Bildirim
Gerçek Yakıt Tüketim Verileri (Fotoğraf Zorunludur) (30. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: yildiz
Aracım Megane 4 - 1.5dci EDC (icon)
Ankara dan Bursa'ya doğru 340km sonunda inegöl'ü geçtikten sonra çektiğim bir kare.
Ankaraya döndüğümüzde katedilen mesafe 1310km kalan yakıt 110km ortalama tüketim yine 3.8lt ve tüketimsiz mesafe 75km gösteriyordu. Yol daha düz olsaydı rampalar uzun olmasa eminim 1600km leri zorlar bu değerler ile. Araç sıfır olunca ve alın teri ile alınınca haliyle rodaj döneminde sabrediyor insan, kıyamıyor..
Bunuda ben cektim alıntı değildir
Detayları buradan inceleyebilirsiniz, yorumlarını açtığım bu konuya bekliyorum >>>https://forum.donanimhaber.com/m_120689964//tm.htm#120689964
Arabanız çok güzel. GÜle güle kullanın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: legendboxer
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: mr.big
quote:
Not: Ağustos 2016 da sıfır aldığımız aracımızın yakıt tüketimi hakkında 2300km sonunda edindiğimiz bilgi.
Ankara Şehir içi ortalama 4.5 - 5lt --- sabit 100km/h ile uzun yolda 3.2lt --- sabit 80km/h ile uzun yolda 2.4lt --- Yoğun trafikte 5.5-6lt --- Uzun yolda ortalama 3.8lt
1 depo mazot ile (Kurban bayramı izninde) >> Ankara - Bursa - Ankara gezme dahil toplam 1310km (kalan yakıt 110km)
Uzun yolda Klima sürekli açık + 2 kişi + bagaj dolu Genelde hız sabitleme açık 100 - 110km/h ile gidildi. Rodaj dönemi olduğu için 3bin devir geçilmedi.
Araç talisman mi? Yoksa yeni megane mi? İnanılmaz değerlerden bahsediyorsunuz, pompa ölçümü AB-BA güzergah ölçümü sonrası bu değerler tutuyor mu? Bu arada sabrınıza da hayran kaldım.
Aracım Megane 4 - 1.5dci EDC (icon)
Ankara dan Bursa'ya doğru 340km sonunda inegöl'ü geçtikten sonra çektiğim bir kare.
Ankaraya döndüğümüzde katedilen mesafe 1310km kalan yakıt 110km ortalama tüketim yine 3.8lt ve tüketimsiz mesafe 75km gösteriyordu. Yol daha düz olsaydı rampalar uzun olmasa eminim 1600km leri zorlar bu değerler ile. Araç sıfır olunca ve alın teri ile alınınca haliyle rodaj döneminde sabrediyor insan, kıyamıyor..
Bunuda ben cektim alıntı değildir
Detayları buradan inceleyebilirsiniz, yorumlarını açtığım bu konuya bekliyorum >>>https://forum.donanimhaber.com/m_120689964//tm.htm#120689964
Arabanız çok güzel. GÜle güle kullanın.
Teşekkür ederim inşallah herkese gönlündeki araç nasip olur.. Bu ülkede zor ama napalım artık katlanıyoruz..
-
-
-
-
citroen c4 grand picasso. 2015 model. 1,6 bluehdi 120 beygir EAT6 şanzıman
şehir içi kışın 7,5 lt yazın 6,5 lt.
şehir dışı 4,5-5,5lt
yakıt harcıyor 100 km de.
araçtan çok memnunum
çok sakin kullanırım, hiç hız yapmam, kurallara uyarım....vs.
ama buna rağmen katalog verilerini tutturamıyorum.
muadilleri ve diğer C segment araçlara göre normal,
ama kendi katalog verisine göre çok yakıyor. -
Araç 2012 Fiesta 1.4tdci,güzergah İzmir-Urla-Alaçatı-İzmir-Nazilli-Gelibolu-Çanakkale-Gelibolu şeklinde.Arabada 2 kişi ve bagaj dolu.Yazlık lastikler.Parça parça alınan 300 TL lik 57 litre yakıt.Toplam 1088 km yapıldı,ilk dolumdan önce mazot ışığı yanıyordu.Yolun %90 ı şehir dışı %10 şehir içi.Sehir dışında 90-110 arası hızda kullanım.Sonuç 5.0 lt ortalama.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufradirisi01 -- 1 Şubat 2018; 23:46:17 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: derememo
citroen c4 grand picasso. 2015 model. 1,6 bluehdi 120 beygir EAT6 şanzıman
şehir içi kışın 7,5 lt yazın 6,5 lt.
