Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2021 (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
630
Cevap
38
Favori
218.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BarbaraPalvin

hocam ben İtü'de makine mühendisi 3.sınıfım. Geçen sene erasmus ile 1 sene almanyada kaldım, almancayı B1.2 seviyesi yaptım (B2 seviyesine gelmeye çalışıyorum ama aşırı zor :d). Üni sonrası Almanya'ya kapak atabilmem için kendi sektörünüz ile ilgili verebileceğiniz tavsiye var mı ? şu programları öğren veya şu konuda kendini geliştir tarzı.

Alıntıları Göster

Almanyada kendine uygun yüksek lisans programlarını araştırsaydın.

Program vs gibi şeyler senin isteğinle olmuyor.Öğrenmekle bitmiyor.

Bu olaylar tecrübe ile alakalı şeyler.

Bilmek değil sadece birebir yerinde tecrübe etmek lazım yani.Uygunluğunu orada görürsün.Bana göre veya değil dersin.

Şuan bitireceksin okulunu ardından olursa.Türkiye'de bir kurumsal firma buraya gireceksin ardından bu firmanın varsa almanya italya ayağına bakacaksın.Dil imkanın varsa yer değişimi imkanını zorlayacaksın ki en kolay yöntem bu tabi böyle bir iş fırsatı bulursan.

Aksi halde direk almanyada çalışayım diye imkan bulamazsın baya sıkıntı yaşarsın en mantıklısı heleki bu zamanda master maksatlı gitme durumu zaten başta dil şartı da gerekiyor.Bu mantıkla dilini geliştirirken.

Okuma kaynaklı olduğundan iş imkanlarını zorlayacaksın.

Yada en kolay yollardan biri varsa tanıdık mahiyetli almanyada iş alanı kurmuş biri onla iletişime geçeceksin.

Bu noktada ne dil ne vs şartı gerekmiyor ama işte onuda bulman lazım.

Normal şartlarda gitmek sıkıntı.

Tecrübe Türkiye'de olduğu gibi avrupada da önemli.

Program vs gibi şeylerde dediğim gibi öğrenmeye değil.Onu gerçeklemeye yani birebir uygulama maksatlı kullanma fırsatı bulduğunda işine yarar.Bunun içinde uygunluğunu denemen lazım.Direk şu olacağım bu olacağım tezini kendin belirleyemiyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 2 Haziran 2021; 16:2:6 >

• mghfreud M kullanıcısına yanıt

Sırf para için doktorluk tercih eden doktor valla para için her ameliyata kalkışır. Böyle düşünceye sahip doktorların olmuş olması üzücü

• Hocam o belirtilen maaş brüt maaş net değil.

Türkiye'de maaşların net üzerinden konuşulması bir tuhaf.

Dünyada belirtilen tüm maaşlar brüttür.

• Emre Tuna Mirliva kullanıcısına yanıt

Var ancak

Burası Türkiye

Sizi neden alsın? Dereceye girmiş bir öğrenci olsanız bile, referansı daha güçlü olan her zaman tercih edilir.

Dediğim gibi burası Türkiye

• Bazı cevaplar çok uçuk.

Ben İTÜ ELektrik Elektronik fakültesinden mezun oldum.

Ayrıca yüksek lisansım da var.

Sektörde 4 sene tecrübem var , arge yapıyorum çalışmalarım arasında ürünleşmiş projeler de var.

Çift haneli rakamlara ulaşamadım.

Savunma sanayi firmaları yüksekten alır ancak sonra zam oranları yüksek değildir.

Savunma sanayi 8k'ya yeni mezun alıyorsa 10-15 senelik mühendisin maaşı da 15k-16k'dır.

5sene ve üzerinde tecrübeye sahipseniz ancak çift haneli rakamlar görürsünüz savunma sanayi haricinde arge yapıyorsanız.

Bunun üzerine çıkan savunma sanayi firmaları da dev firmalardır, orta ölçekli özelleşmiş savunma firmaları da vermiyor.

Maaşlar brüt olarak ele alındığında işverene maliyeti çok yüksek, arge'de maaşlar bir tık daha yüksek zaten ben savunma sanayi harici arge için konuşuyorum. Arge'de yüksek olmasının sebebi şirketlere yapılan vergi indirimi.

Bilgisayar mühendislerinin ve yazılımcıların durumu biraz daha farklı onlarda en yüksek maaşı bankalar veriyor.

3-5 sene tecrübe ile 12binlere banka çalışanı olarak çıkabilmeniz mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurg57 -- 6 Haziran 2021; 12:47:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onurg57

Bazı cevaplar çok uçuk.

Sektörde 4 sene tecrübem var , arge yapıyorum çalışmalarım arasında ürünleşmiş projeler de var.

Savunma sanayi firmaları yüksekten alır ancak sonra zam oranları yüksek değildir.

Savunma sanayi 8k'ya yeni mezun alıyorsa 10-15 senelik mühendisin maaşı da 15k-16k'dır.

