Merhaba arkadaşlar. 3 gündür gece-gündüz uğraşıyorum fakat çözemedim.
Brick şöyle gerçekleşti: Telefonfacebook uygulamasında gezinirken dondu. Ardından bataryayı çıkartıp tekrar açtım ve logoda dondu kaldı. Sonrasında tekrar bataryayı çıkarıp açtım yine logo ekranında dondu kaldı. Son kez bataryayı çıkarıp taktım ve artık açılmadı.
Telefonda hiçbir hareket yok ve açılmıyor. Aygıt yöneticisinde MTK USB Port (COM3) olarak görünüyor.
Buradaki ve çeşitli forumlardaki yöntemleri denedim. Farklı farklı dosyalar indirdim denedim. Ya doğru dosyayı bulamadım ya da bir şeyler ters gitti. 4032 yakamı bırakmadı.
Uzun lafın kısası bu işi nasıl çözerim? Doğru driver ve doğru rom dosyalarını nereden bulup indirebilirim?
Tecrübeli ve bilgili arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
Cihaz normalde yurt dışında üretimi olan başka bi markanın üretimi Türkiye'de sadece etiket yapıştırılıp satılıyo belki biliyosunuzdur. Stok rom için bu yüzden asıl yapımcının romlarını kullanabilirsin. 16gb discoveryi için Gionee elife e3 stock rom diye arayabilirsin.
Onu da denedim olmadı.
Güncel. Yol aramaya devam.
Anlatacaklarımı sırasıyla uygula sorunun çözülecektir air cihaz almıştım rootluydu rootlu olduğunu unutup güncelleme yapınca işletim sistemim tamamen çökmüştü ama 15 dakikada hallettim. Şimdi :
1) Kesinlikle General Mobile' ın yazılımını kullanma ürünün gerçek üreticisi olan Gionee nin stock romunu indir. 2) Yine gionee ' in sitesinden usb driverını indir. 3) Aynı sitede rom aktarım aracı var yoksa bile spflash tool indirebilirsin. 4) Telefonunun power ve ses acma tusuna aynı anda basılı tutarak recovery moduna geçir 5) oradan ses açma kısma tuslarıyla menude gezinebilirsin menüden adb sideload seçeneğini seç ve pc ye bağla telefonu 6) daha sonra spflash tool ile romunu yükle.
Geçmiş olsun..
quote:
Orijinalden alıntı: STNGER
Anlatacaklarımı sırasıyla uygula sorunun çözülecektir air cihaz almıştım rootluydu rootlu olduğunu unutup güncelleme yapınca işletim sistemim tamamen çökmüştü ama 15 dakikada hallettim. Şimdi :
1) Kesinlikle General Mobile' ın yazılımını kullanma ürünün gerçek üreticisi olan Gionee nin stock romunu indir. 2) Yine gionee ' in sitesinden usb driverını indir. 3) Aynı sitede rom aktarım aracı var yoksa bile spflash tool indirebilirsin. 4) Telefonunun power ve ses acma tusuna aynı anda basılı tutarak recovery moduna geçir 5) oradan ses açma kısma tuslarıyla menude gezinebilirsin menüden adb sideload seçeneğini seç ve pc ye bağla telefonu 6) daha sonra spflash tool ile romunu yükle.
Geçmiş olsun..
Teşekkürler...
Telefon sadece USB görüyor. Hiçbir şekilde açılmıyor. Bu durumda ne yapmam gerekir?
e3 için çok rom var. eğer 3 tuş kombinasyonu çalışmıyorsa, stock yada custom herhangi birini doğru şekilde yüklediğinde sorun çözülecektir. çok detay yazmamışsınız ama sanırım telefonu yüklemeye başlamadan önce telefonu download moda almanız gerektiğini biliyorsunuzdur.
quote:
Orijinalden alıntı: Onlineservis
e3 için çok rom var. eğer 3 tuş kombinasyonu çalışmıyorsa, stock yada custom herhangi birini doğru şekilde yüklediğinde sorun çözülecektir. çok detay yazmamışsınız ama sanırım telefonu yüklemeye başlamadan önce telefonu download moda almanız gerektiğini biliyorsunuzdur.
Telefon açılmadan o moda geçirebiliyor muyuz?
açılmadan zor. bazı telefonlarda küçük bir aparat oluyor download moda geçiren ama sizin telefona uyumlu aparat yok diye biliyorum
vrik oldu okudum
quote:
Orijinalden alıntı: Onlineservis
açılmadan zor. bazı telefonlarda küçük bir aparat oluyor download moda geçiren ama sizin telefona uyumlu aparat yok diye biliyorum
Telefon ekran parasına gidecek o halde? :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme