Şimdi Ara

genpa iphone yedek parça nereden geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamun aleyküm iphone 5 cihazımı batarya ve açma kapama tuşu sorunundan Genpa ya gönderdim 7-8 gün cihaz boş boş yattı sonra bataryayı yeni taktıklarını öğrendim.

durum : yedek parça bekleniyor
    Onarım detayı :cihazın açma kapama tuşu parça bekler yazıyor

7-8 gündür yedek parça bekleniyor yazıyor. Benim anlamadığım Genpa büyük bir servis degil mi? Üst tuş genpa da bulunmuyor mu? Bulunmuyorsa bu yedek parça nereden geliyor? Bu konu hakkında bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkür ediyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Dostum şöyle düşünmelisin. Büyük bir servise günde emin ol yaklaşık 500 600 iphone gönderiliyor. Nereden biliyorsun diyorsan ben 1 yıl Genpa da çalıştım. Ben çalıştığım sürede her gün gelen iphonelere numaralı öncelik koyuyorlar. Çünki 21 iş gününü geçerse onlar için sıkıntı çıkıyor. 21 güne yaklaşanları bitirip düşük öncelikli telefonlarada süre zaafını kullanarak hallediyorlar. Parça beklenmiyor aslında "parçayı takacak eleman" bekleniyor diyebiliriz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Olkacan

Dostum şöyle düşünmelisin. Büyük bir servise günde emin ol yaklaşık 500 600 iphone gönderiliyor. Nereden biliyorsun diyorsan ben 1 yıl Genpa da çalıştım. Ben çalıştığım sürede her gün gelen iphonelere numaralı öncelik koyuyorlar. Çünki 21 iş gününü geçerse onlar için sıkıntı çıkıyor. 21 güne yaklaşanları bitirip düşük öncelikli telefonlarada süre zaafını kullanarak hallediyorlar. Parça beklenmiyor aslında "parçayı takacak eleman" bekleniyor diyebiliriz :)

Peki 21 işgünü geçtiği halde cihazı göndermediklerinde ne oluyor?? Çünkü benim gönderelim 15 gün oldu

• Eğer cihazınız sizin maruz bıraktığınız darbeye dayalı bir bozukluk göstermiş ve servis 21 günü geçirdiyse şikayet etip bedel indirimine uğratabilirsiniz. Eğerki sizin maruz bırakmadığınız kronik bir hatadan dolayı gönderilmişse cihaz değişimi yaparlar.

• quote:

Eğer cihazınız sizin maruz bıraktığınız darbeye dayalı bir bozukluk göstermiş ve servis 21 günü geçirdiyse şikayet etip bedel indirimine uğratabilirsiniz. Eğerki sizin maruz bırakmadığınız kronik bir hatadan dolayı gönderilmişse cihaz değişimi yaparlar.

Cihaz yurtdışından geldi üst tuşu bozuldu batarya arızalandı telefon kapanıp kapanıp açıldı araştırdım ucuz yollu nerede yaptırabilirim diye apple sayfası açıldı apple ocak 2011 ile mart 2012 arasında satılan ve cihazlarda batarya ve ust tus sorunu olan telefonları geri topluyormus yapabilirse yapıyor yapamazsa yenisini gönderiyormus imei numarasını girdim "cihazınız değisim programına uygundur" yazdı apple aradım genpanın numarasını verdi aradım cihazı gönderin yardımcı olalım dediler gönderdim 3-4 gün önce aradılar 252 lira gidiyor dedim ben cihazi yaptirmaya göndermedim değişim programına uyuyormuş ondan gonderdim 10 dk sonra aradılar bataryayı ücretsiz değişelim üst tuşa 90 lira para alalım bende tamam dedim olay bu yani :))

• quote:

Orijinalden alıntı: ocuk27

quote:

Eğer cihazınız sizin maruz bıraktığınız darbeye dayalı bir bozukluk göstermiş ve servis 21 günü geçirdiyse şikayet etip bedel indirimine uğratabilirsiniz. Eğerki sizin maruz bırakmadığınız kronik bir hatadan dolayı gönderilmişse cihaz değişimi yaparlar.

