Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2019 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
487
Cevap
28
Favori
138.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 7 8 yıllık mühendisim bir firmada üretim departmanında çalışıyorum piyasaya aşşağı yukarı hakimim istanbul tekirdağ çorlu vs bir kenara koyarsak diğer anadolu illeri için mühendis başlangıç maaşı kurumsal firmalar hariç yeni bir mühendise 3000 tl 'den fazla hiç bir yer vermez şunu da görüyorum mantar gibi üniversite açıldığından adam zonguldak mak. müh. mezunu öss de 250bininci olmuş benim zamanımda 2 yıllığa zor girebilecekkken mak müh. olmuş fakat 2 tane ineği güddürmem zaten 90 sonrası nesilde gram ışık yok ne varsa 70 80 kuşağında var o yüzden şöyle söyleyim konu dağılmasın anadoluda bir firmada mühendis 5 6 alıyorsa gece uyurken telefonu defalarca çalar.
  • Met. Malzeme muhendisiyim büyümekte olan bir patron şirketinde "joker eleman" olarak çalışıyorum yeri geliyor üretim planlama yapıyorum yeri geliyor kurumsal büyük firmaları ziyaret ediyorum (mevcut şirketleri) 2900 alıyorum 2 ay sonra yeni fabrikamıza geçeceğiz 4 un altını kabul etmeyecegimi herkes biliyor yerime koyabilecek bir adamida yok. Bakalım neler olacak :-D

6 aydır çalışıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • endüstri müh. yok mu bea?

okuyoruz ama ne okuyoruz pek anlamıyorum. Kendimi hangi yönde geliştirmeliyim? Python, excel falan mı öğrensem ne yapsam bilemiyorum.

2.sınıfım
  • iş bulabılen yokkı burda maaş yazalım

köpru bıle yapsa taşeron japonlara yaptırılıyor muteahitler zengin ediliyor. Boyle bir ulkede ne bekleyebılırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

endüstri müh. yok mu bea?

okuyoruz ama ne okuyoruz pek anlamıyorum. Kendimi hangi yönde geliştirmeliyim? Python, excel falan mı öğrensem ne yapsam bilemiyorum.

2.sınıfım
    şimdiden bime soka kapagı atmaya bak staj falan ne bılıym :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaterialScience

Met. Malzeme muhendisiyim büyümekte olan bir patron şirketinde "joker eleman" olarak çalışıyorum yeri geliyor üretim planlama yapıyorum yeri geliyor kurumsal büyük firmaları ziyaret ediyorum (mevcut şirketleri) 2900 alıyorum 2 ay sonra yeni fabrikamıza geçeceğiz 4 un altını kabul etmeyecegimi herkes biliyor yerime koyabilecek bir adamida yok. Bakalım neler olacak :-D

6 aydır çalışıyorum
    yenı fabrıka masraflarını gidere yazıp konkordato ılan edecekler klasik iflas yontemı .. gecmıs olsun
  • quote:

Met. Malzeme muhendisiyim büyümekte olan bir patron şirketinde "joker eleman" olarak çalışıyorum yeri geliyor üretim planlama yapıyorum yeri geliyor kurumsal büyük firmaları ziyaret ediyorum (mevcut şirketleri) 2900 alıyorum 2 ay sonra yeni fabrikamıza geçeceğiz 4 un altını kabul etmeyecegimi herkes biliyor yerime koyabilecek bir adamida yok. Bakalım neler olacak :-D

6 aydır çalışıyorum
    Merhabalar hangi üniversite mezunusunuz?
  • Herhangi bir asistan hekim (Yani pratisyenken uzmanlık sinavini kazanan) o paralari alamaz. Nobetsiz 5k nobetli 8k dan fazla kazanmaz. Pek çok bolum uzmani hele ki merkezi yerlerde yasayanlar o kadar para alamaz. Pratisyen hekimlere zorunlu hizmet , tasra bilgelerde hizmet yurutmesi için tesvik icin daha fazla ucret verilebilir. Aile hekimligi de ulkemizde hukumet tarafindan olusturulup desteklenen bir sistem oldugu icin tasrada diger bolumlere nazaran f/p orani daha iyi bir branstir. Ancak baska mesleklerde oldugu gibi kidemlenince maaş artma olayı tipta en azindan ulkemizde yok diyebiliriz.
    Kisaca evet asistanim , evet pratisyenken aldigim maastan daha az aliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: shifisitert

yenı fabrıka masraflarını gidere yazıp konkordato ılan edecekler klasik iflas yontemı .. gecmıs olsun

Alıntıları Göster
    Sadece 560 bin euro tek bir makineye para verildi hocam nakit. 3 yıldır yüzde 100 un üstünde buyuyen bir sirket. Öyle bir niyetleri yok kurumsallaşmaya çalışılıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: James Deen

Merhabalar hangi üniversite mezunusunuz?

