e senın para hep yola gidiyo o zaman hocam |
GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2021 (12. sayfa)
-
-
İtü mat mühendisliğinden yeni mezun tanıdığım şu an 3200 tl + yemek kartı alıyor 400tl lik
-
quote:
Orijinalden alıntı: hll knke senın para hep yola gidiyo o zaman hocam
Alıntıları Gösterevet hocam
elde kalıyor 0 yani
götürdükleri de cabası mesailer 12 saati de geçiyor bazen
36 saat nöbet vs
-
Bir bankada yazılım test mühendisiyim yeni başladım 7300 tl net
-
Sağlık sektörü o hep bahsedilen vahşi kapitalizme salgın sayesinde batar gibi oldu, maalesef kartelleşme ve küçük hesaplar çok mide bulandırıcı 🤮🤮🤮 Çok fena çoook...quote:
Orijinalden alıntı: mghfreudDoktorluk okuyabilecek puanınız varsa, muhendislik okumanin zarari yok. Ben elektrik elektronik muhendisiyim, bizim alan ve bilgisayar mühendisliği yerine sadece para yüzünden doktorluk tercih ediyorsanız, etmeyin.
tabi iyi yere gelmek için en az doktorlar kadar çalışmanız gerekir yine de.
Egonuzu, iradenizi başkalarının kontrolüne geçirmeyip akışa kapılmayacaksanız kesinlikle doktorluk şu şartlar altında dahi çok iyi bir meslek, referansa veya torpile ihtiyaç olmadan dümdüz ilerliyorsunuz...
Yalnız kızmayın ama kendimi asla "Türk" hekimlerine Atatürk'ün söylediği gibi emanet etmem
İyi bilinen bir şehrin nispeten daha aydın ama içi klasik bir şekilde çürük bir üniversitesinde mühendislik okudum. Nasıl anadolu lisesi İngilizce odaklıysa anadolu lisesinde İngilizce sınavlarımı çok iyi sonuçlandırdım, üniversitede de asla ders kaçırmadığım gibi hocaların anlattığı şeyleri dinleyerek mükemmel bir şekilde mesleğime hakim oldum. Mezuniyet notuma ve diğerlerinin sıralamasına da bir yerimle gülüyorum, bakanlıkta çalışan bir yılansı varken benim işsiz kalmam gayet doğal, canınız cehenneme, lanet olsun geçen 4 yılıma ✝️✝️✝️
-
not ortalaması önemli mi hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdRenaLime -- 18 Haziran 2021; 21:13:59 > -
bahsedilen firma zaten devlet, özel bir kuruluş değil ki.
-
:i
Savunma sanayi firmalarında hepsi aynı değil. Su anda cok sayıda savunma işine giren firma oldu. Bu paraları verenler dev olanlar, tai, tei, aselsan, roketsan , havelsan vb.
Küçük ve orta ölçekli savunma firmaları da vermiyor bu paraları çok iyi biliyorum.
Bu dev savunma firmalarındaki düzen avrupa ile aynı, avrupada yeni başlayan mühendis ile en üst düzeydeki arasındaki maaş farkı 2 veya maksimum 3 kat.
Savunma sanayi haricinde ise, 5bine yeni mezun başlatılsa onun müdürü 30bin bile olabiliyor. Böyle bir adaletsizlik söz konusu.
Ben iş hayatına 2016 yılının sonunda başladım.
Su anda 2. is yerimdeyim ve 1. is yerinden 2. is yerine gecerken %50 üstüne koydum . Başladığım firma orta ölcekli bir firmaydı, ikinci firmam ise yabancı sermayeli ama küçük bir firma, şimdi 3. için ya büyük ya da yurt dışı kovalıyorum zaten.
İş hayatıma başladığımda 2 asgari ücret maaş alarak başlamıştım ve net ücretim 900 dolardı. Itü gibi bir üniversiteden 3.00 ve üstünde mezun olmasam da 2.8 ile mezun olmuştum.
Öyle dereceye girmiş bir öğrenci de olmadım kötü bir öğrenci de.
Su anda yeni mezunların savunma haricinde, orta ölcekli yerli firmalarda başlama ücretleri 4500-5000 tl'dir ortalama.
