< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2021 (22. sayfa)
-
-
Katılıyorum. Dijital tasarım malesef yazılım(gömülü dahil) ile kıyaslanınca Türkiye'de pek karşılığı olmayan bir alan. Yurtdışı ilanlarıyla Türkiye'dekiler kıyaslanırsa ne demek istediğimi anlarsınız. Yurtdışında fpgaler hft, hardware acceleration ve DSP için fazlasıyla kullanılıyor. Türkiye'de savunma sanayii dışında kullanıldığı çok az yer var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dostum zaten TR'de elektronik namına ne yapılıyorsa bunun çok büyük bir bölümünü savunma sanayii firmalarında yapılıyor. Dolayısıyla buralarda daha çok iş imkanlarının olması gayet normal. Amacımız zaten yurtdışı. O yüzden FPGA öğrensin diyorum. Yurtdışı iş imkanları da gayet geniş.
TR'de de savunma sanayii tarafından çok talep görüyor. İş görüşmesinde HDL'de basit bir counter yaptım de anında iş senin neredeyse.
-
Vertigo Games şeffaf ücret politikası uygulayan bir şirket. Geçen gün Linkedin'de ücret bilgilerini paylaştılar. Yazılımcı arkadaşlara fikir verebilir.
Aralık 2021 güncel maaş bilgisi aşağıdaki gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 10 Aralık 2021; 22:44:49 > -
gömülü yazılım derken hangisini öneriyorsunuz hocam? ben stm alanında kendimi geliştirdim fpga yöneleceğim doğru mu gidiyorum sizce
-
0
-
maga beee
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu maaşlar muhtemelen brüt. Net olacağını sanmıyorum.
-
Dostum bence arkadaşın bahsettiği şey daha çok kıdemli mühendisler. Türkiye'de genel olarak kıdemli mühendis eksiği var.
-
Net diye belirtmişler hocam. Linkedinde baktım şimdi.
Harbiden net diye belirtmişler. O zaman diğer sektörlerde düşük ücret veriyorlar. Tanıdığım bir senior iOS dev 18k alıyordu.
Tabi bunlar küçük bir firma, belki ani maaş değişiklikleri oluyordur. Daha net konuşmak için erken sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED5D10718 -- 11 Aralık 2021; 11:48:6 > -
Hocam benim İngilizcem iyi. Dediğim gibi 3.sınıfım. Bu zamana kadar derslerimi iyice öğrenmeye çalıştım, hiç ezberleme yapmadım, her şeyin detayını ve nedenini sorguladım. Ama bu aralar bir proje yapımını araştırıyorum, sanki 2buçuk senemi çöp etmişim gibi hissettim. Bizlere okulda öğretilen şeyler bu kadar işe yaramaz mı gerçekten ?
Neler yapabilirim kendimi geliştirmek için ? Bu zamana kadar hep pasiftim yetiştirme tarzından dolayı. Ortalamam yüksek olmasına rağmen hiç bir staja programa vs. başvurmadım. Şimdi çok pişmanım ama. Çok geride kaldığımı hissediyorum, ne önerirsiniz ?
-
Hocam eğer nerede ilerlemek istediğiniz konusunda emin değilseniz iş ilanlarına bakıp öyle karar verebilirsiniz.
Mesela bizim sektörde Java seven adam yoktur ama dönüp dolaşıp mecburen Java kullanıyoruz.
sizin sektör ne hocam
-
Ben de brüt olmasına imkan vermiyorum, çünkü enflasyon çok yüksek ve 2021 başlarındaki başlangıç maaşları 6000 liraydı zaten, az bile zam yapmışlar, dolar ikiye katlandı resmen bu sürede.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bölümünüz nedir?
Evet Türkiye'deki üniversitelerde pratik çalışma imkanı ve altyapılar ve yer yer yeterli kendini geliştirimiş akademisyenler yani tecrübelerini bizzati verebilecek kimseler yeterli olmadığından ezbere boş teorik bilgilerle takvimi dolduruyorlar.
Sonunda bir bot ortaya çıkıyor.
Mitte bir dönemde yüksek kredili ve sadece 3 ders 1 ide seçmeli verilirken Türkiyede 14-15 dersle öğrenci usandırılıyor.Ders sayısı az olunca öğrenci bu sayede çalışma imkanıda sağlanırken Türkiye'deki öğrenci rahat bırakılmıyor.
Türkiye'deki eğitim müfredatı çok kötü ezbere ve açıkçası bu bozuk düzeni tekrarlama üzerine yani akademisyen yetiştirme üzerine.Böyle olunca yenilikçi üretken bir insan ortaya çıkması zor.
Mesela şuanda da yazılıma yüklenim var yakında bu sebepten yazılımla uğraşanların maaşları dip yapacak.Bu dengesizliğin bir sonucu.Senior olmakta kolay değil.Zaten bu seviyeye gelen Türkiye'de durmaz kaçar.Emeğini ucuza satıyorsun çünkü.12 bin 13 bin 20 bin para değil.
Arkadaş 1000 $ ya 1500 $ birilerine rakamsal yüksek gelebilir ama.Para değil bunlar 5-10 yıllık emek vermiş kişiler için.
-
klasik ama hak edileni söyleyeyim, hangi meslek grubu türkiyede hak ettiğini almış da, sıra mühendis maaşına gelmiş?
-
Hocam elbette düşük fakat Türkiye şartlarını düşününce yüksek gibi geldi. Bildiğim kadarıyla Türkiyede en iyi şartları savunma sanayii veriyor, orada bu kadar yüksek değil diye biliyorum. Yoksa kimsenin maaşında gözüm yok.
Dostum ben yazılım geliştiricisiyim. Yarı zamanlı çalışıyorum ve Java kullanıyorum. Fakat Javaya ısınamadım lakin para kazandırıyor yapacak bir şey yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X