Asgari ücrete gelen zamdan sonra şuraya yorum yazanların çoğu işsiz kalacak ya da enflasyon karşısında fakirleşecek. Memurdan ötesi yalan. |
GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2021 (21. sayfa)
-
-
Maaş falan kalmadı artık ortada, eridi gitti hepsi
İşe gitmekten soğudum -
Mühendis arkadaşlar, kamuda çalışma, atanma, maaş durumlarınız nasıl? -
ODTÜ ee mezunuyum. Aselsan’da 1 sene gömülüde çalıştıktan sonra remote java backend bir işe girdim. Maaşım şu an. 11870₺ + yemek kartı -
Al benden de o kadar. Aynıymışız.
-
İyi ki de bırakmışım ve şimdi Hollanda'ya gidiyorum. Belki orada ek iş olarak proje çizimi ya da mimarlık gibi şeyler yapabilirim. Normalde kalite kontrol personeli olarak görev alacağım bir fabrikada. -
Hayatının en iyi kararını almışsın hocam. Hayırlı olsun.
-
Hocam bir önceki işinizde ki maaşınız hangi araliktaydi paylaşabilir misiniz sakıncası yoksa -
İkramiyelerle birlikte aylık 11k üstündeydi -
Ankara'dan elektrik elektronik mühendisliği mezunu.
Savunma sanayi seviye 2 mühendis: 8300 TL net
Şimdi Hollandada çalışmaya başladım. Seviye 1 mühendis: 3470 Euro net
-
Hollanda da durumlar nasıl diğer eu ülkelerine göre bu aralar çok popüler oldu Almanya ya göre kıyaslayabilir misiniz yurtdışı fikrim yok pek -
Bence popüler olmasının nedeni Hollandalilarin anadili gibi ingilizce konuşması ve yabancılara açık olması. Maaşlar daha yüksek ama vergiler ve kiralarda yüksek. İş sosyal hayat dengesi cok iyi. Standard çalışma saati haftada 40 saat ve senede 27 ile 40 gün arası tatil izni.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi for47 -- 2 Aralık 2021; 13:1:11 > -
Hocam merhabalar. Bahsettiğiniz üç kriteri de sağlayan 4. sınıf makine mühendisiyim. Mezun değilim fakat uluslararası bir şirkette aday mühendislik yapmaktayım. Bizim sektörde sonu san ile biten şirketler 7-8k'dan başlatırlar en kötü durumda (mezun olunca tabi). Fakat sizin 4k 5k usd'lerden bahsettiğinizi gördükten sonra, işe gitme konusunda büyük bir isteksizlik içine girmiş bulunmaktayım. Makineyi sevmekteyim fakat yazılımla da aram iyidir. Kariyer tavsiyesi yapar mısınız
-
Ankara'da bir üniversitede elektrik elektronik mühendisi 3.sınıfım. Bölüme karşı bitmek bilmeyen bir ilgim var. Notlarım iyi, ingilizcem iyi. Tek hedefim yurtdışı, neler yapabilirim ?
-
Şu iki şeyi yapabilirsin.
Birincisi master ya da doktora ile gitmek. Master için para yoksa doktora ile gitmek. Yani TR'de master yaparsın yurtdışı bağlantıları iyi olan bir hocanın yanında ve o sana referans olur doktoraya başvurursun.
İkincisi ise mezun olduktan sonra TSKGV şirketlerinde 2-3 yıl takılıp (arada master'ı da aradan çıkarırsın) sonra yurtdışı işler kovalamak. Özellikle yazılım ve dijital tasarım gibi şeylerde yurtdışına gitmek çok kolaylaştı artık. Çünkü deli gibi talep var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 6 Aralık 2021; 18:43:49 > -
Elektroniğin ve yazılımın kesişim noktasını istiyorum. Master yapacak kadar dayanabilir miyim bilmiyorum, sadece ülke değil aynı zamanda başka şartlardan ötürü. Sanırım en hızlısı ve en mantıklısı biraz tecrübe kazanıp linkedin glassdoor gibi yerlerden yurtdışı işlere başvurmak.
-
Gömülü yazılım ve Dijital tasarım var ama gömülü yazılıma pek bulaşma derim.
Dijital tasarım (FPGA vs.) daha çok revaçta bence. Hem tasarım hem de design verification mühendisi olarak da çalışabilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 6 Aralık 2021; 20:53:39 > -
neden tavsiye etmiyorsunuz hocam ?
dijital tasarımı doğrusu çok araştırmamıştım ben bir bakayım
-
Jeolog, 9,850tl
-
Yazılımla mühendisliği bir tutmamanızda yarar var.Yazılım üniversitesi okunmandanda yapılacak bir alan.
Mümkün olan merak çaba el atma(önceden zamanı iyi değerlendirip iyi bir altyapı oluştuman yeterli) gibi şeyler.
Mühendislik disiplinlerinden farklı değerlendirilmeli.Gerçek manada mühendislik maaşları iyi değil.
yazılım mühendisliği bilgisayar enformatik bilgiler okumanda da yazılım mühendisliği statüsüden çalışan elemanlar çok.
Şuanda eli yatkın olan pratik ve analitik düşünen kimse 10 bine filan çalışmaz istanbul için 13 bin Ankara için 12 bin olabilir.Ha bu rakamlarda iyi değil.Aldığınız sorumluluk bağlamında.
Biraz aklı olan yeterli ingilizcesi olan kişi zaten avrupada değil abd yolcusu olur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X