Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2021 (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
630
Cevap
38
Favori
218.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

kamuya girmek de zor ya en az 92 falan gerekiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Savunma Sa. 9,5 k alıyor demiş biri. Anca ODTÜ EE Mühendislik olursa falan. O çocukta alsın yani.

• Oğuzhaan kullanıcısına yanıt

Evet 95 almıştı, KİT kurumları daha yüksek kapatıyor 90 üstü şart. Alımlar da azaldı :(

• quote:

Orijinalden alıntı: oblako

Savunma Sa. 9,5 k alıyor demiş biri. Anca ODTÜ EE Mühendislik olursa falan. O çocukta alsın yani.

Sadece odtülü olman yetmemiştir.Son sene geliyorlar yani her sene gelirlerde son sınıf öğrencilerin listesini alıyorlar teklifte bulunuyorlar.Şimdi odtü eem,ne,ce sen sırf mezun oldun diyede almıyorlar direk uyarayım.Eskidendi o şuan baya kontenjan var ve en iyi en başarılılara teklif götürüyorlar derece yapmış ilk 10-50 arası.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hardwell.

Bu tarz bilgiler konunun asıl amacına hiç uygun değil. Ülkede şu an yazılım dışında iş yok. Bu yüzden top seviye üniversite olmadan bu maaşla işe anında girebiliyorsunuz. S..b.. üniversitelerin mezunları bu seviyelerde iş bulurken benim İTÜ'lü arkadaşlarım stajsız, işsiz geziyor. Konuda "ilk 15 üniversite" diye bir tanım gördüm. Böyle bir tanım yok arkadaş. En fazla ilk 6 üniversite ve diğerleri vardır. Benim fakülte arkadaşlarım ilk 5-15bin arası sıralama yapmış kişiler. Zeka desen daha iyi olduğu kesin. Eğitim desen İTÜ'de daha iyi olduğu kesin ama... Ama iş yok! Kaldı ki şirketler paralı köle arıyor kendilerine. İTÜ'de 3.00 3.10 ortalama yapan birinin yerine 40 50binlik üniversitelerden 3.40 ortalama yapanı alıyorlar. Ben şanslıyım, iş buldum. Ama benimle aynı yoldaki fakülte arkadaşlarımın çektiklerini gördükçe sinirleniyorum. Zekamıza da emeğimize de kalitemize de yazık. Böyle bir düzende beyin göçü şart

Alıntıları Göster
    Zeka olmuyor kardeşim o sana dayatılan sistemi ezberliyorsun.

Bu ÖSYM sınavları içinde geçerli üniversitede yapılan sınavlar içinde geçerli hocadan hocaya kurumdan kuruma insiyatif farklıdır.

Şimdi senin deyiminle yapılamayacak nitelikte bir sınava sokarsak insanları sözde bazıları yüksek ortalamalı bazıları düşük.Şmdi hepsi aynı düşük notla çakarsa bunlara aptal demeyiz Yani güya birileri ezberlemiş gelmiş günü gün etmiş ama çalışmayan orta kararla aynı notu almış.Şimdi sınavda bir yerde kritik hata yapıp 10 alanla ki o kadar çalışıp hiçbirşey yapmayanı aynı kefeye koymak gibi oluyor .

Akademisyen olacaksan.O notlar bir anlam ifade edebilir ama onayacaksan bir halta yaramıyor altta yazdım.En çok teklif götürülür seni denerler istedikleri durumda değilsen kapı dışı ederler.

İnekleyerek dayatılanı ezberlemekle piyasada iş yapmak girişken olmak ağzı laf yapmak aynı şeyler değil.

Aşağıda da açıklamışlar.Aslında 5 binle 50 bin arasında fark yok yada 70 binle 150 bin arasında bu senin sadece sistemi ezberleme robotlaşmana bağlı şeyler.Ezbere eğitimin kötü yanları.

Sistem sorgulamayan robot istiyor en iyi mutfak robotlarınızda sömürmek için alıyor.

Yoksa dünya sıralamasında değeri yok okuduğun yerlerin eğitiminde leş denkliğide yok

Pratikle harmanlanmadıkça öğretilenler hayatla bütünleşmedikçe ne birşeyi insana sevdirirsin nede adam akıllı eğitim sağlarsın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: M3lank0lik

Zeka olmuyor kardeşim o sana dayatılan sistemi ezberliyorsun.

Bu ÖSYM sınavları içinde geçerli üniversitede yapılan sınavlar içinde geçerli hocadan hocaya kurumdan kuruma insiyatif farklıdır.

Şimdi senin deyiminle yapılamayacak nitelikte bir sınava sokarsak insanları sözde bazıları yüksek ortalamalı bazıları düşük.Şmdi hepsi aynı düşük notla çakarsa bunlara aptal demeyiz Yani güya birileri ezberlemiş gelmiş günü gün etmiş ama çalışmayan orta kararla aynı notu almış.Şimdi sınavda bir yerde kritik hata yapıp 10 alanla ki o kadar çalışıp hiçbirşey yapmayanı aynı kefeye koymak gibi oluyor .

