Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2021 (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
630
Cevap
38
Favori
218.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yazilim hocam, tesekkur ederim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Eskiden çalıştığım bir teknik serviste, patron bana

"bize ne kazandırıyorsun ki sana maaş verelim, biz sana harçlık veriyoruz" demişti (haftalık 100 lira alıyordum sene 2012)

adama hem cevap verememiştim hem de biraz hak verir gibi olmuştum.

Aynı durum siz mühendisler için de geçerli gibi görünüyor sanki, tavsiyem ufak işletmelerle zaman kaybetmeyin.

• Türk lirasının değeri o kadar düştü ki kısa sürede, nasıl bir zam alacağımız hakkında hiçbir fikrimiz yok ofiste. Enayi yerine konulmamız durumunda istifalar yağabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt

Askeri proje olunca bizim milletin kafasında ayrı bir yeri, havası, önemi var ama sektörde pek öyle değil. Bu işler para temelli aslında. Geçen savunma sanayiden biriyle konuştum burada artık iyi yazılımcı tutamıyoruz çoğu e ticaret şirketlerine geçiyor dedi. Trendyol vs çok iyi paralar veriyormuş. E bizim savunma firmaları da o paralara çıkamıyor. Bizim yapacağımız bu kadar arkadaşlar diyip daha düşük profil kişilere yöneliyorlar. Bir çok ciddi kurumda senior seviye adam tutamıyorlar her yer yeni mezun dolu. Neyse askeri proje > oyun sektörü yada mobil sektör diye bir şey yok. Ürün ne kadar para getiriyorsa o kadar da çalışanlara dönüşü oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önde gelen savunma sanayii şirketlerinde çalışan iyi mühendisler e-ticaret, oyun şirketlerine iyi para veriyorlar diye geçmemesi lazım bence. Bu Cristiano Ronaldo'nun para için Katar'a gitmesi gibi bir şey. Kariyer önemli trendyol nedir yaaa :d

• ozan1910 O kullanıcısına yanıt

Hocam deneyiminiz kaç yıl firma e-ticaret mi şu meşhur 3 lüden :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cictatanga C kullanıcısına yanıt
    3.5 yil deneyim, eticaret degil

• Yeni yıl ile birlikte yazılım sektöründe zam oranları belli olanlar var mı?

• Üretim - imalat,

30 aralık perşembe ve 31 aralık cuma olmak üzere iki kişiyi çıkardılar, daha da çıkaracakları var diye söyleniyor,

Kalan sağların zamları şubat 5 inde belli olacak.

• Firma iç pazara mı çalışıyor ?

• Yeni mezun yazılım test uzmanları 2022 yılında ne ücretle başlıyor bilgisi olan var mı?

• 10.500-13.500 (yeni zamlar ile beraber)

• Bogazicili_zekiye kullanıcısına yanıt

Yeni mezun, 0 tecrübeli testciye bu maaşı vermezler hocam.

• Veriyorlar dostum, eskiden ben de senin gibi düşünüyordum. Gözlerimle gördüm maaşı. Remote çalışıp dolarla maaş alanlar da var.

• Bogazicili_zekiye kullanıcısına yanıt

Yarın ücret teklifi gelicek ama ben o kadar beklemiyorum açıkcası. Yarın güncellerim.

• Bekliyorum hocam. Hangi üni mezunuydunuz? İngilizce biliyor musunuz?

• 20000 net, 1200 yemek, 1000 yol yaptılar, geçen senenin maaşıyla da 2 maaş prim verdiler (24000) ama 2.5 vermişler diğer arkadaşlara, beni sevmedi herhalde.

İstifa edeceğim herhalde diyordum ama ezdirmediler cidden enflasyona. Ama yine de bu ülkede günlerim sınırlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 7 Ocak 2022; 11:19:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.