Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.539
Cevap
721
Favori
828.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bayağıdır başlığa girmiyordum. starbucks tchibo vs. için yorumlar gelmiş. benim kendi görüşüm strabucks çekirdeğinin çekirdekler arasında en iyi olanı olduğudur. bir kere paketleme şekli güzel açıkta satılmıyor. bunun dışında paketi açınca bir koklayın derim. nerde tchibonun yada kahve dünyasının çekirdeğinin kokusu nerde strabucksın kokusu. tat olarakta bir başka. yabancı sermayeyi sevmiyorum ama adamlar işlerini hakkıyla yapıyor ve evet karşılarında adam akıllı bir rakip yok. bu durumdada istediği fiyattan satmaları doğal. strabucks hakkında iyi yada kötü yorum yapmadan önce bence bir deneyin derim.

birde yazıldıysa bilmiyorum ama starbucks ta alacağınız çekirdeği denemek için küçük shot bardaklarda tadımlık kahve veriyorlar diye biliyorum. ben anneversaryi denemiştim. daha bilgili olan arkadaşlar yazarsada iyi olur.

kahveseverlere saygılar

• gloria jeans'te kahve satışı olup olmadığını bilen var mı?
  • DH forum konularinda kahve yeri keyfi tamamlamis.
  • 2003 te krups'un 1 F893 nespresso kapsul uyumlu 19bar modelini edindim
    http://www.oninoelectrical.co.uk/espresso_cappuccino_machines/krups_nespresso_1_f893.html
    ayni makinada vakumlu foliolardaki kagit tablette uygulayip,denedim.hepsi fiyasko.

ogutucu olarak oneririm.yukarida tercih edilmis modellerin bicak mekanizmalarini gorebilseydiniz fiyat farkinin nedenini anlardiniz.
    delonghinin bu modelleriyle ustten doldurup bosaltilanlar arasinda onemli fark var.
    marmara forum avm,saturnde urunleri gormustum,firsatiniz olursa cekirdegin kesim mekanizmalarini degerlendirebilirsiniz.
    her zaman cekirdek kahve tercih edin.icilecek porsiyon miktari kadar ogutun.
    cekirdek kesildigi andan itibaren oksidasyon basliyor. o anki aroma ve lezzetini koruyamiyor.vakumlu kapta bile aninda cekilmis cekirdegin lezzetini,aromasini bulamazzsiniz.
    vakumlu foliodaki tablet veya kapsuller aninda cekilen dozla alakalari yok.
    tabi bunu genis zamanda tesbit etmege basliyorsunuz.
    ogutulmus kahve dozunu alttaki bialetti cezvenin double dozlu modelinde(alt ve ust kapasiteli modelleri onerilmiyor) pisirip,icebilirsiniz.
    ventilli modelini tercih ederseniz idare eder krema kopuklu espressonuz oluyor.
    olumsuz yonu kendinize veya ikinci kisiye kahve hazirlamak cezvenin sicakligindan dolayi cok zor.dokme aluminyumdan imal edildiginden dolayi soguk suyla sogutmaniz sakincali.
    zamanla su ve kahve hazneleri arasindaki kaucuk contanin degisiminden baska bir bakim gerekmiyor.
    www.bialetti.it
    Bialetti.it - Store Online Ufficiale | Bialetti
    http://www.bialetti.it/it/catalogue/scheda.asp?id_cat=99

cezve bu ama krema kopugu abartili,alakasiz.nalli pire gezecek gibi asla degil.
    bi sure DELONGHI MAGNIFICA ESAM 4200 takip ettim,biraz daha ucuzdu,verimliligi allatikisiyle ayniydi.
    yaklasik 10 aydir delonghi ECAM 23210 kullaniyorum.kremasiyla,aromasiyla,cekirdek seceneklerimle sagligimi buldum.520€ +15€ nakliye.
    http://www.youtube.com/watch?v=fvmELLsJhfI&feature=related
    Seattle Coffee Gearyoutube
    Crew Review: DeLonghi Magnifica ECAM23210B Compact Superauto
    http://www.youtube.com/watch?v=U6iPQAgykj0&feature=related