Akademisyen olacaksan.O notlar bir anlam ifade edebilir ama onayacaksan bir halta yaramıyor altta yazdım.En çok teklif götürülür seni denerler istedikleri durumda değilsen kapı dışı ederler.

İnekleyerek dayatılanı ezberlemekle piyasada iş yapmak girişken olmak ağzı laf yapmak aynı şeyler değil.

Aşağıda da açıklamışlar.Aslında 5 binle 50 bin arasında fark yok yada 70 binle 150 bin arasında bu senin sadece sistemi ezberleme robotlaşmana bağlı şeyler.Ezbere eğitimin kötü yanları.

Sistem sorgulamayan robot istiyor en iyi mutfak robotlarınızda sömürmek için alıyor.

Yoksa dünya sıralamasında değeri yok okuduğun yerlerin eğitiminde leş denkliğide yok

Pratikle harmanlanmadıkça öğretilenler hayatla bütünleşmedikçe ne birşeyi insana sevdirirsin nede adam akıllı eğitim sağlarsın.

Alıntıları Göster
    ODTÜ mezunu değil misiniz hocam? Gayet de fark var. 5 ile 15bin arasında bile fark var. Bunu görebilmiş olmanız lazım.

Ben kendi hayatım, üniversite ve savunma sanayinde gördüklerime göre konuşuyorum. İlk 10bin ile ilk 50bindeki adam arasında ciddi kapasite farkı var. İlk 10-15bin için ineklemek yetmiyor. Orası başka seviye. Lisede köpek gibi ders çalışıp 30-50 bin yapan insanın analitik zekasının ilk 10bindeki insanla bariz derecede fark ettiğine inanıyorum. Hayat boyu da görülebiliyor bu fark aslında. Mesela ben hiç hazırlanmadan ALES'e giriyorum ilk 900'deyim ama 30-40bin bandında üniversiteden 3.67 ve 3.50 ortalamalı iki tanıdığım var 80 puan zor alıyorlar.

Üniversite sınavının sadece ezbercilik olduğuna katılmıyorum çünkü yetenek kısımları var sınavların. Tabi her şeyi de göstermiyor ama büyük oranda ölçü. Mesela ben fen lisesinde okumadım. O yüzden üzerimize düşülmedi. Sadece 2 tane inekleyen çocuk vardı. Biraz vizyonu olan okul 2.si olup hacettepe tıp kazandı. Diğeri ise tam sığır kafalı biriydi. Okul 1.si olup İstanbul tıp'a girdi. Millet bile bu çocuk aptal diye konuşup duruyordu. Bu noktada ineklemeye katılırım ama bunlar kadar kasmadan yeteneğiyle sıralama yapan bir sürü insan var.

Üniversitede "bu adam burayı nasıl kazanmış" muhabbeti dönerdi aramızda. Bunun sebebi de sınavın sadece bir şeyi ölçmemesi ve herkesin eşit derecede çalışmadan ve aynı şartlara sahip olmadan sınava girmiş olması olabilir. Ben mesela sınavın çok üzerine düşmeden, biraz alakasız şekilde iyi sıralama yaptım. Sıralaması olan herkese inek damgası vurmak gerçeği yansıtmıyor. Aksine üniversite ortalama kasmak tamamen ezbercilik ve ineklik gerektirmiyor mu?

Biz girdiğimizde YGS ve LYS vardı. Bu sınavlardan YGS yetenek sınavıydı. Genelde inek dediğiniz kısım burada yüksek yapamıyordu. LYS ile tam inekleme sınavıydı. Gece gündüz çalışanlar daha iyi sonuç yapıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardwell. -- 12 Temmuz 2021; 12:15:30 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: M3lank0lik

Sadece odtülü olman yetmemiştir.Son sene geliyorlar yani her sene gelirlerde son sınıf öğrencilerin listesini alıyorlar teklifte bulunuyorlar.Şimdi odtü eem,ne,ce sen sırf mezun oldun diyede almıyorlar direk uyarayım.Eskidendi o şuan baya kontenjan var ve en iyi en başarılılara teklif götürüyorlar derece yapmış ilk 10-50 arası.

Alıntıları Göster

Ya ben insanlar üzülmesin diye tam demedim. 3 5 tane mühendis iyi maaş veren yerlere giriyor herkes de sanıyorki ücretler hep bu kadar yüksek. Ülkemizde genel olarak sorun bu. 2 3 kişinin parası var rahat yaşıyor diye herkesin öyle olduğu sanılıyor. İnstanın etkisi çok bu konularda.

• quote:

Orijinalden alıntı: oblako

Ya ben insanlar üzülmesin diye tam demedim. 3 5 tane mühendis iyi maaş veren yerlere giriyor herkes de sanıyorki ücretler hep bu kadar yüksek. Ülkemizde genel olarak sorun bu. 2 3 kişinin parası var rahat yaşıyor diye herkesin öyle olduğu sanılıyor. İnstanın etkisi çok bu konularda.

