Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2021 (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
630
Cevap
38
Favori
218.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizim firmada yol ücretine %70, yemek ücretine %75 zam yaptılar ama bakalım hala daha maaş zamlarını bekliyoruz. Gelen zamlarla yol 850, yemek 1750 oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkgncr -- 7 Ocak 2022; 18:27:47 >
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt

hocam kaç yıl tecrübeniz var hangi sektör ögrenebilir miyiz

• QAengineer Q kullanıcısına yanıt
    3.5 yıl, yazılım, java backend. Telekom firmalarına hizmet veren bir şirketiz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt

teşekkürler hocam

• iyi şartlara çalışıyorsunuz he.. ben sürünüyormuş şuan onu fark ettim  

• Elektrik-elektronikte durum nedir arkadaşlar?

• Bogazicili_zekiye kullanıcısına yanıt

O civardaki rakamları Trendyol ve Getir falan verir yeni mezuna ancak ( 10-13 arası da çok açık olmuş) tabi diğerleri ne kadar zam yaptı bilemem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel üniversiteden mezunum. İngilizcem C1 seviyesinde.

Gelen ücret şu şekilde: 5xxx lira net + yol + yemek = 6700 liraya denk geliyor.

Yeni mezunum ve söktör tecrübem ya da stajım yok.

Yazılım sektöründeyim. Title, "Yardımcı" olarak geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1767EA2F -- 8 Ocak 2022; 0:59:45 >
  • Genel olarak tüm mühendislik branşlarını değerlendirdiğimizce Yazılım Mühendisliğine yeni başlayan birisi, diğer mühendislik dallarında yeni başlayan ya da orta seviye birine göre en az 1.5-2 kat daha fazla maaş almakla birlikte iş bulma sıkıntısını en az yaşayan mesleklerde başı çekiyor gibi görünüyor.

İlerleyen zamanlarda bu alana yığılma olması sonucu değerini zamanla yitirecek mi yoksa ihtiyaç durumu hiç bitmeyip altın çağında devam mı edecek göreceğiz. Umarım bir gün diğer mühendislik branşlarında da ihtiyaç durumu bu denli artar ve yazılım gibi altın çağını yaşar. Çünkü gördüğüm çoğu yazılım dışı mühendislik okuyan insan iş bulma ve iyi para alma konusunda sefalet yaşıyor resmen.

• Nixalium kullanıcısına yanıt

Yazılımda bu ihtiyaç devam eder çünkü deneyimli senior kişiler ya yurtdışına uzaktan yada gidiyor onların yeri de mecbur bir şekilde dolacak , bende yazılımcı değilim mühendisim bu alana geçiş yapıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nixalium kullanıcısına yanıt
    Yazılım mühendisliğinde inanılmaz bir açık var. Tecrübesi hiç olmayan biri bile iyi bir maaşla işe başlayabiliyor. Bu açık olmaya devam edicek. Diğer mühendislikler ise dünyada düşüş trendinde. Diğer mühendisliklere ihtiyaç azalıyor. Yazılım mühendisliğinde ihtiyaç artıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Kesinlikle katılıyorum nokta atışı

• cictatanga C kullanıcısına yanıt
    👍🏼👍🏼

Hangi alanlarda açık fazla ben bilgisayar müh. okuyorum. Gömülü yazılımda mı, web geliştirme mi, yoksa android/ios ta mı?

• odtü inşaat müh. mezunuyum. 4000'le başlamıştım ama asgari ücret sonrası sağ olsun 4250 yapmış reyiz; ben de bu vesileyle istifamı verdim :)

Arayışa devam.

• ozank_95 kullanıcısına yanıt
    Yazılıma geçin hocam, inşaat bitti. Asgari ücretin bile altına çalıştırmaya çalışıyorlar. İnşaat okuyup yazılıma geçen çok tanıdıgım var. Hepsi yazılımdan çok memnun.

• Benim sonum da yazılımcı olacak hocam muhtemelen; aklımda hep bu plan. Diğer taraftan da ilgilendiğim meslekte gelişmeyi planlamıştım üniversitede. Gerçekleri kabullenmesi zor ama önümüzü tıkıyorlar böyle ://

• ozank_95 kullanıcısına yanıt
    Hocam inşaat bitik ve düzelcek gibi değil. Yazılıma yönelin hocam. Kesinlikle çok daha iyi olacaktır sizin için.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.