Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2025 (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (4 Mobil) - 4 Masaüstü4 Mobil
5 sn
6.872
Cevap
249
Favori
1.691.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Peki hocam bu sektörde çalışmış olmanın artısı ne olabilir?

Yani 1-2 yıl otomotiv sektöründe değil de savunma sanayinde çalışan biri daha mı kolay daha iyi yerlere geçiş yapar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akkanatçı -- 24 Eylül 2022; 22:2:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akkanatçı A kullanıcısına yanıt

İyi yerler derken nereyi kast ettiniz? Airbusa mı geçmeyi düşünüyorsunuz?

• akkanatçı A kullanıcısına yanıt

Sektörden çok orada ne yaptığın önemli. Geçmek istediğin yerdeki iş tanımının/pozisyonun şu an yaptığın iş ile örtüşmesi önemli.

Örneğin Ankara'da bir SS firmasında "Landing Gear System Engineer" pozisyonunda çalışmış bir kişi çok rahatlıkla Avrupa'da Airbus vb. şirketlerde aynı pozisyona geçebiliyor. Çünkü iş tanımı, yapılan iş, kullanılan araçlar, metodlar ve standartlar neredeyse birebir aynı.

• İnşaat Müh, 7-9 K

• • İTÜ İnşaat müh. + Metalurji ve Malzeme müh. mezunuyum + Şu anda AÖF ile siyaset bilimi ve kamu yönetimi okuyorum + İTÜ'de Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Anabilim Dalı Malzeme mühendisliğinde yüksek lisans yapıyorum.

• Stajları saymazsak tecrübe 6 ay.

• Kocaeli'de yaşıyorum ama iş yeri İstanbul'da. Uzaktan çalışıyoruz.

• Net maaş 9750 TL + sene sonu 3-4 maaş civarına gelen dolar primi. Cumartesi pazar tatil. Nadiren 2 ayda bir haftasonu müşteri ziyareti falan olursa 11 bin civarına çıkıyor mesai ile.

Açıkçası memnun değilim. İlk hedefim 1 seneyi bitirmeden maaş olarak 18-20 bin TL'ye (1000 dolar civarına) çıkmak.

• Depar Atan Uruk Hai kullanıcısına yanıt

Pozisyon mühendislik pozisyonu mu yoksa satış satınalma falan mı

• Falsoluserttop F kullanıcısına yanıt

Satış üzerine Operasyon Uzman Yardımcılığı ve kalite sorunları hakkında Teknik mühendislik yapıyorum.

• Sektör: Otomotiv

Tecrübe: 3 yıl

Maaş: 22-23 bin

-----

Almanya'dan bir şirket ile görüşüyorum bu ara. Bir arkadaşım aynı şirkete gitti net 2300 euro civarı alıyor.

• Marmara Mekatronik Müh. (MTOK) mezunuyum. Gano 2,65 :)

Sektör: Beyaz Eşya

Tecrübe : Rakip firmada 1,5 yıl staj (yurtdışında Leadership programı)

Maaş : 16 maaş + sene sonu bonus vs yıllık 210K (210/12 aylık hesabıyla 17,5k yapıyor)

Bu 2-3 hafta önce aldığım teklifti yurtdışında başka bir iş bulduğum için kabul etmedim.

• Yeni Mezun
    Elektrik elektronik
    Savunma sektörü
    22-23 bin

Çoğu sene takip ederim bu konuyu yazmak bu güneymiş

• tuna222 T kullanıcısına yanıt

net 2300 euro için almanya'ya mı gidilir ya. zaten kiralar 1000 euro'dur. onun yerine uzaktan çalışssın daha iyi. avrupa maaş konusunda çok cimri. en iyisi abd.

2-3 ay önce yazılımcılar en çok biz kazanıyoruz diye şov yapıyordu şimdi dr'lar zirveyi tekrar ele geçirdi.

uzman dr maaşı 50-60 bin olmuş. senior yazılımcı 30-40 alıyor. tıbbın puanları dr'lar az alıyor diye epey düşmüştü, seneye tekrar yükselir...

• White Death kullanıcısına yanıt

yeni mezuna 20k+ mı verilirmiş hepsi yalan diyen vasıfsız tayfa damlar birazdan. :p

• Mühendisler aç.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kızgın boğa

net 2300 euro için almanya'ya mı gidilir ya. zaten kiralar 1000 euro'dur. onun yerine uzaktan çalışssın daha iyi. avrupa maaş konusunda çok cimri. en iyisi abd.

2-3 ay önce yazılımcılar en çok biz kazanıyoruz diye şov yapıyordu şimdi dr'lar zirveyi tekrar ele geçirdi.

uzman dr maaşı 50-60 bin olmuş. senior yazılımcı 30-40 alıyor. tıbbın puanları dr'lar az alıyor diye epey düşmüştü, seneye tekrar yükselir...

alamanyada 2k euro alacama tr de 20 alırım daha eyi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bence de gidilmez... tecrübe etmek için görüşüyorum o şirketle. 2300 dedim ancak arkadaş 2500'e anlaşmış ben yanlış hatırlamışım. benim zaten bir yurt dışı tecrübem var oradaki hayat zorluğunu bildiğim için pozitif değilim avrupada çalışmaya, referans olsun diye yazdım.

bu arada Avusturya'daki iş ilanlarında şirketler iş ilanlarında maaş bilgisini yazmak zorundalar. bu sitedeki ilanlara bakıp mühendislere ne kadar teklif yapıyorlar bakabilirsiniz.

der standard
    Jobsuche: Jobs bei der Jobbörse von DER STANDARD
    https://jobs.derstandard.at/jobsuche?Keyword=Ingenieur
  • tıp 30k olduğunda tyt/ayt forumuna yazmıştım tıp alım fırsatı diye. oradaki birkaç tıpçı arkadaş benle ayni derecedeki müh. arkadaşım 2 katım alıyor falan demişti. ben de dr'lar isyan eder veya hükümet değişir şartlar düzelir yazmıştım, dediğim çıktı. şimdi uzman dr olup 60 bin alan duyuyorum. takım lideri yazılımcı bile o maaşı zor görür.

• kızgın boğa K kullanıcısına yanıt

Uzaktan çalışabilecek is bulmak çok zor. Kaldı ki bulunsa bile şirket açmak vs gerekiyor. Ha yine de yüksek maaş alıyorsunuz Türkiye piyasasından.

Ev kiraları 1000 Euro’dan fazla. Benim arkadaşım Münih’te 1500 Euro’ya ev tuttu. Biraz süre geçince sosyal konutlar bulursanız tabi daha uyguna yaşarsınız.

Benim annem babam yıllarca 2k Euro’nun altına çalıştı. Avrupa sosyal ülke olduğu için yaşarsınız bir şekilde. Türkiye’de 20K iyi para mı, taşrada iseniz güzel fakat Ankara gibi bir yerde yaşıyorsanız kiraları görünce şok olursunuz. Ev araba fiyatlarından bahsetmeme gerek yok zaten Türkiye için ama evet 2000 Euro civarı icin Avrupa’ya gidilir mi bilemedim. Özellikle de Türkiye’de size destek olabilecek bir aileniz varsa.

• Çare greencard hocam. Çıkarsa direkt silikon vadisi :))

40'a kadar ABD'de para kazanıp yaşlanınca Türkiye veya Avrupa'ya dönüş en mantıklısı...

• kızgın boğa K kullanıcısına yanıt

Hocam FAANG Avrupa’da da iyi ücret veriyor ama o şirketlere girmek çok zor çok talep var ayrıca bu aralar alımlar azaltıldı.

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.