5sene ve üzerinde tecrübeye sahipseniz ancak çift haneli rakamlar görürsünüz savunma sanayi haricinde arge yapıyorsanız.

Bunun üzerine çıkan savunma sanayi firmaları da dev firmalardır, orta ölçekli özelleşmiş savunma firmaları da vermiyor.

Maaşlar brüt olarak ele alındığında işverene maliyeti çok yüksek, arge'de maaşlar bir tık daha yüksek zaten ben savunma sanayi harici arge için konuşuyorum. Arge'de yüksek olmasının sebebi şirketlere yapılan vergi indirimi.

Bilgisayar mühendislerinin ve yazılımcıların durumu biraz daha farklı onlarda en yüksek maaşı bankalar veriyor.

Dostum 4 yıl çalışıp üstüne yüksek lisansın var ve hala xx.xxx gibi maaşları göremediysen bir an önce iş değiştir derim.  

Yüksek maaş almanın en genel yolu iş değiştirmektir arkadaşlar. Bu herkes için geçerlidir. Bir çok arkadaş bu durumun farkında değil maalesef.

Bir çok yetenekli arkadaş deneyim kazanırsam işler değişir umuduyla ve biraz da işverenlerin çalışanlarının piyasadan haberi olmamasını fırsat bilerek bu kişileri uzun yıllar piyasa koşullarının altına çalıştırabiliyorlar.

Büyük savunma sanayi firmaları için şu an başlangıç maaşları 10k-11k arasında. 15-20 yıllıklar da 20-25k ver üzeri alıyor.

Vasıfsız adam 3k alıyor. Belediyede çöpçü 5k alıyor. Bunlar para değil artık.

Savunma sanayii firmaları döviz kazanıp TL maaş ödeyen şirketlerdir. Genel olarak yüksek teknoloji ile uğraşan bütün firmalar için bu böyledir. Yeni mezuna verilen 10k para fındık fıstık parasıdır aslında.

• nonpassaran kullanıcısına yanıt
    2015e kadar Gama da calismistim o geldi aklima hey gidi gunler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: :ArHaus:

Dostum 4 yıl çalışıp üstüne yüksek lisansın var ve hala xx.xxx gibi maaşları göremediysen bir an önce iş değiştir derim.  

Yüksek maaş almanın en genel yolu iş değiştirmektir arkadaşlar. Bu herkes için geçerlidir. Bir çok arkadaş bu durumun farkında değil maalesef.

Bir çok yetenekli arkadaş deneyim kazanırsam işler değişir umuduyla ve biraz da işverenlerin çalışanlarının piyasadan haberi olmamasını fırsat bilerek bu kişileri uzun yıllar piyasa koşullarının altına çalıştırabiliyorlar.

Büyük savunma sanayi firmaları için şu an başlangıç maaşları 10k-11k arasında. 15-20 yıllıklar da 20-25k ver üzeri alıyor.

Vasıfsız adam 3k alıyor. Belediyede çöpçü 5k alıyor. Bunlar para değil artık.

Savunma sanayii firmaları döviz kazanıp TL maaş ödeyen şirketlerdir. Genel olarak yüksek teknoloji ile uğraşan bütün firmalar için bu böyledir. Yeni mezuna verilen 10k para fındık fıstık parasıdır aslında.

Alıntıları Göster
    Yeni mezuna verilen 10-15 bin lira fındık fıstık parası mı yok çerez parası.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Bazı cevaplar çok uçuk.

İyi elektrik elektronik yüksek lisansın var 4 sene Ar-Gede çalıştın ama İstanbul'da 10 bin üstünü göremedin.Büyük sorun iş değiştir.Derhal.Yada yurt dışı dene istiyorsan tabi.dil problemin Yoksa.İyi fırsatlar çıkar.

• quote:

Var ancak

Burası Türkiye

Sizi neden alsın? Dereceye girmiş bir öğrenci olsanız bile, referansı daha güçlü olan her zaman tercih edilir.

Dediğim gibi burası Türkiye

Özelde referans pek önemli değil yeterlilik tecrübe önemli kamu destekli şeylerde torpil olur genellikle.

Eğer belli bir seviyeye gelmişsen zaten seni bulurlar.Sonuçta kar odaklı çalışan sektörün hedefi budur.Tecrübe gerekli yeni mezunu mursamazlar.Fakat tecrübe tercih edilebilirlik seviyesidir.Dilinizde varsa daha rahat pozisyonlarda çalışma imkanıda bulabilirsiniz.

Seyahat dünyayı gezme ve bağımsız hareket etme olanaklarıda kazanırsınız.

Özellikle yurt dışında da bağlantısı olan yerlere(ülke içinde) başvurmak önemlidir.

