Şimdi Ara

Gerçek Ekran Kartı Yerine Paylaşımlı Ekran Kartı Görünüyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben bir Casper Nirvana NB CN.TKI-2410B dizüstü bilgisayara sahibim.
    Üzerinde;
    Intel Core i5-2410M 2.30GHz
    8GB RAM
    NVIDIA GeForce GT540M 1GB Ekran Kartı var.
    İşletim sistemi olarak da, Microsoft Windows 7 Home Premium yüklü.
    Masaüstünde sağ tıklayıp "Ekran Çözünürlüğü"ne tıklayınca, aşağıdaki ekran geliyor.
    Aşağıdaki ekranda ekran kartımın ismi görünmüyor.

Yukarıdaki ekranda, "Gelişmiş Ayarlar"a tıklayınca da, aşağıdaki ekran çıkıyor.
    Ve aşağıdaki ekranda da GeForce GT-540M'e dair en ufak bir bilgi göremiyorum.

Ekran kartının son sürücüsü de yüklü.
    Aygıt sürücüsünde de, aşağıdaki ekrandaki gibi görünüyor, "Görüntü bağdaştırıcıları".

Bu sorunumu, bana mantıklı bir şekilde izah ederseniz, çok sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler...

• nvidia optimus, bilgisayardaki onboard ve harici ekran kartı bulundugunda sistem bosta oldugunda az enerji tüketen ekran kartını öne cıkarır. Mesela oyun filan actıgınızda yada 3d modelleme ile ugrasırken nvidia 540m öne cıkar.
  • Bu çok doğal birşey ,nvidia'nın optimus serisi cihazlarda masaüstünde harici grafik kartını kullanamazsınız.
    Ancak bir oyun yada grafik işi yapacak bir program açarken harici ekran kartı devreye girer ve siz bunu göremezsiniz.
    Harici ekran kartının aktif olup olmadığını oyun içerisinde yaşadığınız donma-kasmalardan anlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wacd -- 24 Eylül 2011; 22:54:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wacd

Bu çok doğal birşey ,nvidia'nın optimus serisi cihazlarda masaüstünde harici grafik kartını kullanamazsınız.
    Ancak bir oyun yada grafik işi yapacak bir program açarken harici ekran kartı devreye girer ve siz bunu göremezsiniz.
    Harici ekran kartının aktif olup olmadığını oyun içerisinde yaşadığınız donma-kasmalardan anlayabilirsiniz.

Bu bilgi için teşekkür ederim.
    Böyle bir şeyi, gerçekten bilmiyordum.

quote:

Orijinalden alıntı: pckopatx

nvidia optimus, bilgisayardaki onboard ve harici ekran kartı bulundugunda sistem bosta oldugunda az enerji tüketen ekran kartını öne cıkarır. Mesela oyun filan actıgınızda yada 3d modelleme ile ugrasırken nvidia 540m öne cıkar.

Teşekkür ederim.
    Ancak kafama bir şey takıldı.
    Peki bir oyunu açtığımda, otomatik olarak ekran kartına geçmedi ise onu nasıl anlarım?
    Siz, donmalardan anlarsınız demişsiniz.
    Peki teknik olarak anlayacağım ya da kontrol edeceğim bir yer var mı, oyun içerisinde iken?

• Şöyle anlayabilirsiniz;
    Oyunun simgesinin üzerine sağ tıklayıp entegre grafik ile çalıştır diyerek açıp ekrana verebildiği "fps" değerlerine baktıktan sonra kapatırsınız.
    Sonra normal şekilde oyunu açar farka bakarsınız.
    Bu teknolojide "şuanda bu kartı kullanıyorsunuz" gibi bir ibare göremedim şimdiye kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wacd -- 24 Eylül 2011; 23:09:52 >
  • Bunu dert etmenize gerek yok intel ekran kartı sadece görüntü verir. hangi oyunu acarsanız acın (flash yunlar haric ) hemen nvidia gecer. Çünkü intel ekran kartı aşırı kötüdür.

msı afterburn var onda ram ve gpu kullanımına bakabilirsiniz. intel ekran kartı gpu kullanımı hep %100 lerde oalcaktır ama 540m hep %100de olmayacaktır.
  • quote:

Bunu dert etmenize gerek yok intel ekran kartı sadece görüntü verir. hangi oyunu acarsanız acın (flash yunlar haric ) hemen nvidia gecer. Çünkü intel ekran kartı aşırı kötüdür.

Call of duty modern warfare 2 de bu geçiş yaşanmıyordu , ayrıca bazı başka oyunlarda da optimus harici gpu geçişinde sıkıntı yaşandığını okumuştum.
    (Onboard ile açılması ya da siyah ekranda kalması gibi)
    Yani hangi oyunu açarsanız açın derseniz tam olarak bu sistemin yapamadıklarını da dahil etmiş olursunuz.
    En garanti yol performans sorunu yaşadığınız oyunu, simgesine sağ tıklayarak harici grafik işlemci ile çalıştır diyerek açmanızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wacd -- 24 Eylül 2011; 23:12:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: wacd

quote:

Bunu dert etmenize gerek yok intel ekran kartı sadece görüntü verir. hangi oyunu acarsanız acın (flash yunlar haric ) hemen nvidia gecer. Çünkü intel ekran kartı aşırı kötüdür.

Call of duty modern warfare 2 de bu geçiş yaşanmıyordu , ayrıca bazı başka oyunlarda da optimus harici gpu geçişinde sıkıntı yaşandığını okumuştum.
    (Onboard ile açılması ya da siyah ekranda kalması gibi)
    Yani hangi oyunu açarsanız açın derseniz tam olarak bu sistemin yapamadıklarını da dahil etmiş olursunuz.
    En garanti yol performans sorunu yaşadığınız oyunu, simgesine sağ tıklayarak harici grafik işlemci ile çalıştır diyerek açmanızdır.

dogrudur aklımdan cıkmıs driver sorunu :)
    hangi oyun derken kaldırabileceği oyunlar tabiki bunu belirtme gereği duymadım.
    ayrıca nvidia panelindende hangi oyunun hangi kartla calışacağını ayarlayabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckopatx -- 24 Eylül 2011; 23:15:52 >

• Bütün bu bilgiler için çok teşekkür ederim arkadaşlar.
    Öğrenilecek çok şey var. :)
  • Arkadaşlar bilgisayarımda Shogun 2 Total War yüklü.
    Oyuna giriyorum, sonra seçenekler bölümüne giriyorum.
    Ekran kartı bölümünde GeForce GT540M ekran kartımı görmüyor.
    Onun yerine Intel paylaşımlı ekran kartını görüyor ve bu yüzden, görüntü ayarlarını Very High bile yapamıyorum.
    Yapamıyorum, zira paylaşımlı ekran kartını gördüğü için en yüksek ayarları etkin etmiyor.
    Bu sorun, iyice canımı sıkmaya başladı.
    NVidia Denetim Masasın'da, 3D ayarlarında Yüksek Performanslı NVidia İşlemcisi'ni seçtiğim halde.
    Şimdiden herkese teşekkürlerimi sunarım...
  • Ayrıca bu Optimus olayını tamamen kaldırabilsem, çok güzel olacak.
    Güzel bir teknolojiye benziyor.
    Anak bu şekilde sıkıntı çıkardıktan sonra, hiçbir işe yaramaz.
    O kadar para verip, performanslı bilgisayar alıyorsun, ekran kartı güzel olan.
    Ancak adam gibi kullanamıyorsun...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.