< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2021 (20. sayfa)
-
-
Yazılım mühendisiyim, 2 ay önce ilk işime girdim.
Maaşım 5k, + yemek var.
İşe haftada 3 gün gidiyorum 2 gün de evden remote çalışılıyor.
Tek başıma olduğum için geçinebiliyorum ama, bir araba almak vs hayal, kız arkadaşım var, evlenemiyorum, tamamen sade ve masraftan kaçılmış bir evlilik için 100k para lazım, ve araba almadan evlenmek istemiyorum.
Normalde bir mühendis olarak bunları çok daha kolay yapmam lazımdı.
-
Getir, android developer pozisyonu için görüşmek istiyor. 15 bin üzeri verirler mi fikri olan var mıdır? Yoksa dönüş yapmayacağım boşuna. Mezuniyet sonrası 1.5 yıl oldu.
-
Şu anki maaşınız nedir peki? Yani 13-14 bin tl teklif edilirse reddedeceksiniz anladığım kadarıyla.
-
Teşekkürler hocam, zaten kişisel olarakta düşüncem; bir firmaya değer katabildiği müddetçe insan karşılık bekleyebilir. İşi sahiplenmek (tabii ki burada sömürülmeden bunun olması önemli) önemli bir nokta bana göre.
Bilgisayar mühendisliği mezunuyum. İngilizce seviyem orta diyebilirim. Özellikle konuşma noktasında çok eksiğim var. Zaten şu sıralar bu tarz problemleri halletmeye çalışıyorum.
Bu cevap altında da belirteyim, bir bilgisayar mühendisi olarak daha çok yazılım ve teknoloji firmaları özelinde konuşabilirim ama arkadaşlar sektör farklı noktalara evriliyor. Değersiz görmeyin kendinizi. Tecrübe elde etmek için başlarda biraz cefa çekilebilir ancak yazılım sektörü özelinde bugün mid - senior seviyede yazılımcı piyasa da bulunmuyor çünkü imkanı olan dolar bazlı maaş almak üzere yurt dışına çalışmaya başladı. Bu noktada kendinizin sömürülmesine göz yummayın. Benzer pozisyonlar için neler kazanılıyor iyi öğrenin. Asgari ücretin 2 kuruş üstüne çalışmayın. Tabii bunları yaparken de okul bitti bundan sonra iş güç sadece moduna girmeyin. Kişisel anlamda eksiklerinizi belirleyip çözümler üretmeye çalışın. Bunlar benim 2 senedir sektörde olan birisinin görebildikleri, daha farklı görüş ve farklı bakış açıları da mutlaka vardır. Fikirler beyan edilirse mutlu olurum.
-
İstanbul için Bi tık düşük deneyiminize göre benim fikrim tabiiki ayrıca dediğinize katılıyorum yurtdışında gidebilen gidiyor beklemiyor ya da hiç olmadı freelance yurtdışına çalışıyor o yüzden savunma sanayii mühendislere 13k(yeni mezun 16 maaş ve primleri dağıtınca sanırım) vermesine rağmen ekip toplanmıyor toplansa bile işten ayrılma çok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet buna katılıyorum bir tık düşük İstanbul özelinde özellikle son dönemde ekonominin aldığı şekil ile bu kendini iyice hissettirmeye başladı. Benim bunu tolere edebilmem için sebepler vardı ancak onlarda yavaş yavaş ortada kalkıyor. Sene başı maaş görüşmelerinde durumu dile getirmeyi düşünüyorum ya da farklı bir firma ile iletişime geçeceğim.
-
Şu anki maaşım yemek kartıyla 10 bin. Önümüzdeki aylarda normal zam dönemi hariç iyileştirme sözü var müdürün ona güveniyorum biraz da. Artı olarak çalıştığım kurumun ismi ve işin rahatlığından dolayı %50 zam altına iş değiştirmeyi düşünmüyorum şimdilik.
-
2022 konusuna geçince bakalım kim ne kadar zam alıcak kurlardan sonra savunma sanayii ile özel sektör arası fark açılır diye düşünüyorum
Ortalama %30 üzerine koymadan değişmek mantıklı olmaz zaten ancak dediğiniz gibi 15 de verebilir çok ütopik değil
Bence getir sana 15k verebilir eğer seni işe alırlarsa.
1.5 yıl tecrübeye göre maaşın az. Yeni mezun olup 10k alan varmış ben görmedim ama doğrudur, 8k + ymek kartı gördüm. 7k alan 50 kişi falan tanıyorum yeni mezun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 1 Aralık 2021; 16:11:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence 15 bin mantıklı, sene sonu geldi zaten, zam alacak herkes.
Ama 13 bin deseler de kabul et derim, önü açık bir firma, fark ettiysen gittikçe dallanıyorlar, getiryemek yavaş yavaş yemeksepetinin önüne geçiyor.
-
Ben de bunu merakla bekliyorum. Bizim şirkette ilk defa sene ortasında ikinci bir zam oldu, hem de öyle az buz değil, önceki seneye göre toplamda %71 arttı maaşlar, ama buna rağmen fiyatlara oranladığımızda daha düşük gibi maaşımız.
Ara zam da girmiş olduğu için hiçbir fikrim yok maaşın kaç olacağı ile ilgili. Şu an bir yerlere başvururken güncel maaşımın %50 üstünü söylüyorum sene sonuna geldiğimizi de hesaba katıp.
Araştırılabilecek bir şey de değil, bildiğin 1 sene öncenin verileri bile anlamsız hale geldi bu enflasyon dönemlerinde.
-
%50 gayet iyi dediğiniz gibi sene sonu zaten
2018 konusundan geçen biri çağ atladıpımızı düşünür sanırım :)
Hocam 1.5 yıllık iş deneyiminiz varsa daha fazlasını istemenizi tavsiye ederim. 1.5-2 yıllık tecrübeye büyük firmalar 18k civari veriyorlar çünkü
Memura asgari ücrete dünyanın zammı geliyor özel sektörde çalışana kim zam yapacak? Ben şuan 3x asgari alıyorsam son zamlar sonrasında gene 3x maaşım olmayacak özelde böyle artışlar imkansız. Memurlar memurlara zam yapıyor ne güzel.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim bildiğim bu sene Trendyol 3+ yıl deneyim isteyen pozisyona, ki buna giren 4-5 senelik yazılımcılar da oldu, 18 bin lira verdi. Ama tabi 2022 maaşları değişiklik gösterir muhtemelen.
-
Çin mantığı hocam çok çalış az para gibi kastım 18k az para değil tecrübeye göre az ama
Sene içinde iyi paraydı, çoğunda dolar 8 civarıydı. 2200 dolar civarı net paraya denk geliyordu, ve kiralar da böyle fırlamamıştı. Kira, faturalar, beslenme gibi giderleri çıkardıktan sonra avrupanın çok da gerisinde değildik, bir tek araba falan sıkıntılıydı vergisi absürd olduğu için. Şimdi ise leş gibi.
-
Dediğiniz gibi yeni yıl zammini düşünerek tavsiyede bulundum. Sektörü takip ediyorsaniz Trendyol a eleman kaptirmamak için Getir maaşları yüksek tutuyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X