Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2025 (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: cictatanga , cictatanga Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 23 Misafir (8 Mobil) - 16 Masaüstü9 Mobil
5 sn
6.858
Cevap
249
Favori
1.685.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dil veya framework seviyesinde kendinize güvenmeniz iyi bir şey fakat LeetCode gibi sitelerdeki algoritmaları da bu diller ile çözebilmeniz lazım. Canlı canlı kod çözdürtüyorlar mülakatlarda.

• Seneye ktü makineden mezun olacam 3 üzeri ortalama b2 ingilizce (belgelenmiş) öğrencilik döneminde çizim ve yapısal analiz programları öğrenmiş, ayrıca aerodinamik üzerine tübitak projesinde yer almış biri olarak bugünkü piyasa şartları ile ne kadar maaş ile başlarım?
    Ayrıca yan dal başvurusu yaptım olursa bilgisayar mühendisliği ile yan dal yapacam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • paraburacom P kullanıcısına yanıt

abi siz mühendislik okumuyor musunuz?

size istatistik dersi göstermiyorlar mı?

orada normal distribution konusunu işlemiyor musunuz?

100 örnekten üç tane asgari ücret veren çıkınca aklınız kaçıyor. falakayla kod yazdıran şirket duysanız demek ki hepten fakülteleri kapatmaya kalkacaksınız.

herkes hak ettiğini alıyor. 15-20k ile işe başlayan adamın zaten umrunda olmuyor gidip bunu yazmak, adam için şaşırtıcı bir şey değil çünkü buna hazırlamış kendini ve emek vermiş.

ama 4 sene hiçbir halt yapmadan sırf ailesi okuyo bilsin diye lise demeyeceğim üniversitelerde vakit geçiren adamı zaten başvurduğu 100 şirketin aklıbaşında 95'i eliyor. kalan 5 tane kıytırık şirkette doğal olarak asgari ücret teklif ediliyor.

he bu arada yazılımcıların az kazandığının düşünülmesi benim işime gelir. piyasa şişmesin.

• paraburacom P kullanıcısına yanıt

Bu piyasada asgari ücret ile başlayabilen varsa helal olsun. Yani tebrik ederim. Daha yeni 13.5 civarı aylık maaş olan işi reddettim zaten çok daha fazla kazanıyorum diyerek. Azıcık mülakatlara çalışarak girerseniz iş bulmanın ne kadar kolay olduğunu görürsünüz. Hatta öyle ki mülakatlarda batırsanız bile iş bulabiliyorsunuz.

Bu arada 20 bine para diyen insanlar var. Kardeşim neresi para yahu. Elimdeki telefon daha fazla ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Pink kullanıcısına yanıt

Gerçekten asgari veren var mı ki ben hiç duymadım

• VaTell V kullanıcısına yanıt

Dediklerini yaparsan İstanbul'da çok rahat iş bulursun, ama Antalya'da durum nasıldır bilmiyorum.

• Oğuzhaan kullanıcısına yanıt

İstanbul'da olduğunu pek sanmıyorum. Ben zamanında tüm çevremde en düşük maaşla başlayan kişiydim ve 2x asgari ile başlamıştım, o da çoğu yer deneyim istiyor diye mezun olur olmaz ilk teklif veren yere gittiğim için. Çoğu yerde asgari istesen panik olurlar, acaba bizden bir şey mi saklıyor, iyi değerlendiremedik mi derler .

• patatessiz patso kullanıcısına yanıt

Kaçıncı sınıf hocam? Benim arkadaşm 7.8k + yemek + servis ( yol ücreti yok yani ) böyle başladı hocam ama kendini pazarlamadı ya bence 10k ile başlardı ya

• Ryo41 kullanıcısına yanıt

3. sinif hocam, arkadasin mezun mu? Derslere falan gidiyorum haftada 3 gun calisiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patatessiz patso -- 14 Ağustos 2022; 10:3:9 >
  • patatessiz patso kullanıcısına yanıt

evet

• Ryo41 kullanıcısına yanıt

Hangi üni mezunu? Çok düşük başlamış bir bilgisayar mühendisi için.

• SnowyOwl kullanıcısına yanıt

hocam stajı en sona bıraktı birde arkadaşıma sormuşlar ne kadar maaş düşünüyorsun diye çok düşük bir şey söylemiş ben buraya yazmaya utanıyorum. Kendisinin tercihi tabi direkt iş aramayla uğraşmamak için hemen başladı işte. Yazılım uzmanı olarak başladı bu arada junior değil.

