< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (919. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
karbondioksit salınımı için 15 günden önce içilmez zaten yani 1-2 gün önce kavrulmuş kahveyi zaten bekleteceksin 15 gün o da valfli ise torba
-
en ideal kavrum tarihleri gerisi damak zevkinize kalmış hangisini alacağınız
-
Kafeinsiz moliendo alıyordum sanırım çekirdek değişmiş zencefil karanfil filan diyor
Kafeinsiz have öneren var mı geçen önerdiğinizi kızlar pek sevmedi izmirli neydi o üretici unuttum ismini
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 31 Ağustos 2024; 11:41:31 > -
Mediamarkt'ta mağazadan baktığımda 1 haftalık, 2 haftalık kavrumlar vardı. Ancak sizin bahsettiğiniz Peru ve Salerno çeşitlerini Mediamarkt online mağazada göremedim. Mağazada var mıydı hatırlamıyorum.
Ben Colombia Suprima Huilo ve Guatemala almıştım, Colombia bana da biraz zayıf geldi (V60'la yapıyorum), Guatemala Antigua daha iyi geldi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mokapotta bu 2si( peru ve salerno) güzel oldu eve dönüyorum espresso makinadada yapıp denerim. Colombia kötü tavsiye etmem
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glumerna -- 31 Ağustos 2024; 12:27:54 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Valfli torba değilse ne yapacağız?
-
Ikisi de valfli, fotograflar yaniltici. Uzun süre paket kapali kalacaksa 15 gün gibi valf onemli yoksa değil. Hergün açilan pakette zaten gaz olmaz.
Gaz olayinin hikayesi çikan karbon salinıminin okside etmemesi için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 31 Ağustos 2024; 20:1:34 >
Biraz daha acı kahve içeceksin karbondioksiti havaya salamadığı için kahvenin kendinde kalacakquote:
Orijinalden alıntı: hitokiri_johndoesaiValfli torba değilse ne yapacağız?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Sanalbaharat'a Panama Los Naranjos Natural tekrar gelmiş. Bu sizin aldığınızla aynı mı acaba? Standart kavrum mu açık kavrum mu tercih edilmeli?
-
Ambalajdaki valfin amacı co2 salınımını sağlamak değil, kavrulma sonrası hemen ambalajlanan kahvenin ambalajının şişip patlamasını önlemek. Kavrulan kahve direk salınım yapar, birşey yapmanıza gerek yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sanalbaharatı telefonla aramıştım, yeni kavrulmuş kahvenin gazını salması için 10-12 gün bekletin demişti.
-
sizin mantığınızla o zaman valfsiz ambalajlar bayat kahve taze kahvesi hiç yok valfsizlerin
-
Doğrudur hocam, kavrulduktan sonra 4-5 gün beklemek yeterlidir.
Tazelikle valfin alakası yok. Tamamen kahvenin paketlenme usulü ile alakalı bir durum.
Yüklü çekirdek kahve satan firmalar valflı ambalaj sayesinde kavurduktan sonra gaz çıkışını beklemeden çekirdekleri soğuttuğu gibi paketler. Hiç bekletmeden sevkiyatını da yapar. Böylece depo maliyetlerini kısar.
Eğer kahve kavrulduktan sonra dinlendiriliyorsa hatta öğütülüyorsa valfe gerek kalmaz. Valf uygulaması, tamamen üreticinin stok depo ve nakliye maliyetlerine yönelik. Kullanıcıyla veya tazelikle bir alakası yok. Valf sayesinde sevkiyat boyutu küçülür, paket gaz çıkışından dolayı patlamaz, aynı zamanda kahve dış etkenlerden korunur. Tüm olayı bu.
Öğütülmüş kahve için ise tazeliğini korumak adına valfli ambalaj yerine atmosferik paketleme yada vakumlu ambalajlar idealdir. Valfler tek yönlü çalışsa bile zaman zaman sızdırma yapabilir.
Dinlendirilmiş kahve(çekirdek veya öğütülmüş) atmosferik yada vakumlu paketlemede tazeliğini ve aromasını büyük ölçüde korur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Evde mısır patlatma makinası varsa onunla da kavurabilirsiniz bu arada.
Yanlız iyi sonuç almak için ısı kontrolü şart. Evde karadüzen kavurmada dengesiz sonuç almanız pek mümkün.
Ozekahve'yi tecrübe eden arkadaşlar oldu mu? Yöresel kahveleri ve kavrum tarihi nasıl acaba, fiyatları makul görünüyor.
Hasssssk.
Ben siparişi verdim, dalga geçer gibi mal geldi.
Ben standarttan memnun kaldım hocam. Açık denemedim.
Neyse, başka bahara.
Ya da alıp 8-10 degas bekleyip vakumlasam mı?
-
Birincisi bahsi gecen kilolarca depolama alani olan çuval degil ki, gaz kümeleşsin, ufak paketler. O paketi siz pompayla şisirseniz z
de zor patlar. Birçok kahve torbasi zaten yirtılmaz polietilen mikrofilamentli folyodan yapılır. Elinizle cekistirerek yirtamazsiniz uyduruk 500 gr cekirdegin gaziyla mi patlayacak
Kavurulan kahve direkt salinimi yapip, tamamlamaz. Öyle olsaydi tüm dunyada oldugu gibi kahveye öndemleme yapmaz direkt demlerdik. Yanlis bilgilendirmeyin. 30 sn minimum gaz cikişi gözle gorulur derecede mevcuttur.Gaz öyle hemen kaçsaydi, 14 gün de kahve olgunluga erişsin diye beklenmezdi. Hangi kahve paketinin şiştigini gordunuz de patlamasina taniklik ettiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X