gitmiş olan var mı ?
  • Bizim okulda dil sınavı %50 ortalama %50 etki ediyor

Fakat bana kalırsa dil sınavını iyi yapanlar ortalaması iyi olanlara göre daha şanslı konumda gibi

Sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheYips -- 22 Mayıs 2016; 14:21:31 >
  • Arkadaşlar merhaba benim ingilizce bilgim sıfır diyebilirim 20 gün sonra erasmus sınavına gireceğim birşeyler çalışmak hangi konuya nelere bakmalıyım yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: dentist3

Arkadaşlar merhaba benim ingilizce bilgim sıfır diyebilirim 20 gün sonra erasmus sınavına gireceğim birşeyler çalışmak hangi konuya nelere bakmalıyım yardımcı olursanız sevinirim

13-14 şubatta sınav var diyorlardı o ne oldu ?
  • ARKADAŞLAR SEÇİM YAPICAM BENDE HANGİ ÜLKE VE ŞEHRİ ÖNERİRSİNİZ YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM NEDENİNİDE KISACA YAZARSANIZ SUPER OLUR
    1)ISPANYA(MADRİD)-UNİVERSİDAD COMPLUTENSE DE MADRİD

2)İTALYA(BOLOGNA-L'AQUİLA)-UNİVERSİTA Dİ BOLOGNA OR UNİVERSİTA'DEGLİ STUDİ Dİ L'AQUİLA)

3)PORTEKİZ(BRAGA-LEIRIA)-UNİVERSTADE DE MİNHO-İNSTİTUTO POLİTECNİCO DE LEIRIA)(ünileri sırasıyla yazdım)

4)ÇEK CUMHURİYETİ(OSTRAVA)-VSB TECHNİCAL UNİVERSİTY OF OSTRAVA

5)POLONYA(LUBLIN-KATOWİCE)-LUBLİN UNIVERSITY OF TECHNOLOGY-UNIVERSITY OF SİLESİA İN KATOWİCE)

6)AVUSTURYA(LEOBEN)-MONTANUNİVERSİTAT LEOBEN

7)FRANSA(TOULON)-UNIVERSITE DE TOULON

8)ALMANYA(AACHEN-CLAUSTHAL-FREİBERG)8sadece şehirleri yazdım arkadaşlar burda)

9)HOLLANDA(DARMSTADT)-TECHNISCHE UNIVERSITACT DARMSTADT

• quote:

Orijinalden alıntı: wanted_01

10 gün önce Polonya'dan geldim sorularınız varsa sorabilirsiniz

Olumlu ve olumsuz nelerle karşılaştın anlatır mısın?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: buğra_137

quote:

10 gün önce Polonya'dan geldim sorularınız varsa sorabilirsiniz

öncelikle hoşgeldin hangi şehir ve hangi üniversiteye gittin gittiğin okulda yurt var mıydı varsa ne kadardı ücretler, hibe aldın mı aldıysan ne kadar, giderken seyahat sigortası yaptırdın mı, burdan giderken hangi havayolu ile gitmemi önerirsin?
    şimdilik bu kadar tşkler

Poznan'a Politechnika Poznanska ünversitesine gittim. üniversitenin kendi yurdu var, orada kalmıştım, gitmeden önce bana bilgi vermişlerdi yurt hakkında. poznana vardığımda da mentorum beni karşıladı, yurda kadar götürüp kaydımı yapmamda yardımcı oldu. 2 kişilik odalar 370 zloty, 3 kişilik odalar 340 zloty. 1250 euro civarında hibe almıştım. hibe yetmiyor onu söyleyeyim. seyahat sigortasını yaptırmak zorunlu zaten vize başvurusu için. ak sigortadan 90 tl civarına yaptırmıştım galiba, tam olarak hatırlamıyorum.
    hangi şehire gideceğini bilmediğim için bi şey söyleyemicem. berlin benim gideceğim yere takın olduğundan berline gidip oradan otobüsle poznana geçtim. buraya dönerken de aynı şekilde döndüm. genel olarak burdan gidenler berlin, varşova ve lviv üzerinden gidiyorlar polonyaya.

1250 euro hibe kaç ay için aldın?

Bana hibesiz çıktı sen hibede verdikleri para bile yetmedi demişsin ben hibesiz gidersem telef mi olurum?

