Şimdi Ara

Gerçek Boy Ölçümü (Boyumuzu yanlış ölçüyoruz çoğumuz )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
42.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler amcam doktordur ve ben bahsedeceğim konuyu amcama sordum . İnsanın boyu yataktan uyandığı yarım saat içinde ölçülürmüş . Zaman geçtikçe kaburgalara binen basınçtan dolayı (kilosu fazla olan insanlarda küçülme daha fazla ) boy küçülüyormuş . Bugün yataktan kalktığımda boyumu 175 olarak ölçtüm . 2 saat sonra boyumu ölçtüğümde 172 çıktı . İnternette de araştırdım bunu asıl olan sabah uyandığımız boymuş . Peki askeri,polis mülakatlarına giden insanlar için de bu farkı uyguluyor mu doktorlar ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gerçek Boy Ölçümü: Neden Çoğumuz Yanlış Ölçüyoruz?

Boyu doğru ölçmek, sağlık ve zindelik hedeflerini izlemek için çok önemlidir. Ancak çoğu insan yanlış ölçüm yapar ve bu da yanlış sonuçlara yol açabilir.

Boy Ne Zaman Ölçülmeli?

• Boyunuzu günün her saatinde ölçebilirsin, ancak en doğru ölçümü almak için birtakım kurallara uymalısın.

Gün İçinde Boy Kısalması

• Boyun gün boyunca ortalama 1-2 cm kısalması doğaldır. Bu, yerçekiminin omurlar üzerindeki etkisi nedeniyle oluşur.

Sabah mı Akşam mı Ölçülmeli?

• Boyunu sabah omurların en uzun olduğu zamandayken ölçmek en iyisidir.

Sağlık Ocağı Boy Ölçümü Doğru mu?

• Evet, sağlık ocaklarında kullanılan stadiometreler genellikle doğru boy ölçümleri verir.

Boy Nasıl Doğru Ölçülür?

• Duvara düz bir şekilde yaslan.
    • Ayaklarını omuz genişliğinde birbirinden ayır.
    • Başını duvara hafifçe değdir ve çeneni hafifçe kaldır.
    • İşaret parmağını başının tepesine koy.
    • Ölçüm aletini veya cetveli başının tepesine kadar uzat.
    • Ölçüyü bir arkadaşından veya aile üyenden almanı iste.

Gece Boy Ölçmek Günah mı?

• Hayır, gece boy ölçmek günah değildir. Ancak gün içinde yapılan ölçümler daha doğru olacaktır.

Doğru Boy Ölçümü İçin İpuçları

• Her zaman aynı ölçüm aletini kullan.
    • Yumuşak veya esnek bir yüzey üzerinde durma.
    • Ölçüm yapmadan önce ayakkabılarını çıkar.
    • Birkaç kez ölçüm yap ve ortalama değeri al.

Boyunu doğru ölçerek sağlık ve zindelik hedeflerini daha doğru bir şekilde izleyebilirsin. Yukarıdaki adımları izleyerek her zaman doğru boy ölçümleri alabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Herkes eşit şekilde giriyor problem yok.
  • Sürekli yataktan uyanalı 30dk olmamış halde gezmediğimize göre bu bilgi ile ne elde edeceğiz ki? Ya da mülakatta neden uygulasınlar, polisin operasyonlara katılmadan 5dk önce mi uyanması lazım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arkheramos

Herkes eşit şekilde giriyor problem yok.

Hocam zaten üni okuyorum ben mülakatlara gireceğimden değil de , bu mülakatlarda yapılan boy ölçümlerinde 1-2 cm az olduğu için mülakatı geçemeyen insanların itirazı olması gerekmez mi ? Sonuçta tıpta geçerli bir durum .
  • Sabah kalktigimda 31.dkdan sonra boyum kisalcaksa niye gercek boyum su diye kandirayim kendimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARC118i -- 24 Temmuz 2013; 2:37:41 >
  • Vallahi farketmistim bu durumu. Bana cok oluyordu.

Bi terslik oldugu belliydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Naděje

Sürekli yataktan uyanalı 30dk olmamış halde gezmediğimize göre bu bilgi ile ne elde edeceğiz ki? Ya da mülakatta neden uygulasınlar, polisin operasyonlara katılmadan 5dk önce mi uyanması lazım?

Kardeş marangozların metre cetvelini alıp ölçebilirsin .Benim aklıma takıldı ölçtüm 3 cm uzun çıktım yataktan çıktığım zaman . Doktorların da bu boy farkını 1-2 cm fark yaparak uygulamaları lazım değil mi ? Discovery Channel'da bile bilimsel olarak gerçek boy yer çekimi ve kilo etkisi olmadan ölçülen boydur diyorlardı .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: High.Hopes*

quote:

Hocam zaten üni okuyorum ben mülakatlara gireceğimden değil de , bu mülakatlarda yapılan boy ölçümlerinde 1-2 cm az olduğu için mülakatı geçemeyen insanların itirazı olması gerekmez mi ? Sonuçta tıpta geçerli bir durum .

Evet fakat diğerleri de boydan düşüyor fakat haklısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bosnia

quote:

quote:

Evet fakat diğerleri de boydan düşüyor fakat haklısınız.

