Tamam hocam teşekkürler tavsiyeler için. Bakalım artık hakkımızda hayırlısı |
GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2021 (18. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: M3lank0likLondrada finans alanında kariyerin sağlamsa iş görürsün maalesef yazılımda özellikle hindular ele geçirmiş herşeyiAcayip enflasyon var bu noktada.
500 bin sterline pek ev yok Londra bölgesinde.Köy gibi mecralarda bile 1 Milyon düzeyinde.İngiltere açıkçası mühendsiler için iyi bir yer değil.Baya pahalı ayrıca kazanımda yüksek değil.Zaten gittiğimde irtibat kimle kurdu isem abd'ye gitti.
Orta şeker hayatım olsun sosyal haklarımda olsun diyorsan almanya,fransa'da kal.Yok gözün yükseklerde ise ABD maaelsef yada olmadı kanada.
Mühendis için İngiltere iyi bir seçenek değil.Zaten belli bir noktadan sonra seni arapların bölgesine yolluyorlar gereksiz.Arap bölgesi dediğim(arabistan,bae,pakistan bir nebze Irak ki en kötüsü özellikle inşaat ve makinada)
Alıntıları GösterKatılıyorum hocam, İngiltere'de çalışan bir sürü mühendis arkadaşım var onlar da aynı şeyleri söylüyorlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: BlackLeadŞuan satın alma uzman yardımcısı olarak gireceğim. Aslında çokta bir endüstri mühendisliği olayı yok. Gönül isterdi ki bölümüme tam uygun iş süreç geliştirme olsun, planlama olsun, veri analiz olsun, raporlama olsun, operasyonel süreçler olsun, ERP olsun, SAP danışmanlığı, risk yönetimi ve analizi olsun vs öyle bir şey isterdim ama maalesef onlara başvuru yaptım sadece. Geri dönüş hiç olmadı, olacak mı da bilmiyorum. Burayı da bir basamak olarak kullanıp o sırada her yere CV yollamaya devam etmeyi düşünüyorum. Sizce mantıklı mı? Arkadaşlarım 4500-5000 arası girişle başladılar. Benim bu kadar düşük maaşla başlıyor olmam ister istemez kendimi sorgulatıyor ben eksik miyim diye.
Alıntıları GösterBen de sağlık sektöründe iş bulmaya çalışan bir mühendisim.(biyomedikal) Bazı firmalar bana ekim-kasım gibi söz vermişti ama yine de araştırmalarımı,başvurularımı devam ettiriyorum. Çünkü mezun olalı neredeyse 6 ay olacak ve sabrım bir hayli sınandı. Bir kaç şey sormak istiyorum.
Sizin girdiğiniz yer sağlık alanı olmasına rağmen daha çok bizim bölümlerden tercih etmek yerine endüstri mühendisi tercih etmelerindeki sebep nedir? Hangi yönünüz sayesinde işi aldığınızı düşünüyorsunuz? Belki birkaç ipucu verebilirsiniz.
Diğer sorum da askerlik mevzusu konusunda işverenler bir sıkıntı çıkardı mı? (Eğer tecilliyseniz)
Bir de doğu ilinde yaşayan biri olarak iş ilanlarının farklı şehirlerde olma sebebiyle gidip de oturma yerim İstanbul,Ankara olarak değiştirmeli miyim sizce? Çünkü iş verenler genelde kendi ilindeki kişileri tercih ediyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pankreasına Talibim -- 21 Eylül 2021; 16:50:49 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Pankreasına TalibimBen de sağlık sektöründe iş bulmaya çalışan bir mühendisim.(biyomedikal) Bazı firmalar bana ekim-kasım gibi söz vermişti ama yine de araştırmalarımı,başvurularımı devam ettiriyorum. Çünkü mezun olalı neredeyse 6 ay olacak ve sabrım bir hayli sınandı. Bir kaç şey sormak istiyorum.
Sizin girdiğiniz yer sağlık alanı olmasına rağmen daha çok bizim bölümlerden tercih etmek yerine endüstri mühendisi tercih etmelerindeki sebep nedir? Hangi yönünüz sayesinde işi aldığınızı düşünüyorsunuz? Belki birkaç ipucu verebilirsiniz.
