Şimdi Ara

Gerçek tarih ile ders kitaplarındaki tarih çok mu farklı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Her devlet kendini övmek için tarihini kendine göre yazıyor. Lise ders kitaplarında okuduğumuz tarih biraz propaganda gibi geliyor bana. Gerçek tarih ile ders kitaplarındaki tarih çok mu farklı?

• Gerçek sokrates kimdir gerçek aristotales kimdir ?

Peki ya gerçek tarih ?
  • farklı tabi. lise kitaplarında nazi almanyasını canavar biliyorduk. işte şu kadar insan öldürdü şu kadar kişiyi kampta esir aldı, toplama kampları, yapılan deneyler... halbuki diğer ülkeler de suçlu bunun yanında

sanki devletler alice harikalar diyarında geziyormuş da birden almanlar saldırıvermiş.
  • resmi tarihte eksik olur yanlış olmaz
    - ilber ortaylı
  • her devletin kendisini övdüğü falan yok element uydurmayın. Bu işler müstebit devletlerin işleri.
  • Bu resmi tarih mavraları atanlar( senin için söylemiyorum yanlış anlaşılma olmasın) genelde bir tarafından tarih uydurmaya çalışan etnik, ideolojik tipler. Bakıyorsun adam on saat resmi tarih şöyle yalan böyle yalan diye anlatıyor. Daha sonra yalan dediği şeye alternatif olarak ortaya leş gibi yalandan da beter masallar koyuyor. Geçmişte çok gördük olmayan hatıratlardan kitaplar yazan mı dersin, olmayan torunlarla röportaj yapan mı dersin, hiç yaşanmamış olaylardan Malazgirt savaşını çarpıtan mı dersin, aslında Osman diye biri yok diyen mi dersin, ülkenin kurucusuna ya da geçmiş liderlerine olmayan belgelerden uyduruk sıfatlar isnat etmek iftira atmak mı dersin. Daha sayarım bir sürü. Resmi tarih yalan ayağına ne tarih katilliği yapıldı bu ülkede. Resmi tarih çok doğrudur demiyorum da öyle sanıldığı kadar da uçurum yoktur. Adam takmış falancı padişah oğlancıydı diye onu okul kitabında göremeyince zırlamaya başlıyor. Ancak şu var mesela hep öğretilir İstanbul fethedildi, bir çok Bizanslı ilim-bilim adamı Avrupaya gidip Rönesans başlattı diye. Böyle bir durum yoktur ancak en nihayetinde bu rönesans başlamıştır. Ya da Avrupa coğrafi keşifleri yaptı bu da Osmanlıyı şöyle böyle etkiledi diye öğretilir ama Osmanlı neden coğrafi keşiflere katılamadı sorusuna cevap vermezler bu da insanımızda bir takım mallıklara neden oluyor, Akdeniz coğrafyasını bilmediği için öğrenci bir
    Doğu Akdeniz devletinin de kolay kolay açık deniz gemiciliği yapamayacağını idrak edemiyor. Aynı malca beyanlar Osmanlı neden Kazana yardım göndermedi şeklinde de geliyor buna aşağıda değineceğim.
    Dün yabancı bir youtube kanalında hatta ismini de yazayım The Armchair Historian'da 2. Viyana Kuşatmasıyla ilgili bir içerik gördüm. Herif daha video başında Kanuni 1. Kuşatmada ezici bir yenilgi aldı diyor. Ulan kuşattı başarılı olamadı dersin, geri çekilmek zorunda kaldılar dersin de ezici yenilgi nedir Avusturya Osmanlının karşısına ordu çıkaramamış. Adamlar 15 kale 3 şehir alıp Viyana önüne kadar gelmiş. Viyana dışına yaptığın bütün huruç hareketleri ezilmiş, kış bastırmasa belki de adamlar çekilmeyecek, şehir düşecek. Hatta geri çekilen Osmanlı Ordusunun artçılarıyla bile baş edememiş Avusturya. Şimdi bu mu ezici yenilgi? Daha o noktada zaten videoyu sallayıp aşağıdaki yorumlara geçtim. Güler misin ağlar mısın bütün Deus Vultçu ezikler toplanmış Polonyalılara gaz veriyor. OOO Avrupanın kurtarıcıları, ooo İslama karşı en büyük savunucularımız. Tarih tekerrürden ibarettir Polonya bugün de bizi savunuyor. Ccc Polonya Ccc!!! Bunları diyenlerin çoğu da Avusturyalı. Lan insanda biraz utanma olur. Yüz sene sonra Moskovayla birleşip anasını ağlattınız Polonyanın. Gaza gelen Polonya köylüsü de hemen başlıyor ooo Winged Hussar, üüüü Can Zobieski diye. Ulan meydan muharebesi mi yaptın mal oğlu mal Kara Mustafanın körlüğü sayesinde piyadenin ardına sarkıp süvarilerinle baskın vermişsin. E bir zahmet başarılı oluverin. Herifler 500 yıldır bununla övünüyor. Tabi aralarında aklı çalışan Lehler de var. Bazıları Türkler sizden daha saygı duyulan düşmanlardı en azından mertçe savaştılar sizin gibi arkadan vurmadılar bizi diyorlar. Bazıları gaza gelmeyin batı Avrupa için ölmeye değmez, Türk bile 1700 lerdeki savaşlarda bizi destekledi bu şerefsizler ardımızdan vurdu diyor. Tabi bu adamların acısı var da respect Turkey diyorlar. Be hey Anadolulu diyecen sana ne oluyor lan? Arada bizimkilerden bir kaçının yorumunu gördüm. Herif ağzına ne geliyorsa saymış Türklere bu öküzler çıkmış onun altına " ÖÖ savaştık ama iyi yendiniz saygılar eheh" , "Atalarım da ne kadar gerizekalıymış coğrafi keşif yapamamışlar"," Saygı duymak lazım hacı ehehe" yazmış. Ne oldu lan saygı mı kazandın şimdi? Karşı taraf bu centilmen tavrını görüp pişman mı oldu ettiği küfürlerden. Ulan adam anana sövse "Eee hacı sövdü mövdü ama güzel sövdü saygı duyarım" mı diyeceksin. Gelse ardından dayasa "ÖÖ dayadı ama sağlam dayadı helal olsun." mu diyeceksin. Ben böyle bir ezikliği hiç bir millette görmedim anca bu coğrafyadan çıkıyor bu tipler.
    Özetle bir çok devletin vatandaşı çoğunlukla kendini övmeyi sever. Ama resmi, ama gayri resmi. Ben Avusturyanın, Polonyanın bu savaşları tamamen tarafsız olarak anlattıklarını düşünmüyorum mesela. Bütün ülkelerin Tarih müfredatını incelemedim tabi ancak gerek Youtube commentlerinde gerek redditte bolca vakit geçirmişliğim vardır. Daha tarafsız birine rastlamadım. Bu insanları da birileri eğitiyor değil mi? Adam Deus Vult diye diye yapmadığı pislik kalmamış bana savage barbar diyor. Şimdi ben neyin tarafsızlığını güdeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MANGUTAY -- 24 Ocak 2019; 15:51:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

