Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (918. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.543
Cevap
720
Favori
831.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 916917918919920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Menengiç kahve değildir, ağaç tohumudur. bitkisel çay, hatta macun demek daha doğru olur.

"kahvesi" denmesinin sebebi normal kahve gibi cezvede pişirilip fincanda sunulmasıdır. tabi hatırlatmakta fayda var; hem zamanında osmanlı bir dönem kahveyi yasakladığı için (kahve kavrulurken yanıyordu ve "yanmış gıda haramdır" bahanesiyle) hem de savaş yıllarında brezilyadan buralara kahve çekirdeği gelemediği için halk kah bu zımbırtıyı kahve yerine koydu, kah nohutu koyu koyu kavurup kahve niyetine içti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sebastos Ozius kullanıcısına yanıt

bilgi için teşekkürler.

kahve konusuna sormuş bulunduk ama "menengiç çayı" önerisi olan var mı?

• Sebastos Ozius kullanıcısına yanıt

Menengiç meyvesi yabani antep fıstığıdır, hatta bıttım sabunu bundan yapılır diye biliyorum. Bir kez denedim, pek hoşuma gitmedi. Eskiden kahve Osmanlı'ya/Türkiye'ye Brezilya'dan ziyade Yemen'den ve Afrika'dan gelirdi diye düşünüyorum.

Bu arada bugün Sanalbaharat'tan aldığım Yellow Bourbon Rum Barrel kahvesini içtim, epey hoşuma gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 12 Ağustos 2024; 14:46:37 >
  • Yasaklanınca kahveye alternatif bulma konusu Osmanlı'dan. o zaman Yemen üzerinden Etiyopya kahvesi geliyordu. Diğeri ise ikinci dünya savaşı yıllarında Brezilya'dan buraya kahve gelemeyince nohut kavurup içtiler.

• Moliendo salerno espresso kavrum güzeldi. Amazonsa ucuza bulabilirseniz alın colombia da kötüydü tavsiye etmem çok sert.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanalzıbızırttan aldığım panama los naranjos umduğumun da ötesinde çıktı. 10 gündür tadını çıkarıyorum ama biter yakında. Bu adamlar cidden çok iyi çekirdekler getiriyorlar. Ama kavurma olayına eğilmeleri gerek. Zira ikinciye alsam kesin çamur çıkar. 

Ne bileyim, belki de çıkmaz.

• rabitelli kullanıcısına yanıt

Ne zaman aldınız acaba? 1 aya yakındır stoğa girsin diye bakıyorum ama gelmediği için ilk siparişimi o olmadan verdim. Yellow Bourbon Rum Barrel'ı oldukça beğendim. Ama dediğiniz gibi, internette bir çok tüketici Sanalbaharat'ın istikrarsız ürün kalitesinden şikâyetçi; her siparişinizde aynı kalite ürün gelecek diye bir garanti yok. Kavurma konusunda da sıkıntı var diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 24 Ağustos 2024; 18:0:24 >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

Ooooo, baktım da, çok olmuş. 3/7'de vermişim siparişi. Tabi 10 küsür farklı kave alınca sıra ona anca gelmiş.

Ben bayadır alışveriş yapıyorum, şunu farkettim, kimi kahvelerde kavurum alternatifi olmuyor.

İşte o kahvelerde saçmalamaya rastlamadım şu ana kadar.

• Moliendo peruda güzel amazonda ucuza bulursanız tavsiye ederim moliendo salerno ve peru çok iyi. Moliendo Colombia tırt mokapotta içildi.

• glumerna G kullanıcısına yanıt

Zamanında amazondan baya aldım moliendo.

Ama şimdilerde almıyorum. 2-3 ay önce kavrulmuş kahveyi napayım...

Arada bir yemen alıyorum indirimde. En son aldığım 4 ay öncesinin kavrumu idi.

Cidden almam sanırım artık.

Genelde çekirdeği aldığım yere çok laf ediyorlar ama en azından pakede girmeden 1-2 gün önce kavrulmuş oluyor çekirdekler.

İyi ki söylediniz, hem fiyat yüksek hem de bayat; indirime girerse bir şans vermeyi düşünüyordum, ama Moliendo almak için bir nedenim kalmadı.

Ucuza buldukca alıyom ben tüketim yüksek çok para harcayamam. Fp kahve.

Biraz da o yüzden bıraktım amazonu, sanalbaharattan alıyorum.

• Kahveyi keyif ve lezzet için içmek isteyen her kimse kavurum tarihine vr kavurum derecesine bakmak zorundadir çekirdek kalitesinden bağimsiz bu dedigim. Olmazsa olmazdir, bu işin raconu ve farzidir.

Yani amazon ty gibi sitelerden paketli kahve almayacaksiniz. Dogrudan, işi kahve kavurucusu olup, satanlardan alacaksiniz. Voluptas, Sezy vs gibi sanalbaharat gibi daha butce dostu sitelerden bunlar en olur seçeneklerdir.

Öte yandan amaci, musluk suyuyla kahve demleyip, zift usulu tadsiz bir kahve suyunu mideye sokmak ise, istediginiz her yerden kahve alip, yapabilirsiniz. 300 liraya da kahve var 1 yil once kavrulmus rafta 8 9 ay kalip, toz tutmuş.