Alıntıları Göster

Projelere katılmalısın.Okul zamanı dışında çalışmalısın.Tabi bunu yapabilen yok.Dersler yoğun olduğundan zamanla yarış derslerini iyi tut birde o ağırlık üzerine çalışıyorsan herhalde birşeyleri hakedersn bunuda herkes yapamaz imkanı olamaz tanıdık network lazım.Bir zahmet o noktaya gelen dil yazılım problemini iş güvenliği vs gibi olguları halletmiş belki yandan sertifikasyonları becermiş kişi alır herhalde 8 bin 9 bin yeni mezun olarak ama bu kişiler bir elin parmağını geçmiyor işte.

Sırf odtülüsün yok bilmem itülüsün diye iş garantiside olmuyor.Odtülü var dediğim gibi eğitim zamanı hiç olmuş asosyalliğin dibine vurmuş ama kariyerine odaklanmış yeni mezun olarak 9 binle başlıyor.Odtülü var aylak aylak yaya yaya bitirmiş okul dışında hiçbirşey yapmamış iş bulamayan veya bu dediğime göre baya düşük maaşa boyun eğen var.

Sonuçta bu bir kalıp ürün değil.Disiplin işi salarsan dökülüyorsun.Okulda okuduğunuz her arkadaşınız rakibiniz.

İnstagram saçmalıktan başka birşey değil yalan bir dünya.Kendiniz olun kasmayın.Giden zaman geri gelmiyor.Çok yüksek maaş alanlar yüksek bir torpilleri yoksa hayatları zaten pek keyfili geçmemiştir.Ayrıca şu var yüksek maaş verilen heleki Türkiyede bir özel sektör çalışanı iseniz.Diken üstünde yaşamanız olası.Çünkü sorumluluğunuz çoktur.

Hayatta herşey olacağına varır şans işi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hardwell.

ODTÜ mezunu değil misiniz hocam? Gayet de fark var. 5 ile 15bin arasında bile fark var. Bunu görebilmiş olmanız lazım.

Ben kendi hayatım, üniversite ve savunma sanayinde gördüklerime göre konuşuyorum. İlk 10bin ile ilk 50bindeki adam arasında ciddi kapasite farkı var. İlk 10-15bin için ineklemek yetmiyor. Orası başka seviye. Lisede köpek gibi ders çalışıp 30-50 bin yapan insanın analitik zekasının ilk 10bindeki insanla bariz derecede fark ettiğine inanıyorum. Hayat boyu da görülebiliyor bu fark aslında. Mesela ben hiç hazırlanmadan ALES'e giriyorum ilk 900'deyim ama 30-40bin bandında üniversiteden 3.67 ve 3.50 ortalamalı iki tanıdığım var 80 puan zor alıyorlar.

Üniversite sınavının sadece ezbercilik olduğuna katılmıyorum çünkü yetenek kısımları var sınavların. Tabi her şeyi de göstermiyor ama büyük oranda ölçü. Mesela ben fen lisesinde okumadım. O yüzden üzerimize düşülmedi. Sadece 2 tane inekleyen çocuk vardı. Biraz vizyonu olan okul 2.si olup hacettepe tıp kazandı. Diğeri ise tam sığır kafalı biriydi. Okul 1.si olup İstanbul tıp'a girdi. Millet bile bu çocuk aptal diye konuşup duruyordu. Bu noktada ineklemeye katılırım ama bunlar kadar kasmadan yeteneğiyle sıralama yapan bir sürü insan var.

Üniversitede "bu adam burayı nasıl kazanmış" muhabbeti dönerdi aramızda. Bunun sebebi de sınavın sadece bir şeyi ölçmemesi ve herkesin eşit derecede çalışmadan ve aynı şartlara sahip olmadan sınava girmiş olması olabilir. Ben mesela sınavın çok üzerine düşmeden, biraz alakasız şekilde iyi sıralama yaptım. Sıralaması olan herkese inek damgası vurmak gerçeği yansıtmıyor. Aksine üniversite ortalama kasmak tamamen ezbercilik ve ineklik gerektirmiyor mu?

Biz girdiğimizde YGS ve LYS vardı. Bu sınavlardan YGS yetenek sınavıydı. Genelde inek dediğiniz kısım burada yüksek yapamıyordu. LYS ile tam inekleme sınavıydı. Gece gündüz çalışanlar daha iyi sonuç yapıyordu.

Alıntıları Göster

Disiplin ve bakış açın değişiyor sadece zeka dediğin şey doğuştan gelen bir olgu.Kullanan var kullanmak istemeyen var.

İneklemek robotlaşmak kalıpları ezberlemek ile bir tutmamak lazım.Analitik düşünme tarzın gelişiyor.Herkesin düz baktığı şeye farklı yönlerden bakıyorsun.

İlk 5 bin ile 15 bin yada 70 bin ile 150 bin arasındaki fark işte kişilerin kapasite ve algılama oranlarında ne adar bu işin üstüne gittiğine göre değişir.Birazda ilgi zevk işi sosyal zeka sayısal zeka bunlar sonradan kazanılan şeyler değil.

