Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2021 (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
630
Cevap
38
Favori
218.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam sizin anlamadığınız şey şu amerika içinde avrupa içinde belli şehirler dünyanın en çok turist alan en popüler şehirleridir böyle şehirlerde merkezi konumlar hep pahalıdır

Yeni mezun standart bir mühendis londra merkezde kalacam derse evet maaşını barınmaya verir

Öyle bir şehirde yaşıyorsanız londra berlin vs şehirden 5-10km dışarıda ki yerleşim yerlerini tercih edeceksiniz zaten sizin filmlerde görüp ne kadar güzel dediğiniz o villalı yerleşimlerde köylerdeki yerleşimler öyle yerlerde de kasabanın vs kalitesine göre 100-500 bin sterlin arası değişir fiyatlar havuzsuz normal küçük bir villayı 100-120 bin sterline düşük faizle rahatlıkla alırsınız

Sen londra merkezde villa alacam diyosan zaten 500 bin sterlinden dandik bölgeler başlar üst limit milyonları bulur onuda bir mühendis yöneticiliğe çıkmadıysa alamaz çıksada çok kolay değil

Yeni mezun mühendis ortalama 2 bin küsür sterlin kazanır yıl ve deneyimle bu 4-5 e anca çıkar güzel bir kademe atlamadıysanız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu devirde mühendislik bitiren arkadaşlar kendisine sektör belirlesin ve firma farketmeksizin dalsın. Maaş falan düşünmeyin. Tecrübesiz mühendise iş veren duyarsanız direk girin. Çalışma hayatında önemli olan işinde en iyisi olmak. İşinde iyi olan her zaman sivrilir ve kazanır. 7 senedir mühendisim çalışıyorum işini düzgün yapıp da açıkta kalan görmedim. Bir takım yalakalar, şanslılar, torpilliler sizden ileride görünebilir ancak eninde sonunda çapsızlığı anlaşılır ve kenara konulur.

Maaş konusuna gelince sektöre bağlı olmak kaydıyla yukarıda bahsettiğim gibi işini iyi yapan adam parasını kazanır. Kendimden örnek vereyim 3 senedir bu firmadayım tek başıma bir projenin geliştirilmesi ve satılmasını yürüttüm patrona kazandırdığım para 4.2 milyon $. Her türlü maaşı talep edecek yüzüm var ama kapitalist düzenin acımasızlığı da var. Dengeli bir maaşla şimdilik ilerliyorum. Bana yakın ve aynı sektörde çalışan mühendislerden 1 seviye daha yüksek maaş alıyorum. Çok ısrarlı şekilde beni isteyen bir firma oldu aldığım maaşı söyleyince "hııı" dediler bir daha aramadılar.

• Yeni mezun elektronik mühendisi, savunma sanayii firmasında (en büyük olanı) primlerle beraber ayda yaklaşık 11-12 k maaş alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MağaraAdam -- 10 Eylül 2021; 17:23:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: babajoe99

Hocam sizin anlamadığınız şey şu amerika içinde avrupa içinde belli şehirler dünyanın en çok turist alan en popüler şehirleridir böyle şehirlerde merkezi konumlar hep pahalıdır

Yeni mezun standart bir mühendis londra merkezde kalacam derse evet maaşını barınmaya verir

Öyle bir şehirde yaşıyorsanız londra berlin vs şehirden 5-10km dışarıda ki yerleşim yerlerini tercih edeceksiniz zaten sizin filmlerde görüp ne kadar güzel dediğiniz o villalı yerleşimlerde köylerdeki yerleşimler öyle yerlerde de kasabanın vs kalitesine göre 100-500 bin sterlin arası değişir fiyatlar havuzsuz normal küçük bir villayı 100-120 bin sterline düşük faizle rahatlıkla alırsınız

Sen londra merkezde villa alacam diyosan zaten 500 bin sterlinden dandik bölgeler başlar üst limit milyonları bulur onuda bir mühendis yöneticiliğe çıkmadıysa alamaz çıksada çok kolay değil

Yeni mezun mühendis ortalama 2 bin küsür sterlin kazanır yıl ve deneyimle bu 4-5 e anca çıkar güzel bir kademe atlamadıysanız

Londrada finans alanında kariyerin sağlamsa iş görürsün maalesef yazılımda özellikle hindular ele geçirmiş herşeyiAcayip enflasyon var bu noktada.

