Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (917. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.543
Cevap
720
Favori
831.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 915916917918919
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bence haklısınız, maalesef ilk kez sipariş verdiğim Sanalbaharat'tan Columbia Supremo çekirdekleri kapkara geldi, içiminde hafif bir yanık tadı var sanki. Çekirdekler ne kadar iyi olursa olsun kavurmasını bilmeyen biri tarafından kavrulunca mundar oluyor. Tabii kendim kavururum diyince onu da kursa gidip ciddi ciddi öğrenmeniz lazım. Sonuçta çekirdekleri iyi kalite olan ve kavurmasını bilen F/P bir kahveci arıyorum, A Roasting Lab fiyatları uçurunca orayı bıraktım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 4 Ağustos 2024; 12:1:30 >
  • NuriToplar kahveden sipariş verin. Sorun yaşamazsiniz. Yanık kahve ve kavrum vb sorunlar yaşamazsiniz. Alternatif Ihsan Kurukahvecioglu da aynidir. Internetten gonul rahatligi ile siparis verebilirsiniz.

Haklisiniz. 3.Nesil kahveciler en hafif tabirle şark kurnazi ve azittilar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 4 Ağustos 2024; 12:2:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt

Tavsiyeniz üzerine web sitesine baktım da çekirdek kahveler cidden pahalı. Sanalbaharat ciddi ucuz kalıyor, ama onda da kavurmasını beceremiyorlar.

• hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

380 liraya kahve olmaz hocam. Yıllarin kahve tüketicisiyim. Ucuz diye çamurdan hallice bir kahveyi içmek yerine hiç içmemek daha uygun olacaktir. Kimseyi zan altinda birakmak istemem ancak, firma giderleri bu işte 50% ye yakındir. En basit şekilde üç harfli marketlerdeki kendi adi ile fason uretimli 100 gr lık türk kahvelerinin kg fiyati 300-350 tl bandinda olmuş. Bu vb firmalarin yaptigi zaten defektli çuval sonrasi arta kalanları yoğun kavurarak, kusurlu olan cekirdekleri bastirma yoluna kasitla gidiyorlar. Bunlarin basinda dunyaca unlu turkiyede 500 subesi olan bir firma da var zaten. Cuval artigi cekirdek onlar. Bir firma nasil olur da 100-150 tl/ kg basina elde edip kahveyi 380 den satarak kar edebiliyor. Demek ki kalitesi tabanin da altinda.

Turk kahvesi ki bilen bilir dünyanin en kalitesiz çekirdeklerinin başinda gelen Brezilya Rio Minas ile üretilir. Bu cekirdekler ondan bile ucuz durumda nerdeyse. Ne içtiginizi anlatmak adina yazdim detaylica. Ne kadar ekmek o kadar köfte tabi. Bu bundan 40 sene evvel Yemen Mocha idi Turk kahvesi icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 4 Ağustos 2024; 12:25:26 >

Daha yeni Sanalbaharat'tan ilk kez deneme amacıyla 7 çeşit 250 gramlık çekirdek kahve aldım. Columbia Supremo'yu daha önce başka kahveciden içip beğenmiştim, ama bu kavururken yakmış galiba. Diğerleri nasıl bilmiyorum, ama artık elimdekiler bittikten sonra Nuri Toplar'ı denerim belki. A Roasting Lab'dan memnun kalmıştım, birkaç yıldır oradan alıyordum; ama fiyatlar cidden uçmuş artık. F/P olarak hangi kahvecileri önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 4 Ağustos 2024; 12:46:38 >

Bahsettigim iki yerde kg si 1500 e satılan çoğu perakende kahveci ile benzer seviyededir. Uzun zamandir ihsankurukahveciden alirim. Zaten eminönünde yer alan 2 dükkan, kurukahveci ile beraber cumhuriyetin en eski kahvecilerden. Kahve alirken sohbet esnasinda kazanlarini görme sansim da oldu. 1920 lerden kalma 100 yıllik kazanlarda (bakımlari yapilmiş sekilde ) geleneksel kavurma yontemini uyguluyorlar. Kavrumunu ben begeniyorum sahsen. Defektli çekirdek yok denecek kadar az. 2 senedir nerdeyse siparislerimin 90% i bu sitelerden. Yoksa ben de sanalbaharat gibi yerlerde 200 300 lira daha asagida kahve alirim hocam. Ancak onu icmek yerine hic icmemeyi heralde tercih ederim. Maalesef, arada siklet farkı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 4 Ağustos 2024; 13:51:44 >

Gelecek siparişimde İhsan Kurukahvecioğlu ve Nuri Toplar'ı deneyeceğim İnşallah.

• Vay arkadaş ya, iki gram çekirdek zevkimiz vardı ona bile göz diktiler la...

30€ sınır + üzerine %60 vergi hayırlı olsun!!!!

3-5 farklı çekirdek deniyorduk 100gr-250gr azar azar, ona bile dur dediler yav, şaka gibi...

Yazık.

