Net ücretler bunlar. Yazılım, yüksek teknoloji üreten şirketler her zaman $$$ çalışır. Dolar bazında 15k verdiğin adamın ücreti $1100 bile etmiyor. Yani bu ücretler bile az denilebilir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 11 Aralık 2021; 17:27:25 > |
GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2021 (23. sayfa)
-
-
Bahsettiğim konu deneyimli deneyimsiz herkes için geçerli. Şu an genel olarak yazılımla uğraşacak doğru düzgün insan bulmakta zorlanıyor şirketler. Bu yeni mezun için de geçerli, deneyimli için de.
Yeni mezun az biraz kafası çalışan, küçük de olsa bir projenin ucundan tutmuş insanlar için de artık rekabet ediyor şirketler. Yeni mezun adama 6k-7k veriyor sonra adam 6 ay sonra 8k-10k maaşa başka şirkete geçiyor. Buradan da 2-3 yıl sonra daha iyi ücretlere başka şirketlere geçiyorlar. Devamlı bir sirkülasyon var.
Bir de çalışanlarına devlet memuru muamelesi yapan savunma sanayii şirketleri var durum oralarda daha da vahim. 6 ayda bir TÜİK TÜFEsi ile %9 % 8 zamla (zam denemez aslında, enflasyon düzeltmesi) yazılımcı tutmaya çalışıyorlar. :))
-
Hocam oyun yazılımı yazıyorlar yani bunların yaptığı işi küçümsemeye niyetim yok fakat askeriyeye yazılan yazılımlarla aynı kefede mi oluyor bunlar? Çok ilginç geldi yani maaşlar. Benim iOS geliştiricisi tanıdığım var 25k almıyor, hatta Koç firmalarının altındaki bir firmada çalışan Ar-Ge geliştiricisi bir akrabam var o dahi ancak 25k alıyor. Gerçekten piyasadaki maaş dengesi berbat. Ayrıca bu tip çalışanını destekleyen firmaları da tebrik etmek lazım.
-
İstanbul'da 10-12 kisilik bir mobil oyun firmasinda junior dev. 8k, mid 15k aliyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir de kaç yılda mid senior olunuyor o da önemli.
-
Sen bir şirkete ne kadar kazandırsan şirket de sana o kadar kazandırır.
Yazılım dünyasında oyun şirketler b*k gibi para kazanıyor. Dolayısıyla oyun şirketindeki programcılar da b*k gibi kazanıyor.
Sen 6 sene tıp okursun + zorunlu doğu görevi + nöbet + günde 100 hasta derken ayda 7-8 bin alırsın
fakat 2 senelik bilgisayar programlama bölümü bitiren eleman bir oyun şirketinde ios developer olarak çalışır 15 bin tl para alır hatta bu elemana işe başlangıç kiti(hediye) olarak iphone telefon+bilgisayar verilir. (based on true story)
-
Günümüz ekonomisinde türkiyedeki FAANG dışı hiçbir şirket yeni başlayana iphone veya bilgisayar vermez. O dediğin eskiden geçerliydi.
-
Dönen paralardan haberiniz yok hocam o zaman. Çalışanlarına m1 pro maxli macbook pro veren bile var. 50binden başlıyor fiyatları. Ben partime çalıştığım halde bilgisayarın iyi değilse macbook pro verelim dediler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bana da evin araban yoksa alalım dediler bende broadwayim var gerek yok dedim 😂
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Keyfiniz bilir inanıp inanmamak size kalmış :) Dolarla iş yapıldığı için diğer sektörlere göre daha az etkileniyoruz.
Hocam öncelikle eldeki eski ise diye bir kavram yok verilirse tüm yeni başlıyanı(ki verilmiyor) Yada kimseye verilmez ayrıca ben de aynı sektördeyim meslektaşız sıkıntı yok :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam benim çalıştığım yer 10 15 kişilik küçük bir firma. O yüzden resmiyet pek yok.
Dediklerinizin doğru olduğuna inanmamakla beraber üstteki dediklerinizin doğruluğuna inanmıyorum. Zira biraz aşağılık kompleksi ile yazmışsınız.
2 senelik bilgisayar programlama bölümünü geçin, 4 senelik bilgisayar mühendisliği bölümünde dahi başlangıç olarak 15k alması çok zor. Bankalar bile senior geliştiricilerine biraz daha fazla ödüyor ki bu adamlar milyonların kullandığı kritik bir uygulama/sistem geliştiriyorlar. Ayrıca bunun gibi askeri teknolojiler geliştiren şirketlerde de mühendisler var ve onlar bile dediğiniz miktarı almıyorlar. Ya işveren gönlü bol ya da yalan.
Elemanlar dalga geçiyor piyasadan haberleri yok. Neyse zaman geçtikçe öğrenirler
-
Daha mezun olmamış bilgisayar müh öğrencisi bu.
Anlatmakla uğraşmayın anlamaz.
Twitterda böyle bir şey gördüm geçen.
Biri yeni mezun 10k alıyor yazmış.
Biriside "senin attıgın twite inanmamıştım ama bende 10k ile işe başladım" gibi bir şey yazmıştı...
Bırakın kendi haline.
Odtülüler savunma sanayine girmeyi bıraktı hala savunma sanayi diyor.
Bankalar işe yaramaz yazılımcı dolu. Adam banka diyor. boşveer.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 11 Aralık 2021; 22:4:42 >
Hocam burası forum dayanışma yeri, kimseye karşı köyü niyetim yok ayrıca piyasada maaş dengesizliği olduğu çok açık. Ben az önce arkadaşımla görüştüm, ben part time çalışıyor olmama rağmen ona yakın maaş alıyormuşum. (Günlük olarak elbette)
Buraya gelen mühendis adaylarını yanıltmak istemeyiz. Herkesin deneyimi belli ki farklı oluyor ki ben sizin dediğiniz maaşlarla karşılaşmıyorum.
Kamuda yeni başlamış 8-1 mühendissen min 7000 tl. Sahadaysan, ilave ödemelerle ve tazminatlarla 8000 TL.
Yazdığım fiyatlar kadrolu için geçerli. Sözleşmelilerin net maaşı 6500. Arazi tazminatları yok. İlave ödemelerle 7000’i bulur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 12 Aralık 2021; 0:26:9 >
Hocam sen ne dedin aldın mı macbook'u
2022 net ucretim belli oldu
Aylik 15.500tl
Yillik 40.000tl ye kadar prim
1045tl aylik yemek
320tl aylik yol
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hangi alan hocam birde yemek ücreti güzelmiş hayırlı olsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X