Şimdi Ara

[Genel] Erasmus (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
14
Favori
29.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi ben üniyi yeni kazandım proficiency sınavını geçersem 1. Sınıftan başlayacağım direk.Erasmusa 2 sınıfta gitmek için 1. Sınıfta mı başvurmam gerekli ve ne zaman oluyor başvurular?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler konuyu up liyim ben de seneye sınava gireceğim inşaallah giderim
  • 2013-2014 Bahar Dönemi için Hollanda-Saxion'a gitmeye hak kazandım.
    E-Mail olarak 15 gün önce kabul mektubu ( admission letter ) geldi. Ancak bu mektup geldikten beri hiçbir gelişme-haberleşme-duyuru birşey yok
    Şimdi izleyeceğim yol ne olacak? 6 aylık oturma izni için okul başvuruyor diye biliyorum.ücreti ne kadar ne zaman ödenecek. sigortayı da okul yapacak diye biliyorum. 350euro oturma izni + 300 euro sigorta diyorlar rakamlar çok fazla. varmı başka gidecek yada giden nasıl işliyor süreç
  • Arkadaşlar italya veya İspanya da erasmus yapan var mı sorularım olacak ? ?
  • Arkadaşlar devlet üniversitelerinde erasmus sınavları nasıl oluyor çok zorluyorlar mı? Ben İstanbulda bir vakıf üniversitesinde okuyorum. Şuanda ki okulumda erasmus sınavını kazandım ve önümüzdeki sene kış dönemi (3.sınıf 1. dönem) çek cumhuriyetine gitmeyi düşünüyorum. Marmaraya geçiş yapmayı düşünüyorum ama eğer geçiş yaparsam erasmustan vazgeçmem gerekecek çünkü başvuru tarihlerini kaçıracağım ve başka bir başvuru şansım olmayacak çünkü 4. sınıf olacağım Geçiş yaparsam da malum erasmusa gidemeyeceğim. Geçiş yaptıktan sonra devlet ünv.de erasmusa başvursam çok sıkıntı çekermiyim yani ne bileyim başvurularda çok yoğunluk oluyor mu mülakat yapılıyor mu kasıyorlar mı gibisinden? Acaba bilgisi olan beni aydınlatabilir mi çok ikilemde kaldım ne yapacağımı bilmiyorum

• Dün gece Polonya'dan döndüm sorusu olan varsa alayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jr. Corrado

Dün gece Polonya'dan döndüm sorusu olan varsa alayım.

tüm süreci; gidişten dönüşe kadar yaşadıklarını ve ülke ile ilgili tavsiyelerini kısaca anlatabilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender_077

quote:

tüm süreci; gidişten dönüşe kadar yaşadıklarını ve ülke ile ilgili tavsiyelerini kısaca anlatabilir misin?

Ya şöyle söyleyebilirim.

Hayatımın en güzel dönemiydi abartmıyorum en çok eğlendiğim zamanlardı. Kötü anılar sadece ayrılırken ağlama sürelerimden ibaret. Keşke 1 seneye uzatsaydım/uzatabilseydim diyorum.

Belgelerle uğraşma kısmında yılabilirsiniz. Ama vazgeçmeyin değecek çünkü bunun garantisini veriyorum.

Dünya'nın her tarafından arkadaş edindim. Orada yapmamanız gereken tek şey diğer Türk'lerle koloni hayatı yaşamamanız ve diğer kültürleri tanımaktan korkmamanız.

Yurtta yaşayın. Polonya'da en azından benim gördüğüm kadarıyla bu iş hep yurtta dönüyor.

Bir de şu hibe yeter saçmalığına inanmayın içki içiyorsanız. Yetmiyor. Daha spesifik sorular varsa özelden veya buradan gene cevaplayabilirim.

• Beyler erasmus masrafları ortalama ne kadar sigara ve içki içmeyen birisi için?