TMMOB'nin belirlediği asgari mühendis maaşı 5750 TL Brüt, net ise 4000TL'ye denk geliyor. Bunu bile çok gören ve daha altına başlayan çok mühendis var.
Biliyorum ki aldığım maaş belli başlı savunma firmalarına göre az, ancak o firmalar Türkiye'nin gerçek yüzü değil.
Bakın tübitak elektrik elektronik mezunlarına 6bin veriyor. en az dediği yeni mezun. Nerede 10-11?
Ayrıca devlette bir mühendisin maaşı 8bin TL, bir araştırma görevlisinin maaşı 7000 TL. Eğer herkes 10-11e başlıyorsa, araştırma görevlisi veya devlette mühendis olanlar aptal mı? Değl. Çünkü devlette başlangıç maaşları yüksektir. O yüzden tercih ediliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurg57 -- 23 Haziran 2021; 19:21:42 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: onurg57:i
Savunma sanayi firmalarında hepsi aynı değil. Su anda cok sayıda savunma işine giren firma oldu. Bu paraları verenler dev olanlar, tai, tei, aselsan, roketsan , havelsan vb.
Küçük ve orta ölçekli savunma firmaları da vermiyor bu paraları çok iyi biliyorum.
Bu dev savunma firmalarındaki düzen avrupa ile aynı, avrupada yeni başlayan mühendis ile en üst düzeydeki arasındaki maaş farkı 2 veya maksimum 3 kat.
Savunma sanayi haricinde ise, 5bine yeni mezun başlatılsa onun müdürü 30bin bile olabiliyor. Böyle bir adaletsizlik söz konusu.
Su anda 2. is yerimdeyim ve 1. is yerinden 2. is yerine gecerken %50 üstüne koydum . Başladığım firma orta ölcekli bir firmaydı, ikinci firmam ise yabancı sermayeli ama küçük bir firma, şimdi 3. için ya büyük ya da yurt dışı kovalıyorum zaten.
İş hayatıma başladığımda 2 asgari ücret maaş alarak başlamıştım ve net ücretim 900 dolardı. Itü gibi bir üniversiteden 3.00 ve üstünde mezun olmasam da 2.8 ile mezun olmuştum.
Su anda yeni mezunların savunma haricinde, orta ölcekli yerli firmalarda başlama ücretleri 4500-5000 tl'dir ortalama.
TMMOB'nin belirlediği asgari mühendis maaşı 5750 TL Brüt, net ise 4000TL'ye denk geliyor. Bunu bile çok gören ve daha altına başlayan çok mühendis var.
Biliyorum ki aldığım maaş belli başlı savunma firmalarına göre az, ancak o firmalar Türkiye'nin gerçek yüzü değil.
Bakın tübitak elektrik elektronik mezunlarına 6bin veriyor. en az dediği yeni mezun. Nerede 10-11?
Ayrıca devlette bir mühendisin maaşı 8bin TL, bir araştırma görevlisinin maaşı 7000 TL. Eğer herkes 10-11e başlıyorsa, araştırma görevlisi veya devlette mühendis olanlar aptal mı? Değl. Çünkü devlette başlangıç maaşları yüksektir. O yüzden tercih ediliyor.
Bu parayı verenlerin zaten büyük kurumsal savunma sanayii şirketleri olduğunu söylemiştim. Orta ölçeklilerden Meteksan, MilSoft vs. de veriyor.
Bu paraları vermeyenler kurumsal olmayan, patron şirketi zihniyetinin olduğu yerler.
Tübitak'ın 6k falan verdiğini nereden çıkardın? Haber sitelerinde internette yazan şeylere aldanma. Tübitak'taki mühendisle büyük savunma sanayii şirketleri arasında 1k-2k oynuyor en fazla.
2016 yılında iş hayatına başlamış birinin çoktan 1x,000 gibi ücretleri görmüş olması lazım. Bundan az alıyorsa bir yerde sorun vardır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 25 Haziran 2021; 1:59:9 >
-
2 seneye yazarım herhalde -
quote:
Orijinalden alıntı: onurg57bahsedilen firma zaten devlet, özel bir kuruluş değil ki.
Bahsedilen Firma mı.
Aselsan mı Tusaş mı.
-
quote:
Öyle her yeni mezunu almazlar savunma amaçlı olan firmalara devlet veya özel farketmez dediğin şey en erken 5-6 yıl önceydi.