Zeka ile çalışma disiplinli olmakta bir değil.Odtü de misalen yoğun çalışma ve müfredata dayalı olarak kaotik durumları yönetmeyi öğreniyorlar öğrenciler buradan çıkan yönetici oluyor bu nedenle ama mühendisliklerden bahsediyorum.Diğer bölümleri işe yaramaz odtünün zaten adı üstüne teknik üniversite.

Şimdi odtüye girdi diye herkes aynı bir kalıta olma durumuda olmuyor onu diyorum kimi inekliyor kiminin gerçekten algılama kapasitesi çok iyi kimi çok meraklı sorgulayıcı, kimi ise sosyal hayatı ile kariyer hayatını dengelemeyi süper başarıyor düzenliside var dağınığıda.Zorla bölüme gelmiş gibi olanıda var.Kütüphaneden çıkmayanıda.

Türkiyede at başı sistemi olduğundan dolayı herkes en başta iyi bir üniversiteye hedefleniyor ana amaç bu olmuş eskiden tamam neyse bu değerli idide şuan bir önemi yok.Sudan çıkmış balığa dönüyor bu nedenle çoğu kişi.

Ben Odtüyüde Gaziyide İtüyüde gördüm.Almanyada Hamburg Teknikte yarı bir master yaptım sonra Münih Tekniğe geçtim.Cidden Türkiye'de eğitim hiçbirşey koca bir sıfır.

Birde şu çok çok çok yanlış.Üniversite iş kapısı olmamalı.Maalesef aileler ve öğrenciler bu gözle bakıyor.Bu yanlış durum ve hükümetinde üstüne batırması ile ne üniversite mezunun nede yüksek lisans doktoranın bir anlamı kalmadı.Özellikle profluğun filanda.Batı ile kıyasladığımızda bu kadar son 20 yılda sayıca artmasına rağmen kalite bazında üniversitelerin batırması bunun nedeni.

İmkanı olanlara zaten yurt dışına çıkın tavsiyesi veriyorum.

Sınavlar zekayı ölçmez.Bunun teknikleri farklı.O ösymnin yaptığı zamazingo sınavlar sadece sıralama yapmak için bir elek görevi görüyor.

• Şu konuda bile insanlar birbirine yalan söylüyor :) dersiniz ne olum :))
    Neyse; tavsiyem; yurtdışı 2 yıllık sağlık bölümleri. Hiç tr dr denelenmeyin. Karartın gözü. En fazla 3 yıl sürünürsünüz.

• İktisat mezunu olarak 6k gibi alıyorum. Hiç kafam matematiğe mühendis olacak kadar basmadı ama elektirik- elektronik alanında kendimi geliştirmek isterdim aslında

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aksinaletinsan

Şu konuda bile insanlar birbirine yalan söylüyor :) dersiniz ne olum :))
    Neyse; tavsiyem; yurtdışı 2 yıllık sağlık bölümleri. Hiç tr dr denelenmeyin. Karartın gözü. En fazla 3 yıl sürünürsünüz.

5-6 sene önce sektörden hiç haberim yoktu, okuyordum ama doğru bilgi alabileceğim kaynaklar sınırlıydı, dhde de ekşide de senin gibi insanlar herkesin yalancı olduğunu iddia ediyordu, biz de endişeleniyorduk. Hatta şimdi ismini unuttum, hatırlayan alıntılasın, yıllarca ama yıllarca her sene mühendislik okunmaz diyen, devamlı memurlar netten linkler paylaşan bi adam vardı, abartısız söylüyorum sırf bu mevzuda binlerce mesajı vardır, hatta başka hiçbir yerde görmüyordum. Mezun oldum, 3 senedir çalışıyorum, ve gördüm ki o konuyu açan adam bir halt değilmiş.

Bazı paranoyak insanlar vardır hani komplo teorici, dünya düzdür derler, aşı otizm yapıyor derler, amerika uzaylıları tutuyor derler, havadan jetlerle aptallaştırıcı toz yağdırıyorlar derler, illuminati derler, derler de derler, ve genelde bütün bunu yalanlamak için yeterli tek bir düşünce tarzı vardır, o da gizli saklı olmayan şeyleri illa birilerinin paylaşacağı gerçeğidir. Dünya düz olsa illa dünyanın bazı yerlerinde bilim adamları çıkar, bunun tersini kanıtlar, uzaylı olan bir tesis olsa illa bilgi sahibi biri bunu sızdırır, belki bu bilgiyi dışarıya fahiş fiyatlara satar, aşılar zehir olsa bunun hakkında onbinlerce makalenin içinde illa ki yüzlerce kanıt olur.

Bu mevzu da aynı şekilde. Piyasa içindeki herkes birbiriyle anlaşmış yalan mı söylüyor kardeşim? Bu akıl kârı mıdır? Hadi DH'de yine kontrollü, ekşide o kadar çok görüyorum ki.

Zamanında şu forumda hala eksi verilebiliyorken biri doktorlar ne kadar para kazanıyor diye konu açmıştı. Annem babam doktor, alanlarını, şu an uğraştıkları işleri, kazandıkları parayı yazmıştım, 40 tan fazla eksi almıştım, ciddi ciddi 5-6 bin kazandıklarını savunan insanlar eksileyip eksileyip birbirinden güç alarak laf atıyorlardı, inkârın böylesi.