Diğer sorum da askerlik mevzusu konusunda işverenler bir sıkıntı çıkardı mı? (Eğer tecilliyseniz)
Bir de doğu ilinde yaşayan biri olarak iş ilanlarının farklı şehirlerde olma sebebiyle gidip de oturma yerim İstanbul,Ankara olarak değiştirmeli miyim sizce? Çünkü iş verenler genelde kendi ilindeki kişileri tercih ediyor.
Alıntıları GösterSelamlar hocam. Ben buraya aslında staj yapmak amacıyla gelmiştim ama sonrasında iş teklifi de sunuldu. Burada zaten endüstri mühendisi olarak tekim, muadilim diyebileceğim pek kimse yok. E yüksek bir maaş da vermiyorlar zaten, yani endüstri mühendisiyim diye bana üst skaladan maaş vermeyecekler. Bende sadece iş hayatına bir giriş olsun, deneyim olsun diye kabul edeceğim yoksa arkadaşlarım 4500-5000 lira civarlarından girdiler işe. İstanbul gibi bir yerde 3500 tl maaş çok çok az yeni mezuna bile. Askerlik sıkıntı çıkarmıyorlar ama değişebilir herhalde hastaneden hastaneye. Hatta ofiste biri vardı 24 yaşında, 6 ay askerliğini yapmış gelmiş tekrar işine devam ediyordu. Çocuk işinde iyiymiş hemen geri almışlar askerden dönünce.
İl konusunda bir fikrim yok maalesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 21 Eylül 2021; 18:15:26 >
-
ve olmadı
endüstri mühendisliği için giriş seviyesi pozisyona tecrübe istiyorlar, stajlarımdan bahsediyorum, yok bi projede süreç geliştirdin mi, sistemde hatalı gördüğün neler oldu sorgulayıp bunları düzelttirebildin mi. arkadaş benim yetkim ne ki, it stajında kıytırık bi erp kullanabilmek için bile yöneticiye baskı yapmak zorunda kaldım, üretim stajında yanında çalıştığım mühendis bana üretim alanını gez makinelere falan bak dedi. Başkaları stajlarını dolu dolu mu geçiriyor, bende mi hata var anlamadım.
Neyse önümüze bakıcaz artık
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Kayser
ve olmadı
endüstri mühendisliği için giriş seviyesi pozisyona tecrübe istiyorlar, stajlarımdan bahsediyorum, yok bi projede süreç geliştirdin mi, sistemde hatalı gördüğün neler oldu sorgulayıp bunları düzelttirebildin mi. arkadaş benim yetkim ne ki, it stajında kıytırık bi erp kullanabilmek için bile yöneticiye baskı yapmak zorunda kaldım, üretim stajında yanında çalıştığım mühendis bana üretim alanını gez makinelere falan bak dedi. Başkaları stajlarını dolu dolu mu geçiriyor, bende mi hata var anlamadım.
Neyse önümüze bakıcaz artıkhahaha doğru demişsin bende staj yaptığım yerlerde bu sıkıntıları yaşamıştım. Güya böyle staj diyince millet sanıyor proje falan yapılıyor, iş süreçlerine çalışılıyor, sıkıntı olan bir yer varsa onları tespit edip düzelttiriyorsun falan. Belki yurtdışında bazı yerlerde staj süreçleri böyle yürüyen yerler olabilir ama Türkiye'de o iş neredee.. Otur izle, ne yapıyorsam not al falan diyorlar en fazla. En ufak bir programı kullanmak için yöneticiye dil döküyorsun. Yapacak bir şey yok önümüzdeki işlere bakıcaz artık. Beni de bugün bir yer arardı heyecanlandım falan sonra bir baktım ki gaziosmanpaşa'da ara sokakta ufak bi lokumcu imalathanesi Ben sağa sola her yere cv yollarken bu da arada kaynayan bir yermiş öyle. Ne zaman yolladım hatırlamıyorum bile. Bakalım haftaya bi gidicem sadece maaş ne onu öğrenmek için yoksa çalışacağımdan değil :D
-
quote:
Orijinalden alıntı: Fatih.Drogheda
Endüstri mühendisiyim, eskişehirdeyim,
ilk işe mezun olmadan 15 gün önce, 2016 yılında 2 asgari ücrete başlamıştım, şuan 6k yakın alıyorum ama 6 gün çalışma var.Hocam selamlar ilk işe giriş ücretin iyiymiş de neden sonrasında daha yükselmediniz maaş konusunda? İş değiştirmediniz mi hiç?