Alıntıları Göster
    iyi de önemli olan gün içindeki boyumuz bence, yataktan kalktıktan sonraki yarım saatten bana ne

• quote:

Orijinalden alıntı: Johnny Sins

Sabah kalktigimda 31.dkdan sonra boyum kisalcaksa niye gercek boyum su diye kandirayim kendimi

Dostum olay şu sabah kalktığın boy gerçek boyundur . Bu gerçek boyuna gereğinden fazla kilo bindirirsen , pc başında eğri oturursan,gün içinde ağır yük bindirirsen kemiklere aradaki sıvı kısalıyor . Bu yüzden tıp dilinde gerçek boy deniyor buna .Bir inşaat amelesi gün boyunca 3-4 cm kaybedebiliyormuş . Oysa ki hiçbir iş yapmayan adam 1-2 cm kaybediyor .Bu durumda kime uzun diyeceğiz ? Tabikide hiçbir dış etkenin olmadığı boy ölçümüne

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil Türk Kanı -- 24 Temmuz 2013; 2:45:34 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Naděje

Sürekli yataktan uyanalı 30dk olmamış halde gezmediğimize göre bu bilgi ile ne elde edeceğiz ki? Ya da mülakatta neden uygulasınlar, polisin operasyonlara katılmadan 5dk önce mi uyanması lazım?

Kardeş marangozların metre cetvelini alıp ölçebilirsin .Benim aklıma takıldı ölçtüm 3 cm uzun çıktım yataktan çıktığım zaman . Doktorların da bu boy farkını 1-2 cm fark yaparak uygulamaları lazım değil mi ? Discovery Channel'da bile bilimsel olarak gerçek boy yer çekimi ve kilo etkisi olmadan ölçülen boydur diyorlardı .

Ben bilginin yanlış filan olduğunu söylemiyorum ki zaten, fakat ne elde edeceğiz ki, sonuçta gün boyunca bize hiç bir ekstrası olmuyor o 3cm'in. Mülakatları geçemeyenlerden bahsetmişsiniz, 1-2 cm ile kaçıranlardan filan ama günün %95i o adamın boyu sabah uyandığından farklı oluyorsa bırak bir zahmet geçemesinler, bu topuklu ayakkabı giyip onun boy uzunluğuna katılmamasından farksız bir durum çünkü ayakkabıyı çıkarınca yine kalan boyun ile devam ediyorsun.

• Bunu ben biliyordum lan
  • Sağol, sayende artık 1.90 lık dh ortalamasını tutturdum
  • quote:

Orijinalden alıntı: W.Axl Rose

iyi de önemli olan gün içindeki boyumuz bence, yataktan kalktıktan sonraki yarım saatten bana ne

İnsanin boyu yaptığı faaliyetlere göre kısalır . Gün boyunca ağır yük kaldıran bir insan ile gün boyu koşu yapan insanın boy kısalması çok fark eder . Senden 2 santim uzun olan birisi akşam vakti senden 1-2 cm kısa olabilir . Gerçek boy da budur işte .Banane falan diyorsunda dış etkenlerden maruz bir iskelet uzunluğu senin asıl boyunu verir .İstersen 5 sene ağır işlerde çalışmayı dene sonra da gel tekrar konuşalım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil Türk Kanı -- 24 Temmuz 2013; 2:52:29 >
  • Sabah 5'te akşam 12'de ölçtüm fark yok gençler hatta 1 hafta düzenli ölçmüştüm yine fark çıkmadı millet nasıl 2-3 cm fark buluyor anlamadım doktora da sordum adam duymadım öyle bir şey dedi enteresan.
  • Boyun gercegi sahtesi mi olurmus? Benim de kuzenlerim doktor boyle bir sey bilmiyorlar. Yani gun icinde kisaldigimiz dogru ama belki de gercek boyumuz aksam olculdugumuz zamankidir. Sonucta bu bir kabul, genel nasil kabul ederse gercek o kabul edilir, marjinallige gerek yok
  • omurgaların arasında bulunan diskler gün içinde sıkışır ve boyu kısalır.toplamda 23 diskimiz olduğuna göre -kişiden kişiye değişir ancak- boy uzunluğunda min 1-2 cm fark yaratır
  • Söylediğin doğru olabilir ama ne önemi var ki? Alışverişe gittiğimde alacağım pantolonun paça boyunu yataktan kalktığım ilk 30 dakikaya göre mi ayarlamalıyım?
  • Asil Türk Kanı kullanıcısına yanıt
    Kardesim. Sonucta bilimsel olarak kanitlanmis bir sey devletimizin kabul etmesi lazim degil mi diyosunda bu ulkede hukumet kanitlanmis NELERI NELERI yok sayiyor. Ne hukuksuzluk yapiyor bunami bakacaklar. Ayrica dogru yani sen birine boyunu soylerken 172 ama uyaninca 175 oluyorum mu diyosun. Hayir gun icinde sen 30 dakika 172 geziyosan 16 saat 175 geziyosun sence hangisi daha mantikli? Ona bakarsan astronotlarda 5-10cm boy atiyor yer cekimsiz ortamda e bu adam ben dunyada 175 im ama aslinda 185 boyummu var diyor.
  • Napacan 100 kg altına yatıp öylemi muayene gireceksin ki çürük alasn D:D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.