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 14 Ocak 2012; 9:22:57 >

• Ben de Delonghi'nin önerdiğiniz KG79 kahve öğütücüsünü kullanıyorum kısa bir süredir. Kullanımı çok kolay ve pratik; öğütme derecesini ve öğütülecek kahvenin miktarını seçebiliyorsunuz. Kahve makinesi olarak 38 TLlik dandik Sinbo aldım ama iş görüyor. Kahve olarak da Tchibo ve Starbucks'ın çekirdeklerini denedim; memnun kaldım.
  •  '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Kardeşim bu kahveden getirince deneyip yazmak istedim. Nescafe Dolca, brezilya yapımı bir ürün ve ülkemizde satılmıyor. Ambalajında karamelize edilmiş şekerli yazıyor fakat kesinlikle şeker tadı yok, olsa içemezdim. Yapı olarak Nescafe Classic gibi ama tadındaki karamel etkisini alabiliyorsunuz. Kahve dünyasının aromalı kahvelerinden biraz daha üstün kalitede.
  • Nescafe'ler,instant ya da granul kahvelerde espresso ve turkkahvesindeki telve olmuyor.
    bu durum tartisilir.
  • Selam kahvesever arkadaşlarım. ufak bir bilgi paylaşmak istiyorum. Büyük Carrefour marketlerde Kahve filtreleri gelmiş, Melitta ve adını hatırlamadığım başka bir marka daha vardı. 40 adetli kutularda satılıyor, fiyatları 4.5 lira civarında. Tchibonun 80 li filtresine alternatif olabilir. aklınızda olsun istedim.

Ayrıca yine Carrefour un kendi markası (yurtdışından ithal) filtre kahvesi vardı, 250 gr lık pakette çekilmiş olarak. Etiyopya ve Küba harmanları vardı. Etiyopya 10.90 lira, küba 11.90.

Bahsettiğim Kadıköy Nautilusteki Carrefour buarada.
  • Carrefour'un kendi marka bazi gida urunleri bazi AB ulkerinde denetim kriterlerine takilip toplatilabiliyor.
    sahsen yakin zamanda espressoluk cekirdek kahvesini tukettim,fiyatla kalite kiyasi cok iyiydi.
    sadece bilgi!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 17 Ocak 2012; 16:35:15 >
  • Rossmann mağazalarında 1/2 numaralı filtre ve 80 adetli 2 liraydı yanlış hatırlamıyorsam. Onlarda yeni gelmişti. Bu arada bende Öğütücü arayışındayım. Bosch un öğütücüsünü önerirmisiniz? 100 lira civarında en iyisi Delonghi nin bahsedileni mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alex1024

Rossmann mağazalarında 1/2 numaralı filtre ve 80 adetli 2 liraydı yanlış hatırlamıyorsam. Onlarda yeni gelmişti. Bu arada bende Öğütücü arayışındayım. Bosch un öğütücüsünü önerirmisiniz? 100 lira civarında en iyisi Delonghi nin bahsedileni mi?

bosch iyidir delonghi de fena değil alınır yani sinbo almada ne alırsan al sonuçta öğütücü fazla para vermeye gerek yok işini görsün yeter
  • quote:

Rossmann mağazalarında 1/2 numaralı filtre ve 80 adetli 2 liraydı yanlış hatırlamıyorsam. Onlarda yeni gelmişti. Bu arada bende Öğütücü arayışındayım. Bosch un öğütücüsünü önerirmisiniz? 100 lira civarında en iyisi Delonghi nin bahsedileni mi?

bu magaza nerelerde var ve 1/4 boy da varmiydi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ogutucu derken ogutsun,ustten doldurulup ve bosaltilan haznesi kap seklinde kesicilerle karistirmayin yeterlidir.
    icilecek miktar kadar ogutun,1 saat sonrayada kalsa ozellik zayiflayabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 27 Ocak 2012; 7:48:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: what_tha

quote:

bu magaza nerelerde var ve 1/4 boy da varmiydi?