Cihaz yurtdışından geldi üst tuşu bozuldu batarya arızalandı telefon kapanıp kapanıp açıldı araştırdım ucuz yollu nerede yaptırabilirim diye apple sayfası açıldı apple ocak 2011 ile mart 2012 arasında satılan ve cihazlarda batarya ve ust tus sorunu olan telefonları geri topluyormus yapabilirse yapıyor yapamazsa yenisini gönderiyormus imei numarasını girdim "cihazınız değisim programına uygundur" yazdı apple aradım genpanın numarasını verdi aradım cihazı gönderin yardımcı olalım dediler gönderdim 3-4 gün önce aradılar 252 lira gidiyor dedim ben cihazi yaptirmaya göndermedim değişim programına uyuyormuş ondan gonderdim 10 dk sonra aradılar bataryayı ücretsiz değişelim üst tuşa 90 lira para alalım bende tamam dedim olay bu yani :))

Ozaman durumunuz şöyle olacak. 21 gün ü geçerse cihazınız şikayette bulunun. Ücret indirimi talep edin 90 TL den düşürmek zorunda kalacaklar. Ama 21 gün geçmeden birşey demek mantıksız olur. Beklemenizi öneririm, şayet geçerse dediğimi uygularsanız cihazınızı gönderirler :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ocuk27

quote:

Ozaman durumunuz şöyle olacak. 21 gün ü geçerse cihazınız şikayette bulunun. Ücret indirimi talep edin 90 TL den düşürmek zorunda kalacaklar. Ama 21 gün geçmeden birşey demek mantıksız olur. Beklemenizi öneririm, şayet geçerse dediğimi uygularsanız cihazınızı gönderirler :)

O zaman mecbur bekleyeceğim peki şikayet edecegimiz zaman nereden şikayet edecegiz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ocuk27 O kullanıcısına yanıt
    Sikayetvar.com ve tüketici hakem heyetine baş vurabilirsiniz

• quote:

Sikayetvar.com ve tüketici hakem heyetine baş vurabilirsiniz

Çok teşekkür ederim sagolun

• Arkadaslar iphone tamiremi basladi ? Eskiden home tusuna bile degisim yapiyordu ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kronikyorgun

Arkadaslar iphone tamiremi basladi ? Eskiden home tusuna bile degisim yapiyordu ?

Apple sorun olan iphone 5 leri genpaya yönlendiriyor genpa yapabilirse yapıyor yapamazsa apple yeni cihaz gönderiyor

• Eger telefonun size gelmesi 20 gunu asarsa tuketici haklarina basvurup fatura bedelini isteme gibi bir hakkiniz var. Bu sekilde garantiye yollayip sure asimindan dolayi parasini alan cok kisi duydum.

• quote:

Orijinalden alıntı: theblack1193

Eger telefonun size gelmesi 20 gunu asarsa tuketici haklarina basvurup fatura bedelini isteme gibi bir hakkiniz var. Bu sekilde garantiye yollayip sure asimindan dolayi parasini alan cok kisi duydum.

teşekkür ederim sagolun mecburen biraz daha bekleyeceğiz
  • quote:

Eger telefonun size gelmesi 20 gunu asarsa tuketici haklarina basvurup fatura bedelini isteme gibi bir hakkiniz var. Bu sekilde garantiye yollayip sure asimindan dolayi parasini alan cok kisi duydum.

Tam cihaz bedelini (Faturada 2900 küsür) hepsini geri alabilmem mümkün mü ? Böyle birşey yaparlar mı (iphone 5 32 gb, vereli 1 hafta oldu 2 gündür parça bekleniyor)
  • NightHT N kullanıcısına yanıt
    Evet mümkün tüketici haklarına bakarsan ordada yazıyo zaten. Önceden 30 iş günüydü şimdi 20 iş gününe düşürdüler. Eğer serviste 20 İŞ GÜNÜNÜ aşarsa tüketici haklarına başvurup mahkemeye veriosun sonrada faturada yazan bedeli geri alıyosun.
  • quote:

Evet mümkün tüketici haklarına bakarsan ordada yazıyo zaten. Önceden 30 iş günüydü şimdi 20 iş gününe düşürdüler. Eğer serviste 20 İŞ GÜNÜNÜ aşarsa tüketici haklarına başvurup mahkemeye veriosun sonrada faturada yazan bedeli geri alıyosun.

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim cihaz 16. Gününde (haftasonlari dahil) geldi. Fakat birşey olursa işime yarayabilir.

• arkadaşlar fatura bedelini alabilmeniz için cihazın "garanti kapsamında" bir arızası olması lazım. eğer arıza garanti kapsamı dışındaysa yani parayla yaptıracağınız bir arızaysa ancak indirim talep edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NightHT

quote:

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim cihaz 16. Gününde (haftasonlari dahil) geldi. Fakat birşey olursa işime yarayabilir.

Hocam haftasonuna sadece Cumartesi dahil oluyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.