Eğer diyorsan ki şu şu insanlar yalan söylüyor, yaz şuraya kim hakkında ne düşündüğünü ve gerekçeni, insanlar da cevaplasın.

• Tanıdık savunma sanayinde 5 yıldır calısıyor- 13.500tl(bilg müh)

Bilg müh. Kurum adı vermeyeyim 18k alıyor, 8-9 sene oldu.
    Elektrik müh. Mezunu tanıdık baslangıc brüt 8k net kaç bilmiyorum.

Tasarım mühendisi 5000tl(3 senedir calisiyor)
    Elektrik elektronik mühendisi asgari ücret(yeni basladi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yharf -- 15 Temmuz 2021; 1:1:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

5-6 sene önce sektörden hiç haberim yoktu, okuyordum ama doğru bilgi alabileceğim kaynaklar sınırlıydı, dhde de ekşide de senin gibi insanlar herkesin yalancı olduğunu iddia ediyordu, biz de endişeleniyorduk. Hatta şimdi ismini unuttum, hatırlayan alıntılasın, yıllarca ama yıllarca her sene mühendislik okunmaz diyen, devamlı memurlar netten linkler paylaşan bi adam vardı, abartısız söylüyorum sırf bu mevzuda binlerce mesajı vardır, hatta başka hiçbir yerde görmüyordum. Mezun oldum, 3 senedir çalışıyorum, ve gördüm ki o konuyu açan adam bir halt değilmiş.

Bazı paranoyak insanlar vardır hani komplo teorici, dünya düzdür derler, aşı otizm yapıyor derler, amerika uzaylıları tutuyor derler, havadan jetlerle aptallaştırıcı toz yağdırıyorlar derler, illuminati derler, derler de derler, ve genelde bütün bunu yalanlamak için yeterli tek bir düşünce tarzı vardır, o da gizli saklı olmayan şeyleri illa birilerinin paylaşacağı gerçeğidir. Dünya düz olsa illa dünyanın bazı yerlerinde bilim adamları çıkar, bunun tersini kanıtlar, uzaylı olan bir tesis olsa illa bilgi sahibi biri bunu sızdırır, belki bu bilgiyi dışarıya fahiş fiyatlara satar, aşılar zehir olsa bunun hakkında onbinlerce makalenin içinde illa ki yüzlerce kanıt olur.

Bu mevzu da aynı şekilde. Piyasa içindeki herkes birbiriyle anlaşmış yalan mı söylüyor kardeşim? Bu akıl kârı mıdır? Hadi DH'de yine kontrollü, ekşide o kadar çok görüyorum ki.

Zamanında şu forumda hala eksi verilebiliyorken biri doktorlar ne kadar para kazanıyor diye konu açmıştı. Annem babam doktor, alanlarını, şu an uğraştıkları işleri, kazandıkları parayı yazmıştım, 40 tan fazla eksi almıştım, ciddi ciddi 5-6 bin kazandıklarını savunan insanlar eksileyip eksileyip birbirinden güç alarak laf atıyorlardı, inkârın böylesi.

Eğer diyorsan ki şu şu insanlar yalan söylüyor, yaz şuraya kim hakkında ne düşündüğünü ve gerekçeni, insanlar da cevaplasın.

Alıntıları Göster

Mobilde 10larca sayfa olmuş, her sayfada kesin bir itham ve atışma var. Bunlar birbirine yalan söylemiyormu?

Koca 40 kişilik sınıfta 4 kişi insan gibi koşullarda çalışıyor diye, o sektör uçmuyor! Geri kalan %90 da boş adam filan değil! Polyannacılık oynamayın.

özel sektördeki maaş tartışmalarının çoğu yalandır! Aynı iş yerinde çalışan insanların yalan söylediğini gördüm. Ayrıca iş anlaşması gereği çoğu yer maaşlarınızı kimseyle paylaşmayın Der!

adam bordrosunda 8k yazıyor, bunun 2k sını geri şirkete eft yapıyor! Bordro asgari ücret ama maaş aü altında! Şirketler hayvan gibi vergi kaçırıyor. Adamın bordrosu bile yanlış!

bakmışsınız, Bir sabah Masanızı en yakın iş arkadaşınıza vermişler... yaşadığınız ülkeyi ve insan profilini unutup, polyannacılık oynamayın.

ha yokmu maaş paylaşan kişiler. Tabiki var. Onlarada teşekkür emek lazım. Ama %100 doğru kabul etmeyin.

