2022 yilinda, buyuk savunma sirketlerinde, yeni mezun muhendis maaslari ne kadar oldu? Bilgisi olan var mi? |
GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2021 (28. sayfa)
-
-
Ben Aralık ayında junior yazılımcı olarak başladım. Aldığım para net 11k. Bunun yanında aylık 600tl de yemek ücreti var ve full remote yani hep evden çalışıyorum. Ama bu konudaki 5000 istedim yeni mezun birine göre çok dediler diyen yazılımcı arkadaşı görünce içim burkuldu. Arkadaşlar junior bir yazılımcı iseniz şu an almanız/istemeniz gereken minimum tutar 10k. 5k paraya çok diyen teknokent şirketlerine yada ne idiği belirsiz tek işi devletten ihale alıp belediyeye iş yapmak olan şirketlerle vaktinizi harcamayın. Büyük şirketlerde şu an yazılımcı açığı var. Gelecekte ne olur bilinmez ama şuan var bu açık. Koca koca şirketler yazılımcı toplamak adına bootcamp açıyor. Kendi değerinizi kendiniz düşürmeyin. Hatta şöyle de bir tüyo vereyim. İş ilanlarında X yıl tecrübe istiyorlar ama sizin daha mı az? Başvurun ne olacak ki? Benim başvurduğum ilanda 3 sene tecrübe istemişlerdi ama benim hiç yoktu. Yine de mülakata çağırdılar. Siz kendinizi elemeyin bırakın şirket sizi elesin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yukumata -- 21 Ocak 2022; 9:56:47 >
-
savunma sanayi de tatmin edici ücreti versin, veremez mi, niye böyle düşünüyorsunuz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam o alanda tecrübeniz var mıydı, mezun olmadan parttime vb
veya yan projeleriniz falan var mıydı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Profesyonel tecrübem yok. Ama kendi yaptığım bir kaç proje vardı. Bu arada söyleyeyim ben bilgisayar mezunu da değilim. Alakasız bir bölümden mezun olup yazılımda iş buldum.
-
sektör ve pozisyon da ögrenebilir miyiz
-
E ticaret, Backend.
-
Size çarpıcı örnek vereyim. Ben ailenin en büyüğü olarak kardeşlerime göre güya biraz daha parlaktım eğitim konusunda. Gittim ytü'de makine okudum. Büyük kardeşim bilgisayar müh, ufak da işletme okudu (kalburüstü okullar). İkisi de yazılımcı oldu. İkisi de yurtdışına gitti. İkisinin de keyfi yerinde.
Aralarında bilgisayardan (hem donanım hem yazılım) en çok anlayan, ilgi duyan da bendim. Matematik analitik yönüm de kuvvetli. Yazılımda kendimi geliştirseydim başarılı olabilirdim. Tercih hatasıyla şimdi idare ediyorum ancak. Durumumdan çok şikayetçi değilim ama daha iyi olabilirdi.
Benim gözlemlediğim yazılım işi altın çağında ve böyle devam edecek gibi. Ben de kafaya koydum en azından 1 dil öğrenmeye çalışacağım bakalım nasıl olacak.
Sektör enerji maaş Ocak zammı ile 1000$ civarı.
-
Güzel
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şu konunun ismini "Gerçekçi Yazılımcı Maaşları" olarak değiştirin lütfen. Başka mühendis yokmuş gibi bir konu olmuş, yazılım harici bilgi alamıyoruz. Bari tüm yazılımcılar gelip burada konuşsun.
-
Merhaba hocam arkadaşlar arasında yazılıma en meraklı olan bendim ama ben de gittim makine seçtim. Son sınıftayım fakat uzuyor gibi gözüküyor. Bitirdikten sonra ne yapacağıma kararsızım bir yanım yazılımda bir yanım da geride kalan üniversitede harcadığım zamanda.
-
Hocam e-ticaretlerin ücreti diğerlerine göre yüksek ama çalışma saatleri de fazlaymış diye duydum sizde çalışma saatleri nasıl ? Bazıları için günlük 11 saat rakamları duydum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cictatanga -- 22 Ocak 2022; 0:4:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam günde 8 buçuk saat çalışıyorum. Bence çok değil.
Edit: Haftada 5 gün mesai hafta sonu tatil. Eklemeyi unutmuşum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yukumata -- 22 Ocak 2022; 7:17:17 >
Ekstra mesai ücretiniz var mı ayrıca remote mu çalışıyorsunuz?
Fazla mesai diye bir şey yok. Ama bazen hafta sonu nöbet diyebileceğimiz bir sistem var. Kimse çalışmadığı için bazı kişileri hafta sonu nöbete bırakıyorlar acil bir arıza çıkarsa diye. Nöbete kalırsan her nöbet başı 2k tl ekleniyor maaşına. Ama dediğim gibi bu normal durum değil. 2 ayda bir olan bir şey. Bu arada nöbet deyince yanlış anlaşılma olmasın. Normalde evden çalışıyorum remote. Nöbette aynı şekilde evden oluyor. Ofise gidip bilgisayar başında falan bekleme olayı yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yukumata -- 22 Ocak 2022; 10:24:0 > -
Hangi firma hocam onu da söyle bare trendyol mu bizim burdan da çok geçen oldu bu sene trendyola.
Memlekette şuan yazılımcılar hariç herkes çok kötü kazanıyor maalesef. Aslında yazılımcılar da yurtdışına göre az kazanıyor ama Türkiye ortalamasına göre en iyi ve kısa vadede en yüksek kazanma potansiyeli onlarda var şuan. Yoksa artık doktorlar bile 1000 dolara falan çalışıyor yazık.
Ben yeni mezun bir mühendis olarak şuan zamsız maaşım asgari ücretin altında kaldı. Düşünün artık durumun vahametini gelip burada neyin maaşını kime sorayım şimdi bitmişiz zaten :d
-
O zaman bilemem o 11 saati duyduğum firma normalde 8-5 miş ama 7 den önce PC kapatmıyorlarmis 3 büyük e-ticaretten biri bu arada , yoksa sizinki de hepsiburada mı bana o gibi geldi :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cictatanga -- 22 Ocak 2022; 16:17:59 >
Reis sana ne diyorum yazılım hariç diyorum yine gelip bana bilgisayar mühendisiyim diyorsun
endüstri mühendisiyim
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X