Şimdi Ara

Genel Kültür kitap tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
4
Favori
36.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, öncelikle foruma yeni üye oldum. Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim. Arkadaşlar bildiğiniz üzere liseler yeni tatil oldu. Ben de bu

tatili bilgisayar başında değil de bol bol kitap okuyarak geçirmek istiyorum. Genel kültürümü geliştirmek için ne tür kitaplar önerirsiniz?

Kendimi geliştirmek istiyorum bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• Doğru yere açmışsın sorun yok Valla direk ''genel kültür'' deyince çok genel oluyor. Biraz daha özele inebilirsen yani herhangi bir konuya yönelik istersen ben de dahil birçok kişi yardımcı olabilir. Genel kültür denilince aklıma gelen tek kitap ''Cahillikler Kitabı'' ilkini okumuştum ve bana göre nerde fuzuli, gereksiz bilgi varsa doldurmuşlar. Yani kafası kopmuş bir tavuğun ne kadar yaşayacağını bilmek insana bir şey katmaz sanırım.
  • Tamam sorumu şöyle değiştireyim o zaman Düzenli Kitap okumaya bi yerden başlamak istiyorum. Nerden başlayayayım sizce olasılıksızı bitirdim. Hoşuma gitti açıkçası bana neler önerebilirsiniz?
  • Fedailerin Kalesi Alamut - Wladımır Bartol
    İki Şehrin Hikayesi - Charles Dickens
    Uçurtma Avcısı - Khaled Hosseini
    Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna

Bu dördünü oku, kitap bağımlısı olma yolunda çok büyük bir adım atmış olursun Ama bu söylediklerim Olasılıksız tarzı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Le petit prince -- 25 Ocak 2010; 13:41:02 >
  • Bunların tarzı nedir ayrıca teşekkürler yardımın için :)
  • Sen bence Olasılıksızdan başlamışken Dan Brown'ın kitaplarından devam et. 5 kitabınıda oku, kitap okuma alışkanlığı kazanırsın. Film gibi kitaplar, sıkılmadan okursun.
  • Şu an cahillikler kitabını okuyorum.Yanlış bilinen bilgilerin doğrularını sunuyor.Tavsiye ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biraz baktım da foruma herkes Kürk Mantolu Madonna'nın çok iyi olduğunu söylüyor.Büyük ihtimalle bu kitapla başlayacam. Ama hala önerilere açığım.
  • İlki tarihi roman, Hasan sabbah, fedaileri, hurileri, cennet bahçeleri, öğretileri ile ilgili. Merakın varsa bu konuya çok seversin bu kitabı eminim. İkincisi, kitap önerileri bölümünde yazdığım gibi en iyi sonlu kitaplar arasına girebilecek bir kitap. Fransız devrimini anlatıyor, bastille hapishanesi, siyasi suçlular, köylüler ve o sırada geçen müthiş bir aşk hikayesi de var. Güzel kitaptır klasik sonuçta. Üçüncü kitabı okuyupta etkilenmeyen bir insanoğlu olacağını sanmıyorum. İki afgan çocuğun emir ile hasan'ın hikayesi anlatılıyor. Dostluk nasıl olur insan bu kitapta öğreniyor diyebilirim, okurken küfrettiğim, ''hayır, olamaz, yuh'' dediğim çok nadir kitaplardan birisi bu. Dördüncüsü de bana göre en iyi Türk klasiklerinden birisi. Raif efendinin bir aşk hikayesi var ki okumamak ayıp yani. Aslında pek sevmem bu aşklı meşkli kitapları ama Kürk Mantolu Madonna 10 üzerinden 9'luk bir kitap.

Sen oku ben kefilim bu kitaplara.

• up
  • Açlık Oyunları serisi veya Kelebek'i okuyabilirsin.
  • dan brown ilacın senin
  • Popüler kitaplardan (bazı arkadaşların deyimiyle okunmak için yazılmış kitaplar) başla. Kitap okuma alışkanlığın yoksa bazı kitaplar seni çok sıkabilir bu yüzden anlatımı basit kitaplar başlangıç için iyi olur . Mesela Açlık Oyunları konusunu beğenirsen bunu oku devamında Ateşi Yakalamak kitabını oku. Bunlardan sonra Dan Brown kitaplarına başla . Dan Brown'ın kitapları biraz daha ayrıntı içeriyor bu yüzden sonra oku dedim yanlış anlaşılmasın
  • Çok saolun arkadaşlar yarın almaya gideceğim. Büyük ihtimal açlık oyunları ve iki şehrin hikayesini almayı düşünüyorum ama hala açığım önerilere :)
  • Güzel , eğlenceli bir psikoloji kitabı tavsiye edeyim .

Üstün Dökmen - Küçük Şeyler , trt deki programdan hatırlarsın .
  • Arkadaşlar bugün gittim kitap almaya aldığım kitaplar;

Açlık Oyunları(Suzanne Collins)

Kürk Mantolu Madonna(Sabahattin Ali)

İnsan Ne İle Yaşar(Tolstoy)

Avrupa'nın En Büyük 50 Yalanı(Mustafa Armağan)

Sizce nasıl seçimler hepsini yorumlarsanız sevinirim. Teşekkürler şimdiden.
  • İki Şehrin Hikayesi karışık bir kitap, eğer klasikleri okumak istiyorsan ondan başlamamanı tavsiye edebilirim.
    Hem klasik hem sürükleyici olsun diyorsan Dostoyevski Kumarbaz'ı okuyabilirisin.
    Onun dışında Suç ve Ceza'da güzel bir seçim olur.
    Ama sen diyorsan ki bana sürükleyici ver okuyayım. Bana bir şey katması önemli değil.
    Git Dan Brown oku ne bileyim Adam Fawer oku olmadı Alacakaranlık felan oku.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Le petit prince

Fedailerin Kalesi Alamut - Wladımır Bartol
    İki Şehrin Hikayesi - Charles Dickens
    Uçurtma Avcısı - Khaled Hosseini
    Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna

Bu dördünü oku, kitap bağımlısı olma yolunda çok büyük bir adım atmış olursun Ama bu söylediklerim Olasılıksız tarzı değil.

Zevklerimiz uyuşuyor Gerçi Kürk Mantolu Madonna ve Uçurtma Avısını beğenmeyecek insan tanımıyorum

• Klasiklerden başla. Zaten zevkle okuyacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Le petit prince

Doğru yere açmışsın sorun yok Valla direk ''genel kültür'' deyince çok genel oluyor. Biraz daha özele inebilirsen yani herhangi bir konuya yönelik istersen ben de dahil birçok kişi yardımcı olabilir. Genel kültür denilince aklıma gelen tek kitap ''Cahillikler Kitabı'' ilkini okumuştum ve bana göre nerde fuzuli, gereksiz bilgi varsa doldurmuşlar. Yani kafası kopmuş bir tavuğun ne kadar yaşayacağını bilmek insana bir şey katmaz sanırım.

super kitapmis butun sacmalklar var !!

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.