500 bin sterline pek ev yok Londra bölgesinde.Köy gibi mecralarda bile 1 Milyon düzeyinde.İngiltere açıkçası mühendsiler için iyi bir yer değil.Baya pahalı ayrıca kazanımda yüksek değil.Zaten gittiğimde irtibat kimle kurdu isem abd'ye gitti.

Orta şeker hayatım olsun sosyal haklarımda olsun diyorsan almanya,fransa'da kal.Yok gözün yükseklerde ise ABD maaelsef yada olmadı kanada.

Mühendis için İngiltere iyi bir seçenek değil.Zaten belli bir noktadan sonra seni arapların bölgesine yolluyorlar gereksiz.Arap bölgesi dediğim(arabistan,bae,pakistan bir nebze Irak ki en kötüsü özellikle inşaat ve makinada)

• ytü malzemeye girdim bu sene hiç malzeme mühendisi göremedim tamamına da bakamadım bu mesleğin maaşları ne durumdadır ?

• Arkadaşlar savunma sanayinden bildiriyorum, yazılan başlangıç maaşları doğru. Fakat mühendislik yapacağım bir şeyler üreteceğim gibi bir hayaliniz varsa olmasın. Sektör rezalet durumda, adam kayırma, çetecilik hat safhada. Daha bir ay önce başımdan geçen bir olayı anlatayım.

Beraber çalıştığımız Osmangazi üniversitesi mezunu bir arkadasim var, mühendislik hakkında tek kelime bilgisi yok zaten test mühendisliği yapıyordu. Neyse biz bunla aynı anda ülkemizin güya büyük firmalarından birine başvuru yapıyoruz, kendisi ertesi gün aranıp ingilizce sınavına çağrılıyor ve kalıyor. Bir sonraki gün bir şans daha veriliyor ve yazılı sınav yapılıyor, kopya falan bir şekilde geçiyor. Daha sonra mülakata giriyor ve çok kötü geçiyor, hiçbir soruya doğru düzgün cevap veremiyor. Tüm bunlara rağmen bir hafta sonra teklif geliyor ve gidiyor. Peki bunca zaman benzer sıralamalarla başka bir okulu bitiren benim başvurum ne oldu dersiniz? Bakmadılar bile. Güya Osmangazi üniversitesine öncelik veriyorlarmış. Evet hiçbir şey bilmeyen bir adamı hiçbir özelliği olmayan bir okulu bitirdiği için ise alıp gayet dolgun maaşlar veriyorlar.

Ayrıca bu büyük(!) firmalardan başka birinin ürettiği ürünleri de sahada görüp test etme imkanım oldu. O kadar rezil ürünleri var ki. Sadece olduğu kadar yapıp askerin üstüne atıp kaçıyorlar. Savunma sanayindeki firmalardan devlet desteğini çeksin yarın %90'ı iflas açıklar.

Yani Türkiye'de mühendislik yapayım bir şey ureteyim, belki düzgün para kazanırım hayaliniz varsa olmasin, Türkiye'deki her sektör gibi savunma da kokuşmuş ve patlamaya hazır bir balon. Şimdi gerçekleri yazdığım için linç yiyecegimi biliyorum ama olsun bunun hayalini kuran arkadaşlarımız varsa başladıklarında hayal kırıklıkları benimki kadar olmasın diye yaziyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazywinner3 -- 17 Eylül 2021; 12:59:56 >

• crazywinner3 kullanıcısına yanıt

Osman Gazi'ye kadar düşmüş mü savunma sanayi firmaları. Üniversiteyi kötülemek için demiyorum ama daha hocaları bile bir şey beceremiyorken öğrencilere ne aktaracaklar acaba.

