Bildirim
GENERAL KLİMA SORUNU
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Tahminimce inverter olduğu için ve dış ısı çok fazla düşmediği için kendisini koruma amaçlı duruyor olmasın? -
quote:
Orijinalden alıntı: hasanusta78
Arkadaşlar bu yaz aldığım general marka inverter klimayı bugün ilk defa ısınma amaçlı çalıştırdım. 12.000 lik. 14 metrekare oda.
6-7 dakika sıcak üfleyip duruyor.Biraz fıss tıss sesi,sonra yine üfleyip duruyor.
Normalmi acaba? İlk defa sıcak çalıştırdığım için olabilirmi??
Şimdiden tşkler..
12 lik klima 14 mkateye çok fazla ötesi kardeş .... fazlası yle ıstır meraklanma sen sadece derece ayarların doru yap -
quote:
Orijinalden alıntı: hasanusta78
Arkadaşlar bu yaz aldığım general marka inverter klimayı bugün ilk defa ısınma amaçlı çalıştırdım. 12.000 lik. 14 metrekare oda.
6-7 dakika sıcak üfleyip duruyor.Biraz fıss tıss sesi,sonra yine üfleyip duruyor.
Normalmi acaba? İlk defa sıcak çalıştırdığım için olabilirmi??
Şimdiden tşkler..
Havalar daha tam soğumadı, bir de SET ettiğiniz değer ile oda sıcaklığı arasındaki fark çok azsa hemen durur.Havaların biraz daha soğuması bekleyip deneyin.Bir problem olduğunu sanmıyorum.12lik almakla en doğrusunu yapmışsınız, çünkü birçok arkadaş Generalin odalarına tam uyacak kapasiteleri seçmelerine rağmen verim alamadı.Şikayetlerden görürsünüz.Generalde odaya uygun olanın bir üst kapasitesini seçmek her zaman daha mantıklı LGC serilerinde.
-
Arkadaşlar dogru söylemiş havalar daha tam soğumadı.Ama siz general klimanın iç ünütesinin set degerini 27,lere 28,lere ayarlayın bakalım duracakmı dış ünüte.Bendede General 18,lik plazma var... -
Bu sorun benim Toshiba marka klimamda da mevcut. Dün akşam hava epey soğuktu. İlk kez ısıtma konumunda çalıştırdık. 25 dereceye ayarlamıştım, bir müddet çalıştıktan sonra aynı düz klimalar gibi iç ve dış ünitesi durdu. Bildiğim kadarıyla inverter klimalar ısıtmada dur-kalk yapmıyor, neden böyle oldu anlamadım. Inverter'ın mantığı hiç durmadan çalışmak değil miydi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thr_Y -- 11 Ekim 2010; 20:30:27 > -
quote:
Orijinalden alıntı: afacan!
Bu sorun benim Toshiba marka klimamda da mevcut. Dün akşam hava epey soğuktu. İlk kez ısıtma konumunda çalıştırdık. 25 dereceye ayarlamıştım, bir müddet çalıştıktan sonra aynı düz klimalar gibi iç ve dış ünitesi durdu. Bildiğim kadarıyla inverter klimalar ısıtmada dur-kalk yapmıyor, neden böyle oldu anlamadım. Inverter'ın mantığı hiç durmadan çalışmak değil miydi?
inverter klimalar da dur kalk yapar, yapmayacak diye bir koşul yok her marka inverter dur kalk yapar, takmayın kafanıza. -
Aynı durumu bende kafama takmıştım.
http://forum.donanimhaber.com/m_42983164/mpage_1//tm.htm
quote:
Orijinalden alıntı: samet007tr
quote:
Orijinalden alıntı: biuu
Klimalar en çok elektiği start - stop yaparken harcar derlerdi. Bende gittim dış ünite start - stop yapmasın diye inverter aldım.