NOT: Zloty Türk parasından da değersiz diye hibesiz çok sıkıntı çıkmaz diye düşündüm ama yanlış mı düşündüm?

• quote:

Orijinalden alıntı: kırakov

merhabalar krakowa benden başka güz döneminde giden arkadaş var mı acaba? varsa bir yerde toplanabilir miyiz birbirimize vize süreci ve uçak biletleri ve ulaşım hakkında yardımcı olabilmek için?
    http://erasmuslu.com/konu-krakow.html

AGH üniye gitcem Krakow'daydı yanlış hatırlamıyorsam?

Sana birkaç sorum var.
  • Gitmeden önceki yarıyıl sonunda GENEL NOT ORTALAMASI 2 üstü mü olmalı yoksa 2.2 üstü mü olmalı?

Türkiye genelinde Erasmus ortalama şartı nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheYips

Gitmeden önceki yarıyıl sonunda GENEL NOT ORTALAMASI 2 üstü mü olmalı yoksa 2.2 üstü mü olmalı?

Türkiye genelinde Erasmus ortalama şartı nedir?

2.2 diye biliyorum ve sadece gitmeden önceki dönem değil genel ortalamana bakılıyor.

Benim de bir sorum olacak, learning agreement doldururken table b(kendi üniversitemizin sayacağı dersler)'yi doldurmak zorunlu mu ?
  • Hortlatıyorum kusuruma bakmayın, tercih dönemindeyim, Macaristan budapest editus college
    Polonya Szczecinski
    Polonya lodz
    Portekiz aveiro

Sizce hangi sıralama ile yazmalıyım Macaristan ve Polonya arasında gidip geliyorum, amacım kolay ve ucuza gezmek, ekonomik olarak fazla zorlanmadan yaşamak ve tabi ki ingilizcemi geliştirmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalperestpanda -- 9 Eylül 2020; 0:4:11 >
  • hayalperestpanda H kullanıcısına yanıt
    Ben Polonya Bialystok ta yapmıştım.Portekizi elerdim sanırım çünkü bir arkadaşım orda yapmıştı ve derslerin portekizce ağırlıklı olduğunu ve pek tolerans tanımadıklarını söylemişti bu yüzden çok memnun kalmamıştı ve yine konum itibariyle ve euro kullanılması sebebiyle gezmeye çok müsait değil. Lodz da yapan arkadaşım olmuştu Polonyanın ortalama diyebileceğin şehirlerinden . Budapeşte yi gezip görmüştüm Şehir olarak ele alırsak listedeki açık ara en iyi Şehir diyebiliriz.Yine konum itibariylede gezmeye olanak sağlıyor ve euro kullanılmaması sebebiylede bütçeyi çok zorlamaz diye düşünüyorum.Szczecin de yine iyi bir seçenek olarak duruyor bence Polonyanın batı sınırında Baltık denizine kıyısı olan Almanya ya , Berlin e yakın bir şehir. Ben Polonyada yaptığım için çok memnundum her ne kadar Bialystok Polonyanın en iyi şehirleri arasında olmasada yinede çok fazla eğlenmiştim.Yine ders konusunda da yardımcı oluyorlardı.Benim sıralamam sanırım ;

1. Budapest
    2 .Szczecin
    3. Lodz
    4. Aveiro

olurdu .

• noth1nq. kullanıcısına yanıt
    Polonya için diğer seçeneklerim Bydgoszcz, Pomorska, czestochowa, Malopolska Tarnow, kesinlikle katılıyorum budapest seçeneklerim arasında en iyi olanı aynı zamanda gideceğim okul ders açısından da epey kolaylık sağlıyor fakat barınma yeme içme gibi temel giderlerin Polonya da daha ucuz olmasından kaynaklı ve benim de temel amacım gezmek olduğu için budapesti direk eleyip yazdığım Polonya şehirlerinden birine gidip gitmeme konusunda kararsızlık yaşıyorum

• hayalperestpanda H kullanıcısına yanıt
    Anladım. Evet Polonya fiyat / performans açısından en iyisi diyebiliriz .Bahsettiğin şehirler hakkında bilgim yok fakat dikkat etmen gereken en önemli şeylerden biriside gideceğin okulun ESN Kulübü olup olmadığı bunada kesinlikle dikkat et eğer ESN yoksa o zaman çok fazla organizasyon olmuyor.
  • Bilgisayar mühendisliği için önerdiğiniz üniversite var mı ?

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.