Şimdi Ara

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
666
Cevap
20
Favori
36.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

Ibiza Cupra 1.4 TSI 180 HP

Sehir ici disi karisik

Cupra için iyi değer :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 2016 model A180 cdi'nin sıfır km den bu yana olan ortalaması

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)
    Yeni E 200 amg 2016 %80 şehir dışı klima hep açık. İkinci resim İstanbul sakarya arası

• quote:

Orijinalden alıntı: yildiz

quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

quote:

Not: Ağustos 2016 da sıfır aldığımız aracımızın yakıt tüketimi hakkında 2300km sonunda edindiğimiz bilgi.

Ankara Şehir içi ortalama 4.5 - 5lt --- sabit 100km/h ile uzun yolda 3.2lt --- sabit 80km/h ile uzun yolda 2.4lt --- Yoğun trafikte 5.5-6lt --- Uzun yolda ortalama 3.8lt

1 depo mazot ile (Kurban bayramı izninde) >> Ankara - Bursa - Ankara gezme dahil toplam 1310km (kalan yakıt 110km)

Uzun yolda Klima sürekli açık + 2 kişi + bagaj dolu Genelde hız sabitleme açık 100 - 110km/h ile gidildi. Rodaj dönemi olduğu için 3bin devir geçilmedi.

Araç talisman mi? Yoksa yeni megane mi? İnanılmaz değerlerden bahsediyorsunuz, pompa ölçümü AB-BA güzergah ölçümü sonrası bu değerler tutuyor mu? Bu arada sabrınıza da hayran kaldım.

Aracım Megane 4 - 1.5dci EDC (icon)

Ankara dan Bursa'ya doğru 340km sonunda inegöl'ü geçtikten sonra çektiğim bir kare.

Ankaraya döndüğümüzde katedilen mesafe 1310km kalan yakıt 110km ortalama tüketim yine 3.8lt ve tüketimsiz mesafe 75km gösteriyordu. Yol daha düz olsaydı rampalar uzun olmasa eminim 1600km leri zorlar bu değerler ile. Araç sıfır olunca ve alın teri ile alınınca haliyle rodaj döneminde sabrediyor insan, kıyamıyor..

Bunuda ben cektim alıntı değildir

Detayları buradan inceleyebilirsiniz, yorumlarını açtığım bu konuya bekliyorum >>>https://forum.donanimhaber.com/m_120689964//tm.htm#120689964

Arabanız çok güzel. GÜle güle kullanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: legendboxer

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

quote:

Not: Ağustos 2016 da sıfır aldığımız aracımızın yakıt tüketimi hakkında 2300km sonunda edindiğimiz bilgi.

Ankara Şehir içi ortalama 4.5 - 5lt --- sabit 100km/h ile uzun yolda 3.2lt --- sabit 80km/h ile uzun yolda 2.4lt --- Yoğun trafikte 5.5-6lt --- Uzun yolda ortalama 3.8lt

1 depo mazot ile (Kurban bayramı izninde) >> Ankara - Bursa - Ankara gezme dahil toplam 1310km (kalan yakıt 110km)

Uzun yolda Klima sürekli açık + 2 kişi + bagaj dolu Genelde hız sabitleme açık 100 - 110km/h ile gidildi. Rodaj dönemi olduğu için 3bin devir geçilmedi.

Araç talisman mi? Yoksa yeni megane mi? İnanılmaz değerlerden bahsediyorsunuz, pompa ölçümü AB-BA güzergah ölçümü sonrası bu değerler tutuyor mu? Bu arada sabrınıza da hayran kaldım.

Aracım Megane 4 - 1.5dci EDC (icon)

Ankara dan Bursa'ya doğru 340km sonunda inegöl'ü geçtikten sonra çektiğim bir kare.

Ankaraya döndüğümüzde katedilen mesafe 1310km kalan yakıt 110km ortalama tüketim yine 3.8lt ve tüketimsiz mesafe 75km gösteriyordu. Yol daha düz olsaydı rampalar uzun olmasa eminim 1600km leri zorlar bu değerler ile. Araç sıfır olunca ve alın teri ile alınınca haliyle rodaj döneminde sabrediyor insan, kıyamıyor..

Bunuda ben cektim alıntı değildir

Detayları buradan inceleyebilirsiniz, yorumlarını açtığım bu konuya bekliyorum >>>https://forum.donanimhaber.com/m_120689964//tm.htm#120689964

Arabanız çok güzel. GÜle güle kullanın.

Teşekkür ederim inşallah herkese gönlündeki araç nasip olur.. Bu ülkede zor ama napalım artık katlanıyoruz..

• Citröen C4 1.6 VTI 120 HP aracı aldığımdan beri bütün yakıt alımları mevcut...

Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 7 Kasım 2016; 14:46:9 >

• C180, %90 ist. şehir içi trafik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rhye -- 25 Kasım 2016; 7:59:13 >
  • 2010 otomatik civic

35880 km ortalaması. Sayaç 4 haneli olduğundan 5880 yazmasına bakmayın. 3 kere sıfırlandı.