Oda sıcaklığını 24 e aldım, termometrede 24 gösteriyor dış ünite yine stop etti, flapları olabildiğince yukarı çekti ve yavşça serin üfledi. (yaklaşık 2dk)
Moralim bozuldu bir şeyleri yanlış mı yapıyorum.
Klimanın çalışmasında yada sizin yaptığınız herhangi bir yanlışlık yok merak etmeyin....
Şu anda dış sıcaklık 18°C iç sıcaklık eve girdiğimde 22° idi 24 e ayarladım 24°C ye haliyle çabucak yetişti ortamı ne kadar minumuma düşsede 25 derece yapmak istemez çünkü set değeri 24 o yüzden 24-24,5 derece arasında iken eğer sıcaklık minumumda dahi 25 dereceye çıkacaksa haliyle dış üniteyi durduruyor, iç ünite falapları yukarı doğru çevrilip fan minumumda belli belirsiz dönmeye başlıyor 3 dak. sonra yine minumumdA çalışp 5 dak. falan sıcak üfleyip yine durmak zorunda kalıyor....
Sebep ise dış hava sıcaklıklarının daha henüz çok fazla düşmeyişi dolayısıyla ısı kayıplarının nerdeyse yok denecek kadar az olmasından kaynaklanıyor... Burada dış ünitenin durup tekrar çalışmasının hiç bir zararı yok çünkü ilk kalkışta sabit hızlı klimalar gibi birden kalkış yapmıyor minumumda kalkış yapıp elektrik tüketimini arttırmıyor içiniz rahat olsun benim klima 5. kış sezonuna giriyor vede bu mevsimde karşılaştığım olay hep bu olmuştur... Eğer illaki durmasın isterseniz dereceyi 27-28 e getirmelisinizki o zamanda yanarsınız odada İnverter klima durmaz diye bir kaide yok oda 24 iken 22 ye set ederseniz ısıtma konumunda asla çalışmaz taki oda 22 dereceye gelir ondan sonra start verir... Dereceler ve oda sıcaklığı konusunda hassas bir cihaz aldığınızdan kendini iyice kıstığında size ılık üflüyormuş gibi gelebilir fakat cihaz BTU sunu atıyorum 3000 btu ya indirmiştir tüketimide o esnada 200-250 watta kadar düşürmüştür ısıtmada direk üzerinize değilde direk aşağı konumlandırırsanız daha iyi neticelerde alısınız hoşçakalın... İçiniz rahat olsun...
Bir başka konuda bu duruma verilen bir cevap.
http://forum.donanimhaber.com/m_35778535/tm.htm
quote:
Orijinalden alıntı: eina
inverter klima hiç durmayan klima değil aslına bakarsanız ihtiyaca göre kapasitesini düzenleyen cihazdır.Atıyorum 3.000 btu min kapasitesi var klimanın bu ihtiyacı karşıladı düşecek yeri kalmayınca kompresör durur iç ünite dediğim koşullarda çalışır veya çalışmaz.Ama mantıklı olanı kışın çalışmaması yazın çalışmasıdır.
Artık içim rahat.
Şimdi bu mevsimde 26 derecede falan çalıştırıyorum. Motor stop etmiyor. İçerisi de bu havada çok ısı kaybetmediğinden yavaş fan hızında üflemeye devam ediyor.
-
benim diamond electric klimada 30'a ayarlasamda duruyor sonra yine açıyor,5dk çalışıp kendini yavaşlatıyor dış ünite bir süre böyle gidip duruyor kompresör,banada gariplik var gibi geliyor ki yüksek fan hızında daha stabilken düşün fan hzında sıklıkla bunu yapıyor -
Fan hızını otomatik te deneyin birde.
Ben fan hızını tavsiyeler üzerine otomatikte kullanıyorum, kanatlarıda olabildiğince aşağıya yönlendirdim. -
Birkaç kez durdu sonra durmadı bir daha.. İlk defa çalıştırdık sıcakta ,ondan yaptı heralde.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X