1/4 boy yoktu sanırım, akşam giderken bir daha bakayım tam fiyatını yazarım buraya. Bazen yeni gelen ürünler indirimli oluyor sonraları pahalıya satılır. Mağazaları sitesinden bakabilirsiniz: rossmann.com.tr

quote:

ogutucu derken ogutsun,ustten doldurulup ve bosaltilan kap seklinde kesicilerle karistirmayin yeterlidir.
    icilecek miktar kadar ogutun,1 saat sonrayada kalsa ozellik zayiflayabiliyor.

Benim merak ettiğim şey, bosch, sinbo gibi öğütücüler bıçaklı olduğundan kahveyi homojen yani eşit olarak öğütmüyorlar değilmi? Yani altta toz halinde üstte ise öğütülmüş şeklinde olur öğütülen kahve?
    Delonghi makinasinda dişli mi? Eşit olarak öğütüyor mu?

• quote:

Benim merak ettiğim şey, bosch, sinbo gibi öğütücüler bıçaklı olduğundan kahveyi homojen yani eşit olarak öğütmüyorlar değilmi? Yani altta toz halinde üstte ise öğütülmüş şeklinde olur öğütülen kahve?
    Delonghi makinasinda dişli mi? Eşit olarak öğütüyor mu?

Bende bıçaklı Sinbo öğütücü var, gayet homojen öğütüyor. Öğütme süresini kısa tutmamak gerekiyor. Kusuru ise ayar imkanı olmaması, standart filtre kahve ayarında çekiyor. Söz gelimi espresso veya türk kahvesi inceliği imkansız.
  • bir püfnokta söyliyim size kahve ne kadar çok öğütülürse o kadar çok tat verir çok dediksede öyle un gibide yapmayın bu sefer bütün kahve posaları ağzınıza gelir filtre kahve için 8 saniye yeterlidir eğer kahvenizi iri çekilmiş olarak içiyorsanız 1 ölçek fazladan atmanız gerekiyor makinaya yoksa tadını vermiyor
    espresso içinde 12-15 saniye öğütmek yeterlidir
  • Rossmann'a tekrar baktım kahve filtresi Almanyadan geliyor, Rubin marka 100 tane ve fiyatı 1.95 lira fakat dediğim gibi 1/2 numaralı filtre. 1/4 yok orada.

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'
  • quote:

Rossmann'a tekrar baktım kahve filtresi Almanyadan geliyor, Rubin marka 100 tane ve fiyatı 1.95 lira fakat dediğim gibi 1/2 numaralı filtre. 1/4 yok orada.

hocam teşekkürler. bu 1/2 leri kullanamayız değilmi standart makinalarda? büyük gelir heralde. fiyat bedava resmen.
  • quote:

quote:

Rossmann'a tekrar baktım kahve filtresi Almanyadan geliyor, Rubin marka 100 tane ve fiyatı 1.95 lira fakat dediğim gibi 1/2 numaralı filtre. 1/4 yok orada.

hocam teşekkürler. bu 1/2 leri kullanamayız değilmi standart makinalarda? büyük gelir heralde. fiyat bedava resmen.

Tersine 1/2 daha küçüktür bir deneyin isterseniz, ben makinasız kettler ile su kaynatıp döktüğüm için farketmiyor ama makina da fazla su akıtırsa üstten taşıyabilir, ona dikkat ediniz.

Bu arada Rossmanda 1kg çekirdek kahve (Laudatio marka) 20 lira ama kalitesi nasıl bilmiyorum...

• quote:

quote:

quote:

Tersine 1/2 daha küçüktür bir deneyin isterseniz, ben makinasız kettler ile su kaynatıp döktüğüm için farketmiyor ama makina da fazla su akıtırsa üstten taşıyabilir, ona dikkat ediniz.

Bu arada Rossmanda 1kg çekirdek kahve (Laudatio marka) 20 lira ama kalitesi nasıl bilmiyorum...

en kötü 2 lira boşa gider yav denemeye değer. kahve de baya uygunmuş alıp denemek lazım. istanbulda üsküdarda varmış bu mağazadan, ilk fırsatta bakayım. haber verdiğiniz için teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.