Burada hangi tüketici profilisiniz kendinizi bilip, ona göre alim yapacaksiniz. Kalite ve zevk ucuz degildir.

• Mediamarkt'ta satılan Moliendo kahvelerin üzerinde kavrum tarihleri de var. Mesela 1 hafta 10 gün önce kavrulmuş olanlar var. Mediamarkt'tan kahve almak mantıklı olur mu? (Moliendo'nun bir çok versiyonu var 250 gram ya da 1kg lık paketlerde.)

• krstarica kullanıcısına yanıt

Önümüzdeki hafta sipariş vermeyi düşünüyorum. Nuri Toplar'ı mı yoksa İhsan Kurukahvecioğlu'nu mu tavsiye edersiniz? Hangi kahveleri tavsiye edersiniz? Ücretsiz kargo sınırını geçecek şekilde çeşitlerden 250şer gram almayı düşünüyorum. İhsan Kurukahvecioğlu'nda ücretsiz kargo sınırı 1500 TL ve kargo ücreti 100 TL, Aras Kargo kullanıyor; açıkçası oradan sipariş verme fikrinden soğudum. İhsan Kurukahvecioğlu'nda ise ücretsiz kargo sınırı 1000 TL ve MNG ya da Yurtiçi Kargo seçeneklerini sunuyor. 3 farklı kargo seçeneği çıkıyor ve ücreti 150-200 TL arasında değişiyor, bunu çözemedim.

Bir de Sezy ve Voluptas'ı tavsiye etmişsiniz, bunlar hakkında ne söyleyebilirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 30 Ağustos 2024; 23:5:4 >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

Sezy orta karar, sanalbaharatla bir sayilabilir. Voluptas iyi kahveleri var ancak, tahminim hasati onceden toplanmiş cekirdekleri yeni kavuruyorlar. Indirimleri ürünleri beni fiyat bazinda üzmedi.

Ben ihsan ve nuriden aliyorum genelde, son dönemde güzergahim denk ettigi için dogrudan ihsandan aldim 7 8 kez magazalarindan.

Çok güzel bir kahveleri var. Ihsanin avantaji cok uygun fiyata ayın kahveleri secenekleri altinda organik tarımlı veya el hasadi kahveleri sunuyor olmasi. Kolombiya Igna Aponte diye bir kahvesi var. Çok begendim. Ama galiba sadece magazada var.

Kolombiya Supremo ve Kenya AA benim favorilerim. Biraz asitli sevdigim icin, daha yumusak aromasi zayif kahveler seviyorsaniz, guatemala ve Peru Cajamarca kahvelerine bakabilirsiniz. Endonezya Sumatrada gövdeli ve dengeli bir kahvedir.

Sahsi tercihim cogunlukla Kenya AA ve Supremo tadi cok iyidir, ayın kahveleri gelirse, 250 300 gr onlardan alirim. Bu ayki Igna Aponte süper bir kahve uzun süre sonra farkli lezzetli iyi bir kahve içtigimi hatirladim.

Istanbuldaysaniz bizzat magazadan alin derim.

Kargo fiyatlari saçma imis, bir cozumu yoksa diyebilecegim bir sey yok. Uzucu olmus. Firmalar ne yaptigini sasirmiş sanki.

Ihsan ile Nuri aslinda ayni tedarikçiden aliyorlar diye dusunuyorum. Ihsanin farki, daha geleneksel 100 senelik eski usul kazanlarda kavurmalari ve bence daha dengeli kavuruyorlar. Bir de özel kahveleri oluyor cuzzi ucretlere, kenya 600 ise 750 ye özel kahveleri oluyor genelde gibi

Kargo olayi sorunluysa vazgecin sebebi 1500 tllik kahveyi bayatlatmadan tek icecrkseniz cok zor. Ben bu ay 1000 tl lik aldim. Bana 1 ay gidiyor. O bilr bir gozume cok geldi ilkten. Günde minimum 15 gr lik 3 kupa icmelisiniz ki 1500 tl lik kahve bayatlamadan 1 ayda bitsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 30 Ağustos 2024; 23:30:57 >

• chaturanga C kullanıcısına yanıt
    Ben yazdım yukarda 3 çeşidin 2sini beğendim uyguna bulursan yapıştırrr.

Teşekkürler o zaman Mediamarkt'tan bu ikisini taze kavrulmuş bulabilirsem deneyeceğim. İnternetten sipariş verince Amazon ya da Mediamarkt'tan kavrulma tarihlerini göremiyoruz sanırım ama mağazada bakınca yakın tarihli kavrumlara da rastlamıştım.

• Ayrıntılı açıklamanız için teşekkür ederim. Yalnız gözüme çarpan bir şey var; Nuri Toplar'ın kahveleri vakumlu gaz valfli poşette gelirken İhsan Kurukahvecioğlu kahveleri gaz valfsiz vakumlu kâğıt poşette gönderiyor. Yani web sitesindeki resimlerden çıkardığım sonuç bu. Hem gaz salınımı hem de tazelik için vakumlu gaz valfli ambalaj önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 31 Ağustos 2024; 11:53:17 >
  • 
Sayfa: önceki 916917918919920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.