• quote:

Orijinalden alıntı: trkgncr

Osman Gazi'ye kadar düşmüş mü savunma sanayi firmaları. Üniversiteyi kötülemek için demiyorum ama daha hocaları bile bir şey beceremiyorken öğrencilere ne aktaracaklar acaba.

Adam kayırma tamamen hocam. Zaten savunma sanayinin içindeki kişiler bahsettiğim firmayı tahmin edebiliyor. Tahmin edemeyen arkadaşlar da linkedin'e girip birkaç firmanın çalışanlarını üniversiteye göre filtrelerse bulabilir. Firmayı işgal etmiş durumdalar ve kendi okullarından durmadan adam alıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazywinner3 -- 17 Eylül 2021; 14:55:36 >
  • crazywinner3 kullanıcısına yanıt

Tek bir tanesinin öyle olacağını sanmıyorum. Hepsi aynı yerden destekleniyor zaten. Benim de masterdan bir arkadaşım bir savunma sanayi firmasında işe girmişti. Bir sene dayandı sonra istifa etti, burada mühendislik yapamıyorum köreliyorum diye. Sonra başka bir tanesine geçti ama şimdi memnun bildiğim kadarıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: crazywinner3

Arkadaşlar savunma sanayinden bildiriyorum, yazılan başlangıç maaşları doğru. Fakat mühendislik yapacağım bir şeyler üreteceğim gibi bir hayaliniz varsa olmasın. Sektör rezalet durumda, adam kayırma, çetecilik hat safhada. Daha bir ay önce başımdan geçen bir olayı anlatayım.

Beraber çalıştığımız Osmangazi üniversitesi mezunu bir arkadasim var, mühendislik hakkında tek kelime bilgisi yok zaten test mühendisliği yapıyordu. Neyse biz bunla aynı anda ülkemizin güya büyük firmalarından birine başvuru yapıyoruz, kendisi ertesi gün aranıp ingilizce sınavına çağrılıyor ve kalıyor. Bir sonraki gün bir şans daha veriliyor ve yazılı sınav yapılıyor, kopya falan bir şekilde geçiyor. Daha sonra mülakata giriyor ve çok kötü geçiyor, hiçbir soruya doğru düzgün cevap veremiyor. Tüm bunlara rağmen bir hafta sonra teklif geliyor ve gidiyor. Peki bunca zaman benzer sıralamalarla başka bir okulu bitiren benim başvurum ne oldu dersiniz? Bakmadılar bile. Güya Osmangazi üniversitesine öncelik veriyorlarmış. Evet hiçbir şey bilmeyen bir adamı hiçbir özelliği olmayan bir okulu bitirdiği için ise alıp gayet dolgun maaşlar veriyorlar.

Ayrıca bu büyük(!) firmalardan başka birinin ürettiği ürünleri de sahada görüp test etme imkanım oldu. O kadar rezil ürünleri var ki. Sadece olduğu kadar yapıp askerin üstüne atıp kaçıyorlar. Savunma sanayindeki firmalardan devlet desteğini çeksin yarın %90'ı iflas açıklar.

Yani Türkiye'de mühendislik yapayım bir şey ureteyim, belki düzgün para kazanırım hayaliniz varsa olmasin, Türkiye'deki her sektör gibi savunma da kokuşmuş ve patlamaya hazır bir balon. Şimdi gerçekleri yazdığım için linç yiyecegimi biliyorum ama olsun bunun hayalini kuran arkadaşlarımız varsa başladıklarında hayal kırıklıkları benimki kadar olmasın diye yaziyorum

Tepedekiler inşaat batınca en kolay ikinci para rant kapısı olan savunmaya döndüler.Yönetim değişince savunmada patlayacak gör bak diyeyim sana.Evet balon var türkiye'de savunma alanında.

