Şimdi Ara

[Genel] Erasmus (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
14
Favori
29.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu canlansın seneye güz döneminde Almanya Essen'de olacağım.Giden varsa birbirimize yardımcı olalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 gün önce Polonya'dan geldim sorularınız varsa sorabilirsiniz
  • 1.sınıf akademik ortalamam 2.30, 2.sınıfın güz döneminde de bi 2.30 ortalama yakalayabilirsem 3.sınıf için fransa ya da ispanyayı istiyorum.bakalım hayırlısı
  • 1 ekimde Almanya giessendeyim var mı giden? Marmara üniversitesi hibeleri ne zaman açıklar bilgisi olan varsa aydınlatırsa seviniriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wanted_01

10 gün önce Polonya'dan geldim sorularınız varsa sorabilirsiniz

öncelikle hoşgeldin hangi şehir ve hangi üniversiteye gittin gittiğin okulda yurt var mıydı varsa ne kadardı ücretler, hibe aldın mı aldıysan ne kadar, giderken seyahat sigortası yaptırdın mı, burdan giderken hangi havayolu ile gitmemi önerirsin?
    şimdilik bu kadar tşkler
  • quote:

Orijinalden alıntı: buğra_137

quote:

10 gün önce Polonya'dan geldim sorularınız varsa sorabilirsiniz

öncelikle hoşgeldin hangi şehir ve hangi üniversiteye gittin gittiğin okulda yurt var mıydı varsa ne kadardı ücretler, hibe aldın mı aldıysan ne kadar, giderken seyahat sigortası yaptırdın mı, burdan giderken hangi havayolu ile gitmemi önerirsin?
    şimdilik bu kadar tşkler

Poznan'a Politechnika Poznanska ünversitesine gittim. üniversitenin kendi yurdu var, orada kalmıştım, gitmeden önce bana bilgi vermişlerdi yurt hakkında. poznana vardığımda da mentorum beni karşıladı, yurda kadar götürüp kaydımı yapmamda yardımcı oldu. 2 kişilik odalar 370 zloty, 3 kişilik odalar 340 zloty. 1250 euro civarında hibe almıştım. hibe yetmiyor onu söyleyeyim. seyahat sigortasını yaptırmak zorunlu zaten vize başvurusu için. ak sigortadan 90 tl civarına yaptırmıştım galiba, tam olarak hatırlamıyorum.
    hangi şehire gideceğini bilmediğim için bi şey söyleyemicem. berlin benim gideceğim yere takın olduğundan berline gidip oradan otobüsle poznana geçtim. buraya dönerken de aynı şekilde döndüm. genel olarak burdan gidenler berlin, varşova ve lviv üzerinden gidiyorlar polonyaya.

• arkadaşlar Erasmus için başvuru yapmayı düşünüyorum.Prof puanım 74 ve ortalamam da 3.70.Bu şartlar altında,kendi dilini istemeyen bir ülkeye gitmek kaydıyla,başvuru yapacağım ülke/üniversitenin gelme ihtimali yüksek.Kafamda kabaca Polonya,Çek Cumhuriyeti ve Danimarka var.Sizce hangi ülkeler yaşam standardı daha mantıklı.Hibe miktarlarının yetmeyeceğini düşünecek olursak sizce hangi ülkelere gitmek daha uygun.Gidenle bu konu hakkında yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
  • wanted_01 kullanıcısına yanıt
    rzeszow a gidicem inşallah, inş diyorum çünkü adamlardan hala haber yok mail attım bekliyom vize için rzeszow krakowa yakın baya ordan otobüs veya trenle geçmeyi düşünüyorum dediğin gibi sigorta 90 küsür lira tutuyor, bize önerdiklerinde 350 3 kişilik 400 2 kişilik hibenin üzerine ne kadar harcadın ve kaç ülke gezdin
  • quote:

rzeszow a gidicem inşallah, inş diyorum çünkü adamlardan hala haber yok mail attım bekliyom vize için rzeszow krakowa yakın baya ordan otobüs veya trenle geçmeyi düşünüyorum dediğin gibi sigorta 90 küsür lira tutuyor, bize önerdiklerinde 350 3 kişilik 400 2 kişilik hibenin üzerine ne kadar harcadın ve kaç ülke gezdin

lviv üzerinden direk gidebilirsin galiba. hibenin üstüne bir hibe parası da ben ekledim belki de daha fazla. para genel olarak içkiye ve yemeğe gidiyordu. ben çok fazla gezememedim. 7 ülke 12 şehir gezdim sadece, dönmeden önce gezerim diyordum ama erken dönmek zorunda kaldım.
  • quote:

quote:

lviv üzerinden direk gidebilirsin galiba. hibenin üstüne bir hibe parası da ben ekledim belki de daha fazla. para genel olarak içkiye ve yemeğe gidiyordu. ben çok fazla gezememedim. 7 ülke 12 şehir gezdim sadece, dönmeden önce gezerim diyordum ama erken dönmek zorunda kaldım.

Hocam hangi ülkeleri gezdiniz bende ucuz bir ülkeye gidip trenle birçok Avrupa ülkesini gezmek istiyorum vize olayları ve tren masrafları nasıl oluyor bilgi verir misiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Furkan*

quote:

quote:

Hocam hangi ülkeleri gezdiniz bende ucuz bir ülkeye gidip trenle birçok Avrupa ülkesini gezmek istiyorum vize olayları ve tren masrafları nasıl oluyor bilgi verir misiniz ?

4 arkadaş araba kiralayıp gezmiştik. 10 günde 8 şehir gezmiştik. polonyadan çıkıp almanya, hollanda, belçika, fransa, çek cumhuriyetin'den polonya'ya geri dönmüştük. trenle dolaşmak istiyorsan en mantıklı seçenek interrail bileti almak. bilet fiyatlarına interrailin kendi sayfasından bakabilirsin. erasmus öğrencisi olduğum içinde vizeye karşı okuldan gelen kabul mektubunu götürmüştüm.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Furkan*

quote:

quote:

4 arkadaş araba kiralayıp gezmiştik. 10 günde 8 şehir gezmiştik. polonyadan çıkıp almanya, hollanda, belçika, fransa, çek cumhuriyetin'den polonya'ya geri dönmüştük. trenle dolaşmak istiyorsan en mantıklı seçenek interrail bileti almak. bilet fiyatlarına interrailin kendi sayfasından bakabilirsin. erasmus öğrencisi olduğum içinde vizeye karşı okuldan gelen kabul mektubunu götürmüştüm.

Araba kiralamak isterim bende ama ehliyet sorun olmuyor mu kiralama şartları nasıl Türkiye ehliyeti falan mı gösteriyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan* -- 27 Temmuz 2014; 20:11:13 >

• türk ehliyeti geçerli, kiralarken 700tl civarında depozito vermiştik arabayı teslim ettikten sonra onu geri aldık. herhangi bir sorunla karşılaşmadık. çevirmeye filan da denk gelmedik. hatta amsterdamda park cezası yemiş olabiliriz arabaya kağıt yapıştırmışlardı, uyarı da olabilir tam emin değilim ama bir sıkıntı çıkmadı.
  • almanya-heidelberg e gelicek olanlar varsa yardımcı olabilirim
  • quote:

quote:

hibeyi nasıl transfer edebilirim kullanmamı önerdiğin banka var mı bazıları yapıkrediye yükle diyor bütün paranı unicreditle işbirliği olduğu için