• Gerçekçi konuşmak gerekirse bu işin İTÜ'sü ODTÜ'sü yok. Teknokent'de bi firmada çalışıyorum, çalışanların %90'ı İTÜ mezunu, yazılım ekibinin lideri Çanakkale mezunu mesela. Ayrıca Yıldız Teknik EHM ve Bilkent EE mezunu arkadaşlar var fakat adamlar okul hayatlarında hep yazılımla ilgilenmiş. En basitinden bugün tüm EHM,EEM bölümlerinde mikrodenetleyiciler dersinde size Assembly ile ya PIC ya da 8051 anlatırlar (Bilkent'de 8051 anlatılıyor), ama bunların hiçbiri iş hayatında kullanılmıyor. Yani top sizde, siz kendi çabalarınızla ne öğrenirseniz iş bulma olasılığınız o kadar artar. Kendinizi etiketler arasına hapsetmeyin. Bana kimse mülakatta okulumu ve not ortalamamı sormadı. Yaptığım işleri sordular hep.

• Arkadaşlar biz burada mühendislik tercih edecek olan arkadaşlar ve hali hazırda mühendis olarak çalışan arkadaşlar ücretler hakkında bir fikir edinsin diye yazıyoruz.

Artık belediyelerde vasıfsız, ilkokul/lise mezunu hiçbir becerisi olmayan insanlara 5k ücret ödeniyor. Biz size burada iyi okulları iyi bir ortalamayla bitirmiş yeni mezun mühendislere 10k net veriyorlar dediğimizde bize yalancı diyorsunuz.

www.cumhuriyet.com.tr
    Tunceli Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi: En düşük maaş 5 bin TL oldu
    https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/tunceli-belediyesinde-toplu-is-sozlesmesi-en-dusuk-maas-5-bin-tl-oldu-1852587

• quote:

Orijinalden alıntı: aksinaletinsan

Mobilde 10larca sayfa olmuş, her sayfada kesin bir itham ve atışma var. Bunlar birbirine yalan söylemiyormu?

Koca 40 kişilik sınıfta 4 kişi insan gibi koşullarda çalışıyor diye, o sektör uçmuyor! Geri kalan %90 da boş adam filan değil! Polyannacılık oynamayın.

özel sektördeki maaş tartışmalarının çoğu yalandır! Aynı iş yerinde çalışan insanların yalan söylediğini gördüm. Ayrıca iş anlaşması gereği çoğu yer maaşlarınızı kimseyle paylaşmayın Der!

adam bordrosunda 8k yazıyor, bunun 2k sını geri şirkete eft yapıyor! Bordro asgari ücret ama maaş aü altında! Şirketler hayvan gibi vergi kaçırıyor. Adamın bordrosu bile yanlış!

bakmışsınız, Bir sabah Masanızı en yakın iş arkadaşınıza vermişler... yaşadığınız ülkeyi ve insan profilini unutup, polyannacılık oynamayın.

ha yokmu maaş paylaşan kişiler. Tabiki var. Onlarada teşekkür emek lazım. Ama %100 doğru kabul etmeyin.

Alıntıları Göster

Polyannacılık falan yok ortada, kimse kimseye şu bölümü oku mezun olunca kralsın demiyor zaten, insanların maaşlarını, şartlarını paylaştıkları ve sorular cevapladıkları bir yer burası ve dediğinin aksine senin gibi tepki gösterenler ciddi azınlıkta. Her cevap yazan 5 kişi için 1 insan çıkıp yalan bunlar yaaa diyip ortamdan uzuyor, kendisini alıntılayan pek çok kişinin hiçbirine de cevap vermiyor. Kaldı ki konu takip edildiğinde görülüyor ki maaş aralığı oldukça geniş ve benim aldığım maaşı sizde alırsınız demiyor kimse.

Maaş söylememe olayı vardır belki bazı sektörlerde, ama kendi çevremde maaşı söylemesi yasak olan tek bir çalışan dahi görmedim. Zaten internet çağında bu tarz bir kural olsa bile ciddiye alınması beklenemez, kesinlikle sızar bu bilgi, sorumlu da bulunamaz hiçbir şekilde.

Şirkete geri gönderme olayını da hiç duymadım asgari altı alanlar dışında. Tam tersini yapan yer çok, az maaş verip gerisini elden veriyor vergi azalsın diye, ama dediğimin tersi aşırı saçma, işverenler gerizekalı mı böyle bir şey yapıp daha çok vergi versinler?

Tekrar söylüyorum, yalan söylediğini düşündüğün kişileri tek tek alıntıla, argümanını yap, tartışın, böyle ortaya bu söylenilenler yalan demek ayıp oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 15 Temmuz 2021; 21:36:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Polyannacılık falan yok ortada, kimse kimseye şu bölümü oku mezun olunca kralsın demiyor zaten, insanların maaşlarını, şartlarını paylaştıkları ve sorular cevapladıkları bir yer burası ve dediğinin aksine senin gibi tepki gösterenler ciddi azınlıkta. Her cevap yazan 5 kişi için 1 insan çıkıp yalan bunlar yaaa diyip ortamdan uzuyor, kendisini alıntılayan pek çok kişinin hiçbirine de cevap vermiyor. Kaldı ki konu takip edildiğinde görülüyor ki maaş aralığı oldukça geniş ve benim aldığım maaşı sizde alırsınız demiyor kimse.