farklı tabi. lise kitaplarında nazi almanyasını canavar biliyorduk. işte şu kadar insan öldürdü şu kadar kişiyi kampta esir aldı, toplama kampları, yapılan deneyler... halbuki diğer ülkeler de suçlu bunun yanında

sanki devletler alice harikalar diyarında geziyormuş da birden almanlar saldırıvermiş.
    Hitler haksızdı birincisi faşistti hayat sahası projesini uyguladı. Kim ne kadar haklı bilmiyorum ama hitler masum değildi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben son dönemki okul tarih kitaplarını çok beğeniyorum. Sadece 19 ve 20.yy osmanlısını anlatırken çok dürüst değiller biraz yüzeysel geçiyorlar. Yabancı ülkelerin tarih anlatışını bir okuyun sinirden kendinizi yersiniz. Herkes cihan imparatoru maşallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müfredat tekrar yazılmalı. Kut’ül Amare’den bihaberdik.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    Etnik sıkıntı

• Hangi milletin tarih kitaplarında o millet kötülenir? Hangi ülkeye gidersen git, her ülke zekidir, çalışkandır, mazlumun yanındadır, haksız yere çile çekmiştir, çevresi kötü düşman ülkeler tarafından çevrilidir, içlerinde hep bir "hain" vardır... hepsi seçilmiş millettir...
  • Doğru ve yalansız tarih yüzü gördüğümüz mü var? Kaç yerde Kazım Karabekir Paşanın adı geçer?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.