Türkiye'de mühendislik yapılmaz.Mühendislik için avrupaya kaçacaksın.Yani brişey üreteyim değerimde olsun seyahatte edeyim.Gezeyim tozayım dersen durum bu.Mühendislik filan kalmadı beş para etmez konumda.Mesleğin değeri yok.

Yazılıma abanıyorlar gördüğüm kadarıyla ama orada da balon oluşup patlayacak yakında.

• Bence bu videoyu izledikten sonra daha net bir fikir edinirsiniz.

Cem Kıranyoutube
    #Rusya #NasılBaşardılar #Başarı Bu hafta Türkiye'de ekonomik krizde batıp, Rusya'da küllerinden yeniden doğuşun Zümrüdüanka'sı Ahmet Cengiz'in başarı hikayesini ve onun gençlere tavsiyelerini dinleyeceğiz. Rusya'da başarıyı yakalamış bir çok iş adamından biri olan Ahmet Cengiz'in, şantiyelerde işçi olarak çalışırken, çalışkanlığı ve zekası sayesinde Rusya'da başarının tarifini bizlere anlatıyor. Rusya'da yaşamak isteyenlerin seyretmesi gereken bir video.... Küçük bağışlarınız ile kanalıma destek olmak için bu banka kart numarasına (4276400061879228) www.paysend.com üzerinden havele geçebilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim ! İletişim için http://cemkiran.com Telegram Kanalı: https://t.me/cemkiran İnstagram: https://www.instagram.com/moscow34/ Twitch : https://www.twitch.tv/cemkiranrusya Kanala Abone OL : https://bit.ly/2tQWU6I #Rusya #NasılBaşardılar
    https://www.youtube.com/watch?v=sTBALamWc7M
  • Endüstri mühendisi mezunu bazı arkadaşlarım gerek bir kısmı torpil olsun gerek bir kısmı şans olsun iş bulanlar oldu. Kurumsal firmalarda şuan 4200-5000 lira arası alıyorlar. Ben maalesef kurumsal bir firmada henüz şans bulamadım. Bulduğum başka bir yer 3500 lira önerdi onu muhtemelen kabul edeceğim. Bir yerden başlamak lazım diye düşünüyorum. Tek kötü tarafı insan kendini sorguluyor acaba bende mi eksiklik var ben niye eşit maaşlarda iş bulamıyorum diye. Hayırlısı bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

Bu devirde mühendislik bitiren arkadaşlar kendisine sektör belirlesin ve firma farketmeksizin dalsın. Maaş falan düşünmeyin. Tecrübesiz mühendise iş veren duyarsanız direk girin. Çalışma hayatında önemli olan işinde en iyisi olmak. İşinde iyi olan her zaman sivrilir ve kazanır. 7 senedir mühendisim çalışıyorum işini düzgün yapıp da açıkta kalan görmedim. Bir takım yalakalar, şanslılar, torpilliler sizden ileride görünebilir ancak eninde sonunda çapsızlığı anlaşılır ve kenara konulur.

Maaş konusuna gelince sektöre bağlı olmak kaydıyla yukarıda bahsettiğim gibi işini iyi yapan adam parasını kazanır. Kendimden örnek vereyim 3 senedir bu firmadayım tek başıma bir projenin geliştirilmesi ve satılmasını yürüttüm patrona kazandırdığım para 4.2 milyon $. Her türlü maaşı talep edecek yüzüm var ama kapitalist düzenin acımasızlığı da var. Dengeli bir maaşla şimdilik ilerliyorum. Bana yakın ve aynı sektörde çalışan mühendislerden 1 seviye daha yüksek maaş alıyorum. Çok ısrarlı şekilde beni isteyen bir firma oldu aldığım maaşı söyleyince "hııı" dediler bir daha aramadılar.

Hocam selamlar. Benim şuanda asgari ücretin bir tık üstüne gireceğim bir yer var endüstri müh olarak ama sektör olarak sağlık sektörü. Benim sağlık değil de ileride hedeflerim bankacılık veya üretim sektörü olabilir. Buraya girme sebebim sırf boşta kalmayayım tecrübe kazanayım diye. Peki sektör değiştirmem kolay olur mu? Sağlıkçılığın üzerime yapışmasını istemiyorum.

