Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2025 (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Cryptix Ph.D Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 13 Misafir (5 Mobil) - 8 Masaüstü6 Mobil
5 sn
6.852
Cevap
248
Favori
1.683.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
69. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Piyasada bu alanda iş bulmak istanbul dışında zor. Ben baya kovaladım baktım olmuyor webe döndüm. Ama incelediğim anketlerde aşağı yukarı aynı paralar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğuzhaan kullanıcısına yanıt

İstanbul’da nasıl hocam? Kariyer nette ve linkedinde iş ilanlarına data science yazınca baya ilan çıkıyor. Software developer yazınca çıkan ilana yakın sayıda çıkıyor hatta. Siz hangi şehirdesiniz ve ne zaman kovalamıştınız? Data’ya yönelmek istiyordum o yüzden soruyorum. Web ve mobile da pek ilgimi çekmiyor. Neye yöneleceğimi bilmiyorum ytü bilgisayar 2. sınıfım.

• Machine Learning vs. gibi konularda savunma sanayiinde de işler yapılıyor. Bunların dışındaki yerlere çok bel bağlamayın. Yakın zamanda Getir'de toplu işten çıkarma olmuştu ve işine son verilenler arasında machine learning, data science vb. pozisyonlarda çalışan sayısı çoktu.

Dünyada da benzer bir trend var. Resesyon ya da küçülme gibi durumlarda ilk işten çıkarılanlar data science, machine learning, AI tayfası oluyor genelde.

• :ArHaus: kullanıcısına yanıt

Getir de çalışan arkadaşım var data engineer, ilk çıkarılanlar web ve mobil tarafta oldu diyor data tarafına dokunmamışlar çünkü data getirin belkemiği, bu arada memlekette sadece iyi şirket savunma sanayii gibi yazmışsın olmamış SS de yapılan ML daha çok donanım tabanlı hep görüntü işleme, otonom sistemler falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cictatanga -- 7 Ağustos 2022; 11:8:25 >
  • @ArHaus hocamın dediği gibi Savunmadaki pozisyonlar başlangıç için sizin adınıza daha iyi olabilir. Linkedinde veya kariyer netteki ilanlara bakarsanız genelde master yapmış ya da belirli bir sene tecrübeye sahip kişiler aranıyor.

Kamuda çalışmaya nasıl bakıyorsunuz bilmiyorum ama BİLGEM YZE’ye bir bakmanızı tavsiye edebilirim. Aday araştırmacı olarak girerseniz mezun olur olmaz işiniz de olur.

• Genel data alanına yöneleceksen en çok data engineer da ihtiyaç var yeni mezun bile arıyorlar 2 data scientist ilanı varsa 3-4 data engineer var, ayrıca tüm e-ticaret ler, büyük telekomünikasyonlar ve oyun şirketleri hep data tarafında insan arıyor, sana tavsiyem data engineer veya data analyst tarafa yönel, ayrıca oyun şirketleri ve e-ticaret falan SS ni katlar geçer ücrette

• Bilgem YZE yi güzel dedin unutmuştum, gerçekten ARGE yapmak ve akademikte ilerlemek istiyorsan bilgem çok sağlam işler yapıyor yazılım tarafında ayrıca oradaki yapay zeka enstitüsünde big data ve ml tarafta çalışan yüksek lisanslı ve doktoralı çok deneyimli insanlar var.

• cictatanga C kullanıcısına yanıt

Hocam benim fark ettiğim çoğu özel şirketin juniorlar için savunma şirketlerine kıyasla daha düşük maaş verdiği. Yoksa dediğiniz gibi uzun süreçte savunma şirketlerinde kalınca piyasaya kıyasla daha düşük maaşınız oluyor. Tek artısı sabit bir işinizin olması olabilir.

Tabi savunmaya girince de düşük seviye yazılım yazarsanız (Simülasyon, gömülü sistemler gibi) o zaman sektörden çıkmanız zor olabilir. O konuda ben temkinli olmaya çalışıyorum her zaman alternatif işyeri bulabilecek bir sektörde olmak lazım yoksa maaş düşük geldiğinde ben buradan gidiyorum diyemeyebilirsiniz.

Arkadaşın muhtemelen şanslı tayfadandır. Ama dediği şey gerçeği yansıtmıyor. 10 sn'lik bir linkedin aramasında bunlar bulunuyor. İnsanların profilini buraya koyup ifşa etmek istemiyorum.