Şuan mezun çok ihtiyaç o kadarda yok.
Tecrübeli ve üst sınıf birazda referanslı olman lazım.
2010 öncesi ve 2015 e kadar mezun olanlar bu noktada şanslı.Ha taş patlasa gireceğin maksimum yer Tübitak Sage olur onda da Odtü mezunu olman lazım benim gibi.Özellikle Elektrik-Elektronik veya Makina Mühendisliği bölümleri.
Ben şuan Almanya'dayım 1 sene olacak.Genel tavsiyemdir mühendislik seçmeyin şuan üniversite seçme sınavları olacak sanırım.Değmez imkanınız varsa yurt dışında okumanın yolunu bulun.
Türkiye'de üniversite yok.Varolanlarda günden güne bozuluyor.Az şey değerlidir niteliklidir.Üniversitenin tanımını mesleklerin etik ve ünvanlarını hiç ettiler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 25 Haziran 2021; 15:21:34 >
-
Tübitakta çalışan yeni mezun tanıyorum. geçen sene 6k altında bir maaşı vardı, bilgisayar mühendisi.
Sorun nerede anlamadım?
O zamandan bu zamana göre devletin resmi enflasyon verisi %190 ve ben o zamanda aldığım maaşın %300 üstündeyim. Kur artışı %250 ortalama. Türkiye'de kim dolara göre maaş artışı yapıyor ki, %20 üstüne koymayı yine de becermişim. Enfasyonun da %60 kadar üstündeyim. Dolara göre alım gücü ölen bir ülkede kur artışının önüne geçen veya kurdan daha fazla zam yapan şirketleri söyleyin de bilelim. Ben de isterim 4-5 senede kur artışın da üstüne %30-50 koymayı 2. iş yerimdeyim ve büyük kurumsal firmalarda çalışmadım henüz. iki haneli rakamlara yetişmedim diye de 5000TL alıyorum demedim ki. Üst sınıra yakındayım
Türkiye'de maaşların yetersiz olduğunun farkındayım da, burada dönen sayılar sanki herkes 10k üstü alıyormuş gibi ilginç
Bence enleri konuşup milleti yanlış bilgilendirmenin anlamı yok.
Hakikaten merak ettim.
2016 yılının sonunda devlet kadrosunda çalşan bir mühendisin maaşı 2021 ocak ayına kadar %186 artmış
2016 yılının sonua göre 2021 yılının başında bir asgari ücretlinin maaşı %210 artmış
Benim ise %310 bir artışım söz konusu. Gerçekten iki şirkette çalışarak daha iyisi nasıl mümkün biri bana desin? Ben mi başka ülkede yaşıyorum, yoksa sizler mi?
%400 zam mı almam gerekiyordu sadece iki şirkette çalışarak. 3. şirkette mümkün olabilir. Anormallik nerede anlamadım.
Kısacası diyeceğim şöyle
4-5 sene tecrübeli, ilk 10daki üniversiteden mezun birisi, elektrik -elektronik alanında arge yapıyorsa ve dev kurumsal firmalardan birinde değilse 10k altında ancak 10k'ya yakın kalacaktır.
4-5 sene tecrübeli birisi savunma sanayi olmayan dev kurumsal firmalarda da 10k'nın bir tık üstünde maaş alır.
4-5 seneli tecrübeli birisi dev savunma sanayi firmalarında ise 12k ve üstünde maaşlar alır rahatlıkla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurg57 -- 26 Haziran 2021; 20:55:42 >
-
Tübitak'ta çalışanların ne kadar sinsi ve yılansı gece faresi olduklarını bir bilseniz...quote:
Orijinalden alıntı: onurg57Tübitakta çalışan yeni mezun tanıyorum. geçen sene 6k altında bir maaşı vardı, bilgisayar mühendisi.
Sorun nerede anlamadım?
O zamandan bu zamana göre devletin resmi enflasyon verisi %190 ve ben o zamanda aldığım maaşın %300 üstündeyim. Kur artışı %250 ortalama. Türkiye'de kim dolara göre maaş artışı yapıyor ki, %20 üstüne koymayı yine de becermişim. Enfasyonun da %60 kadar üstündeyim. Dolara göre alım gücü ölen bir ülkede kur artışının önüne geçen veya kurdan daha fazla zam yapan şirketleri söyleyin de bilelim. Ben de isterim 4-5 senede kur artışın da üstüne %30-50 koymayı 2. iş yerimdeyim ve büyük kurumsal firmalarda çalışmadım henüz. iki haneli rakamlara yetişmedim diye de 5000TL alıyorum demedim ki. Üst sınıra yakındayım
Türkiye'de maaşların yetersiz olduğunun farkındayım da, burada dönen sayılar sanki herkes 10k üstü alıyormuş gibi ilginç
Hakikaten merak ettim.
2016 yılının sonunda devlet kadrosunda çalşan bir mühendisin maaşı 2021 ocak ayına kadar %186 artmış
2016 yılının sonua göre 2021 yılının başında bir asgari ücretlinin maaşı %210 artmış
Benim ise %310 bir artışım söz konusu. Gerçekten iki şirkette çalışarak daha iyisi nasıl mümkün biri bana desin? Ben mi başka ülkede yaşıyorum, yoksa sizler mi?
%400 zam mı almam gerekiyordu sadece iki şirkette çalışarak. 3. şirkette mümkün olabilir. Anormallik nerede anlamadım.
Kısacası diyeceğim şöyle
4-5 sene tecrübeli, ilk 10daki üniversiteden mezun birisi, elektrik -elektronik alanında arge yapıyorsa ve dev kurumsal firmalardan birinde değilse 10k altında ancak 10k'ya yakın kalacaktır.
4-5 sene tecrübeli birisi savunma sanayi olmayan dev kurumsal firmalarda da 10k'nın bir tık üstünde maaş alır.
4-5 seneli tecrübeli birisi dev savunma sanayi firmalarında ise 12k ve üstünde maaşlar alır rahatlıkla.
Şeytan kulağına kurşun...
-
quote:
Orijinalden alıntı: onurg57Tübitakta çalışan yeni mezun tanıyorum. geçen sene 6k altında bir maaşı vardı, bilgisayar mühendisi.
Sorun nerede anlamadım?
Hakikaten merak ettim.
Kısacası diyeceğim şöyle
Dostum Tübitak'ta kimse o dediğin paraları almıyor. 5k-6k bunu ankara ostim'deki kobiler 1-2 yıllık deneyimli mühendise veriyorlar artık. Arada öyle uçurum olsaydı Tübitak'ta adam kalmazdı.
Enleri konuşmuyoruz. Her mezun olan bu parayı alıyor da demiyorum. Büyük savunma sanayii firmaları ve daha küçük (meteksan, milsoft, esen sistem entegrasyon vs.) firmaların maaş skalalarından bahsediyoruz.
Maksat insanlar piyasayı bilsin ki 4-5 yıllık deneyimlerler buradaki başlangıç maaşlarından bile az paraya çalışmasın insanlar.
-
Hocam tübitak için nedir internette haber sitelerinde yazan ise çok az değil mi ?
-
Örnek 1.
Bölüm : Fizik Mühendisliği, Mezuniyet GANO: 4/3.00, Yabancı dil: yds 70
Beşiktaşta bir Lab.
Maaş : 6 ay 700 tl deneme süreci 6 ay sonra beğenilirse asgari ücret
Şuanki durum: Yüksek Lisans
Örnek 2.
Bölüm : Fizik Mühendisliği, Mezuniyet GANO: 4/2.60, Yabancı dil: yds 50
Web Programlama
Maaş: 3500 tl
Fizik Mühendisliği yazmayı düşünen varsa akademi dışında bir pozisyon hedeflemesin. Çünkü iş yok. Örneğin ITU'de Fizik Mühendisliği vs. tutuyorsa onun yerine Kocaelinde elektronik, makine müh. gibi bölümler yazmanız daha faydalı olur. Eğer torpiliniz varsa savunma sanayi için ankaradaki üniversiteleri tercih edin. Genelde alımlar Ankara'daki üniversitelerden yapılıyor.
Durum vahim. Bu linki ise herkese ibret olması açısından koyuyorum:
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6807716915297959937/
-
quote:
Tübitak bilgem'in bir enstitusunde yeni mezun mühendisim. Net maaş 9k civarı. O bahsettigin minimum 6k teknisyen maaşıdır olsa olsa, onlar da arge personeli sonuçta
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X