• BlackLead kullanıcısına yanıt

Sektör farkı olsa da unvan olarak aynı işleri düşünüyorsan sorun olmaz. Örnek veriyorum sağlık sektöründe satış mühendisi olarak çalışacaksan başka bir firmanın satış bölümüne rahatlıkla geçersin. Hatta sana gerçek örnek vereyim bir tanıdık Endüstri Mühendisi abim endüstriyel yağ satışında çalışıyordu bildiğin motor yağı, sonraki işi telekom sektöründe teknoloji satışı ve şimdi bölge müdürü.

Sağlık sektöründe üretimde, ar-ge'de, satışta vs çalışırsan farklı sektörlerde aynı unvanla iş bulursun merak etme. Diğer işlerinde de sektöre hakim olman uzun sürmez zaten. Daha spesifik işlerde ve unvanlarda sektör değiştirmek zordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

Sektör farkı olsa da unvan olarak aynı işleri düşünüyorsan sorun olmaz. Örnek veriyorum sağlık sektöründe satış mühendisi olarak çalışacaksan başka bir firmanın satış bölümüne rahatlıkla geçersin. Hatta sana gerçek örnek vereyim bir tanıdık Endüstri Mühendisi abim endüstriyel yağ satışında çalışıyordu bildiğin motor yağı, sonraki işi telekom sektöründe teknoloji satışı ve şimdi bölge müdürü.

Sağlık sektöründe üretimde, ar-ge'de, satışta vs çalışırsan farklı sektörlerde aynı unvanla iş bulursun merak etme. Diğer işlerinde de sektöre hakim olman uzun sürmez zaten. Daha spesifik işlerde ve unvanlarda sektör değiştirmek zordur.

Şuan satın alma uzman yardımcısı olarak gireceğim. Aslında çokta bir endüstri mühendisliği olayı yok. Gönül isterdi ki bölümüme tam uygun iş süreç geliştirme olsun, planlama olsun, veri analiz olsun, raporlama olsun, operasyonel süreçler olsun, ERP olsun, SAP danışmanlığı, risk yönetimi ve analizi olsun vs öyle bir şey isterdim ama maalesef onlara başvuru yaptım sadece. Geri dönüş hiç olmadı, olacak mı da bilmiyorum. Burayı da bir basamak olarak kullanıp o sırada her yere CV yollamaya devam etmeyi düşünüyorum. Sizce mantıklı mı? Arkadaşlarım 4500-5000 arası girişle başladılar. Benim bu kadar düşük maaşla başlıyor olmam ister istemez kendimi sorgulatıyor ben eksik miyim diye.

Ben de bugün süreç geliştirme için yöneticiyle görüşücem, baya heyecan var, notlarıma falan tekrar bakıcam şimdi, iyi geçerse daha detaylı yazarım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Arkadaşların şansı yaver gitmiştir bozma moralini.
    Eğer ihtiyacın varsa gir işine başla bakarsın ilanlara başvurmaya devam edersin. Satın alma sana tecrübe kazandırır. Başka bir üretim tesisine geçiş yaparsın belki satın alma tecrübesiyle oradan da kendini diğer kısımlara atarsın. Nerede ne fırsat çıkacağı belli olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kerasuslu K kullanıcısına yanıt

bu yoruma katılıyorum boşboş durup hayatın içini kemirmesine izin vermektense çalışıp birşeyler öğrenmek en mantıklısı.bir yerden tecrübe edinmeli ki insan bir sonraki iş başvurusunda tecrübeliyim diyebilsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kayser

Ben de bugün süreç geliştirme için yöneticiyle görüşücem, baya heyecan var, notlarıma falan tekrar bakıcam şimdi, iyi geçerse daha detaylı yazarım

Hayırlı olsun hocam umarım gönlüne göre olur. İyi haberlerini bekliyoruz

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.