Maaş söylememe olayı vardır belki bazı sektörlerde, ama kendi çevremde maaşı söylemesi yasak olan tek bir çalışan dahi görmedim. Zaten internet çağında bu tarz bir kural olsa bile ciddiye alınması beklenemez, kesinlikle sızar bu bilgi, sorumlu da bulunamaz hiçbir şekilde.

Şirkete geri gönderme olayını da hiç duymadım asgari altı alanlar dışında. Tam tersini yapan yer çok, az maaş verip gerisini elden veriyor vergi azalsın diye, ama dediğimin tersi aşırı saçma, işverenler gerizekalı mı böyle bir şey yapıp daha çok vergi versinler?

Tekrar söylüyorum, yalan söylediğini düşündüğün kişileri tek tek alıntıla, argümanını yap, tartışın, böyle ortaya bu söylenilenler yalan demek ayıp oluyor.

Alıntıları Göster

* işverenler gerizekalı mı böyle bir şey yapıp daha çok vergi versinler?* değilmi!

şu yorumuna bakarak net olarak söylüyorum, belli ki daha hiç birşey görmrmişsin. Tavsiyem ise

yan masandaki adama bile güvenme!

tekrar söylüyorum; maaşlarını paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.

• Açıkçası ben buradaki çoğu arkadaşın yalan söylediğini düşünmüyorum. Ama doğru sektör ve ülkemiz bu konuda acayip tutarsız. Arkadaşlar ben kendi dalında ne yetenekli insanlar tanıyorum da iş bulamıyorlar(bilgisayar müh. özelinde). Ama hakikaten bir baltaya sap olmayacak olan insanlar iyi paralarla bir yerlerde başladılar. İşsizlik almış başını gitmiş ama bazı yerlerin başlangıç maaşları da çok iyi. Açıkçası ben bile bu tezatlığı anlamıyorum. Bazı yerler asgari ücretle yada sigortasız çalıştırmak için elinden geleni yapıyorlar ve bu hırsız herifler bir sürü genci böyle açlık sınırında süründürerek çalıştırıyor, kandırıyor. Bazı yerler ise yeni mezuna bonuslar veriyor, çifte maaşlar veya çok daha farklı güzel imkanları gerçekten onun geçineceği düzeyde Tr şartlarında ortalama bir maaş ile sağlıyor.

Bazı kötü hırsız herifler yeni mezuna köpek muamelesi çekmeye normal görüyor çünkü onlar yeni mezun onlar onun şirketinde gelişiyor gibi düşünüyor. Sanki çocuk babasının hayrına çalışıyor memleketinden 100'lerce km uzakta. Bazıları da iyi muamele gösterirse mühendisi elinde tutabileceğini biliyor.

Ben bunlara şahit olurken özellikle dışarıdan mezun olacak arkadaşlarımız bu yazılanlara bazen inanmaması çok normal.

Nasıl bir tezatlıktır bu kardeşim. 3 şansın var. Aç kalıcan, veya hakkın emeğin yenilecek hem devleti dolandıracaklar hem seni dolandıracaklar ya da insan gibi mutlu mutlu çalışacaksın. Bir mezun olan ortalama bir kişinin bu üçünden birine denk gelme olasılığı eşit bu ülkede arkadaşlar. Açıkçası evet burada çok tezatlıklar var ama bence burada yazılanların en az %90 doğrudur. Çünkü gerçekler hakikaten böyle.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Birde benden size tavsiye burada inanmayacağız tek şey kendi deneyimini genele yaymaya çalışanlar olsun. Evet arkadaş doğru diyordur ama onun anlatığı şey bir yan masasındaki çocuk için bile geçerli değildir. Burada okuduklarınıza inanıyorsanız evet böyle de bir olay varmış benimde başıma gelebilir gibi bir şekilde hafızanıza yazın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stewie G.

Açıkçası ben buradaki çoğu arkadaşın yalan söylediğini düşünmüyorum. Ama doğru sektör ve ülkemiz bu konuda acayip tutarsız. Arkadaşlar ben kendi dalında ne yetenekli insanlar tanıyorum da iş bulamıyorlar(bilgisayar müh. özelinde). Ama hakikaten bir baltaya sap olmayacak olan insanlar iyi paralarla bir yerlerde başladılar. İşsizlik almış başını gitmiş ama bazı yerlerin başlangıç maaşları da çok iyi. Açıkçası ben bile bu tezatlığı anlamıyorum. Bazı yerler asgari ücretle yada sigortasız çalıştırmak için elinden geleni yapıyorlar ve bu hırsız herifler bir sürü genci böyle açlık sınırında süründürerek çalıştırıyor, kandırıyor. Bazı yerler ise yeni mezuna bonuslar veriyor, çifte maaşlar veya çok daha farklı güzel imkanları gerçekten onun geçineceği düzeyde Tr şartlarında ortalama bir maaş ile sağlıyor.

Bazı kötü hırsız herifler yeni mezuna köpek muamelesi çekmeye normal görüyor çünkü onlar yeni mezun onlar onun şirketinde gelişiyor gibi düşünüyor. Sanki çocuk babasının hayrına çalışıyor memleketinden 100'lerce km uzakta. Bazıları da iyi muamele gösterirse mühendisi elinde tutabileceğini biliyor.