2014 Aralık ayında sıfırlamıştım.

• citroen c4 grand picasso. 2015 model. 1,6 bluehdi 120 beygir EAT6 şanzıman
    şehir içi kışın 7,5 lt yazın 6,5 lt.
    şehir dışı 4,5-5,5lt
    yakıt harcıyor 100 km de.
    araçtan çok memnunum
    çok sakin kullanırım, hiç hız yapmam, kurallara uyarım....vs.
    ama buna rağmen katalog verilerini tutturamıyorum.
    muadilleri ve diğer C segment araçlara göre normal,
    ama kendi katalog verisine göre çok yakıyor.
  • Araç 2012 Fiesta 1.4tdci,güzergah İzmir-Urla-Alaçatı-İzmir-Nazilli-Gelibolu-Çanakkale-Gelibolu şeklinde.Arabada 2 kişi ve bagaj dolu.Yazlık lastikler.Parça parça alınan 300 TL lik 57 litre yakıt.Toplam 1088 km yapıldı,ilk dolumdan önce mazot ışığı yanıyordu.Yolun %90 ı şehir dışı %10 şehir içi.Sehir dışında 90-110 arası hızda kullanım.Sonuç 5.0 lt ortalama.
     Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)  Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufradirisi01 -- 1 Şubat 2018; 23:46:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: derememo

citroen c4 grand picasso. 2015 model. 1,6 bluehdi 120 beygir EAT6 şanzıman
    şehir içi kışın 7,5 lt yazın 6,5 lt.
    şehir dışı 4,5-5,5lt
    yakıt harcıyor 100 km de.
    araçtan çok memnunum
    çok sakin kullanırım, hiç hız yapmam, kurallara uyarım....vs.
    ama buna rağmen katalog verilerini tutturamıyorum.
    muadilleri ve diğer C segment araçlara göre normal,
    ama kendi katalog verisine göre çok yakıyor.

Hocam sen ne yaptın.

Bak benim de 2009 Grand Picasso. Kışlık lastikler takılı.

Şuan durum şu

Yapılan km 635

Ortalama hız 34km

Kalan menzil 300km

Ortalama tüketim 5.3lt

635km içinde tek uzun yol Beylikdüzü - Çorlu git gel var 150km toplam. Gerisi E5 ve TEM

Bugün mesela Florya - Yenibosna 14km 65dk sürdü.

Evimden Florya 23km 1 saat sürdü. Buna rağmen ortalamam bozulmadı:)

• Aracim Clio-1 98 model. Yapılan yolun hepsi şehiriçi, çoğunlukla 10+10 km git gel işyerine giderken kullanıldı. Tüketim lpg hesaplamasına aittir. Ort olarak 10lt diyebiliriz.

• Astrada sonra uzun dönem bir tüketim verisi de c4 cactus ile paylaşayım.

Yol bilgisayarı sapması aşağıdaki ekran görüntüsü için 0,25 litredir bütün yakıt alımları toplanarak hesaplanmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Astrada sonra uzun dönem bir tüketim verisi de c4 cactus ile paylaşayım.

Yol bilgisayarı sapması aşağıdaki ekran görüntüsü için 0,25 litredir bütün yakıt alımları toplanarak hesaplanmıştır.

Ne güzel..,

Bende eskiden 5lt yakardım, gaza da korkmadan basardım .

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Astrada sonra uzun dönem bir tüketim verisi de c4 cactus ile paylaşayım.

Ne güzel..,

Bende eskiden 5lt yakardım, gaza da korkmadan basardım .

Sayende hocamBenzinde 6 liraya yaklaşmışken ilaç gibi valla

o verinin üzerinden 3 hafta geçti daha güncel olanı az önce fotoğrafladım son durum bu.

bu arada bu verinin 4500 km si şehir dışı kalanı ise şehir içidir. şehir dışında ortalama hız genelde 100 km üzerinde şehir içinde ortalama hız genelde 19 km veya altında oluşmuştur.Ki dikkat edilirse yolun büyük kısmı şehir dışı olmasına ve şehir dışı süratinin fazlalığına rağmen, şehir içindeki ortalama hızın düşüklüğü toplamda ortlama hızı oldukça aşağı çekmiştir.

Verinin tutulmasına Ağustos ayı başında full depo ile başlanmış bütün yakıt fişleri kayıt altına alınmıştır (bilgisayar ile pompa arasındaki sapma 0,25 litredir) kışlık lastik hiç takılmamış, start stop her daim açık klima ise yazın sürekli açık durumdadır, araçta genelde 2 yetişkin ve 2 çocuk bulunmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 2 Şubat 2018; 9:1:49 >

• 2011 subaru impreza 1.5 fwd 4ileri a/t, 1345kg + lpg.

9999.9km ortalaması. Sonrasında sıfırlanıyor.

• 1.3 CDTI 95 HP Corsa araci aldigimdan bu yana hic sifirlamadigim gostergem. 4774 KM degil 24774 KM olacak o, ekrana sigmiyor, araci aldigimda 6 KM de idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danGerfuLL -- 2 Şubat 2018; 9:16:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Şehir ve kullanım koşullarını biliyorum, o yüzden bence değerlerin gayet iyi. Başka şartlarda daha düşük ortalama ile yine benzer sonuca ulaşılırdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Şehir ve kullanım koşullarını biliyorum, o yüzden bence değerlerin gayet iyi. Başka şartlarda daha düşük ortalama ile yine benzer sonuca ulaşılırdı.

kesinlikle
  • Araç 2014 Mercedes C180 W205
    2 kişi + full bagaj
    Ankara-Bodrum (güvercinlik)
    Rota: Ankara-afyon-denizli-muğla-milas
    Denizli-Muğla arası ekonomik bir sürüş yapmaktan uzak, dağlık, virajlı oldukça bozuk zeminli bir bölüm var.
    Afyon'a kadar bayram trafikli, geçen yaz yapılmış bir yolculuk.

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.