Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2021 (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
630
Cevap
38
Favori
218.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: patatessiz patso

Bir bankada yazılım test mühendisiyim yeni başladım 7300 tl net

Bu tarz bilgiler konunun asıl amacına hiç uygun değil. Ülkede şu an yazılım dışında iş yok. Bu yüzden top seviye üniversite olmadan bu maaşla işe anında girebiliyorsunuz. S..b.. üniversitelerin mezunları bu seviyelerde iş bulurken benim İTÜ'lü arkadaşlarım stajsız, işsiz geziyor. Konuda "ilk 15 üniversite" diye bir tanım gördüm. Böyle bir tanım yok arkadaş. En fazla ilk 6 üniversite ve diğerleri vardır. Benim fakülte arkadaşlarım ilk 5-15bin arası sıralama yapmış kişiler. Zeka desen daha iyi olduğu kesin. Eğitim desen İTÜ'de daha iyi olduğu kesin ama... Ama iş yok! Kaldı ki şirketler paralı köle arıyor kendilerine. İTÜ'de 3.00 3.10 ortalama yapan birinin yerine 40 50binlik üniversitelerden 3.40 ortalama yapanı alıyorlar. Ben şanslıyım, iş buldum. Ama benimle aynı yoldaki fakülte arkadaşlarımın çektiklerini gördükçe sinirleniyorum. Zekamıza da emeğimize de kalitemize de yazık. Böyle bir düzende beyin göçü şart

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardwell. -- 11 Temmuz 2021; 5:16:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 2. üniv olarak yazılım mühendisliği okunur mu ? almanca öğrenip yurtdışına gitmeyi düşünüyorum ama başka dil mi öğrensem ?

• Rakamlar komik durumda. 5-10 kendi networku olan üniversite hariç mühendislik okumak pek mantıklı değil geçti o furya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Savunma sanayi haricinde, teknokentlerde vs yazılımcı maaşlarıyla ilgili bilgisi olan var mı?

• Puantum kullanıcısına yanıt
    Abim YTÜ makine mezunu ileri derecede Almanca biliyor erasmusu var büyü bir fabrikdada uzun dönem staj yapmıştı. Şuan bir şirkette üretim mühendisi olarak çalışıyor var 7k küsür alıyor. Yani kısacası mümkün.

• Adanada yaşıyorum ziraat mühendisi olup 20.000 liradan fazla maaş alan insanlar var. Ne yapın edin yabancı zirai ilaç, tohum firmalarına girmeye çalışın ingilizce öğrenin.

• BroteinCi kullanıcısına yanıt

ingilizcem yazılı olarak var fakat konuşma, aksan olarak biraz zayıf. dediğiniz yabancı firmalar başlangıç için ağır olmaz mı? çünkü pek fazla birşey bilmiyorum, bi yerde kendimi geliştirmem gerekiyor ki, ileride hem tecrübe hem bilgim olsun.

• Siz konuşma İngilizcenizi geliştirin, ailemde çok fazla ziraat sektöründe çalışan insan var. Şuan piyasada ziraat mühendisi bulamıyorlar, daha geçen sene yeni mezun birisi mersin merkezli firmada 9000 küsür tl maaşla girdi. Bu tip yerlerde şirket araç da veriyor çünkü tarla gezmek zorundasınız.

• BroteinCi kullanıcısına yanıt

oha yeni mezun 9 bin çok iyi. ben burda bedavaya çalıştıracak yer bile bulamadım. asgari ücretin 1/3 ünü sunuyorlar. kabul edersen....

• quote:

Orijinalden alıntı: BroteinCi

Adanada yaşıyorum ziraat mühendisi olup 20.000 liradan fazla maaş alan insanlar var. Ne yapın edin yabancı zirai ilaç, tohum firmalarına girmeye çalışın ingilizce öğrenin.

Ziraat Mühendislerinin çoğu satış pazarlama işinde çalışır. Gübre, tohum, zirai ilaç vb. şeylerin satışını yapar. Prim esaslı çalışırlar ve sattığın sürece iyi para kazanırsın.

• :ArHaus: kullanıcısına yanıt

Evet hocam iyi bir network kurup para biriktirince de şirket kuruyorlar altına bmw mercedes volvo jip çekmeyen ziraatçi görmedim

• quote:

Orijinalden alıntı: Hardwell.

Bu tarz bilgiler konunun asıl amacına hiç uygun değil. Ülkede şu an yazılım dışında iş yok. Bu yüzden top seviye üniversite olmadan bu maaşla işe anında girebiliyorsunuz. S..b.. üniversitelerin mezunları bu seviyelerde iş bulurken benim İTÜ'lü arkadaşlarım stajsız, işsiz geziyor. Konuda "ilk 15 üniversite" diye bir tanım gördüm. Böyle bir tanım yok arkadaş. En fazla ilk 6 üniversite ve diğerleri vardır. Benim fakülte arkadaşlarım ilk 5-15bin arası sıralama yapmış kişiler. Zeka desen daha iyi olduğu kesin. Eğitim desen İTÜ'de daha iyi olduğu kesin ama... Ama iş yok! Kaldı ki şirketler paralı köle arıyor kendilerine. İTÜ'de 3.00 3.10 ortalama yapan birinin yerine 40 50binlik üniversitelerden 3.40 ortalama yapanı alıyorlar. Ben şanslıyım, iş buldum. Ama benimle aynı yoldaki fakülte arkadaşlarımın çektiklerini gördükçe sinirleniyorum. Zekamıza da emeğimize de kalitemize de yazık. Böyle bir düzende beyin göçü şart