Ben bunlara şahit olurken özellikle dışarıdan mezun olacak arkadaşlarımız bu yazılanlara bazen inanmaması çok normal.

Nasıl bir tezatlıktır bu kardeşim. 3 şansın var. Aç kalıcan, veya hakkın emeğin yenilecek hem devleti dolandıracaklar hem seni dolandıracaklar ya da insan gibi mutlu mutlu çalışacaksın. Bir mezun olan ortalama bir kişinin bu üçünden birine denk gelme olasılığı eşit bu ülkede arkadaşlar. Açıkçası evet burada çok tezatlıklar var ama bence burada yazılanların en az %90 doğrudur. Çünkü gerçekler hakikaten böyle.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Birde benden size tavsiye burada inanmayacağız tek şey kendi deneyimini genele yaymaya çalışanlar olsun. Evet arkadaş doğru diyordur ama onun anlatığı şey bir yan masasındaki çocuk için bile geçerli değildir. Burada okuduklarınıza inanıyorsanız evet böyle de bir olay varmış benimde başıma gelebilir gibi bir şekilde hafızanıza yazın.

Ben de bu yazdıkların üzerinden kendi yazdıklarımı tekrar değerlendirecek olursam, evet, yeni mezun deneyimi ülkemizde rezalet. Mesela Almanya'da bakıyorsun yeni mezun yazılımcıyı yıllık 55.000-60.000 euro aralığında bir maaştan başlatıyorlar, 6-7 sene deneyimli senior yazılımcı ise bu sırada 72.000 euro alıyor, fark var ama hiç çılgın bir fark değil bu. Zaten orada meslekler arasında da maaş aralıklarının birbirine yakın olduğunu söyleyebiliriz.

Türkiye'de ise ilk sene 3.000 lira alıp 5. senede 15.000 lira almak çok olağan bir şey. Deneyim farkı bir çalışanı bence de daha değerli yapıyor, ama 5 katı değerli de değil :)

Ben mezun olduğumda bunun farkındaydım, o yüzden abartısız ilk bulduğum işe girdim, dişimi sıkıp o deneyimi kazanmam gerekiyordu, ama yine de ayıp ettiler. Sonradan yaşa benimkine yakın diğer çalışanlarla konuştuk, artık maaş söylemek ayıptır tarzı saçmalıkları da geride bırakmıştık, ve anladık ki bunlar herkese farklı maaş veriyor, kişilerin deneyimsizliklerini suistimal ediyorlar.

Ben hemen başlayayım da deneyim kazanayım, para sonra da kazanırım gibi saf bir düşüncedeydim. Başka şirketleri de olan, multimilyoner şirket CEO'su bana tekliften önceki gün maaş beklentimi sordu, hemen kabul etsinler diye 3500 lira dedim, 300 lira altı olan 3200 lirayı vermeyi teklif ettiler, kabul ettim.

Aynı sene aynı deneyimde başka biri 4000 lira demiş, ona da yine 300 lira altı olan 3700 lirayı teklif etmişler. 5000 isteyene ise 4500 :)

Yaklaşık 15 ay sonra, 2. zamdan sonra maaşım 4700 lira olmuşken işten ayrılacaktım, başka şirketlerle konuşuyordum, bu patronun kulağına gitti, beni odasına çağırdı, ne kadar maaş olmasını isterdin dedi, 7000 dedim ve çat diye 7000 oldu. Bir yandan maaşım daha düzgün oldu diye hissetmiştim, ama bir yandan da kendimi tam bir gerizekalı gibi hissetmiştim. Neden? Çünkü belli ki bu adamların kafasında bize biçtikleri bir değer var, ve üstüne gitmedikçe, ağlamadıkça bu parayı asla bize vermiyorlar, milyonları olan adamlar 300-500 lira için yalan söylüyorlar, karaktersizliğin alasını gösteriyorlar.

Bu aralar yurt dışına çok fazla yazılımcımız gitti, ayrılan 4 yazılımcının 3'ü yurt dışına gitti, biri kendi şirketini kuruyor, durum böyle olunca sene ortasında hiç beklemezken güncelleme adı altında 9000 lira olan maaşımı 12000 liraya çıkardılar, ki bu sene sonu zammımdan daha yüksek bir zamdı. Bizim onlara muhtaç olmadığımızı düşündükleri an, sömüremeyeceklerini anladıkları an birden bire korktular, çok da sınırları zorlamayalım dediler.

Bu dediğim şey yazılım için, çünkü inanılmaz bir yurt dışı göç var, ama ülkemizde hala pek çok meslek alanında kazıklayacak başka keriz buluruz diyorlar, istediklerini yapıyorlar. Lütfen kimse alınmasın, çünkü yukarıda dediğim gibi ben de o kerizlerden biriyim, bu ülke böyle, bu ülkede bi gece eğlencesine 10.000 lira harcayan kişiler bile size verdikleri 100 liranın hesabını yapar.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.