Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18.542
Cevap
721
Favori
829.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ogutuculerde kattiyetle karamelize veya aromalandirma amacli sekerlendirilmis kahve cekirdekleri kullanmayin.
    bu durumda alttaki kesicileri tercih edin.
     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'
  • fiyat nakit 100 çeşitli kartlara 5 taksit vade farkı 110 lira. daha ucuz satan bir yer bulamadım. ilgilenenler için fırsat olabilir diye düşündüm. çok fonksiyonlu bir makine.

• evet,harika dugun hediyesi olur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: saint21

quote:

Orijinalden alıntı: arel.gr

gida urunu oldugundan oole kes vergisini olmuyor.urun acilip uygunluk analizi filan v.s. prosedur.
    acele etmessen en gec 2 gunde burdan tam ongoruleni yazarim.
    nerenin,hangi gumruk bu?

ptt nin gümrüğü... vergi derken vergi diye bişey yok aslında bir nevi rüşvet istiyolar kibar şeklinde vergi diyolar
    75 euro nun altında olan ürünün vergiside yok muaf olarak görünüyo benimde zaten 75 in altında

evet hakliymissin,taktiran arkadasla senin kahveden birer fincan icerseniz 40 yillik hatirin olur artik :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 7 Şubat 2012; 18:55:51 >
  • Arkadaşlar selamlar. Daha önceki mesajlarımda Carrefour un kendi markalı, ithal kahve getirdiğinden bahsetmiştim. Bugün yine marketi dolaşırken gördüm bu kahvelerde indirim yapmışlar. 11.90 ve 10.90 lira fiyatlı Küba ve Etiyopya çeşitli öğütülmüş filtre kahveler 3,90 liraya inmiş. Hemen kaptım bir paket Etiyopya. Az önce içtim, tat ve aroma olarak starbucks ın Home blend ine çok benziyor ama daha az kıvamlısı gibi, içimi de rahat. Tavsiye ederim, denk gelirseniz deneyin. 4 lira için hiç fena değil. Ben yarın 4 paket daha alıp stok yapıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: what_tha

Arkadaşlar selamlar. Daha önceki mesajlarımda Carrefour un kendi markalı, ithal kahve getirdiğinden bahsetmiştim. Bugün yine marketi dolaşırken gördüm bu kahvelerde indirim yapmışlar. 11.90 ve 10.90 lira fiyatlı Küba ve Etiyopya çeşitli öğütülmüş filtre kahveler 3,90 liraya inmiş. Hemen kaptım bir paket Etiyopya. Az önce içtim, tat ve aroma olarak starbucks ın Home blend ine çok benziyor ama daha az kıvamlısı gibi, içimi de rahat. Tavsiye ederim, denk gelirseniz deneyin. 4 lira için hiç fena değil. Ben yarın 4 paket daha alıp stok yapıcam.

Bizim burada sadece Carrefour Express var, hafta sonu yoktu öyle bir şey ama ben de uğrayıp bakacağım, umarım gelmiştir

•  '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Arkadaşlar merhabalar. Bir kahve-sever olarak size bir sorum var. Ben French Press almayı düşünüyorum lakin bu konuda herhangibir bilgim yok. (Hangi marka/model ve nereden almalıyım...) Online satış yapan bir yer önerirseniz çok sevinirim. İyi günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetfahriguven

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Arkadaşlar merhabalar. Bir kahve-sever olarak size bir sorum var. Ben French Press almayı düşünüyorum lakin bu konuda herhangibir bilgim yok. (Hangi marka/model ve nereden almalıyım...) Online satış yapan bir yer önerirseniz çok sevinirim. İyi günler.

kahve dünyasında 15 liraydı pressler. netten satılıyormu bilmiyorum. herhangi bir marka model alabilirsiniz çok fark etmez.

• Kahve Çekirdeği hakkında,

arkadaşlar kahve çekirdeği hakkında konu ararken aramalarda burası çıktı umarım yeri burasıdır , kahve çekirdeği alanlar vardır sanırım , alanlara sesleniyorum bir müddet (1-2 hafta) sonra çekirdeklerin üstünde böle ıslaklık görüyormusunuz ? böle nası ddesem su çok hafif damlamış gibi sanki çekirdeklerin bazılarına . nerden çekirdek aldıysam bu durum hep oluyor , saklama yerlerlerım kahve saklama kabı hava geçirmez yada fermuarlı folyo renkli saklama kabı vb. hep bu ıslaklık oluyor , yardımcı olanlara teşekkürler .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sevenhillli

Kahve Çekirdeği hakkında,

arkadaşlar kahve çekirdeği hakkında konu ararken aramalarda burası çıktı umarım yeri burasıdır , kahve çekirdeği alanlar vardır sanırım , alanlara sesleniyorum bir müddet (1-2 hafta) sonra çekirdeklerin üstünde böle ıslaklık görüyormusunuz ? böle nası ddesem su çok hafif damlamış gibi sanki çekirdeklerin bazılarına . nerden çekirdek aldıysam bu durum hep oluyor , saklama yerlerlerım kahve saklama kabı hava geçirmez yada fermuarlı folyo renkli saklama kabı vb. hep bu ıslaklık oluyor , yardımcı olanlara teşekkürler .