Ama işte kendisini pazarlamadığı için öyle başladı aynı üni aynı sınıf kendisinden daha tembel olan bir arkadaşı 10.5k ile başlamış mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryo41 -- 14 Ağustos 2022; 16:1:40 >
  • :ArHaus: kullanıcısına yanıt

SS için yeni mezun maaşı o rakamlar imkansız.

• aerosoldreams kullanıcısına yanıt

Su an 19k x 16 alan var neresi imkansiz?

• Yani benim anladığım kadarıyla pozisyona göre ücret değişiyor ama 26 bin almaktaki sorunu görmedim özellikle de yeni girmiş birisi ev bulmaya çalışırken ev fiyatlarının yüksekliğiyle nasıl baş edecek. 6000’e 1+1 ev var Ankara’da. Ne kalıyor ki geriye?

• alkgs A kullanıcısına yanıt

Konuyu yeni gördüm. En beğenilen mesajlar arasında gezerken şu dikkatimi çekti. Bazen sosyal medyada mühendislerin neden toplu hareket etmediğine yönelik sorular görüyorum, o konuda yazacağım.

Mühendis dediğin kendini ortalamadan ayırabildiği, dağılımın sağ tarafında yer aldığı kadar değerlidir. Herkesin aldığı para farklı örneğin yeni mezunlarda kimisi 10bin altına başlarken bazısı 30bin altını teklif diye görmüyor bile. Herkes aynı mühendis değil. Dolayısıyla ortak kapsayan bir şirket olmadığı için olarak herhangi bir şeye tepki koymak saçma çünkü kişinin kendisine göre durumu farklı. Doktorlarda ise durum farklı. Çoğunu kapsayan ortak bir yapı var. Devlet. Sosyal medyada ortak hareket etmeleri tek seçenekleri.

Fakat mesela siz hiç özelde çalışıp sosyal medyadaki ortak harekete kendi için katılan doktor gördünüz mü? Büyük ihtimal hayır. Acıbadem'de çalışan adam parasından memnun değilse hastanesindeki diğer çalışanlarla birlikte yönetimle konuşur, tutup da bunu sosyal medyaya taşımasına gerek olmaz. Dolayısıyla mühendislerde de durum bu. Durumundan memnun değilsen şirketteki diğer memnun olmayanlarla beraber yönetimle konuşursun, olmazsa istediğini veren yere geçersin. Türkiye sınırlarında o da yoksa dışarı çıkarsın. En sonunda dilediğini elde etmen kendi yeteneğin sayesinde olur, kendi bacağından asılırsın. Devlet gibi ortak bir yapıyla da uğraşmak zorunda olmadığından bu süreçte sosyal medyada birileriyle klan halinde hareket etmezsin.

Bi' de şu meslek hakkında bu kadar temel bir gerçeği bile bilmeden saçma gerçekliği olmayan genellemeler yapmaya çalışmayın. Komik oluyor.

• Yanlış bir genelleme aga. Ama EE'cilerin durumu görece biraz kötü şu sıralar benim de gözlemlediğim kadarıyla. Danışmanlık firmalarını ya da bankaları tercih ediyor Boğaziçi'ndeki bir kısım. EE'ye devam etmek isteyenler bir yüksek lisans ya da doktora daha yapmak durumunda görüyorlar kendilerini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enhaş4 -- 16 Ağustos 2022; 17:53:37 >
  • Burada yazılanlar doğru mu yoksa kurgu mu? Bu ülkede işsiz binlerce mühendis var. Bunlar ya başka alana yöneliyor ya da Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girip memur olmaya çalışıyor ya da burada bulunanlar elit bir azınlık tayfası. Özellikle makinecilerde işsizlik oranı bir hayli fazla.

• 2022 Mart Ayı'nda yapılmış yazılımcı maaş anketi

üstüne %30 ekleyip şuan ki haline yakın bir şey görebilirsiniz ~ 

github
    2022-yazilimci-maaslari/maas-anketi.csv at main · oncekiyazilimci/2022-yazilimci-maaslari
    https://github.com/oncekiyazilimci/2022-yazilimci-maaslari/blob/main/maas-anketi.csv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arananadam31 -- 23 Ağustos 2022; 19:10:50 >
  • Michael Morbius M kullanıcısına yanıt

Hocam bilkent, odtü, boğaziçi vs. mezunu ile taşra mezunu aynı kategoride değil. İkisi de mühendis ama lafta. Biri zamanında hacettepe tıpa girebiliyorken diğeri hemşireliklere bile giremiyor. bu açıdan bak bir de. Herkes bu okullardan mezun olmadığı için işsizlik sorunu var.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.