Getir'de çalışıyorum. Trendyol'da durum nedir bilmiyorum maalesef. |
GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2021 (29. sayfa)
-
-
Yurtdışı freelance çalışma nasıl yapılıyor? Site adresleri var mı?
-
Aklı olan yazılım öğrenir, yazılımcı maaşları ciddi şekilde iyileşicek, şu anda bile diğer mühendisliklerden çok daha iyi durumda. Gelecekte bu fark inanılmaz artacak.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Anladım hocam, şartlar gayet iyi duruyor. Yüksek lisansa karşı görüşleri nasıl acaba? Ayrıca etkinliktir, seminerdir topluluklardır vs. ortamınız nasıl?
-
Benim bildiğim upwork den iş alabilirsiniz yada remote olarak yurtdışı şirketlere de çalışabiliyorsunuz iş ilanı açıyor şirketler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben olacakları söyleyeyim maaşı düşük olan ama bilgisayarla arası iyi olan makine, endüstri, kimya vb mühendisler yazılıma yönelecek, bir yazılım öğrenecekler. 1 senede veya daha fazla sürede.
İlk iş görüşmelerinde de 2x asgari ücret diyip önce bir piyasayı kıracaklar.
Ondan sonra gelen bu akımın öncüleri de bu oranı asgari ücrete kadar düşürecekler.
Böylece Türkiye ucuz yazılımcının da başkenti olacak :P
-
Böyle bir şey olmaz hocam dünyadaki genel trende bakmak gerekir. Dünyadaki genel trendde yazılım inanılmaz yükseliyor ve açık inanılmaz fazla. Para bile dijital artık. Dolayısıyla maaşlar artacaktır.
Mümkün.
Şuan durum iyi.
Geçen sene front-end açığı varmış bu sene o açık kapanmış.
İş bulamayan insanlar at tımarcılığı bölümündekinden Matematik mühendisine kadar herkes yazılıma yöneliyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam bir çoğu tamamen öğrenemiyor ya da bir kaç video izleyip bırakıyor.
Ben yazılım sektörünü iyi yazılımcısından kötü yazılımcısına kadar tanıyorum. Sektördeki açık çok büyük benim tanıdığım birçok şirket yazılımcı bulamıyor.
Açık sadece türkiyede de değil dünyada çok büyük bir yazılımcı açığı var ve dünyada yazılımcı kolay yetişmiyor, burada yetişmiş yazılımcıya muhtaçlar.
Benim içinde bulunduğum ekipte yüksek lisans yapan birisi var. Yüksek lisans çalışmaya engel değil sanırım ama emin değilim genelde durum nasıl. Etkinlik vs şuan hepsi online. Ofisler kapalı zaten pandemiden dolayı. Daha hiç fiziksel etkinliğe katılmadım. Seminer ve topluluklar da aynı şekilde. Fiziksel etkinlikler yok. Olursa online oluyor bu tür şeyler.
-
Genel mühendis maaşı asgari ücrettir, üzerini kazanan zor bulunur. Yazılımcılar hariç, onlar iyi kazanıyor. Duruma göre 10k üzerini kazanıyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yakın gelecekte yazılım bakanlığı bile kurabilir. Yazılımı önü inanılmaz açık.
Konu başlığı herhalde Şubat'a girip zamlı maaşları aldığımızda 2022 olarak değişecek galiba. Yapılacak artışın yüzdesi açıklanan oldu mu hiç?
-
%25-30 arası diye duydum net bir bilgi yok.
Cidden öyle bir zam gelirse üzülürüm. Minimum %40 bekliyordum, yavaş yavaş beklentim %60'lara kadar çıktı açıkçası.
-
%40 ve üzeri zam verecek bir yer bulursanız bana da iletin hocam.
Oyun şirketleri, yazılım ile ilgili şirketler
Ben de özel yazılım şirketinde çalışıyorum ama durum bu maalesef.
Sadece yazılım şirketleri de değil. Teknoloji üreten arge şirketleri mesela. Yemek ve yol ücretlerine %70-75 arası zam yapıldı. Şirket dolar bazında %30 büyüdü. Sadece dolar bazında maaşlarımızı korusalar geçen sene Ocak ayındaki kura göre %100 zam yapmaları lazım. Dünya sadece yazılımdan ibaret değil.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X