4 yıl < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2025 (21. sayfa)
-
-
Daha ses yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
SS Temmuz ayı %55 + 600TL. Hayal kırıklığı açıkçası. Alım gücündeki son yıllardaki azalış muazzam derecede olduğu için yurtdışına göçler de devam edecektir.
-
Yine iyi hocam ocaktan daha çok yapmışlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
mühendislik hiçbir yerde tam olarak tatmin edici para kazandırmaz.
ps: mühendislik yapmayan bilkent ee 2019 mezunu
-
Ocak'ta enflasyon %25'ti, %33 verdiler. Şimdi ise enflasyon %42 ve %55 verdiler. Doğruluğu şüpheli enflasyon rakamlarının 5-10 puan fazlasını vermekle alım gücü korunmuyor maalesef. Sorun bu.
Şu haliyle resmi enflasyonun iki katını verseler belki alım gücünü korumuş olursun.
Ocak'ta %80, Mart'ta %25, Temmuz'da da %19 zam aldım. Şu an net maaşım 27 bin, ticket ile birlikte 28.5 falan yapıyor.
2500 dolar üstü brüt ücretli iş bulursam gitmemem için hiçbir sebep yok.
-
Yeni mezun ne kadar oldu hocam 16 maaşı 12 ye bölünce?
20k-22k
Teşekkürler hocam
bayram harçlığı ne kadar veriyorlar hocam?
-
Eksik söylemişim. :)))
Yeni mezun maaşı şu an 16 maaş dahil 12 ay için aylık ortalama 25k-27k civarı olmuş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 28 Temmuz 2022; 18:48:36 > -
Sadece mühendisler için mi geçerli? Diğerleri ne kadar
O zaman biraz garip oluyor Mayısta benim bir arkadaş 13-14k arası oluyor demişti 16 maaşın ortalaması diğer şirkette de 15-16 arasıymış zam gelmeden önce , %55 zam geldiyse dediğiniz gibi 21-22 arasına denk geliyor totalde ama
Ben de sordum bir arkadaşa fakat o da temmuz zammı ile dahi o kadar yüksek olamaz dedi.
-
benim doktor olan çocukluk arkadaşım 16 bin alıyor.
o ne yapsın
-
Alıntı
metni:Eskiden mühendisler iş bulamıyor derdim de şimdi farkediyorum ciddi miktarda kafası çalışan adam açığı var her yerde. sen yine bu cümleyi her yerde kullanma
-
o dediğiniz MIT için geçerli diye biliyorum.
Alıntı
metni:Sen gel de mezun ol o zaman. ODTÜ, İTÜ gibi üniversitelerden mezunların kapış kapış edilmesinin bir nedeni var. Okul ortamı özel sektörden çok daha zor olduğu için bu kadar zorlu ortamdan çıkmış birinin özel sektörde çok rahat iş yapabileceği gerçeği yüzünden kapılıyorlar. sadece zorlu ortam mı yapma
hocaları,mezunları,tarihi,bu pkullardan çıkan başarılı birinin "bu okuldan çıktı." motivesi... daha neler neler.
-
Meslek veya maaş karşılaştırması yapmaya çalışmadım, ülkedeki yüksek enflasyon, ve enflasyonun altında kalan zamlardan dert yandım. Arkadaşın da aynı problemin kurbanı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X