• Bugün Sanalbaharat'tan ikinci kahveyi açtım, standart kavrum istemiştim, şöyle geldi. İlki bundan da koyuydu. Sizce fazla kavurarak defektli (defolu) çekirdekleri mi saklıyorlar yoksa çekirdek kavurmasını mı bilmiyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 9 Ağustos 2024; 15:51:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Bahsettigim iki yerde kg si 1500 e satılan çoğu perakende kahveci ile benzer seviyededir. Uzun zamandir ihsankurukahveciden alirim. Zaten eminönünde yer alan 2 dükkan, kurukahveci ile beraber cumhuriyetin en eski kahvecilerden. Kahve alirken sohbet esnasinda kazanlarini görme sansim da oldu. 1920 lerden kalma 100 yıllik kazanlarda (bakımlari yapilmiş sekilde ) geleneksel kavurma yontemini uyguluyorlar. Kavrumunu ben begeniyorum sahsen. Defektli çekirdek yok denecek kadar az. 2 senedir nerdeyse siparislerimin 90% i bu sitelerden. Yoksa ben de sanalbaharat gibi yerlerde 200 300 lira daha asagida kahve alirim hocam. Ancak onu icmek yerine hic icmemeyi heralde tercih ederim. Maalesef, arada siklet farkı var.

Dediğiniz olabilir tabiki de ancak Sanalbaharat’ın diğer yerlerden farklı olarak Mersin Limanı’ndan doğrudan malları çeken ithalatçı konumunda, dolayısı ile ek aracı maliyeti vs olmadığı için de fiyatlar makul.
    Ama şunu da belirteyim eskiden aldığım kalite ne yazıkki artık yok. Sanırım kurlardaki artış daha ucuz kalitedeki çiftliklerden almaya yöneltti kendilerini, bir ara artan fiyatlardan epey eleştirilmişti.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Ben burada olagan dişi bir kavrum gormuyorum hocam. Belki kamera ve işiktan kaynaklidir ancak koyu bir yana hatta açik az kavrum sayilabilir

Işık vurduğu için daha açık görünüyor, flaş patlamış olabilir.

Kavrum yağlanacak derece de koyu olmadıgı sürece normal sayılabilir fotoğraftan görünen normal olduğu yönünde. Her kavurucunun kavrum profili farklı önemli olan tat kısmında dengesizlik olmaması.

Koyu kavrum çok barizdir hocam, yağlı olur. Bildiginiz sanki yağa bandirip, paketlemişler gibi. Yine de normal sayilir.

Evet, çok bilindik bir yontem cogu firma kalitesiz cekirdekleri koyu kavrum satmakta özellikle espresso şemsiyesi altinda. Defolu çekirdekleri, çuval artiklarini en güzel bu şekilde gizlerler.

• Kimbo gibi iyi markaların espresso kahve çekirdekleri ni alıyordum içimi güzeldi fakat herkes taze ve yerel kavurucu tavsiye ediyor diye ihsan efendi Kenya AA , Brezilya aldım ,bahsedilen notaları ve tazeliği algılamak için koyu kavrum demedim .

Deneyimim
    -paketi açtım ortalık kahve kokusu olmadı sadece son kullanım yazıyor 15-8-25
    +Bahsedilen notaları alıyorum
    -sert kahve seviyorum bu kavrum hafif kaldı bitiş tadı eski aldıklarım gibi değil
    -Aynı paralara geldi 1kg kahve
    Kargo 100 TL

Bence taze kavrum iyi ama çekirdekleri kötü
    Ünlü markalar ile devam ederim gibi

Evde kavrum mümkünmü ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • note2two N kullanıcısına yanıt

Evde kavrumun çözümü şudur:

ismine kahve kahve kavurma dolabı yada değirmeni denir. Annanemin vardı , Türk kahvesini bununla kavurur taze taze içerdi. nerede bulacağınız konusu ise biraz karışık olabilir. Mersin/Tarsus, adana, antep, hatay gibi illerde bakırcılar çarşısı, buğday/tahıl pazarı gibi geleneksel yerler olur. sadece bu gibi Osmanlıdan kalan gelenekleri devam ettiren eski yerlerde bulabilir yada bakırcılara özel olarak imal ettirebilirsiniz.

kavurma konusu ise çok basit ve pratik. halka olan kısmı ateşin üstüne koyup ön kulptan tutuyor yan kulptan değirmen gibi çeviriyorsunuz. kavrulurken çıtlama sesi gelir, ikinci çıtlama da kahveniz içime hazır demektir.

• Sanalbaharat’ın koyu kavurunu bence de çok koyu oluyor. Filtre kahve için orta kavrum Guatemala Arabica alıyorum senelerdir, memnunum.

• Sebastos Ozius kullanıcısına yanıt

Bu aleti ben de rahmetli babannemin kullandığını hatırlıyorum. Eminönü’nde olabilir sanki bu, yolum düşerse bakacağım.

• false6 kullanıcısına yanıt

+1

Varsa bir tek Hasırcılar caddesinde Tahmis Han civarı, Hasırcılar iş merkezi civarı bulunur bu alet.

• menengiç kahvesi hastası bir tanıdığım var. ona hediye etmek için menengiç alacağım. var mı öneriniz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 915916917918919
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.