Mesela :

İspanya
    Polonya
    İtalya

gibi ülkeler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D37FC5D75 -- 16 Şubat 2014; 20:38:17 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ender_077

quote:

Ya şöyle söyleyebilirim.

Hayatımın en güzel dönemiydi abartmıyorum en çok eğlendiğim zamanlardı. Kötü anılar sadece ayrılırken ağlama sürelerimden ibaret. Keşke 1 seneye uzatsaydım/uzatabilseydim diyorum.

Belgelerle uğraşma kısmında yılabilirsiniz. Ama vazgeçmeyin değecek çünkü bunun garantisini veriyorum.

Dünya'nın her tarafından arkadaş edindim. Orada yapmamanız gereken tek şey diğer Türk'lerle koloni hayatı yaşamamanız ve diğer kültürleri tanımaktan korkmamanız.

Yurtta yaşayın. Polonya'da en azından benim gördüğüm kadarıyla bu iş hep yurtta dönüyor.

Bir de şu hibe yeter saçmalığına inanmayın içki içiyorsanız. Yetmiyor. Daha spesifik sorular varsa özelden veya buradan gene cevaplayabilirim.

Erasmus ile ilgili pişmanlık duyanla hiç karşılaşmadım zaten buda merakımı daha arttırıyor :)

Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler, çok yardımcı oldu.Eğer gidebilirsem seni tekrar rahazsız ederim :)

• Merhabalar
    Daydala Turizm olarak Proje hazırlayanlar için gruplarınıza çok uygun Uçak Bileti verebiliriz. Havayolların kendi web sitesindende daha ucuz. Bize danışmadan Bilet almayınız.
    www.daydala.com 02522825240- 05324333565- 05416821882
  • Konu biraz canlansın Ben de Ostrava WSB'ye gideceğim inşallah
  • 4 puanla kaçırdım erasmusu 30 kişilik kontenjan var kendi bölümümden sadece 3 kişi 70i geçmiş insaf be geri kalan 27 kişi için barajı 66ya çekseniz nolur lan.Böyle bişeyle karşılaşan varmı ? Fakültenin koordinatörü ile konuştum sanmıyorum düşmez dedi.Merkez kampüse mail attım belli olmaz 15 nisan yerleştirme sonuçlarını bekleyin dedi.
  • Arkadaşlar son sene Türkiye'de 45 ECTS (AKTS) alabiliyoruz. Bu olay orada da geçerli mi?
    40 falan alabiliyor muyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: spice boy

4 puanla kaçırdım erasmusu 30 kişilik kontenjan var kendi bölümümden sadece 3 kişi 70i geçmiş insaf be geri kalan 27 kişi için barajı 66ya çekseniz nolur lan.Böyle bişeyle karşılaşan varmı ? Fakültenin koordinatörü ile konuştum sanmıyorum düşmez dedi.Merkez kampüse mail attım belli olmaz 15 nisan yerleştirme sonuçlarını bekleyin dedi.

eğer sadece bü yüzden gidemesseniz çok yazık olur.okul öğrencilerin yararına o seneye özel 3-5 puanlık bir oynama yapabilir.
    ayrıca 70 nedir yahu?benim okulda 40 dı baraj.fakültenin erasmus koordinatörüyle konuş bence.erasmus yapmayı çok istiyorum vs .

• Seneye kısmetse Lodz'da olacağım bende. Eğer gidecek olan ya da gitmiş olan varsa irtibat kursak fena olmaz
  • Arkadaslar Cek Cumhuriyeti Brnoya gidecegim guz donemi icin varsa ayni yere gidenler irtibat kurabiliriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar İtalya'ya gitmiş olan veya gidecek olan var mı sorularım var.
  • Güz Dönemi 14/15 için Opole University Of Technology gidecek olan arkadaşlar var ise yardımlaşalım.
  • beyler bu erasmus'a kimler kabul ediliyor, kabul edilme şartları nedir? Nasıl başvuruluyor ve kimler bu başvuruyu yapabiliyor? Biraz aydınlatabilir misiniz?
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.