• Savunma sanayi şirketlerinin yüksek maaş vermesi normal Aselsan ı halk fonluyor yuksek tesvik var savunma sanayi bütcesi bunlara gidiyor adamların maliyet derdi yokki . Bu şirketleri çıkarsan ( ki bence verdikleri maaş çok az) ülke tam bir sömürü düzeni .. Doktorlar bile 15 sene önce 50-60 bin kazanan vardı şimdi 20-25 en fazla uzman doktorlar.. devletteyse 15 alir en fazla. Eğer bu ülkede topraklar verimli olmasa tarım olmasa Afganistandan bile beter olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexedemical -- 20 Haziran 2021; 18:12:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendim makine mühendisiyim 3 yil calistim bıraktım ... 6 şirket degistirdim belki iyisi gelir diye hepsi birbirinden beter.. ....en kotuleride mühendislikte bakim mühendisi satış mühendisi vs vs şantiyede fabrikada iğrenç çalışma koşullarında çok düşük ücretle sömürüp kullanip atarlar mühendissin diye fazla mesai vermezler işçi senden fazla alır çoğu zaman 2018 de aldığım maaş 3400 liraydı tecrübesiz arkadaşıma 2000 tl vermislerdi üstümde 50 yaşında müdür olmuş adam 8500 tl alıyordu. Bu 1000 kişinin çalıştığı yuksek kar yapan koca gümüş altin şirketi ... İncilizce dil hepsi hikaye. Şu an kendi işimi yapıyorum cogu home ofis 2 yıllık kazancım 400bin TL. Pandemi olmasa cok daha fazla olurdu neyse.. Kimseye bağlı değilim şükürler olsun...
    Ben mühendisliği bıraktım(mühendislik neyse ) para kazanamadigim yerde inat etmem sabır gostermem ..
    Herkes umarim istediğini kazanır. ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexedemical -- 13 Haziran 2021; 14:18:34 >

• Mekanik tasarım mühendisi olarak çalışıyorum öğrenciliğimde Solid,autocad,ansys, ingilizce kursları vs bir çok kursa gidip ucundan da olsa mesleğe giriş yapmıştım zaten meslek derya deniz istenilen özellikleri gerçek anlamda sağlamak çok zor.

Ülkenin bitmeyen seçimleri, belirsizlikler askerlik derken 2018 de asgari ücrete başlamıştım iş yoktu mecbur kabul ettim aynı firmada yıllar içinde zam alarak 3 yıl tecrübeden sonra 6500 net alıyorum ama canım çıkıyor işim gereği çok sayıda firmanın çalışma ortamını gördüm meslektaşlarım benzer sorunları yaşıyorlar hayat kalitemin yükseleceğine inanmıyorum istifa edip alan değiştirmeyi(yazılım) düşünüyorum.

Sürekli baskı, son dk mesaiye kalmalar, haftasonu çalışmalar, iş yaptığın firmanın nazları, yetiştirilemeyen projeler, usta-işçi çakallıklarını anlamak, insanları ikna etmek vs bu maaşı alana kadar bile canım çıktı şu emeğimi yazılıma versem eminim 10k dan aşağı almazdım

Yazılım zor sizin iş kolay demeyin tasarım aşamasında maliyet-verim arasındaki dengeyi kurmak zordur sürekli baskı yapılır, biran önce sipariş geçip üretime vermeniz gerekir ,türk firmalarına kervan yolda düzülür mantığı hakimdir, işçiler teknik olarak hata yapmaya çok yatkındır işine geleni yapar doğruyu yapmaz sizi rahat bırakmazlar her yaptığınız hata karşınıza çıkar bir hatamda 2bin adet parça fireye çıktı günlerdir uyuyamadım, v benim patron milyon eurolarla oynuyor bana da 600euro veriyor sağolsun. Benim görüşüm Türkiye'de bu bölümü okumanın mantıksız olduğudur.

Kimseyi yönlendirme yüküne giremem bu benim hikayem belki hayat size daha iyi davranır bilemem.

• fatalwarrior F kullanıcısına yanıt

Fırat?

• quote:

Orijinalden alıntı: johnbackus

Sektör: Savunma Sanayi
    Eğitim: Bilgisayar Mühendisliği 3. Sınıf
    Pozisyon: Aday Mühendis( Haftada 1.5 gün mesai )
    Maaş: Asgari Ücret(2825₺) + Yemek + Servis

sektör:sağlık

pozisyon:int.dr

çalışma:haftanın her günü +tam gün nöbetler

maaş:770 tl(yol yok)

• hexedemical H kullanıcısına yanıt
    hocam dediğin zamanların parası belki 20 bin dolar yapıyordu. evet şu anda 2 bin dolara mahkumuz. çok haklısınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frenchmen

sektör:sağlık

pozisyon:int.dr

çalışma:haftanın her günü +tam gün nöbetler

maaş:770 tl(yol yok)

Alıntıları Göster

bu maaş haftalık dimi ?

• 18 yaşımda kpss girsem o zamanki 1-1.5 yıllık memur maaşı ile sıfır araba alınabiliyordu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hll knk

bu maaş haftalık dimi ?

Alıntıları Göster

1 ay için

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.