şehir dışı 4,5-5,5lt
yakıt harcıyor 100 km de.
araçtan çok memnunum
çok sakin kullanırım, hiç hız yapmam, kurallara uyarım....vs.
ama buna rağmen katalog verilerini tutturamıyorum.
muadilleri ve diğer C segment araçlara göre normal,
ama kendi katalog verisine göre çok yakıyor.
Hocam sen ne yaptın.
Bak benim de 2009 Grand Picasso. Kışlık lastikler takılı.
Şuan durum şu
Yapılan km 635
Ortalama hız 34km
Kalan menzil 300km
Ortalama tüketim 5.3lt
635km içinde tek uzun yol Beylikdüzü - Çorlu git gel var 150km toplam. Gerisi E5 ve TEM
Bugün mesela Florya - Yenibosna 14km 65dk sürdü.
Evimden Florya 23km 1 saat sürdü. Buna rağmen ortalamam bozulmadı:)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: otomobilci_x
Astrada sonra uzun dönem bir tüketim verisi de c4 cactus ile paylaşayım.
Yol bilgisayarı sapması aşağıdaki ekran görüntüsü için 0,25 litredir bütün yakıt alımları toplanarak hesaplanmıştır.
Ne güzel..,
Bende eskiden 5lt yakardım, gaza da korkmadan basardım .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Panthér
quote:
Orijinalden alıntı: otomobilci_x
Astrada sonra uzun dönem bir tüketim verisi de c4 cactus ile paylaşayım.
Yol bilgisayarı sapması aşağıdaki ekran görüntüsü için 0,25 litredir bütün yakıt alımları toplanarak hesaplanmıştır.
Ne güzel..,
Bende eskiden 5lt yakardım, gaza da korkmadan basardım .
Sayende hocamBenzinde 6 liraya yaklaşmışken ilaç gibi valla
o verinin üzerinden 3 hafta geçti daha güncel olanı az önce fotoğrafladım son durum bu.
bu arada bu verinin 4500 km si şehir dışı kalanı ise şehir içidir. şehir dışında ortalama hız genelde 100 km üzerinde şehir içinde ortalama hız genelde 19 km veya altında oluşmuştur.Ki dikkat edilirse yolun büyük kısmı şehir dışı olmasına ve şehir dışı süratinin fazlalığına rağmen, şehir içindeki ortalama hızın düşüklüğü toplamda ortlama hızı oldukça aşağı çekmiştir.
Verinin tutulmasına Ağustos ayı başında full depo ile başlanmış bütün yakıt fişleri kayıt altına alınmıştır (bilgisayar ile pompa arasındaki sapma 0,25 litredir) kışlık lastik hiç takılmamış, start stop her daim açık klima ise yazın sürekli açık durumdadır, araçta genelde 2 yetişkin ve 2 çocuk bulunmaktadır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 2 Şubat 2018; 9:1:49 >
-
2011 subaru impreza 1.5 fwd 4ileri a/t, 1345kg + lpg.
9999.9km ortalaması. Sonrasında sıfırlanıyor.
-
-
Şehir ve kullanım koşullarını biliyorum, o yüzden bence değerlerin gayet iyi. Başka şartlarda daha düşük ortalama ile yine benzer sonuca ulaşılırdı. -
quote:
Orijinalden alıntı: Panthér
Şehir ve kullanım koşullarını biliyorum, o yüzden bence değerlerin gayet iyi. Başka şartlarda daha düşük ortalama ile yine benzer sonuca ulaşılırdı.
kesinlikle -
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X