-
quote:
Orijinalden alıntı: WhodoyouthinkiamHocam zaten mühendisken de beyaz yaka olarak geçmekteyiz ama siz Amerikan firmasında alanınızla alakalı bir iş yapmadığınızı mı belirttiniz tam anlayamadım
Alanım ile ilgili ya da muhendıslık ıle ılgılı herhangı bır ıs yapmıyorum.
-
Yeni mezun bilgisayar müh. Frontend Developer
4500 net + yol, yemek, tamamlayıcı sağlık sigortası.
Adnan Menderes Üni. 3.24 ortl.
Firma genel olarak test ve otomasyon uygulamaları yazıyor.
-
FNSS ve TAI yeni mezun maaşları hakkında bilgisi olan var mıdır?
-
hayırlı olsun hocam.daha güzel yerlere gelirsin umarım.maaşım az diye karamsarlığa düşme hocam.2 yıla 2 katına çıkarsın
-
Yeni mezun kimya muhendisi
Okul:ODTÜ
Sektör: polimer, ISO 500'de önde gelen firmalardan
Maaş: 7000 baslangıç + yol ve yemek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xervoydoo -- 12 Ekim 2021; 10:41:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İlk kez duyuyorum yeni mezuna böyle bir maaş. 5 yıllık deneyimli arkadaslarım bu kadar kazanmıyor.
-
Burada yazılan giriş maaşlarına yalan diyemem tabii ancak eminim ki top 5 üni mezunu kişiler kurumsal yerlere girince bu paralar teklif ediliyor. Çünkü benim etrafımda gördüğüm kadarıyla söyleyeyim. Girilen şirket kurumsal olmayınca ve sen de yeni mezunsan. İlk 3 ay-6 ay arasında sana asgari ücret verip yetiştiriyorlar. Devamında da sana bağlı olarak maaşın artıyor. Mühendislik ve mimarlık mezunu arkadaşlarım hep bu şekilde işe girdi. Bırak 7k'arı 4k ile başlayan duymadım ben. (yeni mezun için)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Buradaki maaşların öğrencilere/yeni mezunlara fikir verebileceğini düşünmüyorum. Maaş aralıkları çok geniş. Büyük firmaların yeni mezuna verdiği maaşları küçük firmalar tecrübeli çalışanlara veriyor. Bazen etiket, bazen şans, bazen de referans çok ciddi farklara sebep oluyor. 2-3 sene önce forumda işsizlik temalı konu açılmıştı, konuyu açan kişinin okuduğu okul ve bölümü hatırlıyorum, oradaki arkadaşlarımdan mezun olmadan çalışanlar var. Buna karşılık aynı bölümde staj bulmakta dahi zorlananlar da oluyor. Çok fazla değişken söz konusu.
-
Mezun olmadan çalışmak için neler yapmak gerekiyor acaba, hiç öyle ilana vs rastlamadım. Mekatronik mühendisliği son sınıfım. Otomasyon müh olarak çalışmaya başlayan bir arkadaşım 4k ile başladı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yalan borcum yok hocam.
-
Birçok arkadaşım stajla alakalı olarak kaldı. Part time iş ilanına başvurup kabul alan da oldu. Uzun dönem stajların da birçoğu aslen çalışma anlamına geliyor, haklarınız kadrolu çalışanlarla benzer oluyor. Haftada 2-3 gün bölümünüzle alakalı olarak çalışıyorsunuz.
-
Yok est. gercekten garibime gitti ondan yazdım
-
öncelikle herkese merhaba, Ankara'da bir üniversitede son sınıf İng. Öğrt. öğrencisiyim. Bölüme girerken de öğretmenlik yapmayacağımı bilerek girdim. Yaklaşık 1 yıldır front end tarafına ağırlık verdim ve Anadolu AÖF'te web tasarım ve kodlama bölümünü bitirdim(faydası olur mu bilmiyorum). İngilizce olarak near-native durumdayım. Sektörde sizler gibi bir çok mühendislik mezunu varken bizlere fırsat düşer mi, front end alanında iş bulabilir miyim fikriniz nedir? Ya da çalışan arkadaşların müh. mezunu olmayan iş arkadaşları var mı?
DGS ile mühendisliğe tamamlamayı da düşündüm fakat 1. sınıftan başlattıkları için çok büyük bir zaman kaybı olacak. Onun dışında tezsiz müh. programlarına da katılabiliyorum sizce faydası olur mu? Teşekkürler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X