Alıntıları Göster
    Kütahya Dumlupınar 2008 girisliyim.

• pakaji kullanıcısına yanıt
    hangi ülke orası ? abd ye benzemiyor.

konuya gelirsek 2019 zamlarıyla birlikte aselsan-tai-roketsan-sage gibi büyük savunma sanayi şirketleri 5500-6000x16 maaş veriyor. (tabi odtü bilkent hacettepeden 3+ ile mezunsanız girersiniz)
  • Turk insani abartir
    4 alan 8 8 alan 16 alıyorum der.10 alanda var ama azınlık.genele bakarsanız 4 bin ust sınır.
    devlet torpilliler baska.
    hekimlik falan apayrı onlar muhendis degil zaten konuyla alakasi yok

• quote:

Kütahya Dumlupınar 2008 girisliyim.

Alıntıları Göster
    Peki bu bölümün gelecegi nasıldır sizce ben şu an ing hazırlıktayım seneye inşallah bölüme başlayacagım da
  • spongebob55 kullanıcısına yanıt
    Hocam Acil De Pratisyen 13-14 alan bile var ama ayda 9-10 nöbet tutuyorlardır.Bence Doktorluk mesleğin emek/maaş oranı düşük ne en azından 15k üstünü hakediyorlar gerçekten hekim olanlar insanlar yardım etmek için çabalayanlar.Acilde ben bile 1 saat geçirince başım ağriyor onlar bir gün girip diğer günü akşamı çıkıyorlar allah yardım etsin para için yapılacak meslek değil isterse 15 k üstü olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pakaji

tr de hava karardı mı?

Hangi Üniversite mezunusunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: pakaji

tr de hava karardı mı?

Hocam 1 senelik elektrik elektronik mühendisiyim ben de. Sayısal tasarım alanında çalışıyorum. Kısa vadede benim de amacım yurtdışı. Sizin alan nedir acaba merak ettim? Savunma sanayinde çalışıp beyin göçü yapanlardan mısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shifisitert

şimdiden bime soka kapagı atmaya bak staj falan ne bılıym :D

Alıntıları Göster
    güldürürken düşündürdün hocam :D
  • shifisitert S kullanıcısına yanıt
    Hsdjxkxnxnxnxnxnxkcnbjsdjjf

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: James Deen

Peki bu bölümün gelecegi nasıldır sizce ben şu an ing hazırlıktayım seneye inşallah bölüme başlayacagım da

Alıntıları Göster
    Geleceği ve geçmişi olan bir sektör. Sürekli yenilenen kaynak kullanıldığı için bitmesi çok zor yüzde 90 larda dönüşüm olan bir iş. Nacizene tavsiyem kendinize sektör seçin ve insanlarla olan ikili iliskilerinizi geliştirmeye çalışın. Siz ne bilirseniz bilin sizi eleyen o gün canı başka birşeye canı sıkkın olan ik çalışanı oluyor genelde :) kendinizi sartlamayin illa demir çelik alüminyum diye. Akü den fren sistemlerine seramiğe çok geniş dusunmelisiniz. Üretim planlama gibi işler için yönetim organizasyon gibi dersleri seçin İngilizce vs bunları geçiyorum. Dersinize çalışın insan ilişkilerini iyi analiz edin. Burası Türkiye burada işler duygular ile yürüyor isinizde iyi olmanızdan çok insanlarla ilişkinizi iyi kurabilmeniz önemli şuan hiç aklımda yokken Türkiye'nin en büyük firmalarının satın alma ve üretim planlamalari ile kontaktayim emin olun çoğu ekstra insanlar değil hatta işinde vasat insanlar bile var. Moral bozmayin is için seçici de çok davranmayin boş duracaginiza kötü de olsa bı ise girin her tecrübe iyidir :)

• Mekatronik mühendisliği daha mezun olmadım 3.5k maaş alıyorum. Dileyene özelden şirket bilgilerimi ve ne iş yaptığımı anlatabilirim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.