• yapı kredi, ziraat pek farkları yok, hemen hemen aynı kurdan veriyorlar parayı. bence en mantıklısı hibeyi cebinde götürüp orda euro hesabı açtırmak, bu şekilde 2 defa kurdan kaybetmemiş olursun, ben yapmadığıma pişman oldum. ziraat kartını kullandım ben, banka ayırmaksızın herhangi bir atm'den çekiyordum. kur oranları neredeyse aynıydı. diğer ülkelerde de herhangi bir atm'den yine aynı şekilde çektim paramı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FERMİ

arkadaşlar Erasmus için başvuru yapmayı düşünüyorum.Prof puanım 74 ve ortalamam da 3.70.Bu şartlar altında,kendi dilini istemeyen bir ülkeye gitmek kaydıyla,başvuru yapacağım ülke/üniversitenin gelme ihtimali yüksek.Kafamda kabaca Polonya,Çek Cumhuriyeti ve Danimarka var.Sizce hangi ülkeler yaşam standardı daha mantıklı.Hibe miktarlarının yetmeyeceğini düşünecek olursak sizce hangi ülkelere gitmek daha uygun.Gidenle bu konu hakkında yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

Ben henüz gitmedim ama güz dönemi Çek cumhuriyetinde olacağım inşallah. Ortalamam 3,78 benimde ben Çeki tercih ettim. Hem ekonomik bir ülke hem eğitim olarak güzel okullar var, gece hayatına ise diyecek yok (benim araştırdığım ve gidip gelen arkadaşlardan duyduğum bunlar). Polonya Çek ayarında ama yaşam şartları açısından biraz daha geri bir ülke olarak duydum ne kadar doğru bilemem. Danimarka ise güzel ama çok pahalı sana verilen hibe ile orada yaşaman pek kolay değil sanırım. Mesela Macaristan düşünebilirsin Budapeştenin çok güzel bir yer olduğunu biliyorum, duyuyorum. Biraz kuzeyde Litvanya ve Letonya var, gayet güzel ülkeler.

• arkadaşlar makine mühendisliği öğrencisiyim bölümümün yolladığı okullar bunlar,
    Ruhr-Universitaet Bochum (D BOCHUM 01) ALMANYA Almanca B1 - İngilzice B1*
    RheinMain Uni. (D WIESBAD 01) ALMANYA Almanca B1 - İngilzice B1*
    Kaiserslautern Uni. (D KAISERS 02) ALMANYA Almanca B1 - İngilzice B1*
    Ecole des Mines D'Albi Carmaux (F ALBI 05) FRANSA Fransızca B2
    Aleksandras Stulginskis Uni. (LT KAUNAS 05) LİTVANYA Litvanca - İngilizce B1
    Rovira I Virgili Uni. (E TARRAGO 01) İSPANYA Katalanca/İspanyolca/İngilizce B1

almancam ispanyolcam yada fransızcam yok litvanca şart mı bilmiyorum.gidebileceğim tek yer Litvanya gibi duruyor ama hiç bir bilgim yok.bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.
  • Merhaba arkadaşlar. 6 Eylül 2014 'de İspanya'nın Badajoz şehrine gidiyorum. 6 Şubat'a kadar ordayım. ( Universidad de Extremadura )
    Sormak istedikleriniz olursa yardımcı olmaya çalışırım
  • macaristan ve litvanya gibi ülkeler okulun sunduğu seçenekler arasında var ama biraz gelişmiş bir yer olmasını istiyorum zaten çek cumhuriyeti çok tercih edilen bir ülke geçmiş yıllara baktığımda.Danimarkada pek gözüm yok aslında hayat pahalılığını göz önüne aldığımda.tabi birde kaç dönemliğine gideceğime dair bir sıkıntı var ona bile karar vermiş değilim.Seçeneklerimi çek cumhuriyeti ve polonyaya kadar indirgedim ama yinede başka ülkelere de gitme ihtimalim var şuan araştırma aşamasındayım hala.çek cumhuriyetine gidince tecrübeleri ufakta olsa paylaşırsan sevinirim.mesejıda biraz geç gördüm kusura bakma,yardımcı olmak istemişsin teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FERMİ -- 7 Eylül 2014; 0:00:47 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.