Şimdi Ara

Genetik olabilirmi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nerdeyse hiç arkadaşım yok (edinmeyi denememe rağmen her seferinde başarısız oluyorum, insanları çevremde tutamıyorum) bunu kişiliğimin sıkıcı ve garip olmasına bağlıyorum. Babaneminde ciddi kişilik sıkıntıları var, dürtülerini kontrol edememe, patavatsız saçma sapan konuşma gibi şeyleri var(arkadaşı yok). Halamında ciddi psikolojik sıkıntıları var (depresyon, kaygı bozukluğu ve bi kaç bişey daha var sanırım, antidepresanlar falan kullanıyor) ve onunda hiç arkadaşı yok, bu yüzden psikoloğa gidip duruyor ve sürekli çok yanlız olduğunu, arkadaş edinemediğini veya edindiği arkadaşları çevresinde tutamadığını söyleyip duruyormuş. Aynı şekil okulda kardeşimide arkadaşları dışlıyormuş. Arkadaşlarıyla anlaşamıyormuş. Yaşıtlarına göre çok çocuksu kalıyor ve uyum sağlayamıyormuş. Şimdi halam, babanem, kardeşim ve benim aynı durumda olmamızın tek açıklaması bu kişilik özelliklerinin genetik olduğunu göstermez mi ? Hepimizde ortak olarak alınganlık ve hassaslık sıkıntısı da var. İnsanların en ufak tersliğine hepimiz aşırı alınıyoruz. Ve eğer bu genetikse, sizce psikiyatri yada psikolog yardımıyla bunu çözebilirmiyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Monoman -- 27 Ocak 2022; 18:32:50 >

• Bence önemli ölçüde çözülebilir. Antidepresan ben de kullandım. Çözüm kesinlikle ilaç değil.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Lasse-Matberg kullanıcısına yanıt

çözüm ne hocam sence, psikoterapi falanmı ?

• Genetik ile bir alakası olduğunu sanmıyorum hocam.

"neden?" diyeceksiniz, hemen izah edeyim;

ben şuan 22 yaşındayım, 25 yaşındaki kuzenimin 15-16 yaşından şu yaşına kadar türlü türlü sevgilisi oldu. 

hadi bundan vazgeçtim, 25 yaşındaki kuzenimin hiçbir Psikolojik sıkıntısı yok ve şuan Boğaziçi üniversitesinde "Genetik Mühendisliği" okuyor. 

ben ise aynı sizin gibi, yüzyüze görüştüğüm hiçbir arkadaşım yok + Çukurova üniversitesinde, "İnşaat Teknolojileri" diye kıytırık bir bölüm okuyorum. 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alerjik rinit olan var mı ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.