Şimdi Ara

Genetik Kanser?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • zaman ayırırsanız sevinirim. ben 18 yaşındayım babam kanserden vefat etti dedem’in vefatından sonra babam kendini alkole sigaraya verdi psikolojisi hep bozuktu depresyondaydı lenfoma kanseri oldu sülalemizde başka kanser olan yok bu kanser beni etkiler mi yoksa babam kendisinden dolayı mı oldu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hayatta her şey olabilir. Bu laf basit gözükse de değil.

Mesela genetiğinde 60 yaşında kanser olmak var.

59'unda trafik kazasında ölürsün. Kanser olmazsın.

55'inde kalp damarların kopar. Kalp hastası olursun. Bir virüs gelir Covid gibi. Seni öldürür.

50'de intihar edersin bir çeşit stresten dolayı. Kanser olmazsın.

Stresten miden kötü olur. İlerler. Mide kanseri olursun.

Hava kirliliği ya da kötü beslenmeden dolayı kanser olursun. Genetiğin o kadar da etkili olmaz bunda.

Bunu devam ettirebilirim. Demeye çalıştığım şey şu.

Bizim tek yapmamız gereken inançlı olalım ya da olmayalım. Hayata bir kez geliyoruz ve en iyi şekilde yaşamaya çalışmak. Düşün. Tanrı var. Ona ulaşacaksın ölünce.

Ya da Tanrı yok. Şansa yaşıyorsun hayatta 70 senelik bir dilimde. Nasıl yaşamayı tercih edersin? Zaten öleceğiz. Zamanıda neredeyse belli.

18 yaşındasın. Ben 25 yaşındayım. Maksimum 55-60 sene sonra ikimizde ölmüş olacağız. Yanlış mıyım? %80 böyle olacak. Ne yüzünden öldüğümüzün o kadar önemi var mı?

Ha sen kanserden öldün. Ha ben virüsten. Sonuçta ikimizde ölüyoruz. Sağlıklı insanlarda ölüyor. Sağlıksızlarda. Ayrıca 120 yaşına kadar yaşasan ne değişecek hayatında? 70'e kadar yaşasan ne değişecek?

Başka bir klişe geliyor.

Hayat nefesimizin kesildiği anların toplamıdır. Aldığımız değil.

Konu şuraya geliyor. Önemli olan anlamlı yaşamaya çalışmak. Çimen gibi yaşamanın hiç bir anlamı yok bu sonlu hayatta.

• Sağlık beslenirsen, düzenli bir hayatın, uykun olursa, kendini stresten uzakta tutmayı başarabilirsen,(ne kadar içinde olursan ol) niye kanser olasın ki genetiğinde varsa bile bunu ortaya çıkaracak etmenler saydıklarımdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Karaciğer Kanseri (yardım)
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.