En iyi şirketler SS demiyorum ama bazı şeyleri bu SS şirketleri dışında size aynı olanakları verecek şirketler çok yok. Donanım tabanlı ne demek? Donanım sadece bu işlerin yapılacağı ve algoritmaların yüksek hızda implement edilmesini sağlayacak ortamdan ibarettir. Asıl işi yapan algoritmadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 7 Ağustos 2022; 14:24:7 >

Hocam donanım tabanlı demek düşük seviye dil kullanmak demek oluyor. Yani norm değil tabi fakat çoğunluk makine öğrenmesi için Python veya R gibi yüksek seviye diller kullanıyorlar. Hatta bu diller interpreter dil diye geçiyor. Donanım seviyesinde bunlar yerine donanıma yakın diller kullanılıyor, C/C++ hatta VHDL gibi.

Ben şu açıdan yorum yaptım SS firmaları tüm piyasanın atıyorum %1-2 sini temsil ediyorsa ve olanakları tüm piyasaya göre iyiyse diğer taraftaki e-ticaret ve oyun şirketleri de o piyasanın %1-2 sini temsil ediyor ve onlarda tr piyasasına göre daha iyi ücret veriyor ve zaten SS firmalarının muadili olan yazılım firmalarında da kalburüstü üniversitelerden mezunlar çalışıyor yine ağırlıklı olarak

• Arkadaşım güzel açıkladı siz donanım üzerinde bir ml algoritması koşmak isterseniz burada hızlı olduğu için c/c++ kullanılır ancak e-ticaret, finans vb diğer sektörlerdeki big data ve ml projelerinde arkada ağırlıklı python veya scala/Java çalışır çünkü ortada donanım yok. Bu yüzden ML işleri donanım tabanlı veya yazılım tabanlı olarak ikiye ayrılıyor. Donanım tabanlı olanlar savunma sanayii, tarım, otomotiv veya robotik ve otomasyon gibi sektörlerde var.

Ortada donanım yok sözüne diyecek bir şey bulamadım. Muhtemelen yeni mezunsunuz, pek bir iş deneyiminiz de yok. Girdiğiniz iş ortamlarında böyle şeyler söylerken iki kere düşünün derim. :))

Yüksek hesaplama yükü olan bir problem çözüyorsan ona özgü donanım kullanmak isteyebilirsin. L1-norm optimizasyonu, Compressed Sensing problemi çözen bir AI ile Getir'de çözülecek AI (o da yapılıyorsa?) problemlerinin donanım ihtiyacı tabi ki bir olmayacaktır. Ama yine de bunlar donanım, yazılım AI diye iki tür vardır anlamına gelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 7 Ağustos 2022; 17:56:33 >

Anlamadığınız için söyleyecek birşey bulamamanız normal, big data ile uğraşıyorsan veri işleme gücü için tabiki cloud çözümü gib bir alternatif kullanman gerekir siz buradaki cloud kaynağını donanımdan mı sayıyorsunuz, benim bahsettiğim donanım - sonuçta o algoritmayı bir donanıma (fiziksel aracı kontrol eden bilgisayara)gömmüyorsun, tüm sistem end-to-end cloud üstünde koşuyor ortada fiziksel-elektronik birşey yok.

Öyle bir şey yok zaten fakat yazılımı yazacağınız ortam için farklı şekilde yaklaşmanız gerekebilir. Yani gömülü bir cihaz için yazacağınız bir AI uygulaması ile Windows ortamında yazacağınız uygulama birebir olmayabilir.

Tabi ben bu şekilde embedded AI engineer diye bir şey duymadım direkt olarak ama Embedded Engineer olarak geçip iş tanımında makine öğrenmesi yazılımı yazmak gibi tanımlar olduğunu gördüm.

Özgüveniniz muhteşem.

Aynen devam. Başarılar. :))

• Beyler tek doğru sizin iş yerinizde yaptığınız iş değil, dünyada da her şey o çizgide gitmiyor.

• Bu konuyu bende çok merak edip yakından takip ediyorum. Genelde Üniversitelerden mezun olan programcılık mezunu kişiler veya direkt olarak bilgisayar mühendisliği mezunu kişiler için yok 10.000₺ maaş ile işe başlıyor yok 15.000₺ maaş ile işe başlıyor diyorlar ama piayasa görüyoruz ki asgari ücret ile mühendis arayan firma ilanları da mevcut.

Umarım bu sistem değişir ve okuyan herkes emeğinin karşılığını fazlası ile alır.

• Yeni mezun bil muh, 14k maas + 1.4k yemek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu sene mezun olacağım antalya da okuyorum .net c# bilgime güveniyorum bu sene react ve node.js bakmayı düşünüyorum github profilimi olabildiğince doldurmaya çalışıyorum iş bulma konusunda çok gerginim ve ülkenin malum durumları yüzünden en hızlı şekilde iş bulmam lazım tavsiyeleriniz var mı verebileceğiniz ya da içimi rahatlatabilecek birşeyler

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.