Son derece nemli bir şehir olan Zonguldak Merkezde yaşıyorum ve hiç öyle bir ıslanma sorunu yaşamadım.
  • evet bazi markalarda cekirdek hafif yaglanmis gibi gorunuyor,belkide yaglilar.
    hic kullanmadim ama karamelize edilmisleri kastetmiyorum.
    nemli bi yoredeyim.
    8 ay gibi surekli farkli cekirdekler kullandim,benzer bi durum farketmedim.
    son nihai illy kullaniyorum,250gr lik ambalajinda bitene kadar sorun yok.
    zamanlamada bu miktar ortalama 1 haftada 2ci aciliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arel.gr -- 26 Şubat 2012; 11:52:35 >
  • arkadaşlar bugun , fazılbey'den kahve alırken , bu nemli gibi görülmelerini sordum , aldığım cevap yüreğime su serpti . Yetkili arkadaş , ıslak gibi gördüklerimin su yada nem olmadığını , kahvenin yağının bırakması olduğu söledi . yani yağ bırakıyormuş kısaca . bu durumlar olabilir dedi . sakladığım yerleri söledi , bunlara ek olarak yağlı kağıt ağzı kapa aç paketler varmı onlarda saklayın dedi nerde bulabilirim dedim , kesecilerde kağıt filan satan yerlerde bulabilirsin dedi .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sevenhillli

arkadaşlar bugun , fazılbey'den kahve alırken , bu nemli gibi görülmelerini sordum , aldığım cevap yüreğime su serpti . Yetkili arkadaş , ıslak gibi gördüklerimin su yada nem olmadığını , kahvenin yağının bırakması olduğu söledi . yani yağ bırakıyormuş kısaca . bu durumlar olabilir dedi . sakladığım yerleri söledi , bunlara ek olarak yağlı kağıt ağzı kapa aç paketler varmı onlarda saklayın dedi nerde bulabilirim dedim , kesecilerde kağıt filan satan yerlerde bulabilirsin dedi .

www.baristasepeti.com da bulabilirsin.... kahvenin çekirdeğinin ıslak gibi görünmesi fazla kavurduklarından dolayıdır fazla kavruluncada kahvenin yağı dışarı vuruyo

• bu arada banada sert bişeyler lazım artık yumuşak kahveler kesmiyo beni varmı tavsiye ettiğiniz bir harman starbucks ın veya herhangi farklı bi markada olabilir
    aslında espresso iyi ama makinem yok onada filtreciyim bende
  • quote:

Orijinalden alıntı: saint21

bu arada banada sert bişeyler lazım artık yumuşak kahveler kesmiyo beni varmı tavsiye ettiğiniz bir harman starbucks ın veya herhangi farklı bi markada olabilir
    aslında espresso iyi ama makinem yok onada filtreciyim bende

starbucks italian roast tavsiye ederim. ekstra koyu kavruk bir kahvedir.
  • Benim espresso kahvesi de bitti, yakında Tchibo yok gidip alsam, Starbucks'ın ki de 250 gr, çabuk tüketemiyorum, daha az verse 100 gr falan Tchibo gibi ordan alıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

Benim espresso kahvesi de bitti, yakında Tchibo yok gidip alsam, Starbucks'ın ki de 250 gr, çabuk tüketemiyorum, daha az verse 100 gr falan Tchibo gibi ordan alıcam.

Haklısın, İstanbul'da yaşasam benim de sorunum bu olurdu. Starbucks kahvesi çok güzel ama en az 250 gr ambalajda. Çekirdek alsan bile açtıktan sonra bayatlamaya başlıyor. Tchibo 50 gr kahve bile satıyor ama lezzet olarak vasat. Diğer kahvecilerde durum nedir? Kahve Dünyasının "2010 İstanbul Harmanı" bir efsane gibiydi ama diğer filtre kahvelerinde iş yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

quote:

Orijinalden alıntı: albati

Benim espresso kahvesi de bitti, yakında Tchibo yok gidip alsam, Starbucks'ın ki de 250 gr, çabuk tüketemiyorum, daha az verse 100 gr falan Tchibo gibi ordan alıcam.

Haklısın, İstanbul'da yaşasam benim de sorunum bu olurdu. Starbucks kahvesi çok güzel ama en az 250 gr ambalajda. Çekirdek alsan bile açtıktan sonra bayatlamaya başlıyor. Tchibo 50 gr kahve bile satıyor ama lezzet olarak vasat. Diğer kahvecilerde durum nedir? Kahve Dünyasının "2010 İstanbul Harmanı" bir efsane gibiydi ama diğer filtre kahvelerinde iş yok.

ben denediklerimi söyliyim
    kahve diyarı : buranın kahvesinin tadı hepsi acıydı yaramaz
    coffee haus: beğenmedim bazı kahveleri acı bazılarıda su gibi
    barista sepeti: bunnarın kahveleri güzel ve taze yeni başlayanlar için ideal beni pek kesmedi bold,strong içtiğim için
    starbucks : bununda harmanına göre değişiyo kahveleri kendi damak tadını bulmak lazım çoğunun tek düze bi tadı var ama kahveleri güzel ve taze aromasını hissettiriyo
    tchibo :buda güzel kokusu tadı yerli yerinde tatmin edici (öğütülmüş filtreleri) sert bişe arıyosanız çekirdek espressoları iyidir

• starbucks french roast,etopya yirgchaffe,kenya,cafe verona bunnarın çekirdeğini deneyen varmı varsa yorumlarınızı alayım nasıllar?
  • balangıçta orta yollu bir kahve makinası alarak aranıza katılmak istiyorum ama ne tavsiye edersiniz arkadaslar
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.