Alıntıları Göster
    Çok yanlış düşünüyorsun.
    15 bininci olan adam 30bininci adamdan 2kat daha zeki oluyor falan mı zannediyorsun?
    Ekşi sözlüğün kurucusu microsoftta çalışmış, manning yayınlarında programlama kitabı yayınlamış tek Türk. Lise mezunu adam. Sana göre işsiz güçsüz kalmalı ilk 6 okul dışındakiler.
    Liseli fikirleri bunlar tamamen. Sıralama kapıştır.
    İlk 6 üniversite var demişken, dokuz eylül de falan kimsenin tanımadığı Türk hocalar var iken İTÜ de okuyanların hocaları linus Torvalds falan mı oluyor?
    Türkiye'de gerçek üniversite yok sen ilk 6 iyi diğerleri kötü diyorsun, hepsi kötü. İTÜ mezunu almamalarının sebebi belkide İTU mezunlarının ITUden mezun oldukları için kendini süper mühendis falan zannetmesidir.
    Beyin göçü yapabilen zaten düşünmeden gidiyor. Yeni mezun beyin göçü yapan çok çok az. Bunu Yapanlarda bilkentten, itu değil.

Birisi neden itü mezunu yerine durduk yere 40k sıralamadaki sakarya mezununu falan alsın? Demekki orda bir sebep var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• adamın hayattakı tek basarısı kazandıgı unıversıte. 18 yasında gırılen bır sınava her seyı baglayacak kadar capsız. bırı 15 bın olur da dıgeri 250 bın eyvallah mantıklı ama 15 bınıncı ıle 60 bınıncı arasında ıstısnalar harıc zeka farkı var dıyemeyız. burası turkıye herkes esıt sartlarda degıl, kımısı kolejde okuyor kımısı ek ıs yapıor devlet lısesınde okuyor. Ailenın maddı durumundan tut da sınav esasındakı psıkolojık duruma kadar 50 tane degısken var. Yapılan sınavda iq sınavı degıl zaten bılgı sınavı. beyın gocu yapacakmıs bırde :) sen burada ıs bulduguna sukret. belkı de o begenmedıgın unıv mezunları da sımdı senın ıcın s.. b.. den bır ısyerınde calısıyor dıyebılır ya da aldıgın ucretı kucumseyebılır! etme bulma dunyası :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Oğuzhaan

Savunma sanayi haricinde, teknokentlerde vs yazılımcı maaşlarıyla ilgili bilgisi olan var mı?

4.5 ile 6.5 arası değişiyor genelde. Biraz kişiye ve şirkete bağlı. Birde ik cılar maaş beklentisi sorduğu zaman bazı kişiler iş imkanları kısıtlı az bir maaş söyleyeyim kafasına girip 3 ile 4 arası bir şeyler diyebiliyorlar. Onlarda o civarda başlıyor  . Yan yana çalışıp biri 3.500 biri 5.500 alan adamlar oluyor. Söylediklerim yeni mezunlar için geçerli.

• 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    Değişiyor devamlı enflasyon nedeniyle, zira 7000 zaten 3 sene öncenin 4000'i, hatta daha bile az. Benim işe başladığımdan beri maaşım 4 katına çıktı neredeyse, ama değer olarak anca 2 ye katlanmıştır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Değişiyor devamlı enflasyon nedeniyle, zira 7000 zaten 3 sene öncenin 4000'i, hatta daha bile az. Benim işe başladığımdan beri maaşım 4 katına çıktı neredeyse, ama değer olarak anca 2 ye katlanmıştır.

Hacı abi sen toefldan kaç aldın

• Kesinizmirliksk2 kullanıcısına yanıt
    Yazılım tarafında, en azından İstanbul'da 4 basamaklı maaşlara tecrübeli biri bulmak imkansız. 3100 dediğin asgari+agi zaten, yazılım şirketlerinin bulunduğu bölgeler ve çevrelerinde kiralar 2500 liradan başlıyor.

Ne yazık ki ülkede şu an pek ihtiyaç olmayan bir bölümden mezunsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 12 Temmuz 2021; 4:50:52 >
  • Toefl girmedim, ielts'den 2013'te 6.75 gibi bir şey almıştım hazırlığı atlamak için, zorunlu olmadıkça o sınava para vermem bir daha

• quote:

Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

4.5 ile 6.5 arası değişiyor genelde. Biraz kişiye ve şirkete bağlı. Birde ik cılar maaş beklentisi sorduğu zaman bazı kişiler iş imkanları kısıtlı az bir maaş söyleyeyim kafasına girip 3 ile 4 arası bir şeyler diyebiliyorlar. Onlarda o civarda başlıyor  . Yan yana çalışıp biri 3.500 biri 5.500 alan adamlar oluyor. Söylediklerim yeni mezunlar için geçerli.

Alıntıları Göster

Bu dediğin dengesizliği ben de yaşadım zamanında, hem de tam da senin dediğin değerlerle . Anca işten çıkacak gibi olunca "güncelleme" yapıp seviyemdeki insanlarla denkleştirmişlerdi. Benim gibi kerizlik yaparsanız silkeliyorlar . Bir de öyle çakallar ki, ne maaş söylersen onun 200-300 altını söylüyorlar, işin psikolojisini çözmüşler.

• Eşim kamuda mühendis, yeni atandı 7. ayı ve 8000 civarı alacak (%20 vergi diliminde)
    